|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   [Obrisana poruka]
24.3.2011 19:05:07   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 701
   RE: Recepti,recepti
24.3.2011 19:07:06   
aida.
Iman, evo sarajkice:

Tijesto: 2 jaja, brasno, 1 kasiga margarina, malo soli, malo ulja, malo germe, jedan prasak za pecivo , casa toplog mlijeka.
Fil: sir, pavlaka, 2 jaja, kasika margarina

Sve sastojke (osim mlijeka) izmijesati viljuskom, da se jaje sjedini sa ostalim, zatim potkuhati sa tim toplim mlijekom.

Razviti otprilike debljine ko za strudlu, na nekih znaci pola centimentra.

Razvijeno tijesto premazati margarinom, zatim namazati cijelu povrsinu filom, neka ne bude previse fila da ne bi curilo..
Savijes tijesto (ko strudlu) i rezes sa razmakom od nekih 4-5 cm... Onda svaki taj komad uvaljas u ulje i redas na pleh ali poprecno okrenes i malkice spljostis rukom. Posuti origanom i susamom i pec...

Nadam se da sam objasnila, meni je morala pokazati kako se pravi jedna prijateljica user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 702
24.3.2011 19:07:45   
aida.

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: aida.

IZVORNA PORUKA: myb@by

IZVORNA PORUKA: aida.

Ko zeli extra brzu i jeftinu tortu user posted image ja evo sad napravila za 10 minuser posted image user posted image

250g petit keksa i 10 coko bananica izlomiti rukom...

U pola litra mlijeka skuhati 2 pudinga od cokolade.

Istopiti pola margarina sa jednom cokoladom za kuhanje.

To sve sastaviti... Izmijesati i sasuti u pleh za tortu.

Kad se ohladi tanko isjeci bananu i preliti slag kremom user posted image user posted image user posted image

(Ja sam danas umjesto 10 coko bananica stavila ih 5 i malo zelea isjeckala)..

Danas pravila i svima bih preporucila. Gotovo za 10 minuta a super ukusno user posted image user posted image user posted image

Zar ne da je super? user posted image user posted image Meni je ona extra user posted image

Daj mi samo reci je li ovaj istopljeni margarin i čokoladu spajas s pudingom i onda sve prelijes po keksu
mmmmmm, djeluje dobro, pravicemo!user posted image

Sve đuture spojis user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 703
24.3.2011 22:49:16   
neki
MUFINI SA BOROVNICAMA

250g brasna
2 jaja
150g secera
50ml ulja
200ml jogurta
1 prasak za pecivo
500g borovnica

Umutiti sve sastojke i na kraju kasikom zamijesiti i borovnice.Peci 15min. na 180 C.Dekorisati po zeljiuser posted image

user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio neki -- 24.3.2011 22:55:29 >

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 704
24.3.2011 22:53:17   
Lejla Ka
Upravo pravim ovaj kolač: http://www.coolinarika.com/recept/julka-snite-za-nasu-saru/

Sadrži sve što volim, biskvit sa čokoladom kojeg upotpunjuju orasi, vanilastu kremu i lisnato tijesto. Isplati se potruditi!

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 705
   [Obrisana poruka]
25.3.2011 22:04:12   
Brisani uporabnik

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 706
25.3.2011 22:07:29   
myb@by
Iman ja sam tako uradila kao ti, ali mislim da je bolje da sve izmješaš i istreseš u tepsiju user posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

Neposredna veza do poruke: 707
   [Obrisana poruka]
25.3.2011 22:10:45   
Brisani uporabnik

(odgovor članu myb@by)
  Neposredna veza do poruke: 708
25.3.2011 22:13:23   
Galicia
Banana hljeb

3 ili 4 banane
1 casa secera
1 jaje
4 kasike putera
1 1/2 case brasna
1 kasicica soli
1 prasak za pecivo
1 saka sjeckanih oraha

Iznjegiciti banane sa puterom a zatim dodati sve ostale sastojke. Peci na 180C oko 50 minuta. Provjeriti cackalicom da li je pecen. Ostaviti u tepsiji da se ohladi. Kad je ohladjen, umotati u celofan i drzati u frizideru. Ovo je perfektno za dorucak, ili kao uzina za djecicu. Ja sam koristila case od pavlake kao mjeru.

user posted image

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 709
25.3.2011 22:15:10   
neki
IZVORNA PORUKA: Galicia

Banana hljeb

3 ili 4 banane
1 casa secera
1 jaje
4 kasike putera
1 1/2 case brasna
1 kasicica soli
1 prasak za pecivo
1 saka sjeckanih oraha

Iznjegiciti banane sa puterom a zatim dodati sve ostale sastojke. Peci na 180C oko 50 minuta. Provjeriti cackalicom da li je pecen. Ostaviti u tepsiji da se ohladi. Kad je ohladjen, umotati u celofan i drzati u frizideru. Ovo je perfektno za dorucak, ili kao uzina za djecicu. Ja sam koristila case od pavlake kao mjeru.

user posted image

Ja sam ovo pravila prije par mjeseci i nije mi se uopste svidjelo,sorryuser posted image Mozda je bio drugaciji recept,mozda se nakanim da probam po tvom receptuuser posted image

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 710
   [Obrisana poruka]
25.3.2011 22:16:25   
Brisani uporabnik

(odgovor članu myb@by)
  Neposredna veza do poruke: 711
25.3.2011 22:22:45   
Rimljankaa

Hanady ovako ih ja pravim:

5-6 kašika u vrh punih kuruzovog brašna,
2-3 kašike bijelog brašna
pola praška za pecivo
2 jaja
jedno vrhnje kiselo
malo soli
jedan dl mlijeka
voda

narežeš špinat, dodaš sastojke i izmješaš da bude rijetko kao recimo kljukušu kad pravišuser posted image , saliješ u kalupe za muffine i pečeš!

Planiram ovo sutra za dorucak,i da pocastim muzeve roditelje. Koliko otrpilike izadje mufina od ove smjese,da znam da planiram ovu kolicinu ili duplu.

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

Neposredna veza do poruke: 712
   [Obrisana poruka]
25.3.2011 22:23:53   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Rimljankaa)
  Neposredna veza do poruke: 713
25.3.2011 22:25:29   
neki
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

Hanady ovako ih ja pravim:

5-6 kašika u vrh punih kuruzovog brašna,
2-3 kašike bijelog brašna
pola praška za pecivo
2 jaja
jedno vrhnje kiselo
malo soli
jedan dl mlijeka
voda

narežeš špinat, dodaš sastojke i izmješaš da bude rijetko kao recimo kljukušu kad pravišuser posted image , saliješ u kalupe za muffine i pečeš!

Planiram ovo sutra za dorucak,i da pocas_tim muzeve roditelje. Koliko otrpilike izadje mufina od ove smjese,da znam da planiram ovu kolicinu ili duplu.

Meni izaslo ravno 22kom.user posted image I nestala,dok rece keksuser posted image
Mislim ovih mojih slatkihuser posted image

< Poruku je uredio neki -- 25.3.2011 22:26:18 >

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 714
25.3.2011 22:28:46   
Rimljankaa
12 mi je malo. To meni i muzu. Dakle dupa smjesa. A kalup mi ima 12 rupica. Imam spinata pa da nepropada.

Sto se tice slatkih,ja imam recept po kojem odavno pravim. Napravim ih,pa kad ih izvadim iz rerne,puknem ih i unutra dzem ubacim,kasnije ih umocim u kokos i super budu. Svi ih vole...

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 715
26.3.2011 19:42:31   
aida.

Oooo, sad me zadevera!user posted image

Pa ja kontala da tu keks dođe kao neka podloga, pa onda po tome da ide fil!

Hajd skontaću ga nekako do sutra!

Hvala Miss Monroe!

draga ja tek sad usla na forum.. nisam cidjela prije... sve se treba zajedno pomijesati, tako keks upije onaj puding cokoladu i margarin... kako je ispalo ako si pravila? user posted image
IZVORNA PORUKA: neki

Hallo ba,pravi li iko ove mufine???user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pravila ja i super su user posted image samo sam se malo zeznula nisam imala cijeli prasak za pecivo pa stavila samo pola pa mi nisu bas nadosle user posted image Erolu se pravo svidjaju user posted image user posted image

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 716
   [Obrisana poruka]
26.3.2011 21:56:42   
Brisani uporabnik

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 717
26.3.2011 22:02:57   
bebacha
ja sam pravila ovaj kolac.super je.samo ja nisam stavila margarin.skontala sam da nema potrebe.i ovako je super cvrsto.a nisam neki ljubitelj margarina

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Neposredna veza do poruke: 718
26.3.2011 23:04:27   
neki

IZVORNA PORUKA: neki

Hallo ba,pravi li iko ove mufine???user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pravila ja i super su user posted image samo sam se malo zeznula nisam imala cijeli prasak za pecivo pa stavila samo pola pa mi nisu bas nadosle user posted image Erolu se pravo svidjaju user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 719
27.3.2011 14:59:12   
Lejla Ka
Može li mi neka od vas reči, jeli se moglo desiti da lisnato tijesto bude negdje zeznuto u procesu proizvodnje (kupovno) pa da poslije pečenja bude žilavo? Stalno kontam da ja nisam gdje pogriješila, ali pekla sam dvije kore, odvojeno, i na različit način, a obje nisu ispale lijepo kako znaju.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 720
   [Obrisana poruka]
27.3.2011 16:14:46   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 721
27.3.2011 23:42:38   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Može li mi neka od vas reči, jeli se moglo desiti da lisnato tijesto bude negdje zeznuto u procesu proizvodnje (kupovno) pa da poslije pečenja bude žilavo? Stalno kontam da ja nisam gdje pogriješila, ali pekla sam dvije kore, odvojeno, i na različit način, a obje nisu ispale lijepo kako znaju.

Nije Ledovo, uzela sam Klasovo, to uvijek uzimam, i do sad mi ni jednom nije bilo ovako user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 722
28.3.2011 0:03:13   
Anoniman

Nije Ledovo, uzela sam Klasovo, to uvijek uzimam, i do sad mi ni jednom nije bilo ovako user posted image

jel problem bila donja korauser posted image
mami se to ponekad desi kad pravi ''onaj'' kolac user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image donja bude zilavauser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 723
28.3.2011 10:30:11   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: noa

jel problem bila donja korauser posted image
mami se to ponekad desi kad pravi ''onaj'' kolac user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image donja bude zilavauser posted image

Jeste, donja je bila problematičnija. Kaže MM kao da sam linoleum prostrla user posted image
Da znaš da si me stvarno utješila sa ovim komentarom. Možda ću je slijedeći put peći na malo višoj temperaturi nek postane hrskava prije nego je zalijem tijestom.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 724
28.3.2011 10:39:06   
ivanak
Ako je u frižideru nakon pečenja bilo, mora se stvrdnut i biti tvrdo. a iskreno nije mi se to nikad dogodilo

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

vakcina od 18.est.mjeseci.

tko ju je,primio mozel mi samo reci imal od nje kakavi nus pojava recimo,ture???Toga se najvise bojim.

nema od nje ture (86%)

ima od nje ture (14%)

Broj svih glasova: 59

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *