Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 7.2.2011 0:23:04
gagach
stefania ja apaurine pijem cijelu trudnocu. U pocetku sam pila 3x dnevno pa sve do 12 sedmice oonda sam smanjivala po potrebi a sada sam ponovo na terapiji 2xdnevno zbog pulsa visokog.
Za vjezbice ti nista ne treba...mi cemo biti tamo u srijedu vjerovatno:)
sarah cujemo se nas dvije sutra za detalje:)
< Poruku je uredio gagach -- 7.2.2011 0:25:16 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 7.2.2011 2:53:47
animagical
IZVORNA PORUKA: sanela.asja
animagical jel se tebi spavalo puno od utrogestana i da li si ga stavljala oralno ja ujutro 2 popijem popodne 2,a navece stavlja 2 oralno i vaginaletu..ja kad popijem takome osamuti i spava mi se..i hvalla vampuno na podrsci..
ne brini spava se svakome :) ja navece popijem jer taman onda brzo zaspim pa mi dodje ko apaurin:)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 7.2.2011 10:04:07
palachinken
žene, kako deverate s glavoboljama u ovom pod navodnike blaženom stanju? mene već drugi dan toliko glava boli da mi se povraća, a ne smijem nista piti. Prije se to analginom sjeklo u korijenu, sad već ludim, nervozna, grizem, ujedam :) Ima li kakav narodni lijek?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 7.2.2011 10:10:04
NejraS
guram guram sinoc se nista nije desilo ali sam se jutros probudila sa jakim onim kao menstrualnim bolovima, bas su jaki a i ledja me vise pri dnu bole....tak da ne znam ni sama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 7.2.2011 10:31:53
idacha
Nejras, eto da ti kazem onda da je fino krenulo.. uskoro ces aBd imati svoju bebicu.. ako imas jako menstrualne bolove, a bol se proteze od sredine stomaka prema kraljeznici, i spusta nize, to je krenulo... prati razmak izmedju kontrakcija, polako se pripremi i bice to sve ad u najboljem redu.. sretno, draga i samo disiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... kada bol nastupi ti polako duboko udisi i izdisi... uh... juuuubimo teeeeeeee
palachinken, paracetamol je i za bolove.. slobodno uzmi i popij.. nadam se da ce te prestati glavobolja...kiss
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 7.2.2011 10:31:57
taurus
nejra to je to
porod je počeo čim imaš bolove i krenuo ti je sluzni čep pokušaj upratiti intervale u kojima se javljaju bolovi, budi spremna a svakako ideš kod dr. danas
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 7.2.2011 11:09:26
lejla80
IZVORNA PORUKA: vila.vilica Uzecu prekosutra uputnicu onu veliku sto vazi mjesec dana i nece me vise ovako vozat
Draga svejedno ćeš morati poslije svakog pregleda ići na blagajnu,da ti ovjere taj papir i svaki put ga nakače na veliku uputnicu. Svakako je radnim danima to jednostavnije jer radi blagajna na Jezeru a možeš i sakupitzi nekoliko tih nalaza pa ih odjednom ovjeriti,niko to poslije ne gleda
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 7.2.2011 11:09:26
palachinken
budem probala i masaže skontala sam da mi glava reaguje ama baš na sve: ako ogladnim, ako se promijeni vrijeme, ako odem na čist zrak, ako ne srknem kafu na vrijeme, ako spavam malo, ako spavam predugo. Ali dobro, da je sve isto kao prije, ne bi ga zvali drugo stanje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 7.2.2011 11:09:30
vila.vilica
ja sam u drugom mjesecu imala takvu glavobolju da sam sva u suzama izasla s posla otisla molit u apoteci da mi nesto daju..i nista mi nisu htjele dati ni paracetamol...samo tigrovu mast...onda zovnem doktoricu reko ja cu umrijet ako nesto ne popijem...i ona kaze uzmi paracetamol...a tad mi ni on nista nije pomogao...a ni ta mast..samo malo rashladi, "ugrize" i cao...
helem kasnije dugo nisam htjela ni paracetamol...dok nisu pocele glavobolje svakog vikenda...nekad pomogne nekad ne... uglavnom sad kad sam bila hasta sa temperaturom rekla mi da ga mogu uzeti 3x dnevno..
znaci moze pomoc a i ne mora...sve zavisi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 7.2.2011 11:18:16
idacha
meni paracetamol, a nijedan dr lijek bez trudnoce, ne pomaze ako ga ne popijem na vrijeme.. dakle, ako bol vec nastupi ona prava, gotovo, znam da mi valja 2 dana i 2 noci bolovati.. ali, ako popijem kada tek pocne bol, onda mi uglavnom pomogne..
palachinken, pratis li pritisak? kakav ti je? ja imam izuteno nizak 80/50, pa me nekada i od toga glava ubija,,, popijem onda jednu onu supicu iz kesice i malo mi se razbistri u glavi... ali je napravim sa malo vode, da baaaaaas bude jaka i slana..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 7.2.2011 11:59:00
palachinken
Ženo draga, dobro oči držiš otvorene s tako niskim pritiskom. Meni jest niži, ali ne toliko, 90-100/60. A supica je spremna, tamo nekad oko dva kad popusti doručak :)
Off topic, kako sam ja pojačanog apetita, tako su i ljudi oko mene, kako u kući, tako i na poslu Presmiješno mi je, kao virus kolektivne trudnoće haha
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 7.2.2011 12:18:11
stefania
kako ideee?
ja sve po starom nigdje ne micem, ustanem ujutro, napravim sebi kafu, doruckujem, popijem apaurin i magnezij i onda pokusavam pisati magistarski...uglavnom nista od toga koliko vidim...helem neise, valjda d juna napisem nesto...thanks sto ste mi javile za vjezbe, moram to poceti, tako da se nadam se uskoro vidimo u skerlicevoj...;) moram samo vidjeti s doktorom smijem li uopste hodati jer mi je sad maksimalni raspon koji smijem preci nekih 100 metara pjeske...i onda me boli stomak Vilo sto se pojasa tice i ja sam u toj radnji kupila ovaj, kostao 55km, a vidjela sam i taj od 100 i nesto za poslije poroda...jet poskup vala :) e, sad nisam bas sigurna da ovaj za nisko nosenje pojas, da ga tako nazovem, moze nesto mnogo pomoci za vracanje materice i svega ostalog na mjesto, jer se on sastoji od kao neke trake na cicak koju obmotas oko struka, to ti drzi ledja i spusta se ispod stomaka, a onda se na njega nakaci ko jos neki kais (isto na cicak traku)koji ti cuva stomak s gornje strane (iznad pupka) Uglavnom, ovo sam vjerovatno konfuzno objasnila, ali poenta je da mi se cini da ovaj bas i ne moze pomoci poslije jer ti stomak on ne cuva, vec samo podupire ispod i iznad stomaka i onaj dio izmedju ledja i dupeta. meni je sad super, ali za poslije poroda onaj steznik ima mnogo vise skalamerije neke i tacno se oblaci tako da pritisne stomak :S Gagach hvala za odgovor za apaurine, :) ja ih pijem dva puta dnevno, barem do slijedece kontrole a dalje cemo vidjeti. ma, puno mi je lakse kad vidim da ima jos zena da to piju, meni je u pocetku bio sok da to moram piti, sve mislim, pa ja jbg, drogiram to dijete :S...
eto zene, ljubim vas sve u zadnje vrijeme svakavih desavanja na ovoj temi zanimljivo brate
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 7.2.2011 12:21:58
stefania
eh, da, drage ,moje, slomi me ovaj moj pas, valjda sto sam stalno u kuci s njom, ljdi to samo cvili i nesto trazi od mene, ja samo tamo-vamo, kontam sta hoce, nudim hranu, igracke, cak i izlazak u dvoriste (dalje ne smijem hodati) ali nista ne pomaze. bulji u mene i cvili...aaaaaaaa, ne kontam sta je sad ovo jel me provalila da sam trudna...ko ce ga znat...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 7.2.2011 12:27:32
gagach
Dobar daaaaaaan zelim debelim sexy zenama:) Evo mene uspjesno zavrsila visesatnu operaciju brijanja...smorila sam se isto da sam kopala...osjecam se nekako golo hahahahha:) Palachinken ja sam deverala u trudnoci sa migrenama i nisam htjela popiti paracetamol...najvise mi je pomogla masaza sa nekim mentolom nek ti u apoteci kazu koji smijjes koristiti i mali jastucic od heljde koji stavim na glavu i tako satima-danima prelezim.... Idacha ah evo raspolozena sam...spremam se za ctg i sve mi muka od straha al sam pozitivna pa se nadam da necu dobiti hladan tus tamo;) Nejra jos si 2 u 1:) evo imas cijelu ekipu navijacica:) Taurus kako ti deveras draga? Jel sve po planu:)? Sunce doceka ti deveti mjesec:) sad opusteno mila:) Eh eto ja sam se natrackala uljem i sva sijam, bebach je jutros hiperaktivan i opet ce im praviti probleme na ctg-u jer ga ne mogu uhvatiti....nekaaaa im :P
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 7.2.2011 12:29:29
gagach
IZVORNA PORUKA: stefania
eh, da, drage ,moje, slomi me ovaj moj pas, valjda sto sam stalno u kuci s njom, ljdi to samo cvili i nesto trazi od mene, ja samo tamo-vamo, kontam sta hoce, nudim hranu, igracke, cak i izlazak u dvoriste (dalje ne smijem hodati) ali nista ne pomaze. bulji u mene i cvili...aaaaaaaa, ne kontam sta je sad ovo jel me provalila da sam trudna...ko ce ga znat...
tako i moj...mislim da im je samo dosadno sa nama:)))))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 7.2.2011 12:42:33
belmica
palachinken i mene glava jako cesto boli, popijem lekadol ( paracetamol) i mm me masira raznim kremama sa kamforom. sta ces...proci ce... ja i povracam od bolova..