Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Evo i nas na ovoj temi mislila sam da će nam naša AS potrajati duže vremena, međutim kad sam je juče stavila u nju zijanih se kako je prerasla
E pitanjce glasi: Jel ko od "naših" mama uzimao Kiddy AS (njemački proizvođač ), ako jeste-kako ste zadovoljne, da li se bebaći puno znoje u njima, malo sam švrljala po netu, ima jako dobre ocjene..
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede. Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.
Najbolje bi bilo da nazoveš Baby centar u BBI 033 260 725 i pitaš da li se može preko njih naručiti ili pak TurboLimac 033 262 290, eventualno još da pogledaš u prodavnici Mališa u Merkuru na otoci ali ne znam njihov kontakt.
Pošto namjeravam kupiti novu AS za moju curicu,imam jedno pitanje vezano za istu.
U autu imamo ISOFIX i uzela bi AS sa isofixom.Moje pitanje je da li je moguće AS sa isofixom koristiti u autima bez isofixa,da li one imaju obično vezanje sa pojasom?Planiramo putovati avionom i ponijeti AS pa nisam sigurna da li auto koje ćemo koristiti u inostranstvu ima ISOFIX.
Kakve su vase preporuke hza ovu AS?
Razmisljamo o kupovini ove? Ili imate preporuku za neku drugu?
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
Ako ja smijem jednu na temu sjedalica 0-18kg. Nemojte ih kupovati! Možda su i najbolje na testovima sigurnosti, međutim razlika u veličini novorođene bebe i djeteta od 18 kg je veoma velika, i 100% će dijete izrasit po veličini iz ove sjedalice prije nego napuni 18 kg. Djeca o periodu od 0 do jedne godine rastu i napreduju najintenzivnije u svom životu. Sjedalica koja će se koristiti za novorođenče ne može biti baš pre velika ni široka, makar i uz dodatne umetke da bi novorođenčetu pružila odgovarajuću sigurnost. Zbog toga ih prave znatno manjih dimenzija nego sjedalice koje su od 9 do 18 kg. I šta vam se onda desi? Dijete više po visini ne može stati u sjedalicu, pojasevi postanu prekratki za vezivanje, vrh uha viri iznad bočne zaštite, glava više nije osigurana za slučaj bočnog sudara. Pa šta, kupite slijedeću. Eh, tu nastane problem. Imate dijete od npr. 15-16kg. Izbor kombinovanih sjedalica koje imaju i svoje pojaseve i mogućnost da se poslije skinu pa se veže auto pojasom na našem tržištu je nikakav, ili su skupe do samoubistva. A djete se ne bi trebalo vezati u sjedalicu auto pojasom bar do svojih 18kg težine, uz činjenicu da nije ni dovoljno visoko za takve sjedalice. I dođete u situaciju da morate kupiti sjedalicu 9-18kg, u kojoj će dijete provesti jednu do dvije godine (ako je krupnije dijete ni toliko) i onda će te morati kupiti opet novu sjedalicu.
Moje iskustvo je takvo da za novorođenčad najiskrenije preporučujem kupovinu sjedalica 0+, popularno jaje. Puno su praktičnije i lakše se vežu, dijete u njima može ostati sve do prohodavanja kad može preći u standardnu sjedalicu 9-18, i okrenuti se u smjeru vožnje. Kad izađe iz jajeta, onda možete razmišljati o nekoj trajnijoj varijanti, no najvjerovatnije će te kupiti dobru 9-18, a nakon toga preći na samo podmetač koji će dijete podignuti do dovoljne visine da se veže auto pojasom.
interesira me da li smijemo nešto podbaciti ispod ove AS Gracco, da poravnamo sjdište d anije zavaljeno, a i nema pojasa, nemoguće nam je zavezati ga pojasom od auta
ja mislim da nesmijes. Ajla ima oko 14kg i neki dan smo joj kupili istu tu Graco i njoj je odlicna.mi smo imali ovu 0-18 i nikako nemoze biti takva kakva se opisuje.Alen je poceo koristit s 7 mjesci,a Ajli sa 14kg je bila mala
ja mislim da nesmijes. Ajla ima oko 14kg i neki dan smo joj kupili istu tu Graco i njoj je odlicna.mi smo imali ovu 0-18 i nikako nemoze biti takva kakva se opisuje.Alen je poceo koristit s 7 mjesci,a Ajli sa 14kg je bila mala
a bebacha kako je vežete, smetaju li joj pojasevi do auta
Znam da ti se neće svidjeti ovo što ću ti reči, ali vama je pre pre rano za ovu sjedalicu.
Postoji li ikako mogućnost da gurate još sa starom? Jer "uska i neudobna" nije znak da je dijete spremno za slijedeću grupu sjedalica, jedino možda za drugi model iste grupe. Što je znam nebuloza da sad izvalite pare za širu i udobniju iste grupe, ali vam ova ne odgovara.
Postoji li ikakva mogućnost da sad u nedelju (13.) odete do Dobrinje, parking pored Merkatora, od 11 di 13h će naši sjedaličari biti dole i da ponesete obje sjedalice, i korisnika pa se sa njima stručno posavjetujete?
Postoji li ikakva mogućnost da sad u nedelju (13.) odete do Dobrinje, parking pored Merkatora, od 11 di 13h će naši sjedaličari biti dole i da ponesete obje sjedalice, i korisnika pa se sa njima stručno posavjetujete?
Bebacha pretpostavljam da je nama upućen post, jer vi ste stariji godinu , lejla poslaću muža, bebca i obje AS u nedjelju
I ako na sjedalicama grupe II piše od 15-25kg optimalna težina za prelazak u njih je 18kg, jer je dijete ipak puno sigurnije kad se veže pojasom od sjedalice koji ima uporište u 5 tačaka. Mlađa djeca nisu ni dovoljno zrela da se ne pokušavaju izvući iz auto pojasa, a i savim im je neudobno spavanje u busteru sa naslonom. Također putanja auto pojasa po djetetovom tijelu mora biti pravilna, preko ramena (a da ne prolazi preko vrata), i preko kukova (a ne stomaka), što je krucijalno u slučaju nesreće, jer pogrešna putanja pojasa može i kod manjih udesa uzrokovati nepotrebne teže povrede.
I da napomenem, u sigurnosti i pravilnom funkcionisanju sjedalice najveću ulogu igra težina djeteta. Po tome se sjedalice dizajniraju, kalibriraju i ispituju. Visina igra puno manju ulogu, i samo kod graničnog prerastanja, kad djete nema dovoljno kg, ali visinom nadraste pojaseve i bočne zaštite. Godine, tj. uzrast ne igraju nikakvu ulogu kod odabira sjedalice. Osim možda da dijete od 3 godine bude već toliko krupno pa da ima i 18kg i visinu, ali nema zrelost da se ne izvuče ispod pojasa i tako poništi zaštitno djelovanje sjedalice.
< Poruku je uredio Lejla Ka -- 10.3.2011 11:09:49 >
auuu pa ako je bebachinoj curici prerano za tu AS, kako je onda tek nama, malac nema ni dvije godine, e a visine je pivske boce . doduše vjerovatno mu je As sukza jer je bila zima i stalno je jadničak sjedio u njoj zabundan
Ja ti mogu dati samo smjernice i šta se gleda kod odabira da bi ste došli do onog što vam najbolje odgovara.
Najbitnija značajka je da se sjedalica može dobro montirati u auto u kojem će se koristiti. Tako da kreneš od toga koje auto imaju, i raspitaš ljude koji su im busteri najbolje lijegali. Imaš li neku ideju, jesi li nešto begenisala ?
auuu pa ako je bebachinoj curici prerano za tu AS, kako je onda tek nama, malac nema ni dvije godine, e a visine je pivske boce . doduše vjerovatno mu je As sukza jer je bila zima i stalno je jadničak sjedio u njoj zabundan
Škorpija, ako možete otiđite na savjetovanje. A oni će vam dole pokazati kako da Ajdina fino stavite u staru, i ja vjerujem da je ako ste ga stavljali u komplet zimskoj odjeći to razlog zašto mu je usko (zapravo se preporučuje da se djetetu uvijek prije stavljanja u sjedalicu skine jakna jer je u njoj vezivanje nepouzdano, i u slučaju udara dijete lako isklizne iz odjeće i sjedalice).