Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 22.3.2011 10:07:33
hanabanana
IZVORNA PORUKA: hatepsut
Doktor nece bez razoga dati antibiotik,mi imamo problem s krajnicima i desi se kasalj bez temperature,grlo upaljeno,ako ne odemo kod doktora kod kaslja,moramo nakon nekoliko dana jer slijedi temperatura
Možeš misliti?! Gdje rastu ti ljekari koji ne daju "onako" antibiotik? Pošalji ih u Sarajevo. Mojoj H. antibiotik su prepisivali radi trodnevne groznice, stomačne viroze, hunjavice...sreća pa sam ja na svoju ruku ( slijedeći logiku ) odbijala da joj dam antibiotik.
a sto sr tice nalaza,ja sam protiv ako je djete cesto bolesno da se rade stalno nalazi.njima treba vremena da se obnovi sva ta uzeta krv.
Za CRP treba ravno tri kapi krvi. Brzo se to " obnovi ". Što se tiče sirupa za iskašljavanje, ovih na biljnim bazama, dr. Saračević je meni barem rekla da je to čista ubleha. Isti rezultat bi dalo uzimanje 2 l tečnosti, toplog soka. ( od šipka, jer kamilica zna isto tako biti alergen ).
Sirnice, imaš li mogućnost inhalirati dijete? Možda je tvoj ljekar i u upravu, moja H. je imala streptokok a bila je sasvim zdravo dijete. Bez tem. bez sekreta iz nosa, samo je počela kašljucati. Bris je pokazao streptokok, a uradili smo ga na vlastiti zahtjev jer je ona djelovala zdravo.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 22.3.2011 10:32:12
dinaa
Isli smo doktoru i dobili mast Chloramphenicol bez neke konkretne dijagnoze,mozda je ovo a mozda i ono hmm...Uglavnom za dva dana na kontrolu ako ne bude bolje onda kod ocnog.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 22.3.2011 10:41:41
Anoniman
IZVORNA PORUKA: hanabanana
Doktor nece bez razoga dati antibiotik,mi imamo problem s krajnicima i desi se kasalj bez temperature,grlo upaljeno,ako ne odemo kod doktora kod kaslja,moramo nakon nekoliko dana jer slijedi temperatura
Možeš misliti?! Gdje rastu ti ljekari koji ne daju "onako" antibiotik? Pošalji ih u Sarajevo. Mojoj H. antibiotik su prepisivali radi trodnevne groznice, stomačne viroze, hunjavice...sreća pa sam ja na svoju ruku ( slijedeći logiku ) odbijala da joj dam antibiotik.
a sto sr tice nalaza,ja sam protiv ako je djete cesto bolesno da se rade stalno nalazi.njima treba vremena da se obnovi sva ta uzeta krv.
Za CRP treba ravno tri kapi krvi. Brzo se to " obnovi ". Što se tiče sirupa za iskašljavanje, ovih na biljnim bazama, dr. Saračević je meni barem rekla da je to čista ubleha. Isti rezultat bi dalo uzimanje 2 l tečnosti, toplog soka. ( od šipka, jer kamilica zna isto tako biti alergen ).
Sirnice, imaš li mogućnost inhalirati dijete? Možda je tvoj ljekar i u upravu, moja H. je imala streptokok a bila je sasvim zdravo dijete. Bez tem. bez sekreta iz nosa, samo je počela kašljucati. Bris je pokazao streptokok, a uradili smo ga na vlastiti zahtjev jer je ona djelovala zdravo.
slazem se s hanomb....kod nas nisu doktori vec hecimi...s vrata prepisuju antibiotik ko tik tak bombone...niko ne trazi briseve ili nalaze krvi...ili ako ih traze, onda tek kada ukljuce antibiotik...danas bukvalno moras sam dosta toga znati ako zelis da dobijes odgovarajucu terapiju
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 22.3.2011 22:29:48
hatepsut
IZVORNA PORUKA: dadada
IZVORNA PORUKA: hanabanana
slazem se s hanomb....kod nas nisu doktori vec hecimi...s vrata prepisuju antibiotik ko tik tak bombone...niko ne trazi briseve ili nalaze krvi...ili ako ih traze, onda tek kada ukljuce antibiotik...danas bukvalno moras sam dosta toga znati ako zelis da dobijes odgovarajucu terapiju
Ja sam pisala iz svog iskustva,a iskustva su kao i ukusi razliciti.mi nikad nismo dobili antibiotik kod prehlade ili tek "onako".Meni je jako zao ako vi imate lose iskustvo s doktorom kod propisivanja antibiotika,mi takodje imamo losa iskustva ali ne s gore navedenim.nama za 8g nikad nisu radili CRP,nego traze da se uradi sedimentacija i leukociti,pa onda kaze "ma hajde krvna slika neka se uradi"dusa me boli za onom krvi koja se uzme pa sam zato navela da sam protiv da se rade nalazi ako je djete cesto bolesno.i to je moje misljenje,ali ja ne mogu i ne zelim svoje misljenje drugima da namecem.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 22.3.2011 22:47:38
indy_26
Ni u Holandiji ne daju antiiotik za svaku prehladu i gripu kao u Bosni jedino u najgorem slucaju kada ne prolazi za 3 dana temperatura onda se daje antibiotik. Znam kako rade nasi doktori u Bosni dijete mi je pilo svakih 15 dana antibiotik. pa su mu znali nekoliko vrsta mijenjati kao ovaj ne odgovara sad cemo s drugim pa onda ovaj ne odgovara stopirajte sa xiklavom pocnite s ospenom. Mislim uzas zivi. Mozda je i bolje sto ne daju odmah s vrata antibiotik treba da puste malo tijelo da se izori samo s prehladom gripom i virusima.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 23.3.2011 9:26:40
henna ze
o našim ljekarima nemam šta reći sve davno rečeno....u dispanzer nemaš kome dijete odvseti.. nama su nedavno dali da vadimo nalaze prije propisivanja antibiotika i ja se pravo iznenadila..kao da vidimo jeli viroza ili upala..sidjem u lab,a dole užas i onda odemo u privatnu polikliniku tu blizu..krvna slika i urin sve zajedno 17 km...a krv su joj vadili iz prsta..malkice samo...
a ono što hoću da pitam: da li je neko davao Noni sok djetetu..ja nema šta nisam probala..pa reko da probam i to. ima li iko neko iskustvo? ( da ne otvaram novu temu)
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 23.3.2011 9:39:41
DM
a ono što hoću da pitam: da li je neko davao Noni sok djetetu..ja nema šta nisam probala..pa reko da probam i to. ima li iko neko iskustvo? ( da ne otvaram novu temu)
Ja mislim da se noni sok ne smije davati djeci ispod 18 god!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 23.3.2011 9:46:54
henna ze
ja pročitala na ovoj neko stranici..kad ukucam noni sok ( da ne tražim sad ponovo) piše način doziranja i tu nadjoh piše doziranje za djecu do 16 godina (moja ima 9)...pa sad ne znam... hvala u svakom slučaju
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 23.3.2011 9:49:48
DM
Neznam henna, možda da još pitaš apotekarku ili taurus?! Jedan koji je pila moja mama(a ima ih masa proizvođača) pisalo je da piju osobe iznad 18 god! Svaki je priča za sebe!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 23.3.2011 10:47:16
M kao Mama
Prenos postova
IZVORNA PORUKA: MARIJA ANTOANETA
Pozdrav svima, buduci d sam novi clan bit ce mi veoma drago da se druzim s vama. za pocetak, imam jedan problem(cic). majka sam dvogodisnjih blizanaca i jedan od njih mi je cijelu noc plakao.jutros kada sam ga presvlacila imala sam sta i da vidim.neki bijeli iscjedak iz pise,gust. smetalo mu je laa sam ga prala.osim toga, cito kao informacija jos nije na tuti jer je bio dosta bolesljiv pa ga nismo jos uspjeli nauciti.sada je zdrav i nikakvih popratnih tegoba nije imao.nije osunecen (jos).pa to, da li je neko imao slicna iskustva, jako bih cijenila svaki savjet. sutra cu ga voditi pedijatrici njegovoj, danas ne mogu jer nisam tu, pa cisto da se malo smirim jer sam se do ludila prepala. hvala vam
IZVORNA PORUKA: mamabb
Sigurna sam da će ti se javiti mame s boljim savjetoma a ono što ja mislim je da maleni ima neku upalu. Peri ga kamilicom. Dr će znati najbolje.
P.S. Dobrodošla!
hvala ti puno i ovo je vec nesto. nadam se da cemo se i ubuduce ovako lijepo druziti i pomagati svajetima. pozdravljam te
IZVORNA PORUKA: emy24
kao prije svega dobro dosla....ne znam dali ga dojis jos uvijek,ja sam svog malca dojila a osunecen je bio sa 4,5 mjeseci,i doktor nam je rekao da mu se v ec bio poceo nakupljati kamenac ispod kozice sto je otezavalo mokrenje,par puta prije sunecenja mi smo mu prevlacili lagano kozicu i cistili jer se stvarno nakupi bijelog sekreta i zacepi rupicu sto otezava mokrenje...ja mislim da to nije nista opasno ali za svaki slucaj do sutra mu ispiraj kamilicom i odvedi ga pedijatru....a njabolje je rejesenje da ga osunetis sto prije...i problemi te vrste nestaju kao rukom noseni
IZVORNA PORUKA: ziki
Mislim da će te nakon saniranja te upalice morat na sunećenje. Kod nas je tako bilo kad je Nemirko imao 6,5 mj, vrh piše je blago pocrveneo i imao je neku bijelu kao krmelju na piši. Odvela kod dr i rekli da čim to saniramo, do tad što više luftiranja, na cap carap.
sad mi je vec puno lakse, da mi ih je samo sunetiti da me vise ovo peglanje s pisama popusti, a najvise mi je zao njih.. malo su razmazeni ali su u sustini dobri djecaci pa kd placu cijeli dan znam da ih nesto muci.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 31.3.2011 15:18:22
henna ze
Drage moje cure..treba mi pomoć.. od moje drage prijateljice siničić je stalno bolestan..astma ili bronhitis...ni sama više ne zna..dijete je stalno na inhalacijama..ni Flikso ne pomaže..čula je da na Koševu ima neka teta doktorica koja prati astmu i bronhitis kod djece..pa bi ga dovela.. trebaju mi neke informacije..ime..kontakt..bilo što..i to što hitnije.. hvala unaprijed..
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 31.3.2011 16:16:36
Mirkica
IZVORNA PORUKA: maja78 RR
ja zaista ne znam o kome je rijec, ali makar da dignem temu
isto
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 31.3.2011 16:29:07
abh
Ne znam ni ja za tu na Kosevu. Ali neka obrati paznju, cesti bronhitis znaju biti na alergijskoj osnovi. Moj rodjak je godinama primao antibiotike, dok se neko nije sjetio da je mozda alergican na nesto i ustanovi da je alergican na perije. Sve pernato izbace iz kuce i on ozdravi.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 31.3.2011 16:30:52
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: henna ze
Drage moje cure..treba mi pomoć.. od moje drage prijateljice siničić je stalno bolestan..astma ili bronhitis...ni sama više ne zna..dijete je stalno na inhalacijama..ni Flikso ne pomaže..čula je da na Koševu ima neka teta doktorica koja prati astmu i bronhitis kod djece..pa bi ga dovela.. trebaju mi neke informacije..ime..kontakt..bilo što..i to što hitnije.. hvala unaprijed..
ne znam dali mislis na pedijatriju, tu je bila prof saracevic, ali ona ti je otisla u penziju u januaru. ali radi kao konsultant u jednoj privatnoj ordinaciji, ako hoces poslacu ti podatke na pp
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 1.4.2011 9:00:18
henna ze
hvala vam..mala tebi posebno... mali ima astmu..barem mu tako kažu...ništa ne pomaže..stalno antibiotici..i inhalacije..baš sam juče savjetovala njegovoj mami da traži alergotest ovaj što se radi u sa..mi u zenici to nemamo...koliko ja znam.. i moje dijete ima često bronhitis..i ona uzima flixotide ali nije u ovakvoj mjeri kao mali H...sad ću malo pogledati o toj slanoj sobi...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 2.4.2011 11:43:46
Anoniman
prenosim post sa bebe . Da li bi ja smjela sutra abd. sa anelom otici u prirodu na vikendicu gore je visina , cist zrak suma, borovina ,cisto zbog bronhitisa cula sam da je dobro medju borovinu odvest a gore kod nase vikendice ima na pretek. Jedino se bojim vjetra nebi bila dugo, ndam se da nece samo to sta pogorsati sta vi mislite bil smjela ? A . prima inekcije penciline zbog ognojeni krajnika . I inhalacije ,..
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 4.4.2011 8:04:51
zagy
Moja je uspijela da zapne za zidić u bašti i padne direktno na kaktus. E sad sreća je što su to male tanke bodljice,ali opet pecka je i nervira, jer je pala na obraz. Doktoru ćemo danas, ali do tada da li je neko imao slično iskustvo i šta ste tada radile?
Pomoc amaniamanic
Jel problem da idem na ultrazvuk koji mi je zakazan za sutra nakon 1mjesec cekanja..A cetvrti mi je dan men,,,Moram ga obaviti sutra..Odgovorite mi molim vas...
odgovorite (100%)
odgovorite (0%)
Broj svih glasova: 28
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!