|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pocetnica u dohrani!
22.2.2011 10:07:56   
vjestica
vidim da mnoge mame kuhaju jabuku, krušku i ostalo voće, pa onda pasiraju i daju bebi, pa me zanima zbog čega - lakše se ispasira, lakše probavljivo ?
da li kuhanjem gubi neke koroisne sastojke ili ne ?
i koje sve voće kuhate i koliko dugo ga kuhate?
ja svojoj bebi ne kuham voće i tek sa čula to (kad je reagovala osipom na krušku, neko mi reče da skuham krušku, da bude lakše probavljiva user posted image pa me zanima koliko je to tačno

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu ruby_)
Neposredna veza do poruke: 576
22.2.2011 10:18:31   
bebacha
do 8-og mjesca se kuha jer je lakse probavljivo.ja kuham save osim banane,znavi jabuka,kruska sljiva,.kuham kratko,u malo vode i onda to sve zajedno ispasiram i dodam7-corn

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 577
22.2.2011 12:15:06   
la bomba
IZVORNA PORUKA: vjestica

vidim da mnoge mame kuhaju jabuku, krušku i ostalo voće, pa onda pasiraju i daju bebi, pa me zanima zbog čega - lakše se ispasira, lakše probavljivo ?
ja svojoj bebi ne kuham voće i tek sa čula to (kad je reagovala osipom na krušku, neko mi reče da skuham krušku, da bude lakše probavljiva user posted image pa me zanima koliko je to tačno

Ja voće u rerni spremam, ...
I povrće ću neko.
Tako ništa ne gubi user posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 578
22.2.2011 13:22:00   
ruby_
Labomba, koliko dugo peces jabuku i na koliko stepeni? Probat cu ponuditi bebacu pecenu jabuku jer kuhanu odbija user posted image Pojede samo svjezu, naribanu kasikicom

(odgovor članu la bomba)
Neposredna veza do poruke: 579
22.2.2011 15:24:15   
la bomba
IZVORNA PORUKA: ruby_

Labomba, koliko dugo peces jabuku i na koliko stepeni? Probat cu ponuditi bebacu pecenu jabuku jer kuhanu odbija user posted image Pojede samo svjezu, naribanu kasikicom

Ne znam tačno, možda 20ak minuta, na nekih 150, a prije toga zagrijem rernu.
Ma sama ćeš ocijenit, ... počnu se one malo "raspadat", .. a možeš otvorit i zapost viljušku, recimo.
Stavi odmah nekoliko komada, ... znaš koji dezert za cijelu porodicu user posted image  ... odozgo možes sebi šta hoćeš, ... šecer, čokoladu, šlag, ... ma njammmmm user posted image

(odgovor članu ruby_)
Neposredna veza do poruke: 580
22.2.2011 16:29:43   
ruby_
Uf uf, nemoj mi to raditi :) tek sto sam odlucila "srezati" slatkise user posted image
sutra cu isprobati pa javim kako se svidjelo malenom izbirljivcu user posted image

(odgovor članu la bomba)
Neposredna veza do poruke: 581
22.2.2011 16:30:38   
la bomba
Obavezno

(odgovor članu ruby_)
Neposredna veza do poruke: 582
23.2.2011 11:58:13   
ruby_
evo mene sa izvjestajem user posted image
user posted image i nijebas  odusevljen, pojeo je pola manje jabuke, ali sam morala dodati par kasikica Hipp-ove kruske jer drugacije nebi pojeo.
Ali sam zato ja odusevljena user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu la bomba)
Neposredna veza do poruke: 583
23.2.2011 11:59:22   
la bomba
IZVORNA PORUKA: ruby_

evo mene sa izvjestajem user posted image
user posted image i nijebas  odusevljen, pojeo je pola manje jabuke, ali sam morala dodati par kasikica Hipp-ove kruske jer drugacije nebi pojeo.
Ali sam zato ja odusevljena user posted image user posted image user posted image

J se baš razmišljam o tome ako je neko dužan izvještaj user posted image user posted image user posted image

Haj barem neko, ihihih!

(odgovor članu ruby_)
Neposredna veza do poruke: 584
23.2.2011 12:20:48   
š t a
napisala bruku sve mi nestade

I Bog da ptici da nebom leti...
i skoljki da biser stvori...
a majci podari djecu da radja...
njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

(odgovor članu la bomba)
Neposredna veza do poruke: 585
23.2.2011 12:25:02   
š t a
evo našeg rasporeda možda nekom pomogne radi orjentacije
Beba ima 7 mjeseci i 20 dana
7h doji
10h voće ili HIpovo, Frutek ili ja napravim kašicu od pola banane i jabuke
12h doji i zaspe
15h povrće sa mesom(mrkva, krompir, obavezno svježe zelje,riža)
17h doji i zaspe
19h Hip ima super hape koje se prave s vodom ili voćna kaša
21-22h doji i spava do uitru
između svega popije još i oko300ml sokića

njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 586
23.2.2011 12:28:32   
lost

Ja sam kuhala voće (jabuku, krušku) iz razloga što bude mekša i lakše bebi da jede... Moja malena inače je osjetljiva na krutu hranu, čim je malo vrći zalogaj ili čvršća hrana ima nagon za povraćanje ili se zagrcne pa eto samo zbog toga sam to radila. Ali znala sam i svježu jabuku izblendat sa bananom dodajući malo vode da bi se dobila kašica... A i činjenica je da je kuhano lakše probabljivo... Jabuku i krušku sam jedino kuhala otprilike 5 min ne više...
A da li gubi svoje korisne sastojke e to je diskutabilnouser posted image

Don''t be sad because of people. They will all die!!

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 587
23.2.2011 12:32:18   
lost
IZVORNA PORUKA: š t a

evo našeg rasporeda možda nekom pomogne radi orjentacije
Beba ima 7 mjeseci i 20 dana
7h doji
10h voće ili HIpovo, Frutek ili ja napravim kašicu od pola banane i jabuke
12h doji i zaspe
15h povrće sa mesom(mrkva, krompir, obavezno svježe zelje,riža)
17h doji i zaspe
19h Hip ima super hape koje se prave s vodom ili voćna kaša
21-22h doji i spava do uitru
između svega popije još i oko300ml sokića

š t a  i kod nas je otprilike ovakav raspored s tim da moja malecka slabo pije ostalu tečnost osim cice, budi se u toku noći 2 puta da doji, i ne voli gotove kašice nego joj ja uvijek kuham domaće... Uglavnom satnica nam je sličnauser posted image

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 588
23.2.2011 12:33:14   
malena.
eh bas se iznenadi...pa gdje ja zivim....nikad nisam znala da se voce kuha za bebu ja joj samo miksam...user posted image .da li joj moze naskodit i zasto? da li je u kupovnim kasicama voce kuhano?
i vidim da bebe skroz malo pojedu guste hrane sa 6 mj.ja sam svojoj pocela davat kasice sa 4 mj...jer tako pise na njima.i sada pojede cijelu kasicu(kada je raspolozena) i pocela sam joj nedavno usipat u ad jednu kassiku keksolina ili rizolina....tako mi bolje pojede.
u 8h pojede 150ml ad
u 11h takodjer pojede 150ml
u 13h pojede kasicu
u 16 ad
u 19 monte(joj sad ce me sigurno napasti neke mamice...al neznam otkud meni da to dajem bebi...ona ga voli kad ga ugleda pocne skakat od srece)
u 21 150 ml ad

mamina princeza stigla na svijet 24.8...i od tada mami uljepsava dane...
:-)))))

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 589
23.2.2011 12:35:19   
Lady26
Malena. kuha se radi lakse probavljivosti, nista drugo, recimo ja svojoj curici nisam kuhala, davala sam po malo, nikad joj nista nije naskodilo, samo dobro operem vrucom vodom i izmiksam...hB zdrava prava, i jako voli voce...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu malena.)
Neposredna veza do poruke: 590
23.2.2011 12:38:08   
nanika
Ni ja nikada nisam kuhala ni jednom, samo dobro operem sto kaze Lady i izgnjecim ili izmiksam, zavisi koje voce

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 591
23.2.2011 12:40:14   
vjestica
mojoj bebi je 7,5 mjeseci , doji i imamo samo jedan obrok dohrane
voće ne kuham, to sam tek saznala, inače joj ja sve pripremam, ne dajem joj gotove kašice (dobili smo par gotovih kašica i samo sam joj jednu dosad dala, inače ne vjerujem u te kašice, pune konzervansa i ko zna čega, jer šećer i so nemam namjeru davati svojoj bebi, bar ne u prvoj godini života)
kod nas je sika glavna user posted image

< Poruku je uredio vjestica -- 23.2.2011 12:41:32 >

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu malena.)
Neposredna veza do poruke: 592
23.2.2011 12:41:52   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: lost

Ja sam kuhala voće (jabuku, krušku) iz razloga što bude mekša i lakše bebi da jede... Moja malena inače je osjetljiva na krutu hranu, čim je malo vrći zalogaj ili čvršća hrana ima nagon za povraćanje ili se zagrcne pa eto samo zbog toga sam to radila. Ali znala sam i svježu jabuku izblendat sa bananom dodajući malo vode da bi se dobila kašica... A i činjenica je da je kuhano lakše probabljivo... Jabuku i krušku sam jedino kuhala otprilike 5 min ne više...
A da li gubi svoje korisne sastojke e to je diskutabilnouser posted image

ako stavis malo vode da pokrije dno i istu tu vodu das bebi da popije kao sokic ili izgnjecis voce u njoj nema se sta izgubiti!

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu lost)
Neposredna veza do poruke: 593
23.2.2011 12:44:52   
chuci
malena. pa tek joj je sutra 6 mjeseci nazdravlje.
živa bila šta će joj dva obroka nemliječne hrane, plus jedan dopingovan ad obrok. evo kad si naručila da te neko napadne ja ću, ali neću previše user posted image
de joj taj monte izbaci, šta će joj on. kad si joj već uvela mlijeko, onda joj napravi griz na mlijeku i dodaj mrvu kakaa ili još bolje cimeta, i eto ti zdravija varijanta montea. a i cimet je dobar za željezo.

ja sam se u dohrani vodila i vodim principom šta će joj to, bolje da joj skuham, svježe, zdravije, a i znam šta je unutra.

nije najbitnije da pojede, nego šta pojede. pogotovo za tako malu bebu. nije gladna, pije ad. Bog dao voćki, povrćki, žitarica koje smije jesti, nemoj joj odmah proste šećere i emulgatore davati.

bez uvrede molim te. nisam ništa od ovoga pisala sa lošom namjerom. sretno

< Poruku je uredio chuci -- 23.2.2011 12:45:45 >

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 594
23.2.2011 12:47:07   
vjestica
mala hvala puno, sad ću tako raditi sa jabukom, taman će imati i kašicu i sokić user posted image
meni je samo to bitno dali gubi korisne sastojke, jer jede jabuku samo izmiksanu i nije joj smetala
jedino joj je kruška smetala, a probaću i s njom ponovo nekad kasnije

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 595
23.2.2011 12:48:02   
š t a
ja imam domaće jabuke (neću da ih kuham ) za koje znam da su 100 % prirodne ali banana je užasno tretirana kao i svo kupovno povrće nemoguće je ikoga zaštititi od tih "otrova" pa zašto onda ne i kupovne kašice???

njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 596
23.2.2011 12:48:48   
lost

mojoj bebi je 7,5 mjeseci , doji i imamo samo jedan obrok dohrane
voće ne kuham, to sam tek saznala, inače joj ja sve pripremam, ne dajem joj gotove kašice (dobili smo par gotovih kašica i samo sam joj jednu dosad dala, inače ne vjerujem u te kašice, pune konzervansa i ko zna čega, jer šećer i so nemam namjeru davati svojoj bebi, bar ne u prvoj godini života)
kod nas je sika glavna user posted image

Ma i kod nas je opet sika No.1
Ja isto nisam žurila sa nadohranom, a nije ni ona baš sjajno prihvatala na početku...
Jede ona sada fino i krutu hranu ali jedino u siki baš uživauser posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 597
23.2.2011 12:49:11   
chuci
vjestice kuha se radi lakše probavljivosti. nekad negdje pročitala a dosada poprilično zaboravila: nešta se neki sklopovi razlažu pa je zato lakše probavljivo. a ako beba prihvata i nekuhano još bolje. toplina pri kuhanji uništava i neke vitamine tako da se gube korisni sastojci čak i ako beba popije i onaj sokić user posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 598
23.2.2011 12:50:57   
š t a
ja nedam šećer, so niti začine ikakve ali to je stvar mame
juče meni žena kaže moja mala jede smoki od trećeg mjeseca rekoh ja Prijatno! Šta ćeš ti tome??????????????

njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 599
23.2.2011 12:51:11   
Lady26
IZVORNA PORUKA: malena.

u 8h pojede 150ml ad
u 11h takodjer pojede 150ml
u 13h pojede kasicu
u 16 ad
u 19 monte(joj sad ce me sigurno napasti neke mamice...al neznam otkud meni da to dajem bebi...ona ga voli kad ga ugleda pocne skakat od srece)
u 21 150 ml ad

Slazem se sa chuci (nisi bila ostra kao inace user posted image ) rano joj je za monte, prerano...bas je mala za to, a on od cokolade-ljesnika....moja curica jede ali mozda od 9-10 mjeseca. Normalno da ga voli kad je sladak, probala je nesto drugacije, predpostavljam da jede neslanu hranu a voce nije toliko slatko...
A ovo sto sam boldirala, po meni je veliki razmak izmedju 2 obroka
16h AD pa tek 21h...to je 5h a monte user posted image izmedju...radije joj daj malo neke vocke ili sl...
Ili joj pomjeri vrijeme jela...
Tek procitah da joj je ujutro ublizu AD i kasica (svega 2h razmaka, 11-13h) a skoro pred spavanje 5h izmedju 2 flasice...malo sudno ali dobro ako tako funkcioniset_e...

< Poruku je uredio Lady26 -- 23.2.2011 12:53:44 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu malena.)
Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *