|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  125 126 [127] 128 129   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
8.3.2011 10:46:33   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mersiha 77

IZVORNA PORUKA: gagach

bolovi i ziganja ok al kad se u poodmakloj trudnoci pojavi krv ili smeckasto na gacicama...ja se ne bih igrala...

GAGACH NEMA JUTROS NISTA NI KRV NI SMEDJKASTO

MOZDA JE ZBOG TOGA STO ME JUCE ISPRITISKALA DOLE,ALI ME NIJE GINEKOLOSKI PREGLEDALA.
kako mislis ispritiskala joj izvini a koji si mjesec mila .
Nebrini bit ce dobro abd al ja znam sebe panicarku da bi odma na sabah otisla ginicuuser posted image
Te bolove sto si imala si sigurno Kontrakcije .
Ipak bi trebala ginica posjetiti i rec mu .user posted image user posted image

< Poruku je uredio felix -- 8.3.2011 10:47:32 >

(odgovor članu mersiha 77)
  Neposredna veza do poruke: 3151
8.3.2011 10:47:37   
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: idacha

happy 8. Mart, drugarice drage....

kako ste nam danas?
mi smo dobro, naspavani, fino raspolozeni, ma sve za 10user posted image user posted image user posted image user posted image
lijepo vrijeme, sunce, ma milina.. covjek se preporodi bez onog sivila...

mersihauser posted image bas mi je zao, mozda da ipak odes malko prije na pregled... sama ces najbolje odluciti sta i kako.. sretno, mila...

veeliki kiss za sveeeee

Hvala mila moja na vasim savjetima ali ovdje definitivno nemas kome otici na pregled

ginekologa nisam ni vidjela ocima za ovih mojih 8 mjeseci,a nemozes mu ni otici dok te neposalje babica.

eto kako vam je u evropi,ma drage moje neka nama nase lijepe bosne i hercegovine.

nadam se da cu izdrzati do sutra jer me sad pomalo boli,izdrzivo je stacu moram.

ali akobogda sutra se javljam sa vijestima,sta je prava istina,kad ja vidim svojim okom.

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 3152
8.3.2011 10:48:34   
Anoniman
imal tamo privatnika da se moze oticiuser posted image ??? 

Neposredna veza do poruke: 3153
8.3.2011 10:51:12   
mersiha 77
Nema privatnika uopste,to nepostoji.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3154
8.3.2011 10:52:30   
Anoniman
user posted image zeznuto pa hajd .... kod nas ima na pretekuser posted image

Neposredna veza do poruke: 3155
8.3.2011 10:53:36   
gagach
naravno da ima...ima i hitna i svasta samo se nase zene ustrucavaju ...

moju drugaricu je tako bolilo...MISLIM TO JE HITNI SLUCAJ...i nije uopste tako komplikovano...odes u hitnu i dalje te proslijede ako je neki problem...ali te prime i pregledaju nece te nogom nabiti nazad...pa nije divljina...

al et...

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3156
8.3.2011 10:54:42   
mersiha 77
Znam.

Zato su nasi doktori priznati gdje god dodju u bilo koji dio evrope.

Kod moje babice je to normalno da boli,tako mi je rekla.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3157
8.3.2011 10:58:15   
mersiha 77

moju drugaricu je tako bolilo...MISLIM TO JE HITNI SLUCAJ...i nije uopste tako komplikovano...odes u hitnu i dalje te proslijede ako je neki problem...ali te prime i pregledaju nece te nogom nabiti nazad...pa nije divljina...

al et...

ma neustrucavam se Gagach nego nemozes dok te babica ne posalje kazem vam nikad nisam vidjela ginekologa.

nema kaze potrebe,a narvno da boli,to je normalno

i nesmijes ici mimo nje jer nemozes.

pa nedaju ultrazvuk,samo dva imas da utvrde da je sve uredu i nema vise,osim ako nije nesto

ma vala je gore od divljine.

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3158
8.3.2011 10:58:28   
Anoniman
user posted image user posted image Neznam valjda je upravu . Al ja znam kad boli boli da su kontrakcije ja sam ih imala i te jakeee bolove.
Jel ima vise iscjedka ???Jel bol prosla
Ja sam svaki mjesec isla na uzvuser posted image iako mi je nekad bilo sve o.k ja odemuser posted image ...
Bas cudan neki zakon!!!!hihi

< Poruku je uredio felix -- 8.3.2011 10:59:24 >

Neposredna veza do poruke: 3159
8.3.2011 11:00:22   
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: mersiha 77

al et...

ma neustrucavam se Gagach nego nemozes dok te babica ne posalje kazem vam nikad nisam vidjela ginekologa.

nema kaze potrebe,a narvno da boli,to je normalno

i nesmijes ici mimo nje jer nemozes.

pa nedaju ultrazvuk,samo dva imas da utvrde da je sve uredu i nema vise,osim ako nije nesto

ma vala je gore od divljine.

sta ti ono jednom rece:sta je fundus?

Neposredna veza do poruke: 3160
8.3.2011 11:02:36   
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: felix

user posted image user posted image Neznam valjda je upravu . Al ja znam kad boli boli da su kontrakcije ja sam ih imala i te jakeee bolove.
Jel ima vise iscjedka ???Jel bol prosla
Ja sam svaki mjesec isla na uzvuser posted image iako mi je nekad bilo sve o.k ja odemuser posted image ...
Bas cudan neki zakon!!!!hihi

bas tako!

nemam vise iscjedka to je bilo samo malo.

a ledja i ispod stomak me boli kao i vas isto.

a kontakcije kako izgledaju?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3161
8.3.2011 11:20:24   
stefania
drage moje zenice i buduce i sadasnje mamice sretan vam 8, mart evo pokloncici i ruziceuser posted image user posted image user posted image user posted image

draga Mersiha, molim te nemoj se igrati s tim iscjedkom i bolovima, ne znam koja si sedmica ili mjesec, svejedno, ali dobro ti gagach kaze nije zezancija, nemas sta cekati vec bukvalno izmisli sebi doktor aili babicu, ako treba idi u hitnu, to mora da imaju...ne znam gdje si i kako to da nema doktor akod tebe tu negdje, ali evo i ja sam imala slicne simptome na pocetku 4 mjeseca, pa se ispostavilo da imam neki hematom i kontrakcije, fuj je bilo i sve, ali sam ja vristala i histerisala dok me doktor bas ozbiljno i detaljno nije pregledao..nije u redu da trpis te bolove i pitas se sta nije u redu (nedaj Boze) jer ako nista, taj tvoj strs opasno steti bebiju...molim te, otidji negdje, moze to svasta biti, ali nemoj cekati slijedeci pregled, jer NIJE u redu da krvaris na bilo koji nacin...ne znam koje bolove imas, ima ih i normalnih u trudnoci, stavise vecina je ok, ali eto ipak..ja npr nisam ni znala da imam kontrakcije i da nisam otisla doktoru mislim da bas i ne bi bilo ok...dobila sam tad apurine i upute za bas strogo mirovanje, to jest lezanje (malo na lijevoj, malo na desnoj strani i maksimalni hod do wc-a) i tako je bil mjesec dana, pa je sad hvala Bogu ok, ali i dalje se ne smijem zezati s tim...moj bebac je skroz nisko pa zato, a mozda da provjeris da li je i tvoja beba negdje dole pa te zato boli, ali sta god da je ti fakat moras, moras, naci nekog ko ce te kako Bog zapovijeda pregledati i reci ti sta se dogadja tamo dole :)...mila, molim te ovo sto ti sve govorimo ozbiljno shvati..izvini ako ti ovo djeluje kao neki napad, nije to nego me malo zabrinulo to tvoje, evo citam danima pises o tim bolovima a sad i taj iscjedak...hajde provjeri nekako pa nam javi,a ta tvoja babica..hmm ne znam ne kontam je nikako...uglavnom, sretno s tim i nadam se da ce sve biti ok i da bezze panicarim..ipak provjeri pliiiz

jao koliko mi je post, sori evo jos da kazem, jest da niko nije pitao ali me happy, crp je ok...

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

Neposredna veza do poruke: 3162
8.3.2011 11:24:53   
stefania
aaa, cuj to ne moze se mimo nje, a sta ako ona nesto zajebe, ko ce tebi bebu vratiti?? da nece mozda babica? aaa, izvini, fakat mi to cudno, lijepa bosna kakva je da je ja svako malo na ultrazvuk, a doktora zovem cim mi crijevo nalijevo...majke mi ne kontam kako to tako? ima li tu gdje si ti private doktora mozda da tako odes pa jbg izvali se za lovu, nekako jer nista ti nece pomoci da se smiris kao kad vidis bebu na uz kako se ludo zabavlja unutra user posted image
izvini, mlim te mersiha sto se ovoliko ibretim, al eto, nema to veze s tobom nego eto..

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 3163
8.3.2011 11:28:06   
entinte
IZVORNA PORUKA: stefania

crp je ok...

user posted image user posted image user posted image  hvala Bogu dragom user posted image user posted image user posted image  meni je bio povisen ali dr kaze da nije nista strasno kad je sam po sebi visok vec se uz njega gledaju i ostale vrijednosti nalaza krvi... da je ostalo visoko onda ne vala ali hvala Bogu dobro je...

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 3164
8.3.2011 11:31:22   
palachinken
šta mu ga dođe crp?

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 3165
8.3.2011 11:31:22   
mersiha 77
Znam vjerujte mi da se i ja ibretim.

zvala sam pokusala ali su mi rekli da je i to uredu,to je samo od pregleda.

ovdje preglede kao sto vidite vrse preko telefona.

beba se i dalje vrti to i vidim i osjetim.

pa cu izdrzati do sutra,vidite da moram.

IPAK HVALA VAM,DRAGO MI JE STO BRINETE ZA MENE,USKORO CE MI I MAMA DOCI.

JA SAM VAM OVDJE OD APRILA PROSLE GODINE.

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 3166
8.3.2011 11:35:21   
stefania

IZVORNA PORUKA: entinte

crp je ok...

user posted image user posted image user posted image  hvala Bogu dragom user posted image user posted image user posted image  meni je bio povisen ali dr kaze da nije nista strasno kad je sam po sebi visok vec se uz njega gledaju i ostale vrijednosti nalaza krvi... da je ostalo visoko onda ne vala ali hvala Bogu dobro je...

aha, i meni je to doktor rekao, jer kao ostale vrijednosti na krvoj slici upucuju na tu neku infekciju ili nesto slicno...ma, mashallah vazno da je to dobro..user posted image user posted image

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 3167
8.3.2011 11:37:01   
sandy82
Mersiha 77, jel ti to reče da trebaš na UZ? Vidjeće odmah zbog čega je iscjedak i da li normalno ili ne. I ja sam prokrvarila na samom početku. Nije bilo puno, moglo je biti i nešto bezopasno. Za svaki slučaj, odmah sam otišla doktoru. Uradila je samo UZ i odmah vidjela da treba terapija i mirovanje. Ginekološki nije radila da ne bi napravila još gore. Brzo se saniralo. Ako te boli donji stomak sa strana, može biti od mišića ili ligamenata koji se rastežu. Mene nekad zaboli da oči iskaču, doktorica rekla da se rasteže stomak. Tako je bilo i sa prvom bebom. Ali  to ne boli stalno, već ponekad, kad se naglo i nezgodno okrenem. Uglavnom moraš to sve reći kad budeš išla.

Neposredna veza do poruke: 3168
8.3.2011 11:37:53   
gagach
ovo moje djetiche pokusava da izadje kroz pupak danasuser posted image
slomi on mene...

stefania super za crp!!!user posted image i ja bih ga uskoro trebala vaditi zbog povisenih leukocita...

entite koliki je tebi bio crp?

joj meni sutra nalazi urinokulture aaaaaaaaaaaaaaa malo me hastrauser posted image
kad pomislim sta me nalaza ceka u devetom zlo mi je

Neposredna veza do poruke: 3169
8.3.2011 11:39:01   
gagach

IZVORNA PORUKA: sandy82

Mersiha 77, jel ti to reče da trebaš na UZ? Vidjeće odmah zbog čega je iscjedak i da li normalno ili ne. I ja sam prokrvarila na samom početku. Nije bilo puno, moglo je biti i nešto bezopasno. Za svaki slučaj, odmah sam otišla doktoru. Uradila je samo UZ i odmah vidjela da treba terapija i mirovanje. Ginekološki nije radila da ne bi napravila još gore. Brzo se saniralo. Ako te boli donji stomak sa strana, može biti od mišića ili ligamenata koji se rastežu. Mene nekad zaboli da oči iskaču, doktorica rekla da se rasteže stomak. Tako je bilo i sa prvom bebom. Ali  to ne boli stalno, već ponekad, kad se naglo i nezgodno okrenem. Uglavnom moraš to sve reći kad budeš išla.

da ali je ona 8 mjesec...
al hajd sutra je taj uz

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 3170
8.3.2011 11:42:06   
sandy82
Aha! I ja sam osmi mjesec. Zadnji put mi je doktor rekao da mu se javim ako se pojave kakvi problemi, između ostalog i sukrvica.
Za svaki slučaj malo se primiri, nemoj dizati teško.

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3171
8.3.2011 11:43:29   
mersiha 77
Da bas tako Gagach.

Maloprije sam poslala i poruku mojoj jetrvi dijani ona ide na fax za medicinsku sestru a i radjala je ovdje dvoje djece,

pa vam javim sta mi je ona rekla.

hvala bogu pa ima UZ

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3172
8.3.2011 11:44:33   
entinte

entite koliki je tebi bio crp?

joj meni sutra nalazi urinokulture aaaaaaaaaaaaaaa malo me hastrauser posted image
kad pomislim sta me nalaza ceka u devetom zlo mi je

meni je bio 8,0 a gornja granica je 5,0 user posted image  sreca pa su leukociti normalni bili...

a sto se tice urinokulture no sikiriki draga samo relax i bice sve ok nemoj se zamarati s tim, bice ako Bog da u redu... user posted image  

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3173
8.3.2011 11:44:34   
sandy82
Glavno je da ti ne curi voda.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 3174
8.3.2011 11:47:35   
sandy82
A šta vam je taj CRP? To je moja curica radila kad se tek rodila. Dva puta. Pila je antibiotik, davala sam ga i kod kuće par dana. Pedijatar reče da je preventivno zbog toga što mi je dugo curila voda.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 3175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  125 126 [127] 128 129   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  125 126 [127] 128 129   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *