|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
15.3.2011 11:17:49   
Medić*
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Medic ziki i ja hocemo proviziju od prodaje...menadžerski procenat user posted image

moze, moze user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 351
15.3.2011 11:20:58   
neki
Dajte mi stranicu,link bilo sta,ja se slomih trazeciuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 352
15.3.2011 11:21:39   
Anoniman
medic stavljaj sliku ovdje, zena je kupac budi ljubazan prodavač user posted image

ps. ja sam toliko luda da kupim nesto i sto mi se ne svidja kad je ljubazan prodavač user posted image , sramota me da ne kupimuser posted image

< Poruku je uredio jelenaT -- 15.3.2011 11:22:20 >

(odgovor članu neki)
  Neposredna veza do poruke: 353
15.3.2011 11:23:05   
mama75
IZVORNA PORUKA: teacher75

koju kremu da uzmem lani za lice? mazem je vec duze vrijeme niveom protiv zime i vjetra i to vise puta dnevno i opet su joj obrascici jako crveni i suhiuser posted image

Bepanthen mast - za obraze, ako se pojavi osip na guzi ili bilo gdje, za suhe usne, za bradavice... Ma stvarno mi je extra. I ona Bademova od Pharmameda posluzi za obraze ako je ove slucajno nestalo.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 354
15.3.2011 11:25:27   
Medić*
IZVORNA PORUKA: neki

Dajte mi stranicu,link bilo sta,ja se slomih trazeciuser posted image user posted image user posted image

ja sada ne mogu sliku staviti nesto mi ne fercera,

pogledaj na bb sada cu i ja vidjeti koja je stranica

Jelena ti  kao i ja, nekad iako mi se nesto ne svidi a prodavac fin meni mu zao vratiti...sve mu dragi kritikuje user posted image

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 355
15.3.2011 11:29:43   
mama75
Jao medic, ja se sada sjetila da sam te trebala zvati neki dan user posted image Hajde cekacemo do sljedeceg BB, a hoce i moja sestra jos nesto, pa cu ti to sve na vrijeme javiti da poneses. 

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 356
15.3.2011 11:32:20   
neki
Naslaaaaaaaaaaaaaauser posted image user posted image user posted image str.88user posted image I pravo je dobaruser posted image
Javim ti se medic slatkiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 357
15.3.2011 11:35:50   
Medić*
IZVORNA PORUKA: mama75

Jao medic, ja se sada sjetila da sam te trebala zvati neki dan user posted image Hajde cekacemo do sljedeceg BB, a hoce i moja sestra jos nesto, pa cu ti to sve na vrijeme javiti da poneses. 

ok mila, nije problem, ati mi vidi onaj zeleni dux sto je bio 4 km ponesi zao mi sto ga ne kupih user posted image  i vidi kakve pantalone fatmerke 104 ili priblizno user posted image user posted image

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 358
15.3.2011 11:36:50   
Medić*

Naslaaaaaaaaaaaaaauser posted image user posted image user posted image str.88user posted image I pravo je dobaruser posted image

neki ako je neka frka ona cijena i ako je bliznji neko tvoj neije problem mozemo ici 2o km nize od onoga da ne ofiram cijenu user posted image

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 359
15.3.2011 11:38:48   
neki
IZVORNA PORUKA: medic slatki

neki ako je neka frka ona cijena i ako je bliznji neko tvoj neije problem mozemo ici 2o km nize od onoga da ne ofiram cijenu user posted image

Ma mozemo se dogovoriti,ne sekiraj seuser posted image Seki mojoj treba,objasnicu tiuser posted image
Hvala ti dushoooooouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 360
20.3.2011 11:58:43   
sirnica
Moj trogodišnji dječak već dva dana ima nekakav suhi kašalj i malo mu nosić curi. Sinoć je pred spavanje kašalj bio intenzivniji i jutros sam odlučila da ga odvedem pedijatru za svaki slučaj, iako od jutros skoro nikako nije kašljao. Temperaturu, hvala Bogu, nema. Dr. nam je dao sirup za iskašljavanje i antibiotik. Sad se lomim, da li da ga džabe trujem antibiotikom kad dijete nema temperaturu?

sve mamino 17.3.2008. i 17.6.2013.

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 361
20.3.2011 12:06:51   
Anoniman
neznam zasto je dao antib. ako nije grlo upaljeno i nema tureuser posted image .
Ja bi dala samo sirup za kasalj .Ako je djecak o.k antib ne bi ukljucivala.
Opet ti kako hos user posted image ......
Koji vam je dao sirup za iskasljavanje ? Moj A. je vec vise od dvije sedm. kasljao i nos curio nisam ga vodila ped. Ukljucila u nos samo sljez .
I kupila prospan. Evo hb nos ne curi a i kasalj se smirio.

< Poruku je uredio felix -- 20.3.2011 12:08:13 >

(odgovor članu sirnica)
  Neposredna veza do poruke: 362
20.3.2011 12:07:21   
mamabb
Ako ste vadili krv i na osnovu nalaza je zaključio da treba antibiotik, ja bih ga dala, a a ako je ''na oko',' onda bih sačekala večeras ili sutra ujutro i ako ne bi bilo promjena na bolje opet bih uključila.

04.12.2008.

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 363
20.3.2011 12:09:40   
mamabb
A prije svega mu daj posoljen limunov sok, vidjećeš do večeras neće ni kašljati user posted image

04.12.2008.

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 364
20.3.2011 12:25:08   
Lulu_08
I ja mu ne bih na osnovu odokativnog pregleda, a bez turice i drugih simptoma upale, davala antibiotik. Ukoliko sumnjas, sutra pravac pedijatrija i uradi nalaze pa ako nalazi pokazu povisene leukocite ili crt onda ukljuci.

Do tada kombinacije limun, caj, med...ja licno pravim "sirup" Luni za kasalj, istisnem bijeli luk na presi, dodam iscjedjeni limun i kasikicu meda, i uvece pred spavanje joj dam. Isjecem crni luk i stavim na tanjir pored kreveta gdje spava za prohodan nosic, a sljez uvjek pomaze, i nosicu i grlu!

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 365
20.3.2011 12:49:43   
sirnica
Hvala vam na odgovorima. Dao nam je sirup za iskašljavanje Omnitus(butamirat) i to ne u dozama-reče po potrebi, a Cefalexin po 5 ml na 8 sati. Samo ga je pregledao i rekao da ima upale na grlu. Meni je čudno jer dijete odlično jede i nema temperature.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 366
20.3.2011 12:55:39   
Trnoruzica

IZVORNA PORUKA: sirnica

Hvala vam na odgovorima. Dao nam je sirup za iskašljavanje Omnitus(butamirat) i to ne u dozama-reče po potrebi, a Cefalexin po 5 ml na 8 sati. Samo ga je pregledao i rekao da ima upale na grlu. Meni je čudno jer dijete odlično jede i nema temperature.

Omnitus nije za iskasljavanje, nego za smirenje kaslja. Ako je ljekar rekao da je grlo upaljeno, a nema ture, po meni je vrlo moguce da je grlo samo crveno od kasljanja, a ne od nekakvih bakterija. I ja bih davala samo sirup, a sa antibiotikom pricekala

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 367
20.3.2011 13:06:14   
sirnica
Hvala trnoružice, tako sam i odlučila.

(odgovor članu Trnoruzica)
Neposredna veza do poruke: 368
20.3.2011 13:21:35   
mama_debeljuca

IZVORNA PORUKA: sirnica

Moj trogodišnji dječak već dva dana ima nekakav suhi kašalj i malo mu nosić curi. Sinoć je pred spavanje kašalj bio intenzivniji i jutros sam odlučila da ga odvedem pedijatru za svaki slučaj, iako od jutros skoro nikako nije kašljao. Temperaturu, hvala Bogu, nema. Dr. nam je dao sirup za iskašljavanje i antibiotik. Sad se lomim, da li da ga džabe trujem antibiotikom kad dijete nema temperaturu?

Kod mog A. je prije mjesec dana bila jaka upala grla, a nije imao temperaturu, dr. se čudila, ipak je bio za antibiotik. Što, naravno, ne mora da znači da je i kod tvog djeteta, ako ne kašlje puno, sačekaj do sutra, uradite nalaze, pa onda mu uključi antib.ako ima potrebe. Kod mog momka je čak u nosu izolovana stafilokoka u grlu nije, a kašljao suho, sljevala se baja iz nosa na ždrijelo i glasnice. Nek mu bude uzglavlje visočije kad spava, i često mu čisti nosić fiziološkom otopinom, nek pije dosta tečnosti, meda....

:-)

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 369
20.3.2011 13:37:04   
sirnica
Hvala ti, čini mi se da nema nikako sekreta, u nosić špricamo Operil P za djecu, ne muči ga kašalj nikako dok spava, a inače kad ga muči pojača se u ležećem položaju i podižem mu uzglavlje. Trenutno pajki, a nije zakašljao od jutros nikako. Vjerovatno mu je grlo bilo nadraženo od kašlja, pa dr. predostrožno djelovao. Odlučila sam da sačekam s antibiotikom, a prirodno mu sve dajem. Naumpada mi da je možda bio neki alergijski kašalj. Šta mislite?

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 370
20.3.2011 13:42:55   
mama_debeljuca
Mah..naši pedijatri daju antibiotike ono "za svaki slučaj", nažalost user posted image
Po tome kako si ti opisala, ja mislim da je antibiotik apsolutno suvišan u vašem slučaju. Moguće je da je alergijski kašalj, kod takvog kašlja iz nosića curi bistro, kao voda. Ako je bio izložen duhanskom dimu, miris neke kiseline ili možda i parfema...visoka koncentracija kućne prašine...

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 371
20.3.2011 13:47:33   
sirnica
U četvrtak smo slavili rođendan, kuća je bila puna gostiju, kod nas se inače ne puši, ali eto napravili smo iznimku i neke mame su pušile u kuhinji kraj otvorenog prozora. Nadam se da je to uzrok i da se neće iskomplikovati, jer evo već nije kašljao sigurno 4 sata.

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 372
20.3.2011 13:50:30   
Anoniman
sirnice, ni kod mene se ne Pusi kuci. Kad tko dodje ja zamolim fino da puno ne cadinjajuuser posted image ozbiljno zbog A. I ja sam sama pusac al odem na terasu, ili u kupatilo .
Pred njim ne pusim.

(odgovor članu sirnica)
  Neposredna veza do poruke: 373
20.3.2011 13:53:57   
sirnica
Ma ni kod nas stvarno gosti nikad ne puše, ali eto, mame dovele djecu, sva djeca se igrala u Dž. sobi, nisu bili ni blizu kuhinje, pa ja otvorih prozor. Drugi put ću ih izbaciti na balkonuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 374
20.3.2011 13:54:34   
mama_debeljuca
Vjerujem da je to uzrok, tim prije što ranije nije bio izložen duhanskom dimu. Moj A. se prošle godine našao u prostoriji gdje su njih 4-5 pušili, bez obzira što ima djece, tu su bila i njihova i što bi zbog mog pravili iznimku user posted image a on je kašljao tako ružno oni se isčuđavali user posted image I još kako je sklon laringitisu sve se to produžilo na još par dana, inhalacije...da ne dužim.

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

imena
amaniamanic

Ova mi se naj dopadaju.vec sam postavljala ovu anketu.Al bih ponovo cula vase odgovore i nadam se da ce ih biti vise:)

amani (20%)

hened (3%)

esma (13%)

hena (9%)

aisa (5%)

ajsa (49%)

Broj svih glasova: 188

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *