|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zaova
18.11.2010 11:34:01   
samedi
Moram pohvaliti svoje dvije zaove koje su mi puuuno pomogle oko Bajramskog rucka,pospremanja,zabavljanja bebe,pravljenja lijepe atmosfere ma svega svega!!! Hvala im!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 176
18.11.2010 11:44:05   
acudesa
IZVORNA PORUKA: samedi

Moram pohvaliti svoje dvije zaove koje su mi puuuno pomogle oko Bajramskog rucka,pospremanja,zabavljanja bebe,pravljenja lijepe atmosfere ma svega svega!!! Hvala im!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ti si, maco, zalutala na ovu temuuser posted image user posted image user posted image ..
shalim se, neka pozitivnih primjerauser posted image
ja se nadam da sam ja dobra zaova svojoj snahi, ja nju volim (sa svim manama i vrlinama), ma mora i ona mene voljeti..user posted image
cak se znam sporjeckati sa bratom (kog volim najvise na dunjaluku), u njenu korist

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 177
18.11.2010 11:44:45   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: triputmama

ja sam ucila makedonski ostale jezike nisam a  u  makedonskom i  fala i fali za hvala i fali    eto ja pomesah sve heheh nikad ne znam tacno gde cu  to H a gde F  al eto imacu na umu heheheh

Triputmama, niko ti ne zamjera, kao ni ostalim curama koje dolaze iz drugih govornih područja, samo sam ti objasnila, da znaš, jer si pitala.:)

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 178
18.11.2010 11:56:45   
DobraVila

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: DobraVila

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ne kontam šta je tu providno? kao htjela je čuti njenog supruga? ja mislim da se oni i čuju i sretnu često jer je bivša ipak dobra sa zaovom....
tako da..... i od kud joj br? dala zaova??? ne kontam?? možda promijenim mišljenje ako mi se obrazloži šta je zaova na njen poziv rekla user posted image

Providno je bilo to,jer su bile kod mene,moje zaove i njihovi roditelji,i zvoni nas kucni tel. (zaova je imala svoj mobitel),ali je ipak ta bivsa zvala na moj kucni.A muza nije bilo kod kuce,pa mislim da je to bilo zato da mene malo uznemire,a ne da cuje njega.I kada sam je pitala otkud njoj ideja da zove na nas tel.(zaova je to objasnila,kao:"Ja sam joj dala vas broj,ako bi ja bila nedostupna da me moze dobiti na vas broj."user posted image ).Nije mi objasnila sta je bilo tako hitno i vazno da je bas morala zvati,niti sam trazila objasnjenje.I zaista nisam ni ljubomorna niti pravim frku zbog nekih bivsih,jer znam koliko vrijedim i kako se ja i mm slazemo.Samo mi je to bilo malo glupo od moje zaove.

pa ako je tako nemam riječi zaova ti je baš zla, distanciraj se od nje!

I jesam draga,mada mi je to tesko palo,jer nisam navikla na svadju i neslogu,ali sta je puno-puno je.Svakako sam pokusala,ali valjda su to takvi ljudi,za njih "snaha" nikada nece biti "ravna" njima.Vjerujes li da od kada sam u braku,ni jednom me jos niko prvi nije nazvao za Bajram,a o rodjendanima da i ne pricam user posted image .Ali kao sto rekoh,imam srecu sto je mm razuman i vidi sve.To mi je najbitnije.

Neposredna veza do poruke: 179
18.11.2010 11:58:18   
veeseelaa
svakakvih mozgova. čuj davati br tvog tel bivšoj da bi tebi napakostila, stvarno koji je ljudima???
kako imaju vremena baviti se takvim stvarima, odakle im uopće inspiracija???
kao u španskim serijama, fuuuuuuj

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu DobraVila)
Neposredna veza do poruke: 180
18.11.2010 15:36:19   
samedi

IZVORNA PORUKA: acudesa

IZVORNA PORUKA: samedi

ti si, maco, zalutala na ovu temuuser posted image user posted image user posted image ..
shalim se, neka pozitivnih primjerauser posted image
ja se nadam da sam ja dobra zaova svojoj snahi, ja nju volim (sa svim manama i vrlinama), ma mora i ona mene voljeti..user posted image
cak se znam sporjeckati sa bratom (kog volim najvise na dunjaluku), u njenu korist

joj ovako isto se i moje posvadjaju sa mm,ali ono vise zezancija,kad se nas 4 udruzimo protiv njega ma nema ga nigdje user posted image user posted image user posted image user posted image
mora nas slusati ili sllijede batine user posted image user posted image user posted image

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 181
18.11.2010 15:51:52   
megi
ja imam dvije zaove i stvarno ih volim
valjda i one vole meneuser posted image
sa mladjom sam vise vremena jer starija zivi u inostranstvu
uglavnom ako se ne vidimo onda se cujemo svaki dan, a i vidjamo se cesto
i ona mi je zaista kao sestra koju nisam imala

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 182
   [Obrisana poruka]
19.11.2010 14:53:14   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu megi)
  Neposredna veza do poruke: 183
26.1.2011 13:18:39   
sandy82
Evo i jedne zaove da se javi. I ja imam zovu, starija je mnogo od mene, voljela da pametuje. U skorom periodu sam je nečim zadužila tako da mislim da me sada mnogo više uvažava i ne gleda kao dijete. Inače nije loša, hoće da pomogne, vrijedna je i darežljiva. A snaha! Takvo stvorenje se rađa jednom u 100 godina. Živjeli smo skupa nekoliko godina, pomagala sam joj uvijek, čuvala djecu, kupovala šta god treba. Njihovo starije dijete je na kraju bilo više moje nego njihovo. Ona me je uvijek ponižavala i to slabo cijenila. Uvijek je svima govorila kako sam nesposobna i glupa. Inače sve ljude gleda s visoka. Skoro sam slala neke molbe za posao, svaku sam proslijedila i njoj. Čak je i počela da radi na jednom mjestu. Ja sam ostala trudna tako da sam odustala za sad od posla. Nije imala ni dana radnog staža, radila je po par mjeseci na raznim mjestima. Sada se toliko napuhala, izbjegava svaki kontakt sa mnom. Gleda me još više s visoka. Nikom nije rekla da sam joj ja pomogla, makar da kaže :"slale smo molbe zajedno". Ništa. Jednom kad sa je srela kod mame, pametuje mi kao da ja nikad nisam to radila, a radila sam još više 5 godina. Nadam se samo da neće dobiti otkaz, onda će me tek udaviti. Zvaće me po 5 puta na dan i kukumavčiti. To se već i dešavalo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 184
26.1.2011 13:24:26   
sandy82
Inače, zahvaljujući njoj i bratu, ja sam vjerovatno jedina žena koja je kad se udala pošteno odmorila. Sve žene dobiju u braku više obaveza, ja manje. Dobila sam jednu obavezu, da kuham svaki dan, a izgubila ih mnogo. Nisam mogla doći sebi od iznenađenja da kada skuham i operem mogu satima da sjedim besposlena i da odem odmorna na posao. Do tada sam čitavo vrijeme bila zauzeta radeći neke gluposti i izigravala potrčka.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 185
26.1.2011 13:24:30   
veeseelaa
nadam se da će se moja snaha jednom javiti na ovoj temi user posted image  

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 186
26.1.2011 13:26:12   
sandy82
Mene bi moja snaha ocrnila, a mislim da nema nikakvog razloga za to.

Neposredna veza do poruke: 187
26.1.2011 13:29:20   
vila.vilica
Šta da vam pričam...evo sam u devetom mjesecu trudnoće, sama sam kući danima, imam gripu i moja zaova meni nije ni sms poslala, a da ne pričam o nečemu većem user posted image user posted image user posted image
A znam da zna...

eh eto...

< Poruku je uredio vila.vilica -- 26.1.2011 13:30:41 >

Snježnog dana stigla mi je pahuljica mala...
02.03.2011.

Neposredna veza do poruke: 188
26.1.2011 13:31:14   
veeseelaa
ah joj, najbolje je otvoreno razgovarati i čim nekom nešto smeta da odmah kaže kako bi se nesporazum izgladio
Taloženje sitnih problema odnosno nesporazuma samo će jednom eskalirati
Meni kad se nešto ne dopada ja kažem svakom, ako ne poradi na sebi ja se distanciram
Naravno treba biti realan, ne očekivati puno i ne moguće al jedan fin i korektan odnos sa svakim želim, uz poštovanje i sl
Ja i moja snaha fino ferceramo iako smo različite (mislim na temperament), jako pazim na njene osjećaje i tu sam kad god treba naravno pazeći da i u dobrim namjerama ne pretjeram
Vjerovatno i ja nekad pogriješim kao u ostalom svi al greške su vjerovatno zanemarljve naspram mojih iskrenih i poštenih namjera prema njoj....

< Poruku je uredio veeseelaa -- 26.1.2011 13:32:18 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 189
26.1.2011 13:37:20   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: vila.vilica

Šta da vam pričam...evo sam u devetom mjesecu trudnoće, sama sam kući danima, imam gripu i moja zaova meni nije ni sms poslala, a da ne pričam o nečemu većem user posted image user posted image user posted image
A znam da zna...

eh eto...

stvarno ružno, bezobrazno....
zaova je vjerovatno ne udata i nema djece pa možda nema osjećaja, jedino joj je to vadiona, ako vadiona uopće postoji
mada i ja sam bila djevojka kad je moja snaha bila trudna pa sam stalno bila tu da zvrknem , kupim sokić, obidjem je i sl
takva je i moja snaha bila prema meni, kad sam se porodila kao rodjena sestra mi je pomagala, pravila supice i presvlačila moju krofnu, zaista joj to nikada kao i bezbroj divnih gestova nikada neću zaboraviti
Evo ona ima temp par dana ja sam Boga mi ko na iglama, sinoć sam je ja vodila dr i to mi je sasvim normalno i prirodno

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu vila.vilica)
Neposredna veza do poruke: 190
26.1.2011 13:41:15   
vila.vilica
nažalost vesela...tek odnedavno ima i radnu obavezu..do tada je bila skroz besposlena, udata zena, a ni tad nisam mogla na nju da racunam. Nije mlada i zelena da pojma nema...u par dana smo rođene...ali sta ces moja ti..ja sam navikla izgleda sve sama..sama se rodila..nemam brata ni sestru ali Bogu hvala imam roditelje, Bog dragi da ih čuva i mm koji je silom prilika odvojen od mene u ovim trenucima i neću ni da mu govorim ovo sto sam za nju rekla..znam da bi mu bilo jos teze user posted image

02.03.2011.

Neposredna veza do poruke: 191
26.1.2011 13:43:45   
veeseelaa
draga vili gledaj sebe, ako je takva neka je, hvala Bogu pa imaš roditelje.... i supruga
Ako neko neće da bude prije svega drug niko ga ne dozva
Samo je ona izgubila jer vjerujem da bi joj ti bila najbolja drugarica user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 192
26.1.2011 13:48:49   
vila.vilica
ee vesela...ja ti imam losu osobinu stvarno...a to je da sam zlopamtilo ...kod mene ti je parola..pamti pa vrati !

Samo akumuliram pa kad naleti prilika sve će to izaći na sunce....sad sam u drugim brigama pa neću ni da se sekiram oko nje...meni non stop zvrci telefon, ljudi pitaju kako sam..i realno niko mi od njih ne moze nista specijalno pomoci, ali dovoljno je sto su nazvali da pitaju kako sam i treba li mi nesto!

Eto ja sam ukratko objasnila kako je brizna moja zaova...pa kad aBd rodim bebicu...mozda oko prvog njenog rodjendana dođe i tetkica da je vidi (žalosno, ali jedina prava tetka)!

02.03.2011.

Neposredna veza do poruke: 193
26.1.2011 13:50:54   
mama75
Ja imam super odnos sa zaovom. Cujemo se 1x sedmicno, vidimo 1x mjesecno, te za Bajrame, djecije rodjendane i njen rodjendan. Ljepota! Trudila sam se da izgradim bolji odnos s njom, vidim da njoj nije do toga stalo i ja odustanem. Jedino mi je zao sto djeca nisu bas tako prisna s njom, ali eto ja se trudim da je makar u razgovoru s njima cesto spomenem i da je ne odvajam od svoje sestre. I da, zivimo u istom gradu, da neko ne pomisli da smo udaljene kilometrim user posted image

Neposredna veza do poruke: 194
26.1.2011 13:52:48   
vila.vilica
IZVORNA PORUKA: mama75

Ja imam super odnos sa zaovom. Cujemo se 1x sedmicno, vidimo 1x mjesecno, te za Bajrame, djecije rodjendane i njen rodjendan. Ljepota! Trudila sam se da izgradim bolji odnos s njom, vidim da njoj nije do toga stalo i ja odustanem. Jedino mi je zao sto djeca nisu bas tako prisna s njom, ali eto ja se trudim da je makar u razgovoru s njima cesto spomenem i da je ne odvajam od svoje sestre. I da, zivimo u istom gradu, da neko ne pomisli da smo udaljene kilometrim user posted image

pa tvoj odnos je idealan!
Mi se cujemo 1x u nekoliko mjeseci, vidimo oko 5x godisnje a zivimo u susjednim opcinama istog grada.

02.03.2011.

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 195
26.1.2011 13:53:34   
veeseelaa
vili vjerujem da si mehkog srca, ako ti ikad zaova dodje tobe da ćeš joj oprostiti
mama75 pametnouser posted image , ako ne ide ne možeš na silu

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 196
26.1.2011 13:54:34   
mama75
IZVORNA PORUKA: vila.vilica

ee vesela...ja ti imam losu osobinu stvarno...a to je da sam zlopamtilo ...kod mene ti je parola..pamti pa vrati !

Samo akumuliram pa kad naleti prilika sve će to izaći na sunce....sad sam u drugim brigama pa neću ni da se sekiram oko nje...meni non stop zvrci telefon, ljudi pitaju kako sam..i realno niko mi od njih ne moze nista specijalno pomoci, ali dovoljno je sto su nazvali da pitaju kako sam i treba li mi nesto!

Eto ja sam ukratko objasnila kako je brizna moja zaova...pa kad aBd rodim bebicu...mozda oko prvog njenog rodjendana dođe i tetkica da je vidi (žalosno, ali jedina prava tetka)!

Ih i kod nas je slicno bilo. Svako 3 mjeseca je braticnu vidjala. Sada se udala pa je malo casce. Ali sta te to sekira? Samo ce te manje glava boliti. Ja sretna, nisam joj nista duzna, nikad mi nije dijete pricuvala, nikad mi nista nije pomogla - renoviranje, seljenje, trudnoca...Bitno je da ti se ne mijesa u tvoj zivot. Vidi kakvih problema zene imaju, zaove im krv popise. Trebas da budes sretna sto te ne zivka i ne pegla user posted image

< Poruku je uredio mama75 -- 26.1.2011 13:56:17 >

Neposredna veza do poruke: 197
26.1.2011 13:56:10   
sandy82
To su ljudi koji samo sebe gledaju i svoj interes. Nemaju želje ni osjećaja da naprave bilo šta lijepo za druge. Imam i dvije jetrve, često me i one nazove i dođu na kafu. Jedna radi težak i odgovoran posao, ostaje prekovremeno, opet nađe vremena da nedjeljom napravi ručak i sve nas pozove. Zaova isto, čim dođemo postavlja ručak. Živi na selu i uvijek ima nešto da nam da ponesemo. Nije stvar u koristi, već znaku pažnje.

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 198
26.1.2011 14:00:53   
vila.vilica
vesela... oprostila bih samo zbog mm jer on je duša od insana user posted image inače sam ti ja sivonja, kad skužim da s nekim ne mogu...a ima takvih par osoba...to ti je haos...ne mogu sakrit nezadovoljstvo u prisustvu te osobe...neki dan kad je nazvala MM na tel da nas kratko vidi znas kako sam odreagovala pred njim...stavila sam si prst na sljepoocnicu kao da cu se upucati user posted image user posted image user posted image

mama75..jedino sta je meni u svemu tome krivo...je cinjenica da sutra,  gledajuci iz sadasnje situacije, kad aBd obje budemo imale djecu, ta djeca se nece tupavo ni poznavati zbog rasula u porodici, jer mi cak nemamo ni zajednickog bajramskog rucka, a kamo li sta vise..e to je meni zao...a njeno dijete ce biti jedini pravi rod mom djetetu....ali eto srecom ja imam dosta svoje rodbine pa valjda i moje dijete mogne nekog zvati rodjakom i rodicom!user posted image

02.03.2011.

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 199
26.1.2011 14:01:37   
sandy82
Brata volim, i on mene. Kontakta nemamo skoro nikakvog, jer je on kao dijete. Neozbiljan je totalno a već mu punih 40. Mog muža nikako ne podnosi, bez ikakvog razloga. Mislim kad bih mu čestitala Novu godinu ili rođendan da bi pukao od smijeha. Ni na dječiji rođendan nisu došli. Na rođendane od svoje djece ne zovu. Kao, ne slave. Ne moraju slaviti, mogu pozvati na kafu. Ja dođem sama i donesem poklon.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *