|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Recepti,recepti
10.3.2011 14:22:51   
palachinken
IZVORNA PORUKA: Simran

Ajde molim vas,dajte koji recept za uštipke...Ja imam jedan ali su uštipci ispali tvrdi user posted image ,a tako mi se jedu svaki dan user posted image ....Čak sam počela naručivati dostavu uštipaka user posted image .

TIJESTO
600-700G brašna
150ml pavlake
200ml jogurta
2 jaja
1 prašak za pecivo
so, mlijeko po potrebi

Oo svega ovoga uz dodatak malo mlijeka zamijesiš mekano tijesto. Razvaljaš ga na dobro pobrašnjenoj podlozi na pola centimetra debljine, režeš u baklave, pržiš u dobro vrelom ulju.
Tijesto bude preukusno, a fino se napušu!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Simran)
Neposredna veza do poruke: 651
10.3.2011 19:52:37   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: dadada

ima i u konzumu

nama je ispalouser posted image ...zavrsilo sve u kanti....ne znam gdje smo gresku napravili ali nije ko kod japanacauser posted image

eee nasla sam u BBI u condimento... imaju sve za suši osim soja sosa Kikkoman ...imaju one obične ,,,
Kikkoman sam našla kod Heljića...
ja sam uzela recept od drugarice koja je inače vege cura user posted image  i stalno pravi susi... ne znam samo da li da pravim sa lososom ili kozicama ...čak sam kupila i rizu za suši amada sam mogla bilo koju ljepljivu...
i da štapiće sam kupila ...
ima li neko crnu periku ? (odoh OT) user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 652
10.3.2011 20:01:57   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

IZVORNA PORUKA: dadada

ima i u konzumu

nama je ispalouser posted image ...zavrsilo sve u kanti....ne znam gdje smo gresku napravili ali nije ko kod japanacauser posted image

eee nasla sam u BBI u condimento... imaju sve za suši osim soja sosa Kikkoman ...imaju one obične ,,,
Kikkoman sam našla kod Heljića...
ja sam uzela recept od drugarice koja je inače vege cura user posted image  i stalno pravi susi... ne znam samo da li da pravim sa lososom ili kozicama ...čak sam kupila i rizu za suši amada sam mogla bilo koju ljepljivu...
i da štapiće sam kupila ...
ima li neko crnu periku ? (odoh OT) user posted image
i, iuser posted image
haj ako bude valjalo da ces mi da probamo jos jednomuser posted image ...inace ja sam susi jela samo dvaput...u grazu...u pravom japanskom restoranu...s pravim japancimauser posted image ...barem konobarima...kuhari su mozda i nasiuser posted image ...i bilo mi je o'licno...i to fazon pokretne trake...stalno neko novo jelo ide...ma haosuser posted image

(odgovor članu Visnja RR)
  Neposredna veza do poruke: 653
10.3.2011 20:11:02   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: palachinken

I ja sam te i kao da gledam, biće opet :)
Našla sam ovaj recept,
http://www.coolinarika.com/recept/764446/

izgleda ok, pa možda oprobam

ja pravila ove...
nažalost nismo fotkali al super su ispali i brzo su potamanili
biće opet za vikend...

a meni treba muffin sa palentom ili špinatom...isporban neka dobra varijantauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 654
10.3.2011 20:30:07   
Visnja RR
Dijana imaš pizza mafini na minjinoj kuhinjici... ne mogu copy ali ako hoces mogu ti na mail poslati

03.04.`08

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 655
10.3.2011 21:18:00   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Dijana imaš pizza mafini na minjinoj kuhinjici... ne mogu copy ali ako hoces mogu ti na mail poslati

super su i ovi...već smo pravili prije 2-3 mjeseca...samo smo malo modificirali...nismo kačkavalj nego fetu...i nismo slaninu nego malo govećeg pršuta...al jako malo...ono što je mjera za šumku i slaninu mi smo samo 50g suhog mesa staviliuser posted image
al htjela bih neke do palente i sira
ili špinta i sira...
pošto one to vole a super su da ujutro ispečem i ponesem im za doručakuser posted image

< Poruku je uredio Hanady RR -- 10.3.2011 21:19:19 >

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 656
14.3.2011 1:21:27   
Visnja RR
za dadada user posted image

Sushi
Potrebno
Nori alge - kupljeno u BBI - Condimento
Riza za sushi  (može i obična ali kratkog zrna ljepljivija je) - BBI
Sirće od riže - BBI
Mrkva
Krastavac                        
Kozice (jednp pakovanje smrznutih)
Vasabi pasta -BBI
ukiseljeni đumbir - BBI
Soja sos KiKKoman - kod Heljića

Rizu oprati da voda prestane biti bjela... zatim je drzati 15 minuta potopljenu u vodi ...ocjediti i staviti da se skuha... u vodu nasuti jednu kašiku soja sosa i dvije kasike rizinog sirceta, jednu kašicicu šećera i jednu kašičicu morske soli... dok se kuha promjestii je par puta... kad se skuha poprskati sa rizinim sircetom i poklopiti ...
Mrkvu i krastavac (bolje sirovi al moze i kiseli) izrezati na tanke prutice... mrkvu spustiti u vrelu vodu 3-4 minute pa izvaditi da se ohladi....
Izvaditi list norija... glatki dio okrenut prema dole...i staviti na bambusov podmetač... prekriti rižom nori , tanko  (ako vam se lijepi za prste umakati prste u zdjelicu vode)...ostaviti 2 cm norija praznog ... zatim staviti red kozica (lagano ih obraditi na pari, a ja sam ih ipak prepžila kratko na malo maslinovog ulja), preko malo prutica mrkve i krastavaca... (iz tube istisnula 2 cm vasabi paste i pomjesatia kasiciom vode ---to obavezno jer je sam prejak...) pa se malo pokapa povrce ... a potom uviti kao što to vidite na videu...  http://www.zdravakrava.hr/clanak/721/sushi-s-povrcem
nek vas ne plasi lako je
Izrezati rolne i servirati... ja sam pravila dvije rolne sushia i kako je ostalo malo rize napravila nekoliko kuglica rize u koji sam utisnula kozicu i stavila prutić krastavca ili mrkve... u sredinu sam stavila na maslinovom kratko obrađene  crvenu, zelenu i zutu papriku izrezane na uzduz prutice (dovoljno je pola svake paprike) i kolutiće tikvice... papriku ne treba soliti vec lagano poprskati soja sosom... e u sredinu svega sam stavila ostatak kozica i na vrh malo ukiseljenog đumbira..
U malu dublju zdjelicu staviti 3-4 kašike Kikkoman sosa i sitno isjeckanog đumbira u koji se umače sushi... ako ste ljubitelji jakog ukusa onda Vasabi pastu koja je preostala pomjesajte sa soja sosom (ja ipak preporucujem staviti na drugi tanjuric ( to je ovo zeleno oko soja sos na mom tanjuricu) ...prepreprejak je jer je to u stvari hren...
Naravno kupiti stapice jer je ugođaj bolji ili jesti rukom...
prijatno! user posted image
user posted image

03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 657
14.3.2011 7:41:10   
Crvena
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

a meni treba muffin sa palentom ili špinatom...isporban neka dobra varijantauser posted image

ja pravim ovako:
4 jaja
4 fil. kukuruznog brasna
4 fil obicnog brasna
4 fil mlijeka
1 kasicica soli
1 prasak za pecivo
3 fil ulja
u to dodati mladi sir, travnicki, pavlaku user posted image

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

Neposredna veza do poruke: 658
   [Obrisana poruka]
14.3.2011 11:46:39   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Crvena)
  Neposredna veza do poruke: 659
14.3.2011 19:37:50   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Iman83

Hanady ovako ih ja pravim:

5-6 kašika u vrh punih kuruzovog brašna,
2-3 kašike bijelog brašna
pola praška za pecivo
2 jaja
jedno vrhnje kiselo
malo soli
jedan dl mlijeka
voda

narežeš špinat, dodaš sastojke i izmješaš da bude rijetko kao recimo kljukušu kad pravišuser posted image , saliješ u kalupe za muffine i pečeš!

eh pravila za večeru...
ja stavila 3 kašike kukuruznog brašna i 3 kašike palnete one zaltno polje....savršeno....
Hvalauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 660
   [Obrisana poruka]
14.3.2011 21:55:06   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

Neposredna veza do poruke: 661
14.3.2011 22:10:35   
Hanady RR

pola praška za pecivo
2 jaja
jedno vrhnje kiselo
malo soli
jedan dl mlijeka
voda

narežeš špinat, dodaš sastojke i izmješaš da bude rijetko kao recimo kljukušu kad pravišuser posted image , saliješ u kalupe za muffine i pečeš!

eh pravila za večeru...
ja stavila 3 kašike kukuruznog brašna i 3 kašike palnete one zaltno polje....savršeno....
Hvalauser posted image

A jesi ikako stavljala bijelog brašna?
Ja na isti fazon uljevak pravim.

nisam nikako....
stavila sam palentu koja je lijepo pokupila mlijeko i vrhnje...i kukuruzno kupila integralno kukuruzno klasovo....
savršeni su bili...mirišu fenomenalno

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 662
14.3.2011 22:17:59   
Rimljankaa
Samo da pitam,ove mufine sto pravite sa kukuruznim brasnom i mufinima,je li samo izlijete u kalup,ili stavljate u one papirne kalupcice?

Jer ja kad pravim cokoladne mufine,stavljam papirne kalupcice. Mislila sam ove sa spinatom sutra za dorucak napraviti,ali mi je nestalo kalupcica...

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

Neposredna veza do poruke: 663
14.3.2011 22:19:33   
Medić*

pola praška za pecivo
2 jaja
jedno vrhnje kiselo
malo soli
jedan dl mlijeka
voda

eh pravila za večeru...
Hvalauser posted image

nisam nikako....
stavila sam palentu koja je lijepo pokupila mlijeko i vrhnje...i kukuruzno kupila integralno kukuruzno klasovo....

ja bih ovo sutra nama pravila samo me zanima ide li imalo ulja u smjesu ovu  user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

Neposredna veza do poruke: 664
14.3.2011 22:20:57   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

Samo da pitam,ove mufine sto pravite sa kukuruznim brasnom i mufinima,je li samo izlijete u kalup,ili stavljate u one papirne kalupcice?

Jer ja kad pravim cokoladne mufine,stavljam papirne kalupcice. Mislila sam ove sa spinatom sutra za dorucak napraviti,ali mi je nestalo kalupcica...

ja nemama kalup za muffine...
ja smas e naoružala onim papirčićima...pa stavim po dva i u njih izlijem...
ima kod naše forumašice medić slatki 1200kom papirčića cijena sitnica...super su za pečenje...
eh ja sma kupila i dok ovu stoju ne potrošim ne odustajem od muffina....user posted image

taman do idućeg baby bazara , a onda naručujem jedno 4-5 pakovanja pairčićauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 665
14.3.2011 22:22:39   
Medić*
ima, ima papircica user posted image  nego ne rece mi ima li ulja u ovoj smjesi, ja jedne sto pravim ide solja ulja user posted image user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

Neposredna veza do poruke: 666
14.3.2011 22:23:28   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: medic slatki

pola praška za pecivo
2 jaja
jedno vrhnje kiselo
malo soli
jedan dl mlijeka
voda

eh pravila za večeru...
Hvalauser posted image

nisam nikako....

ja bih ovo sutra nama pravila samo me zanima ide li imalo ulja u smjesu ovu  user posted image

ja nisma ni ulje stavila, ni vodu...nije mi trebalo bila fino gusta smjesauser posted image
a ja sam uzela vindijino vrhnje kiselo pa sam stavila 4 kašike uzvršite tog vrhanja jer je pakovanje veliko....i 1 kašiku slatke pavlake punomasne

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 667
14.3.2011 22:24:16   
Hanady RR

ima, ima papircica user posted image  nego ne rece mi ima li ulja u ovoj smjesi, ja jedne sto pravim ide solja ulja user posted image user posted image

odmah da ti kažem 4 pakovanja papričića na naredni BB i još onu jednu četkicu za mazanje istu kao prošluuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 668
14.3.2011 22:27:19   
Rimljankaa
Pa super za papircice!!!!  Ja uvijek imam problema s njima,jer ih ne mogu uvijek naci i rijetko ih gdje ima.

Medic,mogu li i ja naruciti te papirice? Koliko para?

A ja imam kalup,jer cesto pravim cokoladne,pa unutra stavim dzema,okolo kokos. Moji tako vole,a dugo mogu da stoje.

A ne znam,da li mogu ove slane napraviti bez papircica? Sumnjam,jer ce se vjerovatno zaljepiti  user posted image

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

Neposredna veza do poruke: 669
14.3.2011 22:32:30   
mala86

Pa super za papircice!!!!  Ja uvijek imam problema s njima,jer ih ne mogu uvijek naci i rijetko ih gdje ima.

A ja imam kalup,jer cesto pravim cokoladne,pa unutra stavim dzema,okolo kokos. Moji tako vole,a dugo mogu da stoje.

A ne znam,da li mogu ove slane napraviti bez papircica? Sumnjam,jer ce se vjerovatno zaljepiti  user posted image

u dm-u ima tih papirica mislim da je 200 kom oko 3 km

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

Neposredna veza do poruke: 670
14.3.2011 22:35:35   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: mala86

u dm-u ima tih papirica mislim da je 200 kom oko 3 km

to je skupo...user posted image user posted image user posted image

medić šalji rimljanki PPuser posted image
ovi imaju zvjezdice po sebi...crvene i plave...djeca su luda za njimauser posted image

u DM-u je 200 KOm a oko 3, 50 Km....
a kod medića su čvršći pa mogu i po jedna bez kalupa da se peče...
100 KOm 1,50 KM

< Poruku je uredio Hanady RR -- 14.3.2011 22:36:29 >

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 671
14.3.2011 22:36:53   
hatepsut
Neko je trazio recept (jedna moja drugarica kaze "recopis" user posted image ) za ustipke.ja ih pravim na sljedeci nacin zakuham tjesto odokativno ,ali kao kad pogacu kuhate.znaci otprilike:
500gr brasna
1 prasak za pecivo
posoliti
Odstoje nekih 20ak min i onda razvijete otprilike pola cm.isjecete nozem ili casom vadite krugice prze se u vrelom ulju,malo vise zagrijete.

Ne budu masni,meni su extra,ko god je probao bio je zadovoljan.
Prijatno

Neposredna veza do poruke: 672
14.3.2011 22:52:55   
Rimljankaa

Naravno user posted image  

neznam koliko su kostaju ovako napamet, ali eto udji na Amela Kacapor Dzemaili i vidjeces u katalogu cijene user posted image

Ja ne znam naci taj katalog na tvom FB profilu!user posted image

Nije toliko ni vazno,ali mi svakako za slijedeci BB mi ponesi kalupe rado cu ih uzeti :)

A katalog bi pogledala radi ostalog,jer vidim i neke cetkice da imaju?!

I jos da pitam,od ove smjese sa spinatom za mufine,koliko otprilike komada dobijete?

Ja sam najbogat

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 673
15.3.2011 10:01:20   
veeseelaa
meni nije jasna ova Pahuljicina pita user posted image
jufke kupovne ne premazuješ ničim???? samo staviš fil i premažeš jajetom??????

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 674
15.3.2011 10:03:47   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

meni nije jasna ova Pahuljicina pita user posted image
jufke kupovne ne premazuješ ničim???? samo staviš fil i premažeš jajetom??????

nisu jufke vesela nego lisnato tjesto....
evo ovo
http://www.gastro.hr/ledo-lisnato-tijesto--2709.aspx

i ne moraš unutra uljiti...staviš pripremljen fil i kad saviješ onda namažeš jajetom da fino porumeni. Bitno je zarezadi kriške po sredini prije pečenja da ti se lijeo reže kad se ispeče da se ne drobi.

< Poruku je uredio Hanady RR -- 15.3.2011 10:05:10 >

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

savjet
marny

s čim da zalijevam stablo koje želim da se osuši.

?! (95%)

?! (5%)

Broj svih glasova: 57

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *