|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  183 184 [185] 186 187   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
29.3.2011 8:59:32   
gagach
jutro i od mene...od nasuser posted image

divan dan nema dalje...a ja se osjecam kao i vrijeme...bole me krsta i donji stomak ... u principu nije jaka bol tako da kontam nije nista srasno...i odlucila sam da cu danas ici da posjetim svoje bakice...crkose da me vide pa idem da ih razveselim i da popijem kafu sa njimauser posted image

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 4601
29.3.2011 9:13:19   
izzy
Jutro cure, evo ja se napokon naspavala, jucer iz nocne nisam nikako.
Samo mi je u glavi taj pregled, nadam se da ce sve biti u redu....

[img]http://lmtf.lilypie.com/qbDtp1.png[/img]

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 4602
29.3.2011 9:17:57   
belmica
Dobro jutro !!!
ja sam uzasno sanjala ( na hajr i na dobro aBd), budila se 10 puta ...katastrofa!!!
sada slomljena vala skroz.
Juce sam isla na GAK da podignem nalaz OGTT ( dobar je) i raznjezila se sva kad sam vidjelakako se dvije bebice ( blizanci) spremaju za otpust kuci user posted image
Istopila sam se sva, tako majusni i slatki. Skroz sam zaboravila moju A iz tog perioda.

Azra ...prva ljubav moja 18.11.2008.g.
druga ljubav akobogda uskoro stiže .... termin 04.07.2011.g

(odgovor članu izzy)
Neposredna veza do poruke: 4603
29.3.2011 9:29:50   
palachinken
IZVORNA PORUKA: izzy

Jutro cure, evo ja se napokon naspavala, jucer iz nocne nisam nikako.
Samo mi je u glavi taj pregled, nadam se da ce sve biti u redu....

Izzy, vidjećeš da će biti dobro! Čuvamo fige!

A ovaj tvoj avatar me tako unervozi, opisat ni ne mogu user posted image user posted image user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu izzy)
Neposredna veza do poruke: 4604
29.3.2011 10:05:12   
izzy
Hehe,morat cu ga prominit.hehe

[img]http://lmtf.lilypie.com/qbDtp1.png[/img]

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 4605
29.3.2011 10:34:44   
palachinken
MA ne moraš rad mene, kul je on, samo me podsjeća na šeficu dok mi stoji iza leđa i tako lupka po stolu user posted image
user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu izzy)
Neposredna veza do poruke: 4606
29.3.2011 10:48:59   
Anoniman
Izzy dobrodoslica i cestitke od srca user posted image , zelim ti skolsku trudnocu i jos bolji porod... user posted image

Neposredna veza do poruke: 4607
29.3.2011 10:49:33   
sanela.asja
izzy avatar je bas wwwaaaauuuu...
Dobro jutro meni je dan danas katastrofa odkako sam otvorila oci glava mi puca,povraca mi se ,zima mi strah me da me nece gripa spicit .Asji nisam mogla nista za dorucak napravit samo joj kriskice s kajmakom namazala povracami se uzasno user posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

Neposredna veza do poruke: 4608
29.3.2011 10:51:59   
Anoniman
Sanela meni se i dan danas ujutru povraca, pogotovo kad Ani pravim dorucak, uh... redovno zavrsim povracajuci, jos dok je nahranim... Sve sam se nadala da ce u drugom tromjesecju prestati, ali nije, ali dosta je umanjilo nego u prvom tromjesecju.

(odgovor članu sanela.asja)
  Neposredna veza do poruke: 4609
29.3.2011 12:24:36   
Amam
Dobra vam dancek ovaj tmurni drage user posted image .
Vidim da ste sve koliko-toliko dobro,mene glavobolja ubi.
Lose sam spavala,uzas,juce bas hodala isla u DZ i kod sveki i po stepenicama,mislila sam da cu bar malo uhvatiti,ali slabo,zaspim ja,ali isto da me neko probudi,jos od 23 i 30 pa do 6i30 jutros 3x isla na wc,muka mi je od toga user posted image .
Jutros mm kaze e da hoces rodit,a ja njemu "kazes li to jos jednom udavit cu te,i onako mi je  muka od same sebe,stvarno ova neispavanost me cini agresivnom user posted image
Palachinken samo ti ganjaj macka user posted image ,a nalazi nek cekaju user posted image .

Nedauser posted image da si bolje
Belmica user posted image
za nalaz.

user posted image user posted image curama koje rade i ovima sto imaju mucnine.
Izzy
nemoj da brines bice to ok,aBd.
Entinte,ti masallah,bas dobro.
Gagach znaci i ti ces vani.
Ja isto odoh do banke u susjedni grad,idem vec 3x radi kartice,a danas cu i da se posvadjam,jer taman mi treba neko da se istresem,a da me srce ne boli za njim user posted image
KIsssiii-kiiisssi  user posted image i user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4610
29.3.2011 12:47:25   
lejla31
pozdrav starim ali i novim clanovima rr,
da se i ja malo oglasim, ja se evo vec 2 dana nesto cudno osjecam, nisam nikako dobro, ne znam kako najbolje objasniti, nista mi ne godi, strasno sam nervozna, osjecam neku malaksalost da ne pricam o tome da me zgaravica ugusi, wc mi je prostorija u kojoj najvise vremena provodim,po citavu noc ustajem ko vjestica, nije mi stomak nesto strasno veliki ali me vuce zemlji majke miuser posted image i stalno ga posmatram i pitam se kako ce ovo iz mene izaci, cudo je ta priroda.i jeeeeeeeedva cekam da sve aBd prodje, a valjda ce biti uskoro, jer termin se blizi a meni ne izlazi iz glave ona pjesma "...dodje mi da vrisnem al izdaje me glas..."user posted image
isla sam na ctg vec sest puta, i zadnji put mi se upalio alarm na aparatu, ja crkla od straha da nesto nije sa bebom u redu, isplakala se user posted image , kad hB sve u redu, samo se pomjerila i izgubili se otkucaji....
covjeku prvo najcrnje misli dodju...gluho bilo user posted image  
kod mene do termina ima 6 osoba rodjendan, sve iz familije i iskreno se nadam da necu preci termin jer "ne morem" vise ovo izdrzatuser posted image
za sve trudnjace i hrabre mame  user posted image user posted image user posted image user posted image

amar - 02.05. 2007.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4611
29.3.2011 12:50:24   
lejla31
mogu vam reci da ova izjava ucini cudo, odmah se bolje osjecam i znate sta ....odoh na frizuru user posted image user posted image

amar - 02.05. 2007.

(odgovor članu lejla31)
Neposredna veza do poruke: 4612
29.3.2011 12:57:37   
stefania
zdravo zene kako ste mi danas...haha bas nam je lijep dan, pravi proljetni....ja sam nervozna ko zivotinja, do te mjere da kad sam jutor sjela da pisem magistarski mrtva-hladna uzmem i zapalim cigaruuser posted image ..sve sam zaboravila i da sam trudna i da sam mislila da sam prestala...nije mi cak ni zasmetalo sve negdje do pola i onda skontam da mi se manta.user posted image .eh onda sam opet udarila u plac...majke mi ja ne znam sta je samnom, il su to hormoni ili ja vise stvarno nisam normalna...suza mi blizu dupeta za sve...a sad i ludim ne mogu da vjerujem da sam hladno pola cigare ispusila i nisam skontala sta radim....al valjda nece nista biti...
drage moje Sarah, Aman, Gagach, tukice zelim vam svu srecu, bas vam se priblizilo, ih samo jos par dana i to je to..ma vi ste mi idoli ove sedmice user posted image
vi sto povracate..ma znam kako je to fuj, svi se sjecamo toga, al nekako i to brzo prodje (bar meni) i sad sam samo stalno gladna..user posted image ..i da ona zgaravica mi je mozda i gora od povracanja...a tek oticanje nogu...ma, sta da vam kazem zivjelo povracanjeuser posted image ...Izzy welcome...svima user posted image
eh da se pohvalim, uzeli smo konacno kit za maticne celijeuser posted image

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 4613
29.3.2011 13:09:17   
mea29
Pozdrav svima, ja sam nova user posted image ...tek sam u 10 sedmici, pa sam se registrovala da potrazim malo podrske i drustva user posted image S obzirom da mi je prva trudnoca pojma nemam sta me ocekuje, nisam jos ni svjesna sta mi se desava izuzev kad mi je muka i kad moram po noci ustati u wc sto ranije nikada nije bio slucaj user posted image    

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 4614
29.3.2011 13:11:57   
tukica
Hvala puno, nadam se da ce sve proci kako treba... ako Bog da... ja jutros bila na ctg-u, uh, mislim da mi je naaaaajgore cekanje u ovim bolnicama... hajd sto cekam, nego dodje neka slina ili bala ili sl. i udje fino preko reda, ni ne pogleda ceka li jos iko prije nje... bljak... a ctg superiska, k'o pista user posted image kaze dr. vidimo se sljedece sedmice i vozdra... pih, ja kontam da se malo UZ pregledam, ali sipak... user posted image

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 4615
29.3.2011 13:13:26   
stefania

IZVORNA PORUKA: mea29

Pozdrav svima, ja sam nova user posted image ...tek sam u 10 sedmici, pa sam se registrovala da potrazim malo podrske i drustva user posted image S obzirom da mi je prva trudnoca pojma nemam sta me ocekuje, nisam jos ni svjesna sta mi se desava izuzev kad mi je muka i kad moram po noci ustati u wc sto ranije nikada nije bio slucaj user posted image    

welcome mea nadam se da ces imati laganu i zdravu trudnocu...ovdje nas ima svakavih od malih do velikih trudnica, prvorotkinja, drugorotkinja, ma svega..i sve kukamo i fino se druzimo i ucimo jedna od druge ;)

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 4616
29.3.2011 13:16:51   
malena27 RR
dobar dan curice debelice user posted image bas je divan dan, posebno vrijeme... jutros sam do 6 sati gledala tv jer nisam cijelu noc mogla spavati user posted image user posted image user posted image user posted image i kad sam konacno uspjela, svasta sam sanjala... user posted image

vidim i kod vas raspolozenje na nivou....

mea, izzy dobrodosle... user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 4617
29.3.2011 13:17:37   
malena27 RR
neko napisa da je 17+4, 5. mjesec trudnoce - a meni se na tickeru beba nije pomjerila u 5. polje user posted image user posted image user posted image user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 4618
29.3.2011 13:20:32   
ziki
Dobrodošle mea29, izzy i ostale nove trudnice, želim vam lagane trudničke mjesece i još laganiji porod. 

< Poruku je uredio ziki -- 29.3.2011 13:25:54 >

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 4619
29.3.2011 13:21:50   
mea29
stafania hvala na dobrodoslici user posted image   bas mi treba podrska ponekad se bas osjecam kao da sam pala s marsa...nadam se lijepom druzenju user posted image

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 4620
29.3.2011 13:29:28   
palachinken
IZVORNA PORUKA: stefania

IZVORNA PORUKA: mea29

welcome mea nadam se da ces imati laganu i zdravu trudnocu...ovdje nas ima svakavih od malih do velikih trudnica, prvorotkinja, drugorotkinja, ma svega..i sve kukamo i fino se druzimo i ucimo jedna od druge ;)

user posted image user posted image user posted image uglavnom user posted image

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 4621
29.3.2011 13:39:18   
Lina85
Dan okrugliceuser posted image

Mene ubi glava vec treci dan merila pritisak i on je 110 sa 70 ja mislim da je to ok ja stvarno neznam koj mi je vrag sa ovom mojom praznom glavomuser posted image user posted image user posted image .
Izzy,Mea29 dobro nam dosle zelim vam skolske trudnoce i zive zdrave slatke user posted image user posted image .
Malena dobro dosla u klub nenaspavanih mene nesanica prati od samog pocetk i nikako da popusti ja stvarno nepamtim da sam 2-3 sata u komadu odspavala ko neki vampir sam celu noc budnauser posted image user posted image user posted image

^^^^^Zivot mamin i tatin stigao 10.09.2011.^^^^^

----------Volimo te najvise na svjetu----------

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 4622
29.3.2011 13:46:08   
palachinken
IZVORNA PORUKA: malena27 RR

dobar dan curice debelice user posted image bas je divan dan, posebno vrijeme... jutros sam do 6 sati gledala tv jer nisam cijelu noc mogla spavati user posted image user posted image user posted image user posted image i kad sam konacno uspjela, svasta sam sanjala... user posted image

vidim i kod vas raspolozenje na nivou....

mea, izzy dobrodosle... user posted image

Ja sam jedan period imala uglavnom erotske snove, po cijelu noć. Onaj period prvog tromjesečja kad je doktor zabranio user posted image Joooj kako mi je bilo krivo kad se probudim user posted image

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 4623
29.3.2011 13:47:01   
stefania
ama, ljudi zna li neko gdje je s foruma "sta mi treba za novorodjence" nestao onaj spisak stvari koji treba za bebu i porodiliste??? neki dan sam taj spisak fino citala i reko necu ga sad sebi spasiti ima fore, kad danas ga nigdje...ako ko zna nek mi pliz posalje ovako nista ne znam i nemam pojma odakle da krenem, a seka mi je rekla da joj taj spisak posaljem pa da mi ona to lagano pokupuje...eto

(odgovor članu Lina85)
Neposredna veza do poruke: 4624
29.3.2011 13:50:26   
tukica
evo ja imam ovaj spisak:
Za bebu:
-  Pavlovičeva krema za guzu- preeedobra je       
- Kadica za kupanje        
-Baby ulje- kod mene je Becutan- mnogo dobro       
-Makazice sa tupim vrhom za rezanje noktiju        
-Dječiji šampon- kod mene je Nivea sensitive i mnogo je dobar       
-Mali peškirići za brisanje bebine guze- 3 komada       
-Veliki peškiri- ja sam prvo kupila dva ali kasnije sam vidjela da ipak trebaju tri minimalno jer se beba kad joj otpadne pupak kupa svaki dan      
-Štapići za uši- oni široki za bebe  
D3 kapi- one se bebi daju od 15 dana života (to piše na otpusnici iz bolnice)
Od odječe za bebu:
- moj savjet je da ne kupujete previše jer beba brzo preraste sve. meni su najbolje bile benkice iz jednog dijela koje se kopčaju na prsima i na nogicama te kompletići iz dva dijela. Trebaju vam i zaštitne rukavice jer se beba grebe po licu a moktići su takvi na početku da se ne mogu odsječi i čarapica dosta (ako je beba “zimska” tada vam trebaju one deblje)       
Za izlazak iz bolnice: za bebu treba kompletić koji ste pripremili, topla dekica, kapica, nosiljka, pampers, pamučna pelena
Za pupak:
-Bivacin u prahu (Baneocin)      
-Sterilne gaze (3 pakovanja po 10 komada)          
-70% alkohol
Ostalo: 
-Pelene: ja sam uzela Pampers Premium Care br. 1 i to pakovanje od 33 komada zato što sam htjela vidjeti da li su dobre. Sada uzimam te iste od 78 komada -        -Vlažne maramice- kod mene su Nivea Soft and Care, s tim da koristim i Pampers Sensitive        
-Pamučne ili tetra pelene- one služe za široko povijanje  ali ja ih koristim i kad dojim bebu (bebi stavim ispod glave), kad treba podrignuti na rame ako bi bljucnula itd. Ja sam ih kupila 10 komada i dovoljno je za sve to.         
-Švedske pelene- one idu preko pamučne ili tetra pelene i drže ih na jednom mjestu- 3 komada        
-Nuk cucla br. 1       
-Držač cucle i kutijica za cuclu       
-Nuk flašica br. 1- u nju sad stavima čaj od kamilice jer mi bebu muče grčevi          -Pamučne dekice- ja sam uzela 2 komada, ali kupit ću još jednu jer su dvije malo -   -Krevetac- bitno da ima više nivoa i ako može da se jedna strana ograde spušta -   -Kolica- vaš izbor         
-Dušek- kod mene je anatomski      
-Posteljina za bebu (navlaka za jastučić, jorgančić i dušek)- 2 komada        
-Ukrasni jastučići za krevetac         
-Gumirana podloga za krevetac- 1 komad (ako se beba popiški da ne prođe na dušek)     
-Podloga za presvlačenje- meni je baš korisna (kupila u Azel France-u za 8 KM i na nju stavila čaršaf sa gumom)         
-Nosiljka za iznošenje iz bolnice  
Za majku -        
- Multi- mam balzam za bradavice- ja sam je koristila od 36. sedmice trudnoće da ojačaju bradavice i sada je mažem poslije svakog podoja i nemam nijednu ranu na bradavicama hB. Ne skida se prije dojenja.         
-Higijenski ulošci- VIR 80 su zakon, danas je 28. dan kako sam se porodila i još uvijek krvarim i dosad sam ih potrošila oko 10 paketa 
Za bolnicu: (Zenica)        
-Vir 80- 3 pakovanja         
-spavaćica- dok ležite na trudničkom budete u svojoj a kad krenete u predrađaonu dobijete njihovu         
-vlažne maramice         
-veliki i mali peškir          
-ubrusi         
-plastična čaša za sok i kompot         
-slatko nešto- čokoladu najbolje          
-sok od jabuke je najbolji za mlijeko         
-papuče        
-mobitel i punjač         
kremu za bradavice          
-četkica za zube i kaladont         
-češalj i ogledalce         
-čarape         
-trudnička i zdravstvena knjižica         
-lična karta          
-svi nalazi sa ctg-a          

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 4625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  183 184 [185] 186 187   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  183 184 [185] 186 187   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pušenje u trudnoči.
пеперутка16

Htela bih da znam iskustvo PUŠAČA vezano za ovu temu, dali su i dalje pusile, jer znam, da nepusaci jako rigorozno reauguju i ne razumiju tu zelju za tu pustu cigaru.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *