|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
20.3.2011 13:55:24   
milenium
blago tebi feliks kad možeš otić u kupatilo i zapalit jednu.koliko moji gosti puše-nebi izlazili iz kupatila nikako niti bi ih ja vidilauser posted image

nego imam sličan problem kao sirnica,moj maleni kašlje već dva dana a potrefio vikend pa ga nismo vodili dr jer ne radeuser posted image
nema turu,samo mu malo curi nosić ali kašlje tako da sve mislim da ga boli kad kašlje,i nekad se čini kao da će povratiti kad tako kašlje,a par puta mu je i došlo do ustauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 376
20.3.2011 14:09:29   
marinčii
milenium Matej kad je imao kašalj prije možda mjesec dana a nije htio piti sirup ja ga masirala onim balzamom od Dr.Theiss tjedan dana sigurno i prošlo mu je za 3 ,4 dana.

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 377
20.3.2011 14:13:35   
hatepsut
Doktor nece bez razoga dati antibiotik,mi imamo problem s krajnicima i desi se kasalj bez temperature,grlo upaljeno,ako ne odemo kod doktora kod kaslja,moramo nakon nekoliko dana jer slijedi temperatura...sam sirup protiv kaslja vrlo rijetko smiri kasalj,desi se ali kao sto sam napisala vrlo rijetko.neki dan sam bila svjedok u apoteci kad je apotekarka kazala da sam sirup protiv kaslja nece rijesiti problem nego da odu ljekaru da propise neki antibiotik.ali svi mi najbolje poznajemo svoje djete,nisu sva djeca ista i nekima pomaze ovaj sirup nekima onaj.nama najcesce pomaze samo ospen,na zalost.a sto sr tice nalaza,ja sam protiv ako je djete cesto bolesno da se rade stalno nalazi.njima treba vremena da se obnovi sva ta uzeta krv.a ako bas ne zelis da dajes antibiotik,daji samo sirup za smirivanje kaslja,pa ces vidjeti danas,ili eventualno sutra jeli bolje.nadam se da decko nece trebati antibiotik !

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 378
20.3.2011 14:20:04   
sirnica
Ma i ja se nadam, ali ako večeras opet pred spavanje bude onako"ružno" kašljao, bolje i antibiotik nego da dođe do temperature i da se iskomplikuje.

sve mamino 17.3.2008. i 17.6.2013.

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 379
20.3.2011 14:36:59   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: milenium

blago tebi feliks kad možeš otić u kupatilo i zapalit jednu.koliko moji gosti puše-nebi izlazili iz kupatila nikako niti bi ih ja vidilauser posted image

nego imam sličan problem kao sirnica,moj maleni kašlje već dva dana a potrefio vikend pa ga nismo vodili dr jer ne radeuser posted image
nema turu,samo mu malo curi nosić ali kašlje tako da sve mislim da ga boli kad kašlje,i nekad se čini kao da će povratiti kad tako kašlje,a par puta mu je i došlo do ustauser posted image

Milenium , bas tako je bilo kod nas i cak je jednom povratio slajm. Ja sam ukljucila Prospan i evo hb bolje mu je punooooo.
Sto se tice cigara, ja se mogu kontrolisat i nac cose user posted image za sebe .
Dok ima gostiju koji bas cadinjaju aman ljudi moji oblaci, al ja slazem da A. ne smije biti u dimu i ako mogu max do 5, cigara ispusiti ....
Kad je ljeto idemo na terasu .
Al zimi nemogu obadvoje voditi u kupatilo i ja trecauser posted image user posted image nema smisla .
Pa lakse mi kupatilo ocistiti izraciti nego dnevnu ,kuhinju hodnik....

(odgovor članu milenium)
  Neposredna veza do poruke: 380
20.3.2011 14:41:22   
lila25
hehehe felix dobro ti ovo za kupatilo ja bih trebala jetrvu tamo poslati sto bi se odmorili user posted image ona sve jednu za drugom...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 381
20.3.2011 14:43:43   
niki83
IZVORNA PORUKA: milenium

eh nama jucer curilo iz nosica, a danas isti ovi simptomi, kasalj!! (nikad nije kasljala za ovu godinu i po svog zivota), i tacno osjetim da je boli grlo... ukljucila sam odmah API sirup, imala ga u kuci, a ocekujem i temp. pa cemo sutra najvjerovatnije kod dr. za svaki slucaj..

N&N

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 382
20.3.2011 14:45:04   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lila25

hehehe felix dobro ti ovo za kupatilo ja bih trebala jetrvu tamo poslati sto bi se odmorili user posted image ona sve jednu za drugom...
kod mene kuma isto pusi auuuuu sreca pa ne bude dugo i ne dolazi cestouser posted image ja volim ljetouser posted image draga terasa .....

(odgovor članu lila25)
  Neposredna veza do poruke: 383
21.3.2011 21:01:16   
dinaa
Mojoj malenoj jutros kad je ustala jedno se oko crvenilo ali hajde mislila sam trljala okice tek ustala pa zato,medjutim kad sam se ja vratila iz doma zdravlja vidim da se crveni i drugo oko i poslije podne su joj okice pocele krmeljati,sta bi moglo biti,konjuktivitisuser posted image ili nesto drugo.Ujutru cu je voditi doktoru ali znam da do ujutru necu biti mirna.Jel se neko vec susreo s ovim?

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 384
21.3.2011 21:10:56   
mamine oci
bas mi zao malene oko je osjetljivo neznam sta bi jos smjela radit sacekaj ipak do ujutro misljenje doktora mozda sto samo malo da joj isperes kamilicom,brzo ozdravljenje zelim

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 385
21.3.2011 21:16:57   
Adana
Dinaa po opisu ja mislim da je konjuktivitis. user posted image
I mojoj malenoj je tako bilo...
Moj savjet je da prokuhanom vodom cistis od vanjskog prema unutrasnjem dijelu oka.
A ujutru cim prije kod doktora po kapi i eventualno i mast. Vjeruj mi nakon 1-2 nanosenja kapi sve se smiri. :)

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 386
21.3.2011 21:23:30   
mamabb
I ja mislim da je konjuktivitis. Čistiti prokuhalom vodom do doktora koji će uz to mast propisati ili kapi.

04.12.2008.

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 387
21.3.2011 21:25:54   
dinaa
Uh bas sam se zabrinula zbog crvenih okica,a je li opasan konjuktivitis moram sad malo citati o tome,mislim nije je promaja nigdje uhvatila nije bolesna ustvari i nosic je danas poceo curiti ali nista vise bas mi nista nije jasno.

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 388
21.3.2011 21:27:29   
colito
IZVORNA PORUKA: sirnica

U četvrtak smo slavili rođendan, kuća je bila puna gostiju, kod nas se inače ne puši, ali eto napravili smo iznimku i neke mame su pušile u kuhinji kraj otvorenog prozora. Nadam se da je to uzrok i da se neće iskomplikovati, jer evo već nije kašljao sigurno 4 sata.

isto je i kod mene,moze 1 ali bas bas ako je neko bitan(a ostali kome se pusi,izvoli kupatilo,kafa cigara bujrum)s obzirom da sam ja prestala pusiti cim sam saznala za trudnocui ,kad sam ja sebi  uskratila cejf(radi bebe)sto neko drugi da ga truje,i mislim da tu ne treba biti ljutnje,ko mi je pravi prijatelj nece se naljutiti

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 389
21.3.2011 22:56:24   
Idina mama
IZVORNA PORUKA: dinaa

Uh bas sam se zabrinula zbog crvenih okica,a je li opasan konjuktivitis moram sad malo citati o tome,mislim nije je promaja nigdje uhvatila nije bolesna ustvari i nosic je danas poceo curiti ali nista vise bas mi nista nije jasno.

Moj je Armin bas skoro imao crvene okice. Ovdje to jako ozbiljno shvataju. Ne moze u obdaniste, jer je zarazno. Odmah moramo doktoru i dobije kapi. Kapi stavljamo 7 dana iako vec treci dan okice nisu vise crvene. U obdaniste moze tek kad okice nisu vise crvene ni krmeljave.

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 390
21.3.2011 22:58:10   
Idina mama
Ali mozes slobodno cekati do ujutro. Nadam se da te ne prepadoh.

(odgovor članu Idina mama)
Neposredna veza do poruke: 391
21.3.2011 23:00:48   
dinaa
Sreca pa si se ispravila,jesam zabrinuta ali moram cekati do ujutru,neznam samo sto ne odoh danas odmah ali valjda ni ujutru nece biti kasno.Hvala vam.

Neposredna veza do poruke: 392
21.3.2011 23:03:29   
Medić*

Sreca pa si se ispravila,jesam zabrinuta ali moram cekati do ujutru,neznam samo sto ne odoh danas odmah ali valjda ni ujutru nece biti kasno.Hvala vam.

Nama je prosle godine u avgustu bilo tako, crvene okice ko krv a on jos plave , svijetle puti, otisli ljekaru dobili siruo i kapi nesto na F, nakon tri cetiri puta odmah je proslo

Nemoj se nervirati, nije kasno, ujutro otidji i bice dobro a Bg.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 393
21.3.2011 23:04:22   
Amila_ra

Mojoj malenoj jutros kad je ustala jedno se oko crvenilo ali hajde mislila sam trljala okice tek ustala pa zato,medjutim kad sam se ja vratila iz doma zdravlja vidim da se crveni i drugo oko i poslije podne su joj okice pocele krmeljati,sta bi moglo biti,konjuktivitisuser posted image ili nesto drugo.Ujutru cu je voditi doktoru ali znam da do ujutru necu biti mirna.Jel se neko vec susreo s ovim?

Vjerovatno je virusno a kada je virusno ne daju se lijekovi nikakvi osim lijekova za skidanje temperature i protiv bolova. Prije 15 dana prijateljica mi je dosla sa jednim crvenim okom i krmeljivim sjedila je cijeli dan kod mene nazvala me telefonom kad je dosla kuci i rekla je da je dobil groznicu da joj nos curi i da je sve boli. Nakon sedmicu dana moje oko pocelo je da se crveni i preslo na drugo oko isto tako bolesna bila tri dana. Dosla mi je snaha sa bratom u goste i javlja mi neki dan da je i ona isto to dobila. mozda je neki virus ovdje kod nas ne daju nikakve lijekove za to.

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 394
21.3.2011 23:05:00   
Idina mama

Nije ujutro kasno. Ne brini. Samo je vazno da odes i da pocne sa kapima. Ja sam Arminu ujutru krmelje ispirala kamilicom. Cini mi se da je malo pomoglo, mada doktori nista nisu rekli.

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 395
21.3.2011 23:05:43   
Amila_ra

nece biti kasno ne brini nije to nista strasno to je virusni konjuktivitis bar ja tako mislim user posted image .

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 396
21.3.2011 23:06:44   
Idina mama
IZVORNA PORUKA: Amila_ra

Vjerovatno je virusno a kada je virusno ne daju se lijekovi nikakvi osim lijekova za skidanje temperature i protiv bolova. Prije 15 dana prijateljica mi je dosla sa jednim crvenim okom i krmeljivim sjedila je cijeli dan kod mene nazvala me telefonom kad je dosla kuci i rekla je da je dobil groznicu da joj nos curi i da je sve boli. Nakon sedmicu dana moje oko pocelo je da se crveni i preslo na drugo oko isto tako bolesna bila tri dana. Dosla mi je snaha sa bratom u goste i javlja mi neki dan da je i ona isto to dobila. mozda je neki virus ovdje kod nas ne daju nikakve lijekove za to.

Moj Armin nije imeo temperaturu. Mislila sam da je problem samo sa ocima.

< Poruku je uredio Idina mama -- 21.3.2011 23:07:09 >

(odgovor članu Amila_ra)
Neposredna veza do poruke: 397
21.3.2011 23:08:33   
Amila_ra
Ne mora da je dobije ali i moze ako je virusni konjuktivitis. I moja beba jednom je imala crveno oko i nos joj je curio ali nije imala temperaturu.

Neposredna veza do poruke: 398
21.3.2011 23:09:05   
Anoniman
dinaa moja curica je imala konjuktivitis i cim dobijes kapi i mast odma bude bolje..samo ces morati stalno mjenjati jastucnice i posteljinu i paziti da ne dira rukicamauser posted image ne ispiraj kamilicom jer ona samo pogorsava pogoduje virusu ili bakterijiuser posted image  

(odgovor članu Amila_ra)
  Neposredna veza do poruke: 399
21.3.2011 23:09:53   
dinaa
Ne nema ona temperaturu samo oke crvene i krmeljave.

Ona sada spava ocistila sam joj prokuhanom vodom prije spavanja vidjecemo stanje ujutru.Hvala damice mojeuser posted image

< Poruku je uredio dinaa -- 21.3.2011 23:11:48 >

Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pelene
Visnja RR

Koje pelene koristi vaša beba?

Pampers (20%)

Violeta (40%)

Baby love (20%)

Neke druge (20%)

Broj svih glasova: 10

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *