|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pocetnica u dohrani!
24.2.2011 8:16:42   
ruby_
ringe ringe, i ja isto kupujem BIO proizvode u Mercatoru, ima posebna polica i u Mercatoru na Socijalnom. Do sada sam bebiju uzimala jabuke i tikvice i jako su ukusne. 

(odgovor članu ringe ringe)
Neposredna veza do poruke: 626
24.2.2011 8:38:19   
ringe ringe
Da ruby_ jako su ukusne, a bar imam neku garanciju da nije puno pesticida...ovim drugim tikvicama sa pijace otpada boja user posted image ruke mi budu zelene dok ih perem, k'o da su temperama ofarbane user posted image ....možda ni ove EKO-BIO nisu 100% kvalitet, ali bar se tješim...Kao što je neko većč rekao...nemoguće je u današnjem svijetu uticati na stopostotno zdravu prehranu, ali na nama je da se trudimo...

(odgovor članu ruby_)
Neposredna veza do poruke: 627
27.2.2011 0:24:44   
ringe ringe
Vjestice, a kada planiraš uvesti drugi obrok? Malo sam se zabrinula da možda ne radim ispravno...Mi isto dojimo...ima 7 mjeseci i 2 obroka dohrane, raspored je otprilike ovaj:

6:00 doji
oko 8:30- doji, spava 30 minuta
oko 10:30 doji + dohrana povrće sa rižom (mrkvica, tikvica..)
12:00 spavanje do 13
14:30 doji
17:00 doji, spavanje 2 sata nekada i 3
19:30 doji + dohrana- voće sa hipp rižom (jabuka, banana...)
oko 21:30-22 dojenje za laku noć
budi se nekada 1 nekada 2x u toku noći....otprilike 4 sata u komadu spava i onda traži siku

Gdje god sam čitala naišla sam na to da kada beba prihvati prvi obrok u potpunosti, da se uvodi drugi...ona je prvi prihvatila nakon 7 dana...za obrok dohrane pojede oko 190 grama (nekad malo manje) i onda sam joj uvela i večericu...da li sam požurila sa tom večerom? 
I drage majke, da li vi sa voćem i povrćem uvijek kao "temelj" "hranjivosti" pomješate rižu ili sl.?

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 628
27.2.2011 11:23:06   
vjestica
planiram uvesti drugo obrok kad ovaj fino prihvati
pošto joj sedmično uvodim po jednu namirnicu, zasad mi je jedan obrok - jedna namirnica i prvi dan nove namirnice joj dajem po 2-3 kašike
rijekto kad joj ukombinujem dvije namirnice i to kad sam sigurna da obje fino podnosi (mada mi se i tad desi da tu kombinaciju ne podnese dobro - dobije  opstipaciju, pa se muči 2 dana)
pošto smo sa 6 mjeseci počele sa dohranom, polako je uvodimo, nije fino podnjela sve namirnice, zato ja i ne žurim sa uvođenjem drugog obroka

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

Neposredna veza do poruke: 629
27.2.2011 20:10:11   
ringe ringe
Hvala ti vještice na odgovoru...mi smo isto lagano počeli sa uvođenjem, moja curica se mučila samo sa prvom kašikicom šargarepe, sutradan je čaj od komorača i anisa odradio svojeuser posted image i nije više imala problema već nakon četvrtog dana nisam joj mogla uzeti kašikicu iz ruku dok nije pojela cijelu šargarepu....ona ima stolicu sada  malo čvršću, zna i 5 puta u danu da kaki...prije dva dana sam primijetila na samom ulazu u rektum kao neki mali ojed? od čega je to, od čestih stolica ili? i mažem joj to bademovom kao i prije nastajanja toga ali se još nije povuklo??? 

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 630
27.2.2011 20:25:01   
vjestica
vjerovatno je od češćih stolica, a nisam sigurna, ali mislim da može biti i od neke hrane
možda će se javiti neka forumašica koja bolje zna
moja beba sad kad je na dohrani ima1-2 stolice dnevno

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

Neposredna veza do poruke: 631
28.2.2011 16:10:30   
Mila_80
kako da E dam žumance, tek počinjemo sa njim, sa čim da ga pomiješam, da li može u istom obroku biti i žumance i mesouser posted image

ESMA-to mi je ljubav-05.07.2010.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 632
28.2.2011 16:39:39   
emma.L
Ja sam žumance uvodila bez mesa, sa povrćem pasiranim. Umutila bih krompir i malo celera ili mrkve ili sve to troje i stavila žumance u to, i malo pavlake ili mladog sira.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Mila_80)
Neposredna veza do poruke: 633
4.3.2011 12:21:25   
ruby_
Mame pocetnice, kako vase bebe reaguju na dohranu? Pod ovim mislim da li vole da jedu voce, povrce i mlijecne kasice, koliko otprilike pojedu? Moj maleni voli samo krusku i bananu. Povrce nikako.
Tjesim se da smo jos uvijek na pocetku, nije prosao ni mjesec dana od kako smo uveli krutu hranu, ali bas bih voljela da cujem i vasa iskustva

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 634
4.3.2011 12:24:19   
la bomba
Moja beba je, zasad, prihvatila sve, ..
Mrkvu, jabuku, krompir, šljivu, ...
Dosad smo to probali, a klopamo već mjesec dana.

(odgovor članu ruby_)
Neposredna veza do poruke: 635
4.3.2011 12:26:59   
vjestica
mi smo sa dohranom krenuli prije skoro 2 mjeseca i polako ide
jeva jedan obrok dohrane, ne pojede puno, sika je ipak glavna
ja se ne skiram zbo toga, u prvoj godini je mlijeko glavna hrana

(odgovor članu la bomba)
Neposredna veza do poruke: 636
4.3.2011 12:50:10   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Mila_80

kako da E dam žumance, tek počinjemo sa njim, sa čim da ga pomiješam, da li može u istom obroku biti i žumance i mesouser posted image

ja nisam, ima dovoljno zeljeza u zumancetu nema potrebe da tako mala beba jede oboje u jednom obroku

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Mila_80)
Neposredna veza do poruke: 637
4.3.2011 12:52:13   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: ruby_

Mame pocetnice, kako vase bebe reaguju na dohranu? Pod ovim mislim da li vole da jedu voce, povrce i mlijecne kasice, koliko otprilike pojedu? Moj maleni voli samo krusku i bananu. Povrce nikako.
Tjesim se da smo jos uvijek na pocetku, nije prosao ni mjesec dana od kako smo uveli krutu hranu, ali bas bih voljela da cujem i vasa iskustva

dok je tako mali pocni mu davati i slatkasto povce, tipa mrkve, tikve jer ces kasnije imati manje problema sa uvodjenjem povrca.
moj mladji je pravio na pocetku probleme nije htio "slano" i bas sam se namucila dok nije poceo.tu su mi pomogli savjeti idine mame, imas negdje naprijed par savjeta pa procitaj

(odgovor članu ruby_)
Neposredna veza do poruke: 638
   [Obrisana poruka]
4.3.2011 16:03:15   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu ruby_)
  Neposredna veza do poruke: 639
5.3.2011 12:06:57   
ruby_
MALA 1994, ponudila sam mu mladu mrkvicu (gotovu kasicu) i pojede par kasikica, ali nije odusevljen. Tikvicu i slatki krompir sam mu takodjer davala, reakcija mu je Bljaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak user posted image stavim mu malo banane pa tek tada pojede!
Iman, meni je bas slatko kada vidim bebicu da uziva u hrani. Ovaj moj po tom pitanju nije na mene sigurno user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 640
   [Obrisana poruka]
5.3.2011 12:19:47   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ruby_)
  Neposredna veza do poruke: 641
5.3.2011 12:35:29   
ruby_
Danas nece uopce da otvori usta user posted image tikvica je na meniju user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 642
13.3.2011 8:32:49   
ringe ringe
Draga ruby_

Nama ide dobro...za sada je sve super prihvatila...nekada ima baš apetita pa pojede i do 190gr za doručak...a nekada jedva 50 gr...ne opterečuj se količinom pojedenog...jede dok je gladan..a sad koliko pojede, mislim da to nije baš od presudnog značaja.
Mi smo počele sa povrćem, tačnije sa mrkvom, nemamo problema sa povrćem kada ja skuham...jučer sam joj prvi put dala neku povrtnu hipp kašicu, i nije mogla ni pola kašikice da pojede...odvratna joj je :) (istina je da smrdi, baš) ali kada joj ja skuham brokulu, tikvicu, mrkvu to pojede. Krompirom nije oduševljena...ali pojede ga na foru...

Nisam pretjerano iskusna..ali moj ti je savjet -nemoj mu zaslađivati hranu koju neće da prihvati...nemoj mu dodavati bananu u jela koja su mu bljak...jer će onda uvijek očekivati nešto što mu se jako sviđa. Daj mu tikvicu, ako mu je bljak...ponudi je opet sutra...i prekosutra...pa dok se ne navikne na bljutave okuse...pa nek pojede po 4 kašikice svaki dan, dobro je...lako je prihvatiti bananu :) mudre su naše bebice, nekada čak nadmudre i nas...i samo lagano...ako baš protestuje, plače ili pokazuje veliko nezadovoljstvo..prestani ga hraniti, nemoj forsirati, (bar u samom početku dohrane)nemoj da mu hranjenje bude teret i frustracija, oboje će te biti nezadovoljni...ovaj period se ipak zove "dohrana" ...tako da je to samo upoznavanje sa hranom, pa treba biti strpljiv, nekome treba malo duže da prihvati nove navike...sretno ruby!

(odgovor članu ruby_)
Neposredna veza do poruke: 643
14.3.2011 16:39:26   
ruby_
ringe ringe, lijepo si sve rekla user posted image
evo danas je pojeo pola kasice od breskve. ja presretna user posted image
poslusat cu tvoj savjet; povrce pomalo nuditi svaki dan, nadam se da ce se naviknuti nakon podredjenog vremena.

Neposredna veza do poruke: 644
16.5.2011 22:21:51   
magnolija*
Kao sto sama tema kaze, i ja sam pocetnica u dohrani, pa me svasta nesto zanima, pa molim iskusne mame da mi olaksaju :)
Mojoj cura je nedavno napunila sest mj., do sada je samo dojila, a sad smo i poceli s kasicama od voca. Do sada smo probali jabuku, pa bananu, pa krusku. Jabuku i krusku sam joj malo skuhala, i propasirala, a bananu svjezu dala. NAjbolje je prihvatila bananu, a jabuku najslabije. Jos 2 dana cu joj dati krusku, pa bih trebala preci na povrce. E sad, sta da radim, ja bih htjela da joj dajem domace pravljeno koliko god mogu. Kontam poceti s mrkvom, ali u ovom periodu nema jos domace mrkvice, a nesto mi se ne da dati joj ovu kupovnu sto moze u frizideru stajat mjesec dana, a ne promijeniti izgled ! Koje povrce prvo da joj dam? Tikvice? Opet ih moram kupiti... Planiram uvoditi jednu po jednu namirnicu i dalje. A sta da radim sa zitaricama? Kolikosam iščitala, sada se smije dati riža i kukuruz.  U kojem obliku, riza koju mi jedemo? Pahuljice? Pura? Ove zitarice su mi jos nepoznanica, kako ih davati. Ne bih da ih dajem same sa svojim mlijekom, kako cu to izmusti toliko? vise volim da joj ima mlijeka za posikiti.
Hajte zene, malo me prosvijetlite.
Izvinite na predugom postu :(

E. vole te mama i tata !!!

(odgovor članu ruby_)
Neposredna veza do poruke: 645
16.5.2011 22:31:07   
vjestica
možeš rižu koju mi jedemo (naravno bez soli)ali za početak je lakše rižine pahuljice (hip, babylove) ja ih napravim sa vodom, 50-100 ml
takođe imaš prosene pahuljice koje možeš davati odmah
pahuljice su praktične , jer kad se beba navikve možeš ih kombinovati sa voćem ili povrćem
puru ja takođe pravim sa običnom vodom i dajem bebi
što se tiče povrća, i ja dajem kupovno, nažalost nemam od koga nabaviti domaće

(odgovor članu magnolija*)
Neposredna veza do poruke: 646
16.5.2011 22:55:25   
Malenaoduvijek
mrkva ti je dobra da pocnes s njoj jer je slatkasta pa je
bebe dobro prihvataju, a onda ides dalje sa drugim povrcem, nemoj odmah tikvicu nije ona odmah za pocetka.

vjestica ti je napisala za rizu,imas i palentu bez glutena koju mozes davati tako rano kao i kukuruzne pahuljice.tu ti je dm najbolje opskrbljen.

a sve ove pahuljice se prave sa vodom sto ti je prakticno za pocetak ako neces/ne mozes svoje mlijeko koristiti a prerano ti je za obicno.na svakoj kutiji imas uputstvo pa malo procitaj prvo.

Neposredna veza do poruke: 647
16.5.2011 22:55:47   
magnolija*
IZVORNA PORUKA: vjestica

možeš rižu koju mi jedemo (naravno bez soli)ali za početak je lakše rižine pahuljice (hip, babylove) ja ih napravim sa vodom, 50-100 ml
takođe imaš prosene pahuljice koje možeš davati odmah
pahuljice su praktične , jer kad se beba navikve možeš ih kombinovati sa voćem ili povrćem
puru ja takođe pravim sa običnom vodom i dajem bebi
što se tiče povrća, i ja dajem kupovno, nažalost nemam od koga nabaviti domaće

jesi li ti davala same zitarice prvo?  ja kontam da joj probam dati kombinovano, a ne same prvi put. jeli treba traziti rizine p. da na njima pise da se prave s vodom ili mogu i one, sto se prave s mlijekom, napraviti s vodom? ma katastrofa je ovo sto danas kupujemo, al sta se moze :( jel puru dajes isto samu ili kombinovano? cula sam i za proso, al moram malo o njemu istabirit :)
thnx

E. vole te mama i tata !!!

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 648
16.5.2011 23:03:54   
vjestica
prvo sam davala same žitarice, a sam tek poslije kombinovala
ustvari ja sma počela kombinovati tek kad je beba počela bolje prihvatati dohranu, u početku sam sve samo davala
na tim pahuljicama piše da se prave pola voda, pola mlijeko, mada ja pravim samo sa vodom

Neposredna veza do poruke: 649
   [Obrisana poruka]
16.5.2011 23:07:34   
Brisani uporabnik

(odgovor članu vjestica)
  Neposredna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *