Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 27.1.2011 18:05:24
Lara83
Dosla kuci, rucala (pojela 7 sarmi!) i evo da vam napisem koju rijec pa odoh do BBI, vrijeme je da se frizider dopuni :D Imam jos sutra da dam urin za urinokulturu, tako da bi u ponedjeljak trebala imati nalaz. A usput cu tada uraditi i CRP pa cemo vidjeti… Naidice cestitam na ulasku u 9. mjesec!! bas mi je drago da je sve ok i da si happy :) jos malo i stize bebica!
JelenaT hvala na info :) pogledacu i u dm-u a evo Gagach kaze da ima i u chiccu. To je super stvar i svakako je treba imati :)
Gagach draga zar toliko raketa moras lansirati?! Auuuu! pa ja zadnji put samo 3?! Bit ce sve ok sa otkucajima, nemoj molim te da se toliko brines. Sve ce to biti super na kraju! Kad ce ti ukljuciti drugu terapiju? Ili ces ostati na apaurinima i dalje? Elmicha evo trudnjace su ti odgovorile za CTG a sto se tice 4D, imaju ga na jezeru i vrlo ga cesto koriste. Meni se potrefilo 2x, a zavisi i od dr.
Stefania drago mi je da si nam se javila. Znam kroz koji strah prolazis jer sam i ja 2 dana imala krvarenje. Samo idi malo cesce dr, cisto da tebi bude lakse dok se sve ne normalizuje. Bit ce ako Bog da sve ok...cuvaj se! Sunce bas mi je zao sto te to zeza. Je li lezis ili tutnjas? Malo vise odmaraj draga i nemoj da se naprezes. Simran ja iskreno nisam imala te vrste bolova na pocetku trudnoce. Jesi li pitala dr za to? Meni se moj dr stalno smije kako kad god mu dodjem zaspem ga pitanjima. Vilo ma bitno je da ide na bolje :) i drago mi je da je pregled dobro prosao! Medi blago tebi pa ne otices, stvarno je grozno! Cizme koje nosim su mi 2 broja vece i opet jedva ‘’nogica’’ stane u njih. Mino ti si nasa hrabra zena! Svaka cast kako prolazis kroz sve!
NejraS eto vidis da CTG nije strasan :) sad ces se radovati svakom sljedecem. A o oteklim nogama i rukama bolje da ti ne pricam… Sanela.asja :) bravo za tvoj mrvicak! Cuvaj se i uzivaj u trudnoci :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 27.1.2011 20:12:15
palachinken
Kad ste kod sarmi, nama juče bila za ručak i u jednom trenutku sam primjetila kako sam pojela više od muža (inače jedemo ja 1/3 on 2/3). A da ne spomenem jednu dok se kuhalo, ko fol da vidim da li je gotovo i jos jednu dok sam ih pakovala 'zasutra'
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 28.1.2011 8:50:19
gagach
Jaooo sta je ovo nigdje nikoga:)
Nego ne rekoste mi jel se moze zeljezo izvaditi u vrazovoj?
Ja sam danas oslobodjena ctg-a i ostalih gluposti... Dolazi mi mama bila u spaniji i donosi mi pun kofer bebi stvari jupiiiiiiiiiiiiii:) jedva cekam da vidim...kaze da je tamo pre pre jeftino sve :) Nego hajde nemojte biti lijene i napisite mi najnoviji spisak za bolnicu...ko je sada u tom fazonu...medi? Minooo jesi jos 2 u 1 ?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 28.1.2011 9:40:44
taurus
jutro
evo da vam se malo javim, juče sam bila kod dr. pregledala me ginekološki grlić smekšan i skraćen, otvoren 2 prsta od tada mi se stalno pojavljuje sluz i krv, a povremeno me zabole krsta i stomak
gagach najbolje nazovi vrazovu i provjeri za željezo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 28.1.2011 9:44:50
Hanady RR
samo što nije, samo što nije
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 28.1.2011 9:49:19
taurus
izgleda da je tako
malo mi je čudno što su bolovi slabi i nepravilni cijelu noć pa imam intervale kad me ništa ne boli, samo non-stop idem u wc glupo mi da idem na kliniku ili da zovem dr. jer sve mislim da su to lažne kontrakcije ali i prošli put mi je ovako bilo, dok mi nisu uključili infuziju ja i ne dobih pravih bolova
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 28.1.2011 9:54:00
gagach
IZVORNA PORUKA: taurus
izgleda da je tako
malo mi je čudno što su bolovi slabi i nepravilni cijelu noć pa imam intervale kad me ništa ne boli, samo non-stop idem u wc glupo mi da idem na kliniku ili da zovem dr. jer sve mislim da su to lažne kontrakcije ali i prošli put mi je ovako bilo, dok mi nisu uključili infuziju ja i ne dobih pravih bolova
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 28.1.2011 10:00:09
Hanady RR
izgleda da je tako
čuj glupo da zove... haj se ti fino popakuj...ne zezeja...i sporemna kraj varata... rekla sam ti sa drugim to može ići iznenađujuće brzo.... Sretnoooooooooooo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 28.1.2011 12:45:42
lepetetka
Ćao drage moje trudnice!!! Evo ja danas željno iščekujem mužića da mi donese nalaz od tripl testa...do sada nisam ni mislila na njega ali jutros kada su mi javili da je gotov UHHHHHH čitav dan mislim dali je uredan nadam se da jeste aBd... UFFFFFFF!!!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 28.1.2011 12:50:53
gagach
IZVORNA PORUKA: lepetetka
Ćao drage moje trudnice!!! Evo ja danas željno iščekujem mužića da mi donese nalaz od tripl testa...do sada nisam ni mislila na njega ali jutros kada su mi javili da je gotov UHHHHHH čitav dan mislim dali je uredan nadam se da jeste aBd... UFFFFFFF!!!!!
drzim fige da bude uredan!!!! bit ce aBd ... javi nam se!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 28.1.2011 13:02:08
lejla80
izgleda da je tako
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 28.1.2011 14:28:29
bint
taurus duso sretnooo
ah masallah bebica,sto nas je krenulo.. i ostalim trudnajcama zelim sto brzi i laksi porod a jos brzi oporavak mi od danas pijemo D3 kapi,,,aaaa vrijeme 'leti'...bas brzooo cuvajte se
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 28.1.2011 14:42:31
viola
taurus jupiiii, sretnooooo!!!! kod mene jos nista , radili su mi amnioskopiju, sve ok, bebi se ne da van. imam krvarenje od pregleda, to je normalno, pa cemo vidjeti u toku dana , mozda se nesto i desi.jupiiiii
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 28.1.2011 15:24:58
m.i.n.a.
Oliii.. evo i nas..jos 2u1 a dokad...vidjecemo...vidiom i kod Taurus je bil aktivna noc a i kod mene..probudila s eoko 1 u wc i poslije krenuse ko bolovi,mada meni vise djeluje kao veci neprijatan osjecaj..tacno kao kad dobijem prvi dan..i prevrci se,okreci se,setaj..u wc noin stop a tamo nista..i imam osjecaj kao da trebam veliku nuzdu a znam da ne trebam..vec tacno ko menstrualni bol..od donjeg dijela ledja,tacno izmedju dva dijela guza..pa u stomaku se vrpolji i onda nervoza u noge...pa se smiri ali tada bebi lupa:)negdje oko pola sest sam zaspala i probudila se oko 7 jer sam danas trebala na ctg..i spremim se,pita doktor ima li ista..reko tako..i uradi ctg,sve ok,nikakvih naznaka nista posebno..i odem sa sestrom hodat..i da sinoc mi malo ko sukrvice ali jedva primjetno,mozda sam i umislila:)sad rucala i odem u wc da se pozabavim hemr.i dok ja to mazem meni kapnu dvije kapi krvi i evo sad pratim sta ce dalje...valjda je to jos malo pa taj sluzavko da ispadne...vidjecemo..:)) Kad bi bar bilo sutra... Gagach ne znam ti ja za Vrazovu ali super za mamu:))kad se sjetim svog odusevljenja kad sta novo kupim..jos kad je mm donioi nekih stvarcica,ma sve mi ljepse od ljepseg..krivo mi je sto sam se morala pauzirat sa kupovinom..ali mislim da je tri police dosta... Eto...toliko sad zasad od mene...mozda bude..mozda ne bude jos vijesti..:))