|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Torte
18.3.2011 17:39:29   
ilmy
evo izgled torteuser posted image user posted image user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu ilmy)
Neposredna veza do poruke: 801
   RE: Torte
18.3.2011 18:05:33   
draguljče
TORTA  “SELENA” 
Sastojci za koru:
300 g šećera
200 ml ulja
200 g džema (šipurka, ili po želji)
400 g oštrog brašna tip 400
2 kesice praška za pecivo
2 kesice sode bikarbone
2 kesice vanilin šećera
90 g kakaa
400 ml jogurta
100 ml mleka

Priprema:
Izmješajte šećer, ulje i džem.
Posebno pomiješajte sve suve sastojke (brašno prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanilin šećer i kakao), vodeći računa da razbijete grudvice od kakaoa.
Posebno izmješajte tečne sastojke zajedno sa đžemom i sjedinite sa prethodne dvije smjese.
Sve dobro sjedinite, ja to radim sa drvenom varjačom i sipajte u kalup sa obručem promjera 28 cm. Podijeliti na dva dijela i peći. Kad se ohlade kore svaku presjeći na dva dijela.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.  

Sastojci za 1. fil:  
2 pudinga od vanile
100g šečera
200 ml slatkog vrhnja
400 ml mlijeka
250 ml sl. Vrhnja (u hladan puding) 250 g margarina
Puding pomješajte sa šečerom i 200 ml sl. vrhnja, mlijeko zakuhajte i dodajte razmućeni puding.  Prekrijte prozirnom folijom dok se ne ohladi. Kad se ohladi dodajte margarin i umućeno  slatko vrhnje (kašikom) i krema je gotova.

Sastojci za 2. fil (ganaš krem):  
500 ml slatke pavlake 500 g čokolade (može Milka crna) 
Staviti pavlaku da se grije do ključanja i kad je skoro proključala dodati čokoladu. Miješati dok se ne rastopi skroz. Ostaviti da se ohladi, najbolje preko noći.   Prvu koru premazati filom od vanile pa preko staviti višnje (mogu Ledo, prethodno ostavljene da se ocijede), koru pa preko ganaš pa višnje, kora pa fil od vanile i preko višnje, kora pa ganaš. Ne stavljati višnje za zadnji fil ako će pod fondan. Ako će šlag mogu ići višnje.

Mnogo je dobra.

< Poruku je uredio draguljče -- 18.3.2011 18:12:23 >


_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću onda živjeti?!

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu ilmy)
Neposredna veza do poruke: 802
   RE: Torte
20.3.2011 0:28:15   
myb@by

IZVORNA PORUKA: ilmy

evp torte Andjeouser posted image user posted image user posted image

Prave se tri kore, 2 zute i jedna crna

za jednu koru potrebno:
2 jaja
6 kasika secera
6 kasika brasna
6 kasika ulja
6 kasika mlijeka
1 prasak za pecivo

a u crnu dodajte kakaa po zelji

Fil:

prvo umutiti 3 zumancadi pjenasto pa dodati 250 gr secera u prahu i jedan margarin  i to podijeliti u dvije posude

skuhati puding od vanilije u 200 ml mlijeka i 3 kasike secera, kad se ohladi dodati u jednu od posuda gore navedene  i isjeckati onih coko bananica pa dodati po zelji

skuhati ponovno puding al od cokolade u 200ml mlijeka i 3 kasike secera, kad se ohladi dodati u drugi dio one prve kreme sto se muti i dodat oraha po zeli

i treca krema skuhati puding od vanilije u 200ml mlijeka i 3 kasike secera, kas se ohladi rastopiti jednu cokolaadu i dodati, kad se sve ohladi dodati jedan margarin

kad se reda ide prvo fil sa bananicama, pa sa orasima pa sa cokoladom prijatnouser posted image user posted image user posted image


Hitnooooooooo posto sada pravim ovu tortu. Koliko dugo otprilike treba peci ove kore i na koliko stepeni ?


_____________________________

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu ilmy)
Neposredna veza do poruke: 803
   RE: Torte
20.3.2011 0:34:36   
Hanady RR
Dtavi na 180 stepeni jedno 20-muta... stim da čačkalicom porbaš jeli gotov nakon 15 mita...
ubodeš čačklicu i ako suha izađe gotova kora, ako ostane na njoj tjesta pečeš još

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 804
   RE: Torte
20.3.2011 0:35:40   
myb@by
Thanks user posted image

_____________________________

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 805
   RE: Torte
20.3.2011 17:54:18   
ilmy
ja pecem na 200 prvo malo a onda smanjim na 150 jedno 15-20 min i nozem vidim jel peceno :) glavnom budu pecene za to vrijemeuser posted image user posted image jel valja tortauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 806
   RE: Torte
20.3.2011 23:45:43   
myb@by
Torta je odlicna user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu ilmy)
Neposredna veza do poruke: 807
   RE: Torte
21.3.2011 8:49:15   
palachinken
Pitanje:
Koliko komada/feta torte bude u tortama nekih standardnih prečnika, 26 i 28cm, po nekom slastičarskom standardu? Mislim na ono kad me neko pita: za koliko je osoba ta torta od 26cm, a ja kazem 12? Ili 16?


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 808
   RE: Torte
21.3.2011 8:57:19   
ivanak
torta od 26 je za dobrih debelih 16 feta...


_____________________________

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 809
   RE: Torte
21.3.2011 8:59:13   
Dinkica
Po mom iskustvu od kalupa 26-28 cm ispadne 20 komada sigurno a ne znam koji je standard. Dosta zavisi i od torte, ako je neka light varijanta idu veći komadu a kod neke jake manji...

_____________________________

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 810
   RE: Torte
21.3.2011 8:59:47   
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: palachinken

Pitanje:
Koliko komada/feta torte bude u tortama nekih standardnih prečnika, 26 i 28cm, po nekom slastičarskom standardu? Mislim na ono kad me neko pita: za koliko je osoba ta torta od 26cm, a ja kazem 12? Ili 16?



16 do 18 komada zavisi od rezanja

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 811
   RE: Torte
21.3.2011 9:00:19   
bebacha
a ako je torta dosta jaka,tipa jaffa i slicno,bolje je sjeci manje komade tao da moze i vise

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 812
   RE: Torte
21.3.2011 9:11:18   
palachinken
Ma i ja režem odokativno, pa koliko ispadne, ali onaj neki "službeni" podatak user posted image user posted image
Hajd nek bude onda
22cm - 12 osoba
26cm - 16 osoba
28cm  - 18 osoba




_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 813
   RE: Torte
22.3.2011 22:58:42   
muaaa
Uspjela sam mrezu napravitiuser posted image
user posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”



(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 814
   RE: Torte
24.3.2011 13:19:14   
palachinken
Molim za pomoć,
kod reform torte, konkretno recept od hanady, ide kora od bjelanjaka, to znamo.

Eh, ja sam mislila peći u okruglom kalupu, pa me zanima da li se te kore mogu po visini rezati (koncem, nožem) ili moram svaku koru posebno peći?



_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 815
   RE: Torte
24.3.2011 13:24:46   
calahoe
ne moze koliko ja znam.
Bice da ces morati peci jednu po jednu koru.
Ja kad radim reformicu,kore pecem u plehu koji dođe uz sparet,rezem je na tri trake.
Ako pravim vecu(poduplam mjere) pecem dvije takve kore koje prepolovim,dobijem znaci cetri ,onako skoro pa pravougaone koreuser posted image
Ako ces u kalupu za tortr onda peci koru po koruuser posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 816
   RE: Torte
24.3.2011 13:27:16   
bebacha
ja sam pekla u okruglom al svaku posebnu

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 817
   RE: Torte
24.3.2011 14:54:11   
palachinken
Biće da je necu praviti onda user posted image makar ne okruglu.


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 818
   RE: Torte
24.3.2011 14:58:52   
Anoniman
nasa za rodjendan je bila okrugla reformica...pekla sam odjednom svo tijesto...ustvari "susula" na 170C oko 1 i po h...a mogla se jos malo...nije da ne moze...al je svakako bolje peci koru po koru...ili najbolje, pravit je cetvrtastu jer je tijesto dosta krto pa kad presjecas ...mrvi se

(odgovor članu palachinken)
  Neposredna veza do poruke: 819
   RE: Torte
24.3.2011 17:31:04   
shejla
zene moje...ima li koja od ovih nasih kuharica sto prave rodjendanske torte, da je pravila tortu bez glutena???

Treba mojoj prijateljici, a ona nije bas vjesta sa crtanjem po torti...mogla bi napraviti po receptu, ali treba neka vesela za dijete od 3 godine???

_____________________________

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)



(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 820
   RE: Torte
28.3.2011 11:55:30   
chuci
meni bi trebao recept za neku tortu
rođ mi je u ponedjeljak, a najbolje ideje sm potrošila za mm tortu prošle sedmice

ne volim orahe, skupe mi se usta od njih

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 821
   RE: Torte
28.3.2011 12:22:51   
ivanak

IZVORNA PORUKA: chuci

meni bi trebao recept za neku tortu
rođ mi je u ponedjeljak, a najbolje ideje sm potrošila za mm tortu prošle sedmice

ne volim orahe, skupe mi se usta od njih



čokoladna, voćna, od lješnjaka....


_____________________________

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 822
   RE: Torte
28.3.2011 14:34:34   
palachinken
IZVORNA PORUKA: chuci

meni bi trebao recept za neku tortu
rođ mi je u ponedjeljak, a najbolje ideje sm potrošila za mm tortu prošle sedmice

ne volim orahe, skupe mi se usta od njih



http://www.coolinarika.com/recept/piskota-torta-s-jogurtom-i-jagodama/

Ja sam pogledala sliku i vilica mi je na podu!


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 823
   RE: Torte
28.3.2011 14:43:48   
Nedi
IZVORNA PORUKA: palachinken

IZVORNA PORUKA: chuci

meni bi trebao recept za neku tortu
rođ mi je u ponedjeljak, a najbolje ideje sm potrošila za mm tortu prošle sedmice

ne volim orahe, skupe mi se usta od njih



http://www.coolinarika.com/recept/piskota-torta-s-jogurtom-i-jagodama/

Ja sam pogledala sliku i vilica mi je na podu!



NJam, njam user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 824
   RE: Torte
28.3.2011 14:57:24   
sabinos
IZVORNA PORUKA: chuci

meni bi trebao recept za neku tortu
rođ mi je u ponedjeljak, a najbolje ideje sm potrošila za mm tortu prošle sedmice

ne volim orahe, skupe mi se usta od njih


na coolinarici potrazi tortu bačoko,neces se pokajat


_____________________________

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Obrazovanje!
klemzi

Je li vam bilo važno da vaši partneri imaju isti stepen stručne spreme kao i vi?

da (24%)

ne (64%)

ponekad primijetim razliku, ali mi ne smeta (10%)

ponekad primijetim razliku i smeta mi to (2%)


Broj svih glasova: 109

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *