|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Recepti,recepti
26.1.2011 12:51:33   
mala75
sory a gdje je recept tijesta za štrudlu???????????

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 576
   RE: Recepti,recepti
26.1.2011 15:10:06   
vjestica
amela ma zvuči dobro i taj krompir sa susamom (fali mi smajli koji se oblizuje)
kako praviš krompir sa susamom?

_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 577
   RE: Recapti,recepti
26.1.2011 21:56:52   
milenium
u kolikoj tepsiji pravite lazanje?lazanje koje ja pravim većinom mi ispadnu pretanke,a potrošim cijeli paket onih barilla listićauser posted image

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 578
   RE: Recapti,recepti
26.1.2011 22:46:07   
mama75
Ja ih pravim u vatrostalnoj posudi dimeznzija 29x18cm, dubina 8cm (izmjerila maksuz user posted image ). Meni je to mjera za 2 odrasle osobe i jedno dijete. Stavljam 3 ili 4 reda kora, nisam odavno pravila pa zaboravila. Uglavnom bude puna tepsija, a potrosim pola paketa barilla kora. 

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 579
   [Obrisana poruka]
28.1.2011 12:37:11   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu mala75)
  Neposredna veza do poruke: 580
   RE: Recapti,recepti
28.1.2011 12:39:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Iman83

Jedna forumašica je spominjala da pravi domaće kore za lazanje, ne mogu sad naći koja. Ako imate recept, dajte, da pravimouser posted image !
isto kao i tijesto za klepe

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 581
   RE: Recapti,recepti
28.1.2011 12:47:57   
sara.at
Kora: 8 Bjeljanjaka
8 kasika secera ako hoces da nije presladak 6-7
200g kokosa
1 prasak za pecivo
(Bjelance izmuti posebone dok nepostane pravo pjenja tako da kad okrenes posudu haman pa nemoze ispasti pa sve ostalo stavis) i malo gustina al pola kasikice za kafu i rastanjiti u tepsiji na 1-2cm , peci 10-15 min uglavnom dok ne porumeni i malo otvrdne...
Fil: 8 zumanjaka
1 margarin 250g
6-7 Kasika secera
2 kasike kakao u prahu
3 rebra cokolade za kuhanje
i onda preliti kolac saslagom i slag ravnomjerno namazati preko fila(ne onaj slagu spreju,vec onaj sto se muti mixerom hahahaa)i izrendati cokolade po vruhu

kad pravis kremu uzmi secer, margarin i cokoladu saspi u zdjelu uspi u serpu vrele vode i stavi tu zdjelu na serpu i to da se kuha tako da bi se to istopilo na toj pari....
Lagan kolac Sa kokosom mmmm

< Poruku je uredio sara.at -- 28.1.2011 12:48:51 >


_____________________________

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 582
   RE: Recepti,recepti
1.2.2011 0:11:51   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

Machmalow

user posted image

Sastojci

Biskvit 
4 kom zutanjka
1 casa secera
1/2 case ulja 
1 casa mlijeka
1 casa brasna 
1 prasak za pecivo
2 zlice kakaa  
za mjeru se uzima casa = 2 dl

Snijeg od bjelanjaka
4 kom bjelanjka
1 casa secera 
casa = 2 dl

Cokoladna glazura
200gr cokolade za kuhanje
25gr maslaca
malo ulja


pravili...pojeli sve termiti super je...
samo jedno pitanjce...nama je ova gore čolada ispla dobro tvrda...čini mi se ljepše bi išlo da je malo rijeđa...
a sad kontam d anisma fulila mjeru putera...ja stavila oko 40 gr...jel ovo u receptu 25 ili 250user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 583
   RE: Recepti,recepti
1.2.2011 9:04:14   
Amelaa RR
Handay ide 25grama, a ako hoces da je meksa samo jos smanji maslac a stavi malo vise ulja i to je to.

_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 584
   RE: Recepti,recepti
1.2.2011 9:19:56   
new mama
IZVORNA PORUKA: Breskva

Lazanje

Probala sam lazanje na razne načine ali ovaj recept mi je do sad najbolji
Propržiti luk, dodati mljeveno meso, 1 kašiku ajvara i začine, te malo mlijeka i brašno, mješati da se ne stvore grudvice. Gotove kore kuhati u vodi sa malo ulja da se ne zalijepe. Dok se kore kuhaju za to vrijeme pravite bešamel:
100g maslaca
pola litra mlijeka
3 kašike brašna
Te redati u tepsiju kore-sos sa mesom-bešamel-sir ...

user posted image
user posted image
user posted image


Breskva mila,jel ti ne stavljas ovdje gljive,koliko sam skontala? Ovaj mi recept djeluje jednostavan,kontala sam danas ovo pravitiuser posted image


_____________________________

A&V ~moje sve na svijetu ~


(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 585
   RE: Recepti,recepti
1.2.2011 9:24:27   
Anoniman
ne stavljam lutko moja, ekstra mi je ovako i ne bi ništa mjenjala, dobar tekuser posted image

(odgovor članu new mama)
  Neposredna veza do poruke: 586
   RE: Recepti,recepti
1.2.2011 9:27:07   
new mama
IZVORNA PORUKA: Breskva

ne stavljam lutko moja, ekstra mi je ovako i ne bi ništa mjenjala, dobar tekuser posted image

E jos da te pitam kad si tu,koliko kuhas kore i sta ti bude odozgo zadnje,je li korauser posted image
a kakav je ovaj besamel sto pravis,bude li isto kao i kupovniuser posted image


_____________________________

A&V ~moje sve na svijetu ~


(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 587
   RE: Recepti,recepti
1.2.2011 9:39:11   
Anoniman
Ma kore samo par minuta kuhaš, malo dodaj ulja te kad ih zaliješ ovim bešamel umakom one se upihtijaju u rerni tako da budu pravo sočne i mekane, a meni je ovaj bešamel bolji od kupovnog, ...a odozgo zadnje mi je kora i sir

(odgovor članu new mama)
  Neposredna veza do poruke: 588
   RE: Recepti,recepti
3.2.2011 14:37:05   
Srculence
Ima li neko neki dobar recept za kolače sa đemom a da nije štrudla?user posted image

_____________________________

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 589
   RE: Recepti,recepti
3.2.2011 14:42:58   
babygirl
ili jednostavno napravi muffins user posted image

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 590
   RE: Recepti,recepti
3.2.2011 19:32:56   
mala75
Moje ŽARBO PLOŠKICE su sa džemom i super su - provjereno.
Tijesto: 1 kesica kvasca, 400gr brašna, 200gr margarina, 1 jaje, 2 kašike šećera. Sve izmješati (izmrviti9 i zakuhati mlijekom.
Nadjev:  dvije vrste džema, 180gr šećera, 1 vanilin šećer, mljeveni orasi 100gr.(orahe i šećere pomiješati)

tijesto kad se zamijesi podijeli se na tri dijela koja se potom razviju oklagijom u obliku tepsije (manja tepsija treba). stavi se prvi list u nauljenu tepsiju i premaže džemom pa pospe sa 1/2 oraha i šećera, pa ponovo lit, džem i orasi i na kraju opet list. neka odstoji 20 minuta i pečeš.
pečeno se prelije glazurom od čokolade.

Prijatno!!!!!!!!

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 591
   RE: Recepti,recepti
5.2.2011 21:41:30   
Medić*
hajde cure stavite neki recept provjereno dobar za junecu dzigericu user posted image  

ono sto znam je da se treba sto duze potopiti u mlijeku, upravo uradjeno, samo nam recept fali za sutra user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 592
   RE: Recepti,recepti
5.2.2011 21:45:08   
muaaa

IZVORNA PORUKA: medic slatki

hajde cure stavite neki recept provjereno dobar za junecu dzigericu user posted image  

ono sto znam je da se treba sto duze potopiti u mlijeku, upravo uradjeno, samo nam recept fali za sutra user posted image

Isjeci na listove,malo okreni na brasnu i sa jedne i sa druge strane i na ulje,ne prevrelo.Kad je gotovo posoli,pobiberi i dosta bijelog luka na sitno prespi po dzigerici.U slast,meni je ovo najbolja varijanta

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”



(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 593
   RE: Recepti,recepti
5.2.2011 21:47:48   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: medic slatki

hajde cure stavite neki recept provjereno dobar za junecu dzigericu user posted image  

ono sto znam je da se treba sto duze potopiti u mlijeku, upravo uradjeno, samo nam recept fali za sutra user posted image


ja ovako napravim...
na vruće ulje stavim isječenu džigericu...prevrnem je pa onda pirjam sa dodavanjem malo vode iz šerpice da se fino upihtija i omekne.

gotovu poslažem u vatroslatnu zdjelu a u onoj tavi u kojoj sam pržila do daljm...izredndanu glavicu crenog luka peršuna na sitno i soso paradjz, lašiku brašna so i bibera, još malo vode i uz stalno mjeašnje neka porkuha i kuha jedno 3-5 minuta.


onda zalijem onu poslaganu dožegricu pa ubacim u pećnicu na 10-tak minuta....

Mi ovo jedemo najčlešće sa kuhanim krompirom...skuham krompir u ljusci, igulim narežem ga dok je vruh....onda u jedan tanjir satvim malo ulja, putera ( ovo malo istopim zajedno) i peršunovog lista i malo bjelog luka narecakm pa to prelijem peko kuhanog kropira poslim po želji i pormješam u zdjeli. to nam je prilog uz juneću džigericu


PS. ja te čekala na BB jutrosuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 594
   RE: Recepti,recepti
5.2.2011 21:49:28   
Medić*
user posted image

koliko dugo otprilike se pece, ja do sada sam samo spremala pilecu user posted image  

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 595
   RE: Recepti,recepti
5.2.2011 21:53:34   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: medic slatki

user posted image

koliko dugo otprilike se pece, ja do sada sam samo spremala pilecu user posted image  


u tavi dok okreneš smao po 2-3 minute...
kad doljeva vodu treba jedno 20-tak minuta da se pirja da smekša....

a u pećnici rekla sam tiuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 596
   RE: Recepti,recepti
6.2.2011 12:56:42   
Mjeseceva Pratilja
IZVORNA PORUKA: medic slatki

hajde cure stavite neki recept provjereno dobar za junecu dzigericu user posted image  

ono sto znam je da se treba sto duze potopiti u mlijeku, upravo uradjeno, samo nam recept fali za sutra user posted image

Ja ti ovako pravim kao Hanady s tim da u baska zdjelicu stavim dosta bijelog luka, malo bibera i soli  i jos nekih zacina i na lagahnu vatru. Kad fino dobije boju onda slazem u tepsiju i prelijem nekim sosom..Chili varijanta mi je ukusna. Prilog riza.user posted image

_____________________________

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 597
   RE: Recepti,recepti
8.2.2011 8:37:20   
Dzenana_G
Ja neznam jeli ovo prava tema za moje pitanje, nadam se da jeste.
Naime, za nekih 10-15 dana ja bih trebala braniti moj magistarski rad, a prosla poslije bi bila u kaficu mog brata, gdje se ne sluzi hrana, pa smo moja mama, svekrva i ja odlucicle nesto pripremiti. Bit ce otprilike oko 20-ak gostiju. Ima li neko ideju sta pripremiti, a da se moze napraviti dan ranije, eventualnbo nesto ujutro. Prijedlog moje mame je bio da se naprave kao hladne plate sa suhim mesom siromn i tim zezancijama, neke salate, i pecenje. Meni se ideja pecenja nesto ne svidja previse. Svaki savjet dobro dosao user posted image

_____________________________

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 598
   RE: Recepti,recepti
8.2.2011 8:46:03   
emma.L
Pite rezane na kockice, a mi smo za bebin rođendan pravili kanapee: MM je pravio riblju paštetu pa su jedni bili s tom paštetom, maslinom i polovinom cherry paradajza; zatim smo imali sa namazom od putera, začina i bijelog luka sa inćunima, pa sa tim namazom, livanjskim sirom i dimljenim lososom, a na kraju i domaće bosanske sa sirom, pršutom i krastavčićima user posted image . Sve je bilo super dekorirano na velikim četvrtastim platama. Naravno, pošto mi svi volimo pojesti, ti kanapei su bili na šniticama kukuruznog i crnog francuza.
Iskreno, i meni to pečenje za takav koktel party malo ne ide.

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 599
   RE: Recepti,recepti
8.2.2011 9:27:50   
muaaa
Dzenana G mozes nesto slicno napraviti evo ideje
user posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”



(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *