|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Recepti,recepti
15.3.2011 11:47:58   
new mama
user posted image
Evo i mojih kiflica,jutros pravilauser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 676
15.3.2011 11:59:04   
taurus
IZVORNA PORUKA: Iman83

Hanady ovako ih ja pravim:

5-6 kašika u vrh punih kuruzovog brašna,
2-3 kašike bijelog brašna
pola praška za pecivo
2 jaja
jedno vrhnje kiselo
malo soli
jedan dl mlijeka
voda

narežeš špinat, dodaš sastojke i izmješaš da bude rijetko kao recimo kljukušu kad pravišuser posted image , saliješ u kalupe za muffine i pečeš!

koliko komada se dobije po ovim mjerama
nešto mi malouser posted image
ja imam onaj kalup u koji može stati 12 komada

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 677
18.3.2011 9:28:33   
Zoe

pola praška za pecivo
2 jaja
jedno vrhnje kiselo
malo soli
jedan dl mlijeka
voda

narežeš špinat, dodaš sastojke i izmješaš da bude rijetko kao recimo kljukušu kad pravišuser posted image , saliješ u kalupe za muffine i pečeš!

Pošto nikad nisam pravila - prosvjetlite me user posted image  jel se ovo peče u rerni i na kojoj temp., pošto sam negdje pročitala da je neko i u mikrovalnoj ispekao-valjda sam dobro pročitalauser posted image
Iman-jel svjež špinat ili ga prethodno obariš? I jel do vrha kalupa napuniš ili??
Ja 100 pitanja postavihuser posted image user posted image user posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 678
18.3.2011 9:31:16   
sheri
IZVORNA PORUKA: Zoe

pola praška za pecivo
2 jaja
jedno vrhnje kiselo
malo soli
jedan dl mlijeka
voda

Pošto nikad nisam pravila - prosvjetlite me user posted image  jel se ovo peče u rerni i na kojoj temp., pošto sam negdje pročitala da je neko i u mikrovalnoj ispekao-valjda sam dobro pročitalauser posted image
Iman-jel svjež špinat ili ga prethodno obariš? I jel do vrha kalupa napuniš ili??
Ja 100 pitanja postavihuser posted image user posted image user posted image

evo ja cu ti malo pomoci, dok se iman ne javi user posted image
peces u rerni, na 200, 20tak minuta.
ne punis do vrha, vec 2/3 kalupa.
i spinat mozes ostaviti svjez, a mozda ga mozes i ofuritiuser posted image user posted image vrelom vodom user posted image
eto, nadam se da sam bar malo pomogla

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 679
18.3.2011 9:43:38   
emi7908
eh jučer sam pravila slane muffine sa kukuruznim brašnom ali bez zelja i ispali su odlični, i baš sam pravila bez kalupa kako je hanady rekla samo sam stavila smjesu u one papirne "košarice" i ispalo je super ali ja nisma stavljala vodu niti ulje ali bili su njam,njam,njam...
hanady hvala za savjet jer već danima tražim kalup za maffine i ne mogu nigdje da nađem a ovako sam ih pekla direktno bez kalupa  superiška user posted image user posted image user posted image

zna li ko gdje ima kupiti ovih kalupa???

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 680
18.3.2011 9:53:56   
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: emi7908

eh jučer sam pravila slane muffine sa kukuruznim brašnom ali bez zelja i ispali su odlični, i baš sam pravila bez kalupa kako je hanady rekla samo sam stavila smjesu u one papirne "košarice" i ispalo je super ali ja nisma stavljala vodu niti ulje ali bili su njam,njam,njam...
hanady hvala za savjet jer već danima tražim kalup za maffine i ne mogu nigdje da nađem a ovako sam ih pekla direktno bez kalupa  superiška user posted image user posted image user posted image

zna li ko gdje ima kupiti ovih kalupa???

A u cemu si ih pekla ako nisi u kalupu,pitam posto ni ja ne mogu da nadem kalupe,a napravila bi ih danas?

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 681
18.3.2011 9:59:50   
taurus
ja sam kalup kupila u merkuru na stupu
a vidjela sam da imaju i onih mekanih silikonskih

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 682
18.3.2011 10:03:42   
Emica_sa
E hvala taurus  ti silikonski su najbolji,provjereno,a skontala sam u cemu u onim papiricima,pa mogla bi i tako probati

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 683
21.3.2011 15:51:20   
aida.
Ko zeli extra brzu i jeftinu tortu user posted image ja evo sad napravila za 10 minuser posted image user posted image

250g petit keksa i 10 coko bananica izlomiti rukom...

U pola litra mlijeka skuhati 2 pudinga od cokolade.

Istopiti pola margarina sa jednom cokoladom za kuhanje.

To sve sastaviti... Izmijesati i sasuti u pleh za tortu.

Kad se ohladi tanko isjeci bananu i preliti slag kremom user posted image user posted image user posted image

(Ja sam danas umjesto 10 coko bananica stavila ih 5 i malo zelea isjeckala)..

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 684
21.3.2011 16:02:11   
Rimljankaa
Ima li neko dobar recept za rolat sa fasiranim mesom,a d ane idu unutra kuhana jaja,jer ih mm nevoli. Ovdje sam vidjela super prijedloga,ali sve ide kuhano jaje unutra.

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 685
21.3.2011 16:14:41   
emi7908
možeš jaje zamjenti kuhanom mrkvom i blitvom, ja tako nekad pravim i odlično mi bude,znači standardna smjesa  za rolat a  samo malo skuhaš mrkvu i blitvu na pari sa malo bjelog luka a možeš  izdinstati  blitvu sa bl... lijepo meso razvušeš na foliji, staviš blitvu pa cijelu mrkvu i onda to poću folije lijepo urolaš i u pećnicu... nadam se da će ti se ovo svidjeti user posted image

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 686
21.3.2011 22:42:25   
bebacha
Muffine

3 bjelanjka umutit u snijeg
3 zumanceta i 5 kasika secera umutit pa dodat
7 kasika mlijeka
4 kasike brasna
2 kasike griza
1 kasikica praska za pecivo      
50gr cokolade u prahu

u ovu smjesu umjesati snijeg.smjesa za 12 muffina

jaffa muffine

dvije narandze iscjedit,dodat kasiki gustina i prokuhat.izlomit jednu cokoladu,sjedinit i ohladit.
u korpice stavljati jednu i po kasiku osnovne smese,peci 5 minuta,izvadit i stavit po jednu kasiku fila od narandze pa na to raspodjelit preostali fil osnovne smjese.vratit u rernu i ispeci do kraja.

ferrero muffine

isto kao i kod jaffa,samo je ovdje fil kasika linolade i u drugi dio osnovne smjese se stavi jedna predhodno samljevena cokolada sa ljesnjacima.

nadam se da sam dobro objasnila.oba recepta sam ja izmislila.ovaj drugi je muz davao prijedlog i ime i ocarao nas je.ukusni su mmmmm

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 687
21.3.2011 23:19:33   
hatepsut
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

Ima li neko dobar recept za rolat sa fasiranim mesom,a d ane idu unutra kuhana jaja,jer ih mm nevoli. Ovdje sam vidjela super prijedloga,ali sve ide kuhano jaje unutra.

Ja pravim s sampinjonima i sirom trapistom,to mi je kao "fil".znaci rastanjim meso na prozirnoj foliji,pospem sampinjonima i preko toga naribam sir i naravno urolam.e imala sam negdje zapisano tacne mjere ali uglavnom sam taj rolat pravila vise puta odokativno.

Neposredna veza do poruke: 688
22.3.2011 8:04:34   
merima_s
Ja sam pravila sa spinatom i feta sirom, bude zaista odlican. Po receptu idu i pinjoli ali ja ih nisam imala.

Mamino srce kuca samo za vas dvoje....moje sve H&H

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 689
22.3.2011 22:59:20   
myb@by
Zna li iko da li mogu napraviti šnicle od junećeg buta, i na koji se nacin pripremaju a da ne ispšadnu tvrde i zilave.
Ima li neko kakav prijedlog kako pripremiti juneci but, a da se ne priprema sa lukom jer je mm alergican na isti.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

Neposredna veza do poruke: 690
22.3.2011 23:25:57   
ilmy
kad izrezem snicle stavi u mlijeko tako se smeksaju.. da se potope u mlijeku i nek odstojeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 691
23.3.2011 10:10:54   
mamabb
IZVORNA PORUKA: myb@by

IZVORNA PORUKA: mamabb

Jaffa užitak

6jaja
100grama šećera
200grama margarina sobne temp.
3kašike kakaa
2kašike brašna
1 prašak za pecivo

Pjenasto umutiti omekšali margarin s šećerom pa dodati žumanca i dobro izmiksati. U posebnoj zdjeli pomješati prašak za pecivo, brašno i kakao  i dodati margarinu i žumancima. Na kraju ručno umješati snijeg od bjelanaca.
Peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 20tak minuta, provjeriti čačkalicom.

Krema:

500 l vrhnja za šlag
200 grama čokolade za kuhanje
100 grama dorina jaffa
korica jedne narandže

Zgrijavati vrhnje do vrenja pa preliti preko izlomlčjene čokolade i dobro izmješati i na kraju dodati koricu narandže.
Kemu izručiti preko biskvita i ostavitit da se rashladi.

* Ja nisam stavljala dorinu(mogu ja nje i same kad padne šećeruser posted image ) već običnu mliječnu čokoladu a dodala još korice narandže. I da, biskvit sam zalila toplim mlijekom u koje sam dodala kašiku kraš ekspresa.

[URL=http://img691.imageshack.us/i/dsc05058bx.jpg/]user posted image [/URL]
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image probala sam ovaj kolac i za 10 je.

Et baš mi je drago da ti se dopao.
Evo još jednog receptića na taj fazon. Meni je ovaj još bolji mmmm

Čokoladni lješnotop (mm ga tako zove)

8 jaja
200grama šećera
250grama margarina/maslaca
3kašike kakaa
4kašike brašna
200grama lješnika
1prašak za pecivo

Žumanjke mutiti sa šećerom, dodati margarin pa dobro izmiksati. Zatim dodati lješnike, pa brašno i prašak i na kraju ručno umješati snijeg od bjelanaca.
Peći na 180 oko 25 minuta,provjeriti čačkalicom.

Krema:
0,5 litra slatkog vrhnja zagrijati do vrenja i rastopiti 500 grama čokolade (ja stavim 200grana za kuhanje i 300 grama mliječne)
Kremu još toplu preko toplog biskvita.

[URL=http://img196.imageshack.us/i/dsc01558lg.jpg/]user posted image [/URL]
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

04.12.2008.

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 692
23.3.2011 23:08:03   
iv@ncica
trazeci  nesto  jednostavno , a  mocno  sinu  i mm  za  rodjendane,  koji  su  im  uskoro  i  to  ih  mozemo  zajedno slaviti...naoh  ovo...pa  sta  mislite  jeli  dobro..mislim da je  moccccno  i  socno
NAS  MENI  ZA  RODJENDANE user posted image

COKOLADNA  FANTAZIJA

user posted image  

POTREBNO:
Za biskvit:
  • 5 jaja
  • 12 dag šećera
  • 5 žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 20 dag margarina ili maslaca
  • 20 dag čokolade za kuhanje

Za čokoladne preljeve (ganache kremu):
  • Trebat će vam za cijelu tortu sveukupno 1l vrhnja za šlag( Hole, Hulala ili neko slično)
  • Ganache od tamne čokolade – 5 dl vrhnja za šlag + 20 dag tamne čokolade za kuhanje
  • Ganache od mliječne čokolade: 2,5 dl vrhnja za šlag + 10 dag mliječne čokolade
  • Ganache od bijele čokolade: 2,5 dl vrhnja za šlag + 10 dag bijele čokolade

PRIPREMA:
Biskvit:
  1. Odvojiti žumanjca i bjelanjca. Otopiti uz miješanje posebno margarin i posebno čokoladu natrganu na kockice. Mali trik za otapanje čokolade: natrganu čokoladu ubacite u vrećicu za zamrzavanje i uronite u vrelu vodu, sačekajte par minuta i čokolada će se otopiti a da niste isprljali niti jednu posudu Jednostavno vrećici odrežite vršak škarama i istisnite čokoladu!
  2. Miksati žumanjca sa šećerom i vanilijom dok ne postanu pjenasta. Postepeno dodavati brašno pomiješano sa praškom za pecivo, otopljeni margarin i otopljenu čokoladu.
  3. Na kraju kuhačom umiješati čvrsto tučene bjelanjke.
  4. Izliti u namašćen i pobrašnjen okrugli lim za torte i peći u pećnici na 175℃ 45 min. Bolje bi bilo da je lim što većih dimenzija jer će u protivnom biskvit biti malo predebeo kad se ispeče. Također kolač možete peći u četvrtastom limu i pripremiti ga kao obični kremasti kolač koji će se nakon hlađenja rezati na kocke.
  5. Još vrući biskvit ravnomjerno politi sa 1,5 dl kipućeg mlijeka.

Čokoladni preljevi (ganache kreme):
  1. U lončiću zagrijati vrhnje za šlag pa u njemu otopiti natrganu čokoladu za kuhanje. Ova masa ne smije provrijeti! Dovoljno je samo na laganoj vatri miješati dok se sva čokolada ne otopi i dok se masa ne ujednači i postane potpuno tamna i jednolična. Taj proces ovisi o vrsti čokolade; ponekad je potrebno nekoliko minuta da se otopi sva a meni je jučer trebalo dobrih 10-15 min dok se masa nije ujednačila. To je u biti pravim nazivom ganache krema i u kulinarstvu se ovisno o omjeru slatkog vrhnja i čokolade koristi u razne svrhe – kao krema za torte, za ukrašavanje torti, kao ocaklina…Može se također potpuno ohladiti pa potom opet izmiksati kako bi bila podatna.
  2. Pripremljenu, još vruću i jako tekuću ganache kremu preliti preko još toplog biskvita.
  3. Tortu s prvim preljevom dobro ohladiti sve dok se krema ne stvrdne.
  4. Tada istim postupkom ali sa mliječnom čokoladom pripremiti ganache od mliječne čokolade, izliti ga preko tamnog preljeva pa opet tortu ostaviti na hladnome dok se ne stvrdne i taj sloj.
  5. I na kraju opet istim postupkom pripremiti ganache od bijele čokolade, izliti i njega preko torte i opet dobro rashladiti ovaj put preko noći.
  6. Tek kad je torta potpuno rashlađena odstraniti stranice kalupa za tortu i po želji tortu ukrasiti šlagom.

< Poruku je uredio iv@ncica -- 23.3.2011 23:13:10 >

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu me lady)
Neposredna veza do poruke: 693
23.3.2011 23:32:12   
iv@ncica
I    meni...jednostavna  je..pa  bi  je  i  ja  cak  mogla  sklepatiuser posted image user posted image user posted image   i  pazi  ovaj  meni  + ova  torta  uz  moju  decor  s  dorom  i geometrijskim  oblicima  sto  mi  decki  obozavaju +mexicka,  tortilje sa  svim  dodacima,  meza,  kiflice,  kanapeici od  palente,  sangria....i  ostalo ;)))  dosta..a s ve  znam  napravituser posted image

pizza  mafini

Potrebno:
  • 2 jaja
  • 2,5 dl mlijeka
  • 4 velike lice kiselog vrhnja
  • 1,5 dl ulja
  • 30 dag brana
  • 1-2 liice soli
  • 1 praak za pecivo
  • 1/2 liice eera
  • 10 dag naribane unke ili salame
  • 10 dag naribanog sira trapista
  • malo ketchupa, origano

Priprema:
  1. Posebno u jednoj zdjeli pomijeati kuhaom sve suhe sastojke, a u drugoj mikserom mokre sastojke, s tim da se prvo miksaju jaja dok ne postanu lagano pjenasta, pa dodati ulje , vrhnje i na kraju mlijeko.
  2. Zatim polagano uliti mokre sastojke k suhima miksajui sve vrijeme nekoliko minuta dok se masa lijepo ne povee i ne postane kompaktna i kremasta.
  3. Dodati tada u masu naribanu unku, sir i origano te sve sjediniti kuhaom.
  4. U pripremljen kalup s koaricama stavljati po licu nadjeva, na svaku istisnuti malo ketchupa pa opet staviti licu nadjeva.
  5. Pei u penici na 200 oko 20-25 min dok se muffini lijepo ne dignu i ne porumene.

Recept u slikama:
user posted image user posted image

< Poruku je uredio iv@ncica -- 23.3.2011 23:40:31 >

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 694
23.3.2011 23:45:09   
Niobe

IZVORNA PORUKA: iv@ncica

trazeci  nesto  jednostavno , a  mocno  sinu  i mm  za  rodjendane,  koji  su  im  uskoro  i  to  ih  mozemo  zajedno slaviti...naoh  ovo...pa  sta  mislite  jeli  dobro..mislim da je  moccccno  i  socno
NAS  MENI  ZA  RODJENDANE user posted image

COKOLADNA  FANTAZIJA

user posted image  

POTREBNO:
Za biskvit:
  • 5 jaja
  • 12 dag šećera
  • 5 žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 20 dag margarina ili maslaca
  • 20 dag čokolade za kuhanje

Za čokoladne preljeve (ganache kremu):
  • Trebat će vam za cijelu tortu sveukupno 1l vrhnja za šlag( Hole, Hulala ili neko slično)
  • Ganache od tamne čokolade – 5 dl vrhnja za šlag + 20 dag tamne čokolade za kuhanje
  • Ganache od mliječne čokolade: 2,5 dl vrhnja za šlag + 10 dag mliječne čokolade
  • Ganache od bijele čokolade: 2,5 dl vrhnja za šlag + 10 dag bijele čokolade

PRIPREMA:
Biskvit:
  1. Odvojiti žumanjca i bjelanjca. Otopiti uz miješanje posebno margarin i posebno čokoladu natrganu na kockice. Mali trik za otapanje čokolade: natrganu čokoladu ubacite u vrećicu za zamrzavanje i uronite u vrelu vodu, sačekajte par minuta i čokolada će se otopiti a da niste isprljali niti jednu posudu Jednostavno vrećici odrežite vršak škarama i istisnite čokoladu!
  2. Miksati žumanjca sa šećerom i vanilijom dok ne postanu pjenasta. Postepeno dodavati brašno pomiješano sa praškom za pecivo, otopljeni margarin i otopljenu čokoladu.
  3. Na kraju kuhačom umiješati čvrsto tučene bjelanjke.
  4. Izliti u namašćen i pobrašnjen okrugli lim za torte i peći u pećnici na 175℃ 45 min. Bolje bi bilo da je lim što većih dimenzija jer će u protivnom biskvit biti malo predebeo kad se ispeče. Također kolač možete peći u četvrtastom limu i pripremiti ga kao obični kremasti kolač koji će se nakon hlađenja rezati na kocke.
  5. Još vrući biskvit ravnomjerno politi sa 1,5 dl kipućeg mlijeka.

Čokoladni preljevi (ganache kreme):
  1. U lončiću zagrijati vrhnje za šlag pa u njemu otopiti natrganu čokoladu za kuhanje. Ova masa ne smije provrijeti! Dovoljno je samo na laganoj vatri miješati dok se sva čokolada ne otopi i dok se masa ne ujednači i postane potpuno tamna i jednolična. Taj proces ovisi o vrsti čokolade; ponekad je potrebno nekoliko minuta da se otopi sva a meni je jučer trebalo dobrih 10-15 min dok se masa nije ujednačila. To je u biti pravim nazivom ganache krema i u kulinarstvu se ovisno o omjeru slatkog vrhnja i čokolade koristi u razne svrhe – kao krema za torte, za ukrašavanje torti, kao ocaklina…Može se također potpuno ohladiti pa potom opet izmiksati kako bi bila podatna.
  2. Pripremljenu, još vruću i jako tekuću ganache kremu preliti preko još toplog biskvita.
  3. Tortu s prvim preljevom dobro ohladiti sve dok se krema ne stvrdne.
  4. Tada istim postupkom ali sa mliječnom čokoladom pripremiti ganache od mliječne čokolade, izliti ga preko tamnog preljeva pa opet tortu ostaviti na hladnome dok se ne stvrdne i taj sloj.
  5. I na kraju opet istim postupkom pripremiti ganache od bijele čokolade, izliti i njega preko torte i opet dobro rashladiti ovaj put preko noći.
  6. Tek kad je torta potpuno rashlađena odstraniti stranice kalupa za tortu i po želji tortu ukrasiti šlagom.

Ja ovakvu pravim kad praVIM FONDANT...ludnica :)

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 695
24.3.2011 1:06:14   
Lejla Ka
ORADA SA POVRĆEM IZ KESICE ZA PEČENJE

Pišem po sjećanju davno sam je pravila, i bila je nevjerovatno ukusna, a ja sam inače tip "pržena riba+krompir salata".

Količine su za 2 osobe, vi onda množite dalje za koliko vam treba.

2 manje ili jedna veća riba Orada
1 limun
1kg krompira
1-2 mrkve
1 veća glavica crvenog luka
1-2 ćehna bijelog luka
maslinovo ulje, sol, grančica ružmarina

Ribu očistite, zarežete kose površinske rezove na nekoliko mjesta sa svake strane, natrljate solju, smjestite u neku posudu i nauljite maslinovim uljem. Ostavite da stoji neko vrijeme.
Limun operete toplom vodom, možete ga malo ostaviti da stoji u toploj vodi u koju ste dodali ili sirćeta ili limunovog soka da spadne ako je prskan, jer se koristi cijeli. Izrežete ga na tanje ploškice.
Krompir ogulite i isječete na deblje ploške.
Mrkve očistite i isječete, meni bilo interesantno pa sam ih izrezala na četvrtine po dužini, kao rezance.
Luk ogulite i izrežete na okrugle ploške.
Bijeli luk očistite i izrežete na par komada.

Svo povrće u jednoj posudi posolite i pouljite maslinovim uljem.

U tepsiju u kojoj će te peći stavite vrećicu, u nju slažete na dno prvo krompir da bude jednostruki sloj ako vam dozvoljava veličina vrećice (ja sam uzela najveće što su bile), ako ne, poslažite makslimalno moguće. Na krompir idu ploške crvenog luka i mrkva. Komadiće bijelog luka razbacate uokolo. Na povrće smjestite ribe, na ribe ploške limuna i grančice ružmarina. Zatvorite vrećicu, malo je izbockate iglom i ubacite u pečnicu zagrijanu na 200C. Pečete oko 30-45min, zavisno od veličine ribe. Pošto je vrećica zatvorena nema rizika da se meso osuši.
Prijatno!

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 696
24.3.2011 1:11:31   
Lejla Ka
Inače, u ove kesice može šta god hoćete. Možete napraviti i samo neki miks povrća kojem se doda malo ulja i začina pa se ispeče 20-30 minuta. Fazon je što se sve to fino "spihtija" u svojoj vlastitoj pari. Zato je pravo dobro za veće komade mesa, da se pečenjem ne osuše. Može meso samo, sa povećem, povrće bez mesa. Mogla bi garant i pita, ali onda ne bi bila ni nalik user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 697
24.3.2011 1:37:52   
Neca xxx
Lejla Ka, joj evo ogladnih u ove sitne sate citajuci tvoj recept za oradu. Sada mi se bas jede! user posted image user posted image user posted image  Ovo obavezno moram probati.

A koje vrecice za pecenje kupujes? Vidjela sam da imaju Maggi, ali sa zacinima. Nisam jos to do sada probala, izuzev ono cekin pile koje dodje u vrecici i koje mi je extra. A super mi zvuce vrecice, mislim da je u njima sve jako uskusno, plus sto ne isprljas puno tepsiju. user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 698
24.3.2011 1:56:24   
Lejla Ka
Ma u svakom većem trgovačkom centru, na odjelu gdje se nalaze ALU folije, papiri za pečenje i te điđe budu negdje vrečice za pečenje. Paket izgleda, da prostiš ko pakovanje ženskih čarapa user posted image . Ja uzmem eksta velike.
user posted image

Vako nekako user posted image Kod mene je druga marka.

< Poruku je uredio Lejla Ka -- 24.3.2011 1:59:30 >

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 699
24.3.2011 18:05:58   
juni
PUDING BEZ KESICE user posted image

1/2l mlijeka
2 zumanca
2vel.kasike secera(ja stavim manje zato sto mi je preslatko)
2 vel.kasike heljda brasna
50-60gr cokolade70%crne

Mlijeko stavis kuhati.
Posebno umutis zumanca sa secerom,dodas brasno i polako mutis i dodajes mlijeka toliko da bude sve tecno.
Otopi cokoladu na pari.
Kad mlijeko uskuha,polako mijesajuc zicom(kao obicni puding)ukuhaj zumanca.

Ja onda 1/2toga uspem u pokvasene case,a u drugo1/2umijesam cokoladu i saspem preko prvog.

Ovo je mjera za 3 vece ili4 manje porcije.

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Muski razgovori
gvendolina

Ukoliko imamo neso da nam smeta kod partnera ili da smo mu zamjerili,obicno cemo to podijeliti sa prijateljicom:) Da li mislite da se i muskarci povjeravaju medjusobno o odnosu sa suprugom,nekim nesuglasicama i sl.kao sto to zene cine?

da (72%)

ne (28%)

Broj svih glasova: 76

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *