Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
vidim da mnoge mame kuhaju jabuku, krušku i ostalo voće, pa onda pasiraju i daju bebi, pa me zanima zbog čega - lakše se ispasira, lakše probavljivo ? da li kuhanjem gubi neke koroisne sastojke ili ne ? i koje sve voće kuhate i koliko dugo ga kuhate? ja svojoj bebi ne kuham voće i tek sa čula to (kad je reagovala osipom na krušku, neko mi reče da skuham krušku, da bude lakše probavljiva pa me zanima koliko je to tačno
vidim da mnoge mame kuhaju jabuku, krušku i ostalo voće, pa onda pasiraju i daju bebi, pa me zanima zbog čega - lakše se ispasira, lakše probavljivo ? da li kuhanjem gubi neke koroisne sastojke ili ne ? i koje sve voće kuhate i koliko dugo ga kuhate? ja svojoj bebi ne kuham voće i tek sa čula to (kad je reagovala osipom na krušku, neko mi reče da skuham krušku, da bude lakše probavljiva pa me zanima koliko je to tačno
Ja voće u rerni spremam, ... I povrće ću neko. Tako ništa ne gubi
Labomba, koliko dugo peces jabuku i na koliko stepeni? Probat cu ponuditi bebacu pecenu jabuku jer kuhanu odbija Pojede samo svjezu, naribanu kasikicom
Labomba, koliko dugo peces jabuku i na koliko stepeni? Probat cu ponuditi bebacu pecenu jabuku jer kuhanu odbija Pojede samo svjezu, naribanu kasikicom
Ne znam tačno, možda 20ak minuta, na nekih 150, a prije toga zagrijem rernu. Ma sama ćeš ocijenit, ... počnu se one malo "raspadat", .. a možeš otvorit i zapost viljušku, recimo. Stavi odmah nekoliko komada, ... znaš koji dezert za cijelu porodicu ... odozgo možes sebi šta hoćeš, ... šecer, čokoladu, šlag, ... ma njammmmm
evo mene sa izvjestajem i nijebas odusevljen, pojeo je pola manje jabuke, ali sam morala dodati par kasikica Hipp-ove kruske jer drugacije nebi pojeo. Ali sam zato ja odusevljena
evo mene sa izvjestajem i nijebas odusevljen, pojeo je pola manje jabuke, ali sam morala dodati par kasikica Hipp-ove kruske jer drugacije nebi pojeo. Ali sam zato ja odusevljena
J se baš razmišljam o tome ako je neko dužan izvještaj
I Bog da ptici da nebom leti... i skoljki da biser stvori... a majci podari djecu da radja... njen let beskrajima, njene bisere oko srca..! 02.07.2010.
evo našeg rasporeda možda nekom pomogne radi orjentacije Beba ima 7 mjeseci i 20 dana 7h doji 10h voće ili HIpovo, Frutek ili ja napravim kašicu od pola banane i jabuke 12h doji i zaspe 15h povrće sa mesom(mrkva, krompir, obavezno svježe zelje,riža) 17h doji i zaspe 19h Hip ima super hape koje se prave s vodom ili voćna kaša 21-22h doji i spava do uitru između svega popije još i oko300ml sokića
Ja sam kuhala voće (jabuku, krušku) iz razloga što bude mekša i lakše bebi da jede... Moja malena inače je osjetljiva na krutu hranu, čim je malo vrći zalogaj ili čvršća hrana ima nagon za povraćanje ili se zagrcne pa eto samo zbog toga sam to radila. Ali znala sam i svježu jabuku izblendat sa bananom dodajući malo vode da bi se dobila kašica... A i činjenica je da je kuhano lakše probabljivo... Jabuku i krušku sam jedino kuhala otprilike 5 min ne više... A da li gubi svoje korisne sastojke e to je diskutabilno
evo našeg rasporeda možda nekom pomogne radi orjentacije Beba ima 7 mjeseci i 20 dana 7h doji 10h voće ili HIpovo, Frutek ili ja napravim kašicu od pola banane i jabuke 12h doji i zaspe 15h povrće sa mesom(mrkva, krompir, obavezno svježe zelje,riža) 17h doji i zaspe 19h Hip ima super hape koje se prave s vodom ili voćna kaša 21-22h doji i spava do uitru između svega popije još i oko300ml sokića
š t a i kod nas je otprilike ovakav raspored s tim da moja malecka slabo pije ostalu tečnost osim cice, budi se u toku noći 2 puta da doji, i ne voli gotove kašice nego joj ja uvijek kuham domaće... Uglavnom satnica nam je slična
eh bas se iznenadi...pa gdje ja zivim....nikad nisam znala da se voce kuha za bebu ja joj samo miksam... .da li joj moze naskodit i zasto? da li je u kupovnim kasicama voce kuhano? i vidim da bebe skroz malo pojedu guste hrane sa 6 mj.ja sam svojoj pocela davat kasice sa 4 mj...jer tako pise na njima.i sada pojede cijelu kasicu(kada je raspolozena) i pocela sam joj nedavno usipat u ad jednu kassiku keksolina ili rizolina....tako mi bolje pojede. u 8h pojede 150ml ad u 11h takodjer pojede 150ml u 13h pojede kasicu u 16 ad u 19 monte(joj sad ce me sigurno napasti neke mamice...al neznam otkud meni da to dajem bebi...ona ga voli kad ga ugleda pocne skakat od srece) u 21 150 ml ad
Malena. kuha se radi lakse probavljivosti, nista drugo, recimo ja svojoj curici nisam kuhala, davala sam po malo, nikad joj nista nije naskodilo, samo dobro operem vrucom vodom i izmiksam...hB zdrava prava, i jako voli voce...
mojoj bebi je 7,5 mjeseci , doji i imamo samo jedan obrok dohrane voće ne kuham, to sam tek saznala, inače joj ja sve pripremam, ne dajem joj gotove kašice (dobili smo par gotovih kašica i samo sam joj jednu dosad dala, inače ne vjerujem u te kašice, pune konzervansa i ko zna čega, jer šećer i so nemam namjeru davati svojoj bebi, bar ne u prvoj godini života) kod nas je sika glavna
< Poruku je uredio vjestica -- 23.2.2011 12:41:32 >
Ja sam kuhala voće (jabuku, krušku) iz razloga što bude mekša i lakše bebi da jede... Moja malena inače je osjetljiva na krutu hranu, čim je malo vrći zalogaj ili čvršća hrana ima nagon za povraćanje ili se zagrcne pa eto samo zbog toga sam to radila. Ali znala sam i svježu jabuku izblendat sa bananom dodajući malo vode da bi se dobila kašica... A i činjenica je da je kuhano lakše probabljivo... Jabuku i krušku sam jedino kuhala otprilike 5 min ne više... A da li gubi svoje korisne sastojke e to je diskutabilno
ako stavis malo vode da pokrije dno i istu tu vodu das bebi da popije kao sokic ili izgnjecis voce u njoj nema se sta izgubiti!
malena. pa tek joj je sutra 6 mjeseci nazdravlje. živa bila šta će joj dva obroka nemliječne hrane, plus jedan dopingovan ad obrok. evo kad si naručila da te neko napadne ja ću, ali neću previše de joj taj monte izbaci, šta će joj on. kad si joj već uvela mlijeko, onda joj napravi griz na mlijeku i dodaj mrvu kakaa ili još bolje cimeta, i eto ti zdravija varijanta montea. a i cimet je dobar za željezo.
ja sam se u dohrani vodila i vodim principom šta će joj to, bolje da joj skuham, svježe, zdravije, a i znam šta je unutra.
nije najbitnije da pojede, nego šta pojede. pogotovo za tako malu bebu. nije gladna, pije ad. Bog dao voćki, povrćki, žitarica koje smije jesti, nemoj joj odmah proste šećere i emulgatore davati.
bez uvrede molim te. nisam ništa od ovoga pisala sa lošom namjerom. sretno
mala hvala puno, sad ću tako raditi sa jabukom, taman će imati i kašicu i sokić meni je samo to bitno dali gubi korisne sastojke, jer jede jabuku samo izmiksanu i nije joj smetala jedino joj je kruška smetala, a probaću i s njom ponovo nekad kasnije
ja imam domaće jabuke (neću da ih kuham ) za koje znam da su 100 % prirodne ali banana je užasno tretirana kao i svo kupovno povrće nemoguće je ikoga zaštititi od tih "otrova" pa zašto onda ne i kupovne kašice???
mojoj bebi je 7,5 mjeseci , doji i imamo samo jedan obrok dohrane voće ne kuham, to sam tek saznala, inače joj ja sve pripremam, ne dajem joj gotove kašice (dobili smo par gotovih kašica i samo sam joj jednu dosad dala, inače ne vjerujem u te kašice, pune konzervansa i ko zna čega, jer šećer i so nemam namjeru davati svojoj bebi, bar ne u prvoj godini života) kod nas je sika glavna
Ma i kod nas je opet sika No.1 Ja isto nisam žurila sa nadohranom, a nije ni ona baš sjajno prihvatala na početku... Jede ona sada fino i krutu hranu ali jedino u siki baš uživa
vjestice kuha se radi lakše probavljivosti. nekad negdje pročitala a dosada poprilično zaboravila: nešta se neki sklopovi razlažu pa je zato lakše probavljivo. a ako beba prihvata i nekuhano još bolje. toplina pri kuhanji uništava i neke vitamine tako da se gube korisni sastojci čak i ako beba popije i onaj sokić
ja nedam šećer, so niti začine ikakve ali to je stvar mame juče meni žena kaže moja mala jede smoki od trećeg mjeseca rekoh ja Prijatno! Šta ćeš ti tome??????????????
u 8h pojede 150ml ad u 11h takodjer pojede 150ml u 13h pojede kasicu u 16 ad u 19 monte(joj sad ce me sigurno napasti neke mamice...al neznam otkud meni da to dajem bebi...ona ga voli kad ga ugleda pocne skakat od srece) u 21 150 ml ad
Slazem se sa chuci (nisi bila ostra kao inace ) rano joj je za monte, prerano...bas je mala za to, a on od cokolade-ljesnika....moja curica jede ali mozda od 9-10 mjeseca. Normalno da ga voli kad je sladak, probala je nesto drugacije, predpostavljam da jede neslanu hranu a voce nije toliko slatko... A ovo sto sam boldirala, po meni je veliki razmak izmedju 2 obroka 16h AD pa tek 21h...to je 5h a monte izmedju...radije joj daj malo neke vocke ili sl... Ili joj pomjeri vrijeme jela... Tek procitah da joj je ujutro ublizu AD i kasica (svega 2h razmaka, 11-13h) a skoro pred spavanje 5h izmedju 2 flasice...malo sudno ali dobro ako tako funkcioniset_e...
Dženita Kurtćehajić, specijalista ginekologije i akušerstva,
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.