|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: autosjedalice - proizvodjaci
11.3.2011 11:18:23   
Rimljankaa
Lejla,koju marku AS preporucujes?

Ja zaista ne znam puno o ovome,vodim se cijenom. Zato sam i mislila uzeti ovu Chicco,koja kosta 310KM,ona ima i ono postolje,tako da se sama sjedalica moze izvaditi,a postolje da ostane,sto je nama neophodno,jer auto drzimo napolju,a vidim masovno se kradu AS,a ne bi bilo prvi put da nam obijaju auto.

Ova AS sto sma gledala se i montira suprotno od voznje,a kasniej se moze,ukoliko se zeli montirati prema smjeru voznje.

Ovdje na forumu,sam opet cula,d aje los kvalitet Chicco AS,pa zato i piotam koja je preporuka?

Znam da su Maxi Cosi najbolje,ali da ih nema kod nas.

Zato bi mi trebala preporuka,koju bi onda mogla uzeti AS od 0-13kg?

A kako sam tebe razumjela,jedino zbog cega ti nepreporucujes AS od 0-18 kg,je neisplativost,jer nemogu posluziti djetetu do njegovih 18kg,sto je priblizno oko 4 godine,nego je dijete preraste sa otprilike 2 godine,pa se ond ajavlja potreba za novom AS,je li tako?

A sigurnost te AS od 0-18 kg je ista za bebu kao i u ovoj od 0-13kg?

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1051
11.3.2011 11:58:59   
Lejla Ka
A kako sam tebe razumjela,jedino zbog cega ti nepreporucujes AS od 0-18 kg,je neisplativost,jer nemogu posluziti djetetu do njegovih 18kg,sto je priblizno oko 4 godine,nego je dijete preraste sa otprilike 2 godine,pa se ond ajavlja potreba za novom AS,je li tako?

Upravo, dobro si me razumjela. Nije pitanje sigurnosti, one su sve više ili manje sigurne (postoje testovi nezavisnih udruženja, dat ću ti linkove da možeš uporediti na pp), samo je problem što dijete, a pogotovo naprednije dijete koje ima potencijal da bude više i teže od svojih vršnjaka izraste iz 0-18 puno prije nego je "trebalo", i dođeš u istu situaciju kao da si imala jaje, pa sad moraš uzeti 9-18kg. A jaje je samo po sebi praktičnije, pogotovo za ovo što ti kažeš da ćete morati vaditi sjedalicu zbog zaštite od krađe. I lakše je dijete u kući spakovat i onda samo umetnuti sve komplet u auto, nego malenu bebu "utrpavat" u AS fiksiranu u automobilu. Mada je to nešto individualno i stvar prakse. Da ne bude reklama, javit ću ti na pp neke korisne stranice na kojima možeš vidjeti kako su po sigurnosti ocjenjene sjedalice.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 1052
11.3.2011 15:41:10   
Mila_80
ja sam mislila da ništa ne može biti komplikovanije od uvođenja dohrane ali vidim sad da kupovina odgovarajuće AS je tu negdjeuser posted image ...Lejla Ka molim te ako možeš i meni poslati te stranice o sigurnosti As bila bih ti zahvalna

ESMA-to mi je ljubav-05.07.2010.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1053
11.3.2011 23:23:57   
Rimljankaa
lejla,hvala za pomoc.

Sutra idemo kupovati kolica,pa cemo i As kupiti.

Molim vas,mozete li mi reci,na sta da obratim paznju? Da pitam za koji certifikat isl?

Kakve naljepnice da gledam?

Koliko znam,treba d aima onu zutu naljepnicu,je li jos nesto treba?

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu Mila_80)
Neposredna veza do poruke: 1054
16.3.2011 22:24:08   
draguljče
user posted image

Kupili danas istu ovakvu. Čini mi se da nije loša. Super je laka za stavljanje u auto, u kojem sad pozadi nema mjesta ni za šta višeuser posted image .

< Poruku je uredio draguljče -- 16.3.2011 22:25:08 >

Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću onda živjeti?!

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 1055
24.3.2011 19:04:35   
Super Beba
Da li iko zna ima li se gdje u Sa (pa i u BiH) kupiti baza za autosjedalicu Graco Junior Baby? 

(odgovor članu draguljče)
Neposredna veza do poruke: 1056
28.3.2011 19:04:03   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: Super Beba

Da li iko zna ima li se gdje u Sa (pa i u BiH) kupiti baza za autosjedalicu Graco Junior Baby? 

Našla..pa ako nekog bude isto zanimalo - TL Dobrinja (Merkator) i Kidi Oz (Bimaco) u Zenici...nadam se da ovo nije reklamiranje...ali eto, može nekom pomoći...

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 1057
5.4.2011 16:04:23   
Mila_80
Gdje se u Mostaru mogu kupiti Maxi Cosi autosjedalice, osim u TL jer tamo ima samo jedna koja nam ne odgovarauser posted image

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 1058
6.4.2011 22:57:14   
Mila_80
Bila sam danas u TL u Mostaru i ponuda AS je čista nula, jedna AS Maxi Cosi a o naručivanju nema ni govora čak su me tako blijedo pogledali kad sam pitala da li mogu naručiti neku AS...uglavnom najviše imaju Bubu AS koje se meni ne sviđaju... ja sam kupila neku AS Nania i poslužiće nam dok ne nađemo Maxi Cosi

(odgovor članu Mila_80)
Neposredna veza do poruke: 1059
9.4.2011 23:43:30   
cinceza

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Piše li to gdje u uputstvu od sjedalice?
Zaista ne bih znala odgovoriti na ovo pitanje. (što je totalno čudo za nekog ko je svakom loncu poklopac user posted image )
Rose, i tebi preporučujem pregled AS u ovu nedelju. Naši su savjetnici dole od 11 do 13h, pa naletite, sa sjedalicom i bebicom. Pregled je besplatan.

lejla, da li se ovaj pregled moze vrsiti jos negdje. nazalost nismo bili u sarajevu u tom terminu a bas mi treba savjet. moja beba, koja ima knap 9 kg, je dobila AS od 0-13 na babinama. u zadnje vrijeme nogicama gura od naslon auta i pokusava da izvadje iz sjedalice. isto tako kad spava glavica joj visi van sjedalice. sve u svemu voznja je postala horor i ja mislim ili je prerasla sjedalicu ili je do polozaja pa ne znam sta da radim, bas me strah za sigurnost bebe jer onako kako se sad vozi bolje joj je i bez sjedalice cini mi se. beba stoji uz namjestaj ali ne hoda jos sama. je li spremna za novu sjedalicu i koju bi mi preporucila? izvini sto ja ovako padobranski upadam ali stvarno me strah za sigurnost bebare.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1060
12.4.2011 14:53:31   
vila_7
slicno pitanje kao i cincezino:
Beba ima 8 mjeseci i 8 kg,ali ona Gracova AS od 0-13 joj je postala prekratka,pa u onom obrnutom položaju gura nogicama od naslon i zapravo ih ne moze ni skroz ispruziti jer joj izlaze izvan AS pa zato gura u sjediste. Koju sad kupiti i da li uopce mijenjatiuser posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu cinceza)
Neposredna veza do poruke: 1061
12.4.2011 15:14:24   
Lejla Ka
Evo i ovdje:

To što joj nogice vire i što upiru od sjedište, te što su savijene nije razlog da se sjedalica još mjenja. Ovu vrstu sjedalice dijete po dužini preraste ako mu stranice koje štite glavu dosežu do ispod vrha ušne školjke. Na taj način bočna zaštita gubi svoju funkciju.
Sjedalice drupe 0+ (0-13kg) su definitivno najbolji, najsigurniji izbor za djecu do prohodavanja (uz uslov da je ne prerastu po kilaži i po dužini), i naravno uz uslov da se pravilno montiraju u automobilu.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1062
13.4.2011 7:16:36   
vila_7
hvala Lejla! user posted image Šta bismo mi bez tebe!

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1063
13.4.2011 8:11:13   
leona81
lejla kako da laicki objasnim prijateljicama da sjedalice od 9 do 36 kg nisu bas idealne? jer svi kupuju bas te?

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1064
13.4.2011 11:17:23   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: helena_7

Ma snašli bi se user posted image

Leona81, ja ću samo navesti šta su mogući problemi koji se mogu pojaviti kod kombinovanih sjedalica.

Laički, ne idealnost kombinovanih grupa je u onome što se od njih kao prvo očekuje, zbog čega se večina onih koji ih traže odlučuje, finansijska isplativost. Roditelji na kombinaciju idu najčešće zbog toga da jednom cijenom pokriju duži vremenski raspon korištenja sjedalice. A problem se javi na graničnim težinama i visinama djeteta, jer se najčešće desi da dijete sjedalicu preraste po visini, a težinski nije spremno na slijedeću grupu.
To bi u konkrenom slučaju 9-36 značilo da će pojasevi sjedalice postati prekratki, i najviši prorez za njih pre nizak kad dijete ne bude još dovoljno teško da se veže samo auto pojasom. Ili će dijete biti već teže od granice na kojoj drže pojasevi sjedalice, a nije dovoljno staro i svjesno da se veže pojasom automobila.

Eh sad, i tu imaš sjedalica i sjedalica, a i zavisi od djetetovog potencijala rasta. Ako su roditelji prosječne ili sitnije građe, ako je i djete prosječne ili sitnije konstitucije, onda bi ovaj izbor bio dobar.
Ako će dijete vjerovatno biti ili krupno ili visoko (ili oboje) onda se često dese ovi problemi na graničnim vrijednostima. Važno je napomenuti da je najvažniji problem što trpi masimalna sigurnost koju od sjedalice želimo.

Treba posmatrati konkretan slučaj, konkretnu sjedalicu, možda šta je u izboru najbitnije, da se može ispravno montirati u auto, i da u njemu dobro leži.

Mislim, nisam ja protiv kombinacija, i sigurno su nekome jako dobar izbor, zato kažem teško je nači idealnu, i sve je to vrlo individalno.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1065
13.4.2011 11:34:07   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Upravo, dobro si me razumjela. Nije pitanje sigurnosti, one su sve više ili manje sigurne (postoje testovi nezavisnih udruženja, dat ću ti linkove da možeš uporediti na pp), samo je problem što dijete, a pogotovo naprednije dijete koje ima potencijal da bude više i teže od svojih vršnjaka izraste iz 0-18 puno prije nego je "trebalo", i dođeš u istu situaciju kao da si imala jaje, pa sad moraš uzeti 9-18kg. A jaje je samo po sebi praktičnije, pogotovo za ovo što ti kažeš da ćete morati vaditi sjedalicu zbog zaštite od krađe. I lakše je dijete u kući spakovat i onda samo umetnuti sve komplet u auto, nego malenu bebu "utrpavat" u AS fiksiranu u automobilu. Mada je to nešto individualno i stvar prakse. Da ne bude reklama, javit ću ti na pp neke korisne stranice na kojima možeš vidjeti kako su po sigurnosti ocjenjene sjedalice.

Mi smo imali As od 0 - 13 i bila nam je jako prakticna dok je Atija bila mala upravo zbog spremanja. Koristili smo je do prve godine kada ju je prerasla jer joj je glava virila iz nje. Sada imamo brevi od 0-18 koja je uvijek stoji montirana u autu ali kad je beba mala one jaje sjedalice su meni super, mada jsam ja laik sto se As-a tice svaku sam dobila na ppoklon od sestre i zeta i oni mi daju casove kako montirati sjedalicu. Zato jedno veliko hvala za udruzenje DjeCa koji rade jedan jako human posao.user posted image user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1066
13.4.2011 16:42:38   
cinceza

IZVORNA PORUKA: helena_7

hvala Lejla user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1067
13.4.2011 19:24:46   
leona81
hvala puno na odgovoruuser posted image  mi smo imali sjedalicu od 0-13 al ona je prerasla kad je imala oko 9 mjeseci i to po visini a ni blizu 13 kg, pa smo kupili ovu od 9 do 18kg koja je odlicna i nadam se da ce joj bit ok do 4 godine...nakon toga bi trebali u onu od 18 do 25, pa od 25 do 36?

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu cinceza)
Neposredna veza do poruke: 1068
13.4.2011 22:33:35   
Lejla Ka
Razred I 9-18 ide do 18kg, ako dijete ne preraste po visini ranije. Razred II 15-25kg je tzv. buster sa naslonom, i u njemu se dijete veže auto pojasom.

Prednost vezivanja djeteta pojasevima koji su sastavni dio sjedalice je da ovi pojasevi imaju uporište u 5 tačaka, i raspoređuju silu zatezanja u slučaju udara na veću površinu djetetovog tijela i tako oslabljuju sile koje djeluju na djete, tj. pomažu da ih tijelo lakše podnese. Zbog ovoga se preporučuje da dijete u sjedalici do 18kg ostane što duže, ako visina dozvoljava sve do 18kg.

Sjedalice 15-25kg nemaju svoje pojaseve, već koriste autopojas za vezivanje, a sjedalica služi da se putanja autopojasa prilagodi djetetovom tijelu. Dio iznad ramena vodi autopojas preko djetetove ključne kosti, a dio oko kukova usmjerava pojas preko karilice, a ne preko stomaka kako je slučaj kad se veže odrasli. Mana je što mlađa djeca mogu jako lako da se izvuku iz pojasa i tako ponište sigurnosno djelovanje pojasa.

I opet moram napomenuti, kod prelaska djeteta iz 0-13kg u 9-18kg (ili bilo koju kombinaciju 9+kg) dijete se u smjeru vožnje može prevoziti tek kad počne samostano ustajati na svoje noge, uz pridržavanje za nepokretne predmete. Tek tad su mišići vrata dovoljno jaki da izdrže silu inercije koja bi djelovala na još uvijek relativno tešku glavu u slučaju sudara.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1069
25.4.2011 10:24:10   
ja92
Pozdrav,

Da li neko zna gdje se moze kupiti baza za autosjedalicu ROMER BABAY SAFE  do 10kg?

I kakva su uopste vasa iskustva sa ovom autosjedalicom?

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1070
26.4.2011 8:45:49   
ja92
Nema nikouser posted image

(odgovor članu ja92)
Neposredna veza do poruke: 1071
26.4.2011 8:57:07   
leona81
romer su odlicne sjedalice i znam da ih mozes naruciti u babycentru u bbi

(odgovor članu ja92)
Neposredna veza do poruke: 1072
26.4.2011 9:41:59   
ja92
Superuser posted image  Odem do njih provjeriti za bazu, nadam se da cu uspjeti naci tu bazuuser posted image

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1073
27.4.2011 1:11:17   
mummy
Meni treba nova AS za curicu, ima 3,5 god i 20 kg
Dječak je star 7 god i ima booster ali mi rekoše da će se on izbaciti iz upotrebe. Iskreno ni ja nisam zadovoljna jer je neudoban za duža putovanja, posebno kad dijete zaspi.
Sad razmišljamo da oboma kupimo AS 9-36 pa nam trebaju neke koje su sigurne a ne preskupe jer ipak kupujemo dvije odjednom.
Gledali smo Graco, Bubu i neku u Baby centru, zaboravila sam marku.
Imate li kakav koristan savjet jer nam trebaju hitno?!?!?!?!

(odgovor članu ja92)
Neposredna veza do poruke: 1074
27.4.2011 10:11:15   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: mummy

Meni treba nova AS za curicu, ima 3,5 god i 20 kg
Dječak je star 7 god i ima booster ali mi rekoše da će se on izbaciti iz upotrebe. Iskreno ni ja nisam zadovoljna jer je neudoban za duža putovanja, posebno kad dijete zaspi.
Sad razmišljamo da oboma kupimo AS 9-36 pa nam trebaju neke koje su sigurne a ne preskupe jer ipak kupujemo dvije odjednom.
Gledali smo Graco, Bubu i neku u Baby centru, zaboravila sam marku.
Imate li kakav koristan savjet jer nam trebaju hitno?!?!?!?!

Ako curica već ima 20 kg, nema potrebe za kombinovanom grupom 9-36kg, jer se i u toj grupi pojasevi sjedalice koriste do djetetovih 18kg težine, tako da ih ne biste mogli koristiti (oni su dakle konstruisani da izdrže dijete do max 18kg težine u slučaju udara), tako da je za vas u oba slučaja i za curicu i za dječaka opcija 15-36 (II+III grupa) onosno buster sa naslonom.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu mummy)
Neposredna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

posjete ginekologu
isabella

koliko cesto idete ginekologu na pregled??

jednom godisnje (55%)

dva puta godisnje (16%)

neki drugi odgovor (29%)

Broj svih glasova: 101

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *