|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  181 182 [183] 184 185   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
28.3.2011 17:13:59   
Anoniman
Sanela cestitamo user posted image

(odgovor članu animagical)
  Neposredna veza do poruke: 4551
28.3.2011 17:43:22   
gagach
IZVORNA PORUKA: animagical

brzo ce se dzordz javitiuser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

Neposredna veza do poruke: 4552
28.3.2011 17:47:14   
honey bunny
Drage moje, ja dok se malo maknem vi napisale roman, hehehhe.Morat ću češće svraćet, ne mogu sve isčitat, heheheh. Vidjela sam tamo pišete za bakterije u mokraći i imam jedan trik, možda to već i znate, ali meni je praaaavo pomoga.Urin mi je uredan tokom cijele trudoće, pa se doktorica čak i čudila, jer inače nije ništa nenormalno da trudnica ima nešto više bakterija, nego inače. Ovako kada idete na WC trebate se prati mlakom vodom od vagine prema čmaru, nikada obratno, jer se tako prenose bakterije. Ja se perem svaki put kada idem u WC, a neki dan mi doktorica reče da nema potrebe toliko, jer se može naručiti vaginalana flora,tj.njen prirodni odbrambeni sistem.
Što se tiče CTG-a, ja ga nisam ni jednom radila. Dok sam ležala u bolnici, prvi put, bila mi je 26 sedmica, pa nisam mogla, jer tek od 32 to rade. Kada sam drugi put otišla, bila mi je 33 sedmica, ali tada ima je pukla traka pomoću koje rade CTG, tako da ja baksuz nikako da stignem do tog CTG-a :) Vjerovatno ću ga raditi kad se odem poroditi, heheh.
Sad se ubijam od dosade kod kuće, jer moram čuvati trudnoću :(

Neposredna veza do poruke: 4553
28.3.2011 17:56:25   
animagical
honey b. hajde brzo ce ti termin, odmori malo,  kasnije ces sanjati o lezanju i odmaranjuuser posted image gagach, sta ima novo,jesi rodilauser posted image jesu  te poceli daviti ovim ispitivanjem? mene neki sasvim nepoznati i nebitno ljudi dave pitanjem jesam li trudnauser posted image sta ste vi radile u toj situaciji???... danas sam curi bas onako tersli spustila...sta je briga uostalom,ni ja nikoga ne ispitujem

(odgovor članu honey bunny)
Neposredna veza do poruke: 4554
28.3.2011 18:10:42   
honey bunny
Kod mene je bilo obratno, bilo je "Baš si trudna?", jer nisam imala vidljivog stomaka negdje do 5-og mjeseca :) Mene su to pitali prije, jer smo bili godinu u braku i mislili su da ne možemo imati djece, jer pobogu, kako nisam odmah rodila, odakle mi ideja da se čuvam na početku?! Ja sam ima odgovarala, bez obzira na godine i ljubavni status onog ko pita, " a joj, pa čitaš mi misli, ja baš tebe to htjela da pitam" :))) uglavnom ostanu bez teksta :)

Neposredna veza do poruke: 4555
28.3.2011 18:14:32   
animagical
ja za sedmicu ulazim u peti i sad se vec stomacic vidiuser posted image ko pazljivo gledauser posted image  
bliski ljudi znaju da sam jednu trudnocu izgubila, pa i ne pitaju, ali zato ovi neki lijevi...ubij Boze kako su dosadni...ne znam sta da im kazem na tako neumjesno pitanje, mislim to su ljudi koji su me nekad slucajno ili nikad vidjeli ranijeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 4556
28.3.2011 18:36:00   
honey bunny
Ma ja, uglavnom takvi i pitaju, koji nemaju veze ni s tobom ni sa tebi bliskim ljudima, jer sa imaju znali bi :) Nemoje se ti ništa nervirati, samo se opusti i ignoriši :) to uvijek pali :) 

Neposredna veza do poruke: 4557
28.3.2011 18:46:32   
Selma.A.M
Pozz
Evo da se malo stupasim user posted image nisam dugo....Kako napreduju stomačići,kod mene je već poveliki,jučer se gledam u izlogu dok sam išla ulicom i boga mi ima me podosta user posted image , u prvoj trudnoći sam se baš udebljala i to se svugdje rasporedilo,a ova druga trudnoća čini mi se da je sve otišlo u kukove,stomak,zadnjicu i bedra, a ovo ostalo je ostalo isto po licu i nogama se nikada nebi reklo da sam trudna pa ni po grudima ali zadnjica je najveća user posted image ...
Ja još nedelja dana pa ulazim u 6 mjesec aBd,vrijeme stvarno leti a kako non-stop imam obavezu oko malca nekada i ne stignem misliti da sam trudna pa dok me šta ne žigne ja se zaboravim totalno....A koliko god mi ovo vrijeme od novembra do marta brzo proletilo opet mi je juli jako daleko,valja pola ljeta biti trbav user posted image .
Eto toliko od mene ja vas sve pozdravljam pa čitamo se i pišemo se opet nekada user posted image

Neposredna veza do poruke: 4558
28.3.2011 19:10:11   
sarah
Evo i mene opet.
Danas nisam nigdje hodala ali zato sutra ujutro na ctg pa poslijepodne sa gagach na vjezbe, ako se do tad neka ne porodi user posted image
Tukice, i tebi se bas primaklo. Gdje ces se poradjati? Pored svega sto si napisala ukljuci jos i caj od lista maline, cucnjeve, ananas, kapsule od ulja nocurka i hurme pa kud puklo da puklo user posted image
Valjda ce brzo krenuti, sreeetno!
Nedo, usitniloooo...
I kod mene su poceli komentari tipa pa kad ce, zar jos nije itd... al ne zamaram se time...
Pocele su mi pomalo noge da oticu ali sad je vec normalno i za ocekivat.

07.04.2011. ocekujemo aBd jednog bebacha

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 4559
28.3.2011 19:21:25   
tukica
eh i ja cu na vjezbice sutra, ako se stagod znacajno ne dogodi, a nece izgleda...
Ja cu na Jezeru, gore sam kod dr.Nikulina, pa se nadam da ce me on i poroditi...
A vidis, kontam da cucnjeve radim, samo imam osjecaj kad bih jedno mcucnula, trebao bi kran da me digne gore user posted image

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 4560
28.3.2011 19:24:43   
gagach
animagical e izvini sto te pitam...al da nisi mozda trudnauser posted image ili si se samo napuhalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Tako su mene smarali sad prije ove trudnoce kao pa sta cekate,pa jesi li,pa vrijeme ti je ... i onda kad mi je pukao film odlucila sam da te ljude dovedem u nezgodnu situaciju...i uzivala sam...
I ja sam jednu trudnocu izgubila pa kad bi me pitali kao znas vrijeme ti je za djecu,sta cekas i to ja kazem pa znas mora proci odredjen period poslije gubitka trudnoce da bih uopste razmisljala o tome...i onda MUK...pa CRVENILO...pa stidljivo IZVINI...e pa MARS!user posted image

sarah i meni su danas noge ko buhtlice...kako divno sto sama sebi tepamuser posted image a i ruke su onako ko cevapi...iz MRKVEuser posted image
nego za mene ne brini...necu ja josuser posted image

Neposredna veza do poruke: 4561
28.3.2011 19:30:35   
gagach

IZVORNA PORUKA: tukica

eh i ja cu na vjezbice sutra, ako se stagod znacajno ne dogodi, a nece izgleda...
Ja cu na Jezeru, gore sam kod dr.Nikulina, pa se nadam da ce me on i poroditi...
A vidis, kontam da cucnjeve radim, samo imam osjecaj kad bih jedno mcucnula, trebao bi kran da me digne gore user posted image

a di ces na vjezbeee? jel u skerlica?

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 4562
28.3.2011 19:35:31   
tukica
Da, u skerlicevu user posted image

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 4563
28.3.2011 19:38:45   
gagach

Da, u skerlicevu user posted image

e pa onda se vidimo tamo...ja cu holu da dreknem tukiceeeeeeeeeeeeeeeeeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 4564
28.3.2011 19:41:32   
tukica
hahahahaaahahaa moreuser posted image

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 4565
28.3.2011 19:44:19   
gagach

hahahahaaahahaa moreuser posted image

sad fakat hahah da se ne ofiram...ja cu biti sa sarah ona plava,visokazgodna sexy mama a ja malo niza smedja...hahhaa i trudne smo obje...hahahahahahaha

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 4566
28.3.2011 19:45:21   
sarah
Super tukice, vidimo se gore. Kad ugledas dvije ljepotice, jedna plava (pramenovi) druga tamne duge kose to smo nas dvije, ma upis ljepote, ne mozes promasit user posted image
A kad ides na ctg gore?, I ja cu na Jezero, ja idem ujutro oko 9.

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 4567
28.3.2011 19:46:21   
gagach

IZVORNA PORUKA: sarah

Super tukice, vidimo se gore. Kad ugledas dvije ljepotice, jedna plava (pramenovi) druga tamne duge kose to smo nas dvije, ma upis ljepote, ne mozes promasit user posted image
A kad ides na ctg gore?, I ja cu na Jezero, ja idem ujutro oko 9.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 4568
28.3.2011 19:46:37   
sarah

IZVORNA PORUKA: gagach

sad fakat hahah da se ne ofiram...ja cu biti sa sarah ona plava,visokazgodna sexy mama a ja malo niza smedja...hahhaa i trudne smo obje...hahahahahahaha

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 4569
28.3.2011 20:02:53   
RICI
ej trudnice nacita se ja vasih komentara, uh evo da i ja zakukam malcice ubi me kiselina zelucanna nista ne pomaze donat bademi caj, nocu me budi ugusi u grlu grozota. Ako je po bapskim satro ono kosa raste bebi ja cu bebaca roditi sa dugom kosom. U srijedu skidam serklaz strah me al nece to tako lako krenuti valja se otvoriti i poroditi.
sarah ja i ti bi mogle biti skupa ako budes na jezeru radjala jer cu ja leci malo ranije u bolnicu.

Samo nam je ljubav potrebna.........

Prvorodjeni mamin zivot
14.03.2002. godine
Drugorodjena mamina srecica
06.04.2011. godine

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 4570
28.3.2011 20:07:28   
neda 30
ejjjj apriluše...user posted image user posted image user posted image

Ja se vratila sa ginekološkog i CTG. CTG uredan, al opet krvarim poslije ginekološkoguser posted image user posted image .

Ja sam bila samo jdnom na tim vježbicama... amogla bih još da utvvdim disanje...iako kažu da te babice i za vrijeme kontrakcija podjećaju na disanje...

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 4571
28.3.2011 20:10:18   
gagach

IZVORNA PORUKA: RICI

ej trudnice nacita se ja vasih komentara, uh evo da i ja zakukam malcice ubi me kiselina zelucanna nista ne pomaze donat bademi caj, nocu me budi ugusi u grlu grozota. Ako je po bapskim satro ono kosa raste bebi ja cu bebaca roditi sa dugom kosom. U srijedu skidam serklaz strah me al nece to tako lako krenuti valja se otvoriti i poroditi.
sarah ja i ti bi mogle biti skupa ako budes na jezeru radjala jer cu ja leci malo ranije u bolnicu.

kupi Rennie tablete...pomazu..bar meni

(odgovor članu RICI)
Neposredna veza do poruke: 4572
28.3.2011 20:25:50   
stefania

IZVORNA PORUKA: honey bunny

Zar smiješ jesti jagode?Meni doktorica rekla da ne smijem, zbog moguće alergije, a ja ih vooooooooooooooliiiiiiim :(
Nego recite vi meni planirate li ići na odmor ili kolika beba bi trebala biti da bi bilo sigurno(iako se nikad ne zna)? Meni termin u maju, ali sigurno će doći prije, pa kontam oko 4 mjeseca da ima valjda može tolika beba na more :)))

jaoooo pa jedem ih...luda sam za njima a niko mi nije rekao da ne smijem...kakva alergijauser posted image

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

Neposredna veza do poruke: 4573
28.3.2011 20:27:50   
sarah

IZVORNA PORUKA: RICI

Sve je moguce RICI, ima nas dosta aprilusa user posted image
Mene je kiselina mucila negdje u 7. mjesecu i u 8. a sad hvala Bogu ne muci vise, ali mi je onda pocelo da fali kisika, nisam mogla da disem.
Sad je i to bolje hvala Bogu.
Nedo, pa tebe bas ispregleda taj tvoj doktor ginekoloski. Ja sam do sad prolazila bez toga, ali sutra ko zna user posted image
Ako ti ne krene porod u roku 24 sata onda bi trebalo i to krvarenje da prestane.

(odgovor članu RICI)
Neposredna veza do poruke: 4574
28.3.2011 20:30:58   
sarah
A sto se tice jagoda, vidim spominjete ih, znam dosta trudnica koje su ih jele i nije im bilo nista, a ni njihovim bebama.
Isto tako za taj uvin caj, neki ginekolozi ga toplo preporucuju i nista drugo osim njega, dok drugi strogo izbjegavaju i uglavnom preporucuju brusnicu.
Ma ko bi im ga vise znao user posted image

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 4575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  181 182 [183] 184 185   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  181 182 [183] 184 185   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pušenje u trudnoči.
пеперутка16

Htela bih da znam iskustvo PUŠAČA vezano za ovu temu, dali su i dalje pusile, jer znam, da nepusaci jako rigorozno reauguju i ne razumiju tu zelju za tu pustu cigaru.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *