|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: autosjedalice - proizvodjaci
10.3.2011 11:30:05   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: bebacha

Slazem se Lejla u potpunosti,spavanje je bas neudobno.Al njoj pojasevi stoje pravilno,uopste nikad nije ni pokasala izvuc se ili otkopcat pojas.

Bebacha, možeš li i ti nekako, u nekom terminu naletiti na Dobrinju u nedelju. Bilo bi jako korisno. Vjeruj mi ja sam prije kupovine nove sjedalice doktorat napisala, i opet otišla na pregled i opet mi dali dobar savjet i ispravili grešku.

Ja se bojim da je i vama ova sjedalica potpuno neodgovarajuća, i nesigurna. 14kg (koliko ima i moj sin, koji je od tvoje curice mlađi 8 mjeseci) je premalo za buster, on je dizajniran od 15kg. Šta to znači? Znači da se pojasevi automobila neće zategniti na manju težinu. A to znači da kad trebadne da zategnu tvoju curicu, oni je neće osjetiti user posted image . Imate li staru u kojoj je bila do ovog bustera? O kojoj se radi?
Ja svog sina ne planiram iz trenutne sjedalice još dugo, makar dvije godine. A radi se o sjedalici grupe I 9-18kg.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1026
10.3.2011 11:33:50   
ziki
Evo i mene još nismo uzeli novu AS a baš nam treba jer nemirko ima 18 kg a i u pojaseve više ne može da stane(da li zbog jakne ali mislim da bi i bez nje jedva zakopčala) ja još uvijek ne smijem puno da putujem a i opet me hvata prehlada(čitavih 10 dana sam zdrava) oko nas nema ništa da se uzme. U Doboju sam vidjela neke Chipolini koje ne izgledaju loše, imaju sertifikat, ja sam imala ogromu želju za maxi cosi al do hrvatske nam se ne ide....ova mi Graco izgleda dobro, gdje ste uzeli

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1027
10.3.2011 12:40:36   
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ako ja smijem jednu na temu sjedalica 0-18kg. Nemojte ih kupovati!
Možda su i najbolje na testovima sigurnosti, međutim razlika u veličini novorođene bebe i djeteta od 18 kg je veoma velika, i 100% će dijete izrasit po veličini iz ove sjedalice prije nego napuni 18 kg.
Djeca o periodu od 0 do jedne godine rastu  i napreduju najintenzivnije u svom životu. Sjedalica koja će se koristiti za novorođenče ne može biti baš pre velika ni široka, makar i uz dodatne umetke da bi novorođenčetu pružila odgovarajuću sigurnost.
Zbog toga ih prave znatno manjih dimenzija nego sjedalice koje su od 9 do 18 kg.
I šta vam se onda desi? Dijete više po visini ne može stati u sjedalicu, pojasevi postanu prekratki za vezivanje, vrh uha viri iznad bočne zaštite, glava više nije osigurana za slučaj bočnog sudara. Pa šta, kupite slijedeću.
Eh, tu nastane problem. Imate dijete od npr. 15-16kg. Izbor kombinovanih sjedalica koje imaju i svoje pojaseve i mogućnost da se poslije skinu pa se veže auto pojasom na našem tržištu je nikakav, ili su skupe do samoubistva. A djete se ne bi trebalo vezati u sjedalicu auto pojasom bar do svojih 18kg težine, uz činjenicu da nije ni dovoljno visoko za takve sjedalice.
I dođete u situaciju da morate kupiti sjedalicu 9-18kg, u kojoj će dijete provesti jednu do dvije godine (ako je krupnije dijete ni toliko) i onda će te morati kupiti opet novu sjedalicu.

Moje iskustvo je takvo da za novorođenčad najiskrenije preporučujem kupovinu sjedalica 0+, popularno jaje. Puno su praktičnije i lakše se vežu, dijete u njima može ostati sve do prohodavanja kad može preći u standardnu sjedalicu 9-18, i okrenuti se u smjeru vožnje. Kad izađe iz jajeta, onda možete razmišljati o nekoj trajnijoj varijanti, no najvjerovatnije će te kupiti dobru 9-18, a nakon toga preći na samo podmetač koji će dijete podignuti do dovoljne visine da se veže auto pojasom.

Lejla,pa sta mi predlazes? Da kupim AS od 0-13kg,pa posle da kupujem od 9-18kg?

Ja sam odustala od kolica 3u1,iz razloga zato sto mi je naveta gotovo nepotrebna i jos malo nam nece ni koristiti,a ta AS koaj dodje od 0-13kg se isto kratko koristi.

Kako je Adna hvala Bogu jako napredno dijete,i vec sad prerasta bebu od 1.5 mjeseci,sumnjam d ace moci i do godine dana da joj koristi ta AS.

Zbog toga smo mi razmisljali i bili gotovo odlucili da kupimo posebno kolica i ovu AS od 0-18kg. Vidjela sma u Chiccu 310 KM,po cijeni ne bi trebalo da je losa i enkvalitetna.

Znam da jos Brevi ima te AS od 0-18kg,ali dosta jeftinije.

Ja bi bila zadovoljna da me ova As koristi bar do 15, 16kg,pa poslije cemo mjenjati,nego da kupujem jednu,pa onda s nepune njene godine dana da kupujem drugu. To mi djeluje kao neisplativo.

Opet,nemam iskustva,a nemam ni koga da pitam s AS,zato sma ovdje.

Ne bi nista kupila u cemu ce moje dijete biti nesigurno,bez obzira na pare.

Ukoliko su te AS od 0-18 kg nesigurne za malu bebu,onda je ne bi ni kupovala! A opet nije mi jasno zasto se onda prodaju,sa svim certifikatima sigurnosti i po nimalo maloj cijeni???

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1028
10.3.2011 12:53:00   
Gemelli
Ako mogu da se ukljucim u raspravu po iskustvu moje sestre, poslije chiccove sjedalice 0-13, uzeli smo ovu, i svi presretni, kosta 260 km u chiccu u sarajevu, preko neta npr ebay, jos jeftinija, a sto je cini jako isplatljivom je 15-36 kg, ima dva dijela, naslonjac i sjedalica, kad babare postanu veliki, djecak curica, skidaju se nasloni za ledja i ruke i otaje samo donji dio koji daje malo visine djeci
pa vi vidite ....

hehe nisam link ubacila
http://www.chicco.com/ProdottiChicco/SchedaProdotto/tabid/87/art/00060855280000/language/en-US/Default.aspx

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 1029
10.3.2011 12:59:14   
Anoniman
Rime mi smo imali onu od 0-13 kg vec sam ti pisala sinoc na fb i koristili smo je negdje do sedmog-osmog mjeseca, jer je prerasla, bez obzira sto pise do 13 kg, ona je tada imala oko deset bila joj je pretjesna nekako, onda smo uzeli od 9-25 kg i prezadovoljni. par stranica unazad sam pisala o njoj pa mozes naci i procitati. Tako da ne moras da kupujes tu od 9-18. jer ima i ova opcija do 25kg

(odgovor članu Gemelli)
  Neposredna veza do poruke: 1030
10.3.2011 13:31:30   
Rimljankaa
Pricale smo,a i citala sam da si uzela PC.

I Adna je moja napredna,kao i Ana,pa zato se bojim da bi tu AS od 0-13 kg najmanje iskoristili,zbog toga mi se ucinila najbolja i najisplativija solucija da uzmemo tu od 0-18 kg

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1031
10.3.2011 13:36:16   
bebacha
Lejla nazalost nikako nemozemo do Sarajeva.
Ona je do sad imala Bubu 0-18,i stvarno joj je mala,nju je naslijedio brat.
ona mozda i ima 15kg.danas cu je vagat da provjerim. 
hvala ti na svim savjetima.

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 1032
10.3.2011 13:53:40   
Emica_sa
Sto se tice chiccovih autosjedalica,ja nisam cula nista dobro,jako su kritikovani zbog loseg materijala koji se koristi za izradu,tako da ja njihovu nebi kupila,pogotovo jer nije nimalo jeftina

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1033
10.3.2011 14:18:02   
škorpija
ziki ove graco možeš kupiti u importane centru, ond aradnji odmah do bambi igraonice, čini mi se 120-130 KM.

i šta to vidim stiže novi nemirko, čestitamuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1034
10.3.2011 14:42:57   
ziki
E škorpijo trenutno mi je Sarajevo daleko, šmrc, al hvala na informacji u svakom slučaj, kao i na čestitkama.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1035
10.3.2011 15:00:20   
Lejla Ka
Prvo ću odgovoriti bebachi, jer mi za Rime treba malo više vremena.

Bebacha, zao mi je pravo što ne možete doći, i onako radi druženja user posted image Nisam skontala gdje živiš, možda naša putujuća ekipa dođe negdje bliže vama.

Postoji li mogućnost da negdje u svojoj okolini posudiš neku sjedalicu 9-18 (dobro očuvanu koja sigurno nije bila u atu koje je imalo udes)? Iskreno, i ako tvoja curica i ima 15kg, njoj ne odgovara ova grupa koja se veže auto pojasom koji ima uporište u samo tri tačke. Njen je organizam ne zreo da podnese sile koje će na nju djelovati sve i da pojas i sjedalica odrade svoje. A to jeste primarna zadaća sjedalice, da zaštiti djetetovo tijelo od ozljeda i fatalnih posljedica u slučaju potrebe. Za tako nježni uzrast jedinu adekvatnu zaštitu pružaju pojasevi koji su montirani na sjedalicu i imaju uporište u 5 tačaka, pa sile koje djeluju pri udaru raspoređuju na veću površinu sjedalice i na najjače dijelove djetetovog tijela.

Rime, ja sam svoj osvrt upravo napisala zbog svima bolne teme a to je isplativost.
Ono što je svim roditeljima koji kupuju AS na prvom mjestu je sigurnost djeteta. Malo ko, kod nas, se na to odlučuje iz straha od kazne u iznosu od 40KM, a vjerujem niko zato da bi mogao voziti ulične trke sa bebom u autu. Svi mi nabavljamo AS da bi se osječali sigurno, da bi znali da smo poduzeli sve što je do nas, da bebu na najsigurniji način prevezemo u automobilu.
Ja lično, znam kako vozi moj muž, i moja djeca nisu vezana zbog njegove već zbog vožnje drugih učesnika u saobraćaju.
Što je beba mlađa to je osjetljivija na nagle udare, promjene pravca, trzaje, tako da i naglije kočenje, ako beba nije dovoljno poduprta može predstavljati opasnost.

0+ (0-13kg) je grupa koja najbolje odgovara bebama do prohodavanja. Njih beba i po veličini prerasta na drugi način nego ostale vrste sjedalica. Ova grupa se isključivo veže u smjeru suprotnom od vožnje što je jedini siguran način da se beba čiji vratni mišići nisu dovoljno razvijeni da savladaju težinu glave. Zato se za uzrast do početka prohodavanja (kad se beba počne samostalno ili uz pomoć namještaja dizati na svoje noge vrijeme je kad su njeni vratni mišići dovoljno ojačali) sjedalice obavezno montiraju u smjeru suprotnom od vožnje. Bilo bi jako korisno sjedalice i nakon toga montirati tako, pa se u zadnje vrijeme na zapadu, proizvode i modeli za stariju djecu okrenuti suprotno od vožnje jer se taj položaj pokazao kao još sigurniji prilikom sudara.

Tvoja beba neće brzo izrasti iz ove grupe, bez obzira kako je napredna. A ima različitih modela, pa ako baš misliš da ćeš imati neku visočicu ili krupnicu izaberite neki prostraniji model.

0-18 su sjedalice koje se fiksno montiraju u automobil, izgledaju kao fotelja, ali se u odgovarajući položaj za dojenčad postavljaju podešavanjem nagiba i spuštanjem u ležeći položaj. Ako nisu sa ISOFIX sistemom, vežu se pojasom od auta. Tu se javlja jedan veliki nedostatak (prenosim lično iskustvo), dio pojasa prolazi sa prilazne strane, tj. one sa koje smještate dijete u sjedalicu i beskrajno smeta i otežava proces, a ne postoji način da se provuće drugačije. Malenu bebu je daleko lakše smjestiti u sjedalicu korpu, pa je tako komplet staviti u auto, nego je smještati u fiksiranu sjedalicu. Sve ti ovo pišem jer sam na babine dobila i korpu i 0-18 sjedalicu, i naravno da mi nakon što smo se počeli kretati na dvije noge nije palo na pamet da kupujem novu 9-18. A poklonjena 0-18 je na mojoj manekenki gurala do nekih u vrh glave 14kg, kad ju je počela prerastati po visini. Malo po malo, a ja nisam znala šta da radim. Jer bilo je rano za sjedalicu bez svojih pojaseva, a meni se nije kupovala neka za upotrebu od godinu dana. Tako smo djete nažalost vozili u neodgovarajućoj sjedalici bar 8-9 mjeseci dok nije nagurala nekih skoro 17kg, za koje sam ja vrijeme apsolvirala sve prednosti i mane, te finansijske aspekte kokuznih varijanti svih grupa sjedalica osim 0+. Ona je tad napunila 4 godine i prebacili smo je u buster sa naslonom.

Sa sinom sam znala šta me čeka, srećom imala sam kčerkinu 0+ korpu, pa smo malo nakon godine korisitli i onu 0-18, ali on je iz nje izašao prije drugog rođendana, i onda smo kupili pristojnu 9-18, u kojoj je sad i u kojoj će ostati dok ne naslijedi buster (nadam se do 18kg).

Finansijska strana: iskreno, ne znam koliko košta 0+ ni 0-18, međutim u ponudi koja je u našoj zemlji, čini mi se da nije isplativo da nabavljate kombinovane grupe jer će vam se desiti da ili vozite dijete u neadekvatnoj sjedalici koja mu ne pruža zaštitu ili da morate kupiti, pa makar i polovnu (što je veoma kontraverzna tema), "prelaznu sjedalicu" koja bi trebala biti pokrivena onom starom, ali dijete u nju više ne može stati. I pojavit će vam se ekstra trošak.

Meni se nakon svog ovog vremena provedenog u sjedalice-filmu čini da je za naše prostore najisplatnije nabaviti 0+, nakon nje 9-18, nakon koje će oni napredniji po visini moći preći pravac u auto pojas samo sa podmetaćem (koji je najjeftiniji i zapravo je samo podizač visine, i ne mora biti nikakav izvikana marka).

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1036
10.3.2011 15:02:59   
Lejla Ka
Još jedna važna napomena za prevoznike malih bebara:

Dijete je preraslo autosjedalicu grupe 0/0+ ukoliko je barem jedan od sljedećih uslova zadovoljen:

• Ukoliko je preraslo propisanu težinu za tu grupu autosjedalica (grupa 0-10 kg i grupa 0+ 13kg)
  • Ukoliko je razmak između vrha djetetove glave i vrha naslona autosjedalice manji od 2 cm.
    Važno je napomenuti da dužina nogu djeteta ne igra ulogu, ukoliko su djetetove noge počele doticati naslon sjedišta automobila, ili su čak i savijene to ne znači da je dijete autosjedalicu preraslo.

Da bi dijete moglo preći u narednu grupu autosjedalica neophodno je da zadovoljava dva uslova:
  • Da ima minimalno 9 kg težine što je minimalna propisana težina za narednu grupu autosjedalicama
  • Da može samostalno ustati uz pridržavanje za nešto

Velika princeza E 2005
    Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lejla Ka)
  • Neposredna veza do poruke: 1037
    10.3.2011 15:23:20   
    ziki
    .
    Meni se nakon svog ovog vremena provedenog u sjedalice-filmu čini da je za naše prostore najisplatnije nabaviti 0+, nakon nje 9-18, nakon koje će oni napredniji po visini moći preći pravac u auto pojas samo sa podmetaćem (koji je najjeftiniji i zapravo je samo podizač visine, i ne mora biti nikakav izvikana marka).

Sad sam ja zbunjena. Po ovom ja bih nemirka trebala pravac u booster jer ima 18 kg i prerastao je kaiševe mada je on ustvari dječak koji još nije napunio 3 godine ali je krupan na babu

(odgovor članu Lejla Ka)
    Neposredna veza do poruke: 1038
    10.3.2011 15:27:47   
    Lejla Ka
    Momak ima 18 kg? Mašallah.

E vi ste stvarno u problemu. Kažeš da ste i najviši prorez za pojaseve prerasli?
    Imaš li igdje ikoga u blizini sa busterom da možeš isprobat.

Hm, tetku mu, vi bi "morali" u neku kombinovanu I+II, koja pokriva težinu, ali još podrazumjeva integrisane pojaseve sjedalice u 5 tačaka user posted image , a to je gotovo nemoguće nači kod nas u BiH.

Velika princeza E 2005
    Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu ziki)
    Neposredna veza do poruke: 1039
    10.3.2011 15:36:31   
    ziki
    E znači valaj nama ić do HR, ako Bog da samo da se malo isčupam izovog začaranog kruga prehlada(nije da nevjerujem mužu da ga samog pošaljem nego sam ga poslala samog za kolica i kupio crvena "ferari", kako dijete- bebu izvedem ispred zgrade svim redom odgovaram nije cura momak je) a uskoro je otvaranje velikog prodajnog centra u Osjeku kako mi ptičice rekoše

(odgovor članu Lejla Ka)
    Neposredna veza do poruke: 1040
    10.3.2011 16:14:25   
    Lejla Ka
    Ne znam da li se KIKA otvorila u Slavonskom brodu, oni imaju pravo jak izbor sjedalica.

Velika princeza E 2005
    Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu ziki)
    Neposredna veza do poruke: 1041
    10.3.2011 20:08:06   
    rose
    da i ja pitam nesto user posted image

mi imamo jaje graco sjedalicu 0+, cura uskoro puni 4 puna mjeseca i mislim da ima oko 6.5 kg...ja sam neki dan probala da vidim trebam li pomjeriti pojaseve i naravno trebalo je...na one gornje rupe...e sad mene zanima sljedece...kada se izvlaci onaj podmetac (jastuk za novorodjencad)? da li je prerano ili ok...ja sam je probala staviti bez jastuke...par sekundica samo da vidim jel izgleda skuceno i bojim se da malo upadne..naravno znam da se jaje sjedalica malo odigne prednjim krajem pa beba ima zavaljeniji polozaj i nije joj tezina na guzi al do auta ce ipak skoro pa sjediti u tome e ne bih da sjedi jos user posted image ...znaci kad mogu izvaditi onaj jastuk iz graco jaje sjedalice?

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Lejla Ka)
    Neposredna veza do poruke: 1042
    10.3.2011 22:15:52   
    Lejla Ka
    Piše li to gdje u uputstvu od sjedalice?
    Zaista ne bih znala odgovoriti na ovo pitanje. (što je totalno čudo za nekog ko je svakom loncu poklopac user posted image )
    Rose, i tebi preporučujem pregled AS u ovu nedelju. Naši su savjetnici dole od 11 do 13h, pa naletite, sa sjedalicom i bebicom. Pregled je besplatan.

Velika princeza E 2005
    Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu rose)
    Neposredna veza do poruke: 1043
    10.3.2011 22:31:41   
    Anoniman
    IZVORNA PORUKA: rose

da i ja pitam nesto user posted image

mi imamo jaje graco sjedalicu 0+, cura uskoro puni 4 puna mjeseca i mislim da ima oko 6.5 kg...ja sam neki dan probala da vidim trebam li pomjeriti pojaseve i naravno trebalo je...na one gornje rupe...e sad mene zanima sljedece...kada se izvlaci onaj podmetac (jastuk za novorodjencad)? da li je prerano ili ok...ja sam je probala staviti bez jastuke...par sekundica samo da vidim jel izgleda skuceno i bojim se da malo upadne..naravno znam da se jaje sjedalica malo odigne prednjim krajem pa beba ima zavaljeniji polozaj i nije joj tezina na guzi al do auta ce ipak skoro pa sjediti u tome e ne bih da sjedi jos user posted image ...znaci kad mogu izvaditi onaj jastuk iz graco jaje sjedalice?

nisam 100%sigurna al mislim da se  ti dodatni jastuci trebaju držati dok beba ne pocne sama držati glavu,dok  dobro ojaca vratne misice , ja sam ih skinula kad je N imao oko 4 mjeseca.. u nasoj sjedalici je bio samo oko vrata dodatni jastuk..

(odgovor članu rose)
      Neposredna veza do poruke: 1044
    10.3.2011 22:49:22   
    rose

Piše li to gdje u uputstvu od sjedalice?
    Zaista ne bih znala odgovoriti na ovo pitanje. (što je totalno čudo za nekog ko je svakom loncu poklopac user posted image )
    Rose, i tebi preporučujem pregled AS u ovu nedelju. Naši su savjetnici dole od 11 do 13h, pa naletite, sa sjedalicom i bebicom. Pregled je besplatan.

auto mi je kod tate a ja nisam vozila ima i godina user posted image a mm ne vozi...nego ne pise nista ...tipa izvadi se kad je dijete vece/starije...al ne napisase koja je to dob...i to se negdje pominje da se taj umetak za koji sam tek veceras skontala da zapravo ide ispod platna...kad se izvadi stavi se iza glave...kao dodatni jastucic user posted image pa sad ni ja ne znam...mislim probala sam...i ne izgleda kabasto ali ne znam da li je to ispravno i kad ga izvaditi

(odgovor članu Lejla Ka)
    Neposredna veza do poruke: 1045
    10.3.2011 23:35:15   
    Lejla Ka
    Ovo stvarno ne znam. Malo me čudi to da se taj umetak koji je ispod guze stavlja poslije iza glave. Moja sestra ima Graco jaje i kod njih imaju dva jastuka, jedan ispod guze, i jedan za iza glave da se bočno učvrsti glava. Ona ne stavlja ovaj ispod guze, bebi je 3 mjeseca, ali je uvijek u nekom skafanderčiću pa ga to podržava. Ne stavlja ni taj iza glave zbog kapuljača i kape. Mada to nije najsretnija varijanta, beba bi u sjedalici trebala biti u onoj osnovnoj odječi, a utopljenja nakon vezivanja pokrivanjem.

Velika princeza E 2005
    Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu rose)
    Neposredna veza do poruke: 1046
    11.3.2011 0:20:58   
    rose
    kod mene je ovakva...s ovim jastukom a taj sto pominjes smo dobili na kolicima mada mislim da mogu i na AS ga koristiti

user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
    Neposredna veza do poruke: 1047
    11.3.2011 10:15:44   
    Lejla Ka
    Ista su i kolica i korpa kod moje seke.
    Ja mislim kad odlučiš da skineš jastuk da onda nema potrebe da se više išta stavlja.
    Beba treba u sjedalici da je fino poduprta, da ne "leta" previše kad se vozi. Kad beba, da kažem "popuni" sjedalicu slobodno skloni jastuk. Ti ćeš najbolje ocjeniti kad je to. Sad kad krene toplije vrijeme i bude manje odjeće opet će joj biti čustije sa jastukom, pa neka ga još neko vrijeme.

Velika princeza E 2005
    Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu rose)
    Neposredna veza do poruke: 1048
    11.3.2011 11:02:41   
    rose

Ista su i kolica i korpa kod moje seke.
    Ja mislim kad odlučiš da skineš jastuk da onda nema potrebe da se više išta stavlja.
    Beba treba u sjedalici da je fino poduprta, da ne "leta" previše kad se vozi. Kad beba, da kažem "popuni" sjedalicu slobodno skloni jastuk. Ti ćeš najbolje ocjeniti kad je to. Sad kad krene toplije vrijeme i bude manje odjeće opet će joj biti čustije sa jastukom, pa neka ga još neko vrijeme.

ma ja...tako sam i mislila, stavila sam ga ispod platna da ostane fiksiran pa cemo vidjeti kako se smjesti i mogu li je svezati bez poteskoca

(odgovor članu Lejla Ka)
    Neposredna veza do poruke: 1049
    11.3.2011 11:11:51   
    lejla80
    Rose isti je komplet i kod mene. Znaš da sam imala problem sa vezivanjem. Trenutno su knap i kontam skidati te jastuke uskoro.Nadam se samo da nije preranouser posted image

2011.
    2016.

(odgovor članu rose)
    Neposredna veza do poruke: 1050
    Stranica:   <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
    Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
    Idi na:

Anketa

Ljubav prema djeci,jednaka ili ?
    vila_7

Znam da je tesko pitanje,ali eto nesto me bas zanima,kada imas vise djece jel ti prvo stvarno ostane nekako malo draze (znam da se sva vole najvise na svijetu). Jer dosta mama znam da ipak ono prvo nekako drugacije gledaju-sa mrvom vise ljubavi!?

apsolutno nema razlike (71%)

ima skroz male razlike (7%)

nesto trece (22%)

Broj svih glasova: 150

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
    Ime i Prezime
    *
    Adresa
    *
    Poštanski broj Grad
    *
    Broj telefona
    *
    E-mail adresa
    *
    Veličina pelena koje dijete nosi
    *
    Starost vašeg djeteta/vaše djece
    *
    Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *