Lulu_08
|
IZVORNA PORUKA: ringe ringe Drage iskusne majke, Nadam se da sam na pravoj temi, mnogo sličnih sam izlistala na ovom portalu , ali nisam našla odgovor na moja pitanja :( Moja curica je navršila 6 mjeseci, počela sam sa dohranom iz znatiželje, sa pet i pol mjeseci, do tada (a i sada) isključivo dojenje. Prvo je probala mrkvicu, jabuku, rižine pahuljice, brokolu i krušku...i fino joj to ide. U početku par kašikica, a danas pojede cijelu jabuku :) Uglavnom joj dajem ujutro, doručak, nakon drugog dojenje, to je oko 12 sati...prije par dana, kada je savladala "doručak" uveli smo i "večeru" prije dojenja za "laku noć" nekada je to oko 21, a nekada oko 22h. Savladala je i večeru, već tri dana za redom pojede kuhanu jabuku sa 135ml rižinih pahuljica... Zanima me šta uvodim slijedeće, ručak, užinu... i u koje doba dana? I zanima me da li joj trebam uvesti, vodu, čaj, sok i kada bi joj to trebala davati, a da ne poremetim dojenje? U naprijed vam mnogo hvala!! ringe ringe, kao prvo dobro došla, a kao drugo zvuči mi kao da već profesionalno "barataš" sa dohranom. Ako sam dobro shvatila prije 2 sedmice ste počeli avanturu zvana dohrana? Mislim da je za sada sasvim dovoljno što ima 2 obroka, polako, nema potrebe za žurbom, eventualno joj možeš uvesti 1 čaj u toku dana, pa za nekih 7-10 dana sokić. Ja lično ne bih previše istovremeno uvodila, ako uz to sve još uvjek uspješno dojiš. Samo naprijed, !