|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   [Obrisana poruka]
6.1.2011 23:15:42   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu mamabb)
  Neposredna veza do poruke: 551
   RE: Recepti,recepti
6.1.2011 23:32:34   
aidicaa
Zenice ima li neka od vas  recept za mafinse?
Bas bih volela da dodjem do nekog lepog recepta user posted image

_____________________________

*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce ***
14.05.2016. pozitivan test***

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 552
   [Obrisana poruka]
7.1.2011 11:25:43   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu aidicaa)
  Neposredna veza do poruke: 553
   RE: Recepti,recepti
10.1.2011 15:04:08   
mamabb
IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: mamabb

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

Moze li mi neko napisati neki jednostavni recept za lisnato tijesto?
Nisam odavno pravila a jos nisam nasla kuhar moj a na google sve nesta cudno mi ;/


Ja pravim lisnato ovako:
1kg brašna
5kašika ulja
2kašičice soli
1kašičicu šećera
1jaje
250ml mlijeka mlakog
250mk vode mlake
50g germe
250grama margarina
U čašu staviti malo mlijeka,kašičicu šećera i germu da nadođe. Zajedno sa ostalim sastojcima umješati glatko tijesto,napraviti 16 loptica.Savaku lopticu razvaljati tanko,namazati margarinom 8 loptica na jednu hrpu, 8 na drugu. Zadnju jufkicu ne mazati. Ostaviti pola sata da nadođe,pokriveno krpom i s tijestom raditi šta ste naumili. S ovim pravim i slano i slatko, rolade, kroasane ma za sve je super. Moj muž kaže da mu je ovo bolje od ledovog.
A ovako to moja sunčica radi :)))
user posted image


AmelaRR,dadada hvala na receptu,ba u da probam.


Mamabb, jel ovih 250 gr margarina topiš pa staviš u tijesto, ili onako na sobnoj temperaturi ti bude? I da li kad tijesto zamjesiš odmah razvaljaš u loptice ili pustiš da ti nadolazi? Hvalaaaaaa...user posted image user posted image user posted image



Iman83, margarin ide za mazanje razvaljanih loptica,tj.kora,a u tijesto, od masnoće, ide onih 5kašika ulja.
Margarin drzim na sobnoj temp. da je mazanje lakse. Odmah pravim loptice pa ih razvaljam i drzim 20minuta do pola sata da nadodje, pa opet razvaljam i od tog tijesta pravim ono sta sam naumila.

p.s. od petka ujutro nisam kući pa zato tek danas ti odgovaram :))

< Poruku je uredio mamabb -- 10.1.2011 15:14:54 >


_____________________________

04.12.2008.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 554
   RE: Recepti,recepti
11.1.2011 17:24:23   
terve
user posted image evo jedan receptic brz i ukusan ali ide odoka kako kazu
potrebno je:2 case jogurta,palenta,prasak za pecivo,mladi sir,mlijeko,2 jaja.

u posudu staviti 2 case jogurta,
dodati 1 prasak za pecivo,
2 jaja,
malo mladog sira mozda 1 casu,
i sve promijesati te dodati palenta
da tjesto bude malo rjedje
uglavnom mozete dodati jos jogurta da to razrijedite.

izliti u tepsiju i peci.
kada se ispece isjeci na kocke i zaliti.
zaljev:
malo margarina ili masla ili putera ko sta voli istopiti i dodati mlijeko i malo soli
da prokuha..

u ovu smjesu mozete dodavati sjeckane tikvice,prasu,zaru,spinat..
sve probala i sve je uuuukusno
brzo se napravi a i pojede samo sto ja neznam lijepo pisati recepte
volim kuhati ali nista neradim po mjeri vec odokativno...
pozz
a da zaboravila sam reci da ja to sve premazem mileramom i kada sam raspolozena naribam suhog sira moze i parmezan..
prijatno
bude gotovo prije nego vi procitate 
user posted image


_____________________________

Kada vam zivot podari limun ne zaboravite traziti secer....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 555
   RE: Recepti,recepti
14.1.2011 10:28:45   
Amelaa RR
Slani palacinci s piletinom i sampinjonima u parmezan sosu

user posted image
user posted image   Mahune s povrcem
user posted image


< Poruku je uredio Amelaa RR -- 14.1.2011 10:33:11 >


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu terve)
Neposredna veza do poruke: 556
   RE: Recepti,recepti
14.1.2011 12:40:24   
Amelaa RR
Slani palacinci s piletinom i sampinjonima

Napraviti klasicnu smjesu za palacinke ja sam koristila ovaj recept za palacinke

2 jaja
200 ml mlijeka
150gr brasna  ( mada sam ja odokativno dodavala do zeljene gustoce)
malo soli
Ispeci malo deblje ( ne predebele), slagati na tanjir, pokriti krpom da ne bi postale tvrde dok se napravi fil.

Fil:

300gr pilecijeg fileta
200gr sampinjona
Dukat vrhnje parmezan
vegeta
sol
biber
origano

Isjeckati piletinu na kockice i preprziti je na maslacu ili ulju, isjeckati sampinjone na kockice i dodati piletini, sve zaciniti i dinstati 10 minuta, na kraju zaliti parmezan vrnjem od dukata.
Filovati palacinke tako sto cete pred kraj palacinka stavljati fil , i motati tako da zavrsi kraj dodje ispod.
Filovane palacinke pohovati, prvo u jaje pa u prezlu i kratko prziti na vrelom ulju. ( Pripaziti jer prezla brzo gori)

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 14.1.2011 12:47:41 >


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu saso)
Neposredna veza do poruke: 557
   RE: Recepti,recepti
17.1.2011 13:49:20   
snowrose
IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

Slani palacinci s piletinom i sampinjonima

Napraviti klasicnu smjesu za palacinke ja sam koristila ovaj recept za palacinke

2 jaja
200 ml mlijeka
150gr brasna  ( mada sam ja odokativno dodavala do zeljene gustoce)
malo soli
Ispeci malo deblje ( ne predebele), slagati na tanjir, pokriti krpom da ne bi postale tvrde dok se napravi fil.

Fil:

300gr pilecijeg fileta
200gr sampinjona
Dukat vrhnje parmezan
vegeta
sol
biber
origano

Isjeckati piletinu na kockice i preprziti je na maslacu ili ulju, isjeckati sampinjone na kockice i dodati piletini, sve zaciniti i dinstati 10 minuta, na kraju zaliti parmezan vrnjem od dukata.
Filovati palacinke tako sto cete pred kraj palacinka stavljati fil , i motati tako da zavrsi kraj dodje ispod.
Filovane palacinke pohovati, prvo u jaje pa u prezlu i kratko prziti na vrelom ulju. ( Pripaziti jer prezla brzo gori)


Ovo zaista ne kontam :
" Filovati palacinke tako sto cete pred kraj palacinka stavljati fil , i motati tako da zavrsi kraj dodje ispod "

Malo mi je rečenica nejasna user posted image .

_____________________________

Pozitivne misli privlače samo pozitivne stvari!!!
___________
3 IUI bez stim.i sa stim. - 0 bodova
1. ICSI - beta O ( merional,Decapeptyl )
2. ICSI - beta 0 ( gonal f , decapeptyl )

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 558
   RE: Recepti,recepti
17.1.2011 13:54:34   
snowrose
Amela,a šta je to tako lijepo na prvoj slici,peciva?
Nisam sigurna.
Može li recept,šta god da je.

Taj rolat pravi i jedna moja frendica,čak mislim da je negdje i ona sličice postavljala ( iznenadila nas svojim novogodisnjim umijecem ).

< Poruku je uredio snowrose -- 17.1.2011 13:58:48 >


_____________________________

Pozitivne misli privlače samo pozitivne stvari!!!
___________
3 IUI bez stim.i sa stim. - 0 bodova
1. ICSI - beta O ( merional,Decapeptyl )
2. ICSI - beta 0 ( gonal f , decapeptyl )

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 559
   RE: Recepti,recepti
17.1.2011 15:38:26   
mrvicaa
IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam

Da li neka od vas zna recept za ne znam ni kako se zove user posted image user posted image
Sluzi se uz kafu umjesto kocke od secera i pravi se na bazi secera u prahu i mlijeka i ima ukus je kao karamela.
To sam jela prije par godina na Tuzlanskom kraju.



user posted image
ja ovako ovo pravim:
4 soljice secera karamelizirati,dodati 4 soljice mlijeka,kad se sve istopi dodati 8 soljica secera kad se i ovo istopi po zelji dodati orahe,ljesnjake...ja ovdje dodala susam  i sipati u navlazen pleh.

(odgovor članu esmina i bebina mam)
Neposredna veza do poruke: 560
   RE: Recepti,recepti
17.1.2011 16:23:47   
idana_85
IZVORNA PORUKA: saso


IZVORNA PORUKA: idana_85

IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

Evo par inspiracija
user posted image


ova treca slika ti je mesni rolat, ja ga cesto pravim, kako za rucak tako i za svecanosti meze...jako je ukusan,ako zelis ostavit cu ti recept



Idana,pisi odmah ovaj recept za mesni rolat

P.S. znam da si ga jednom spominjala user posted image



MESNI  ROLAT
Potrebno:
0,5 kg fasiranog mesa
5 kom jaja
prezla
glavica luka
ajvar
sos paradaiz
vegeta,so,biber
krompir
po zelji:
mrkva, persun, sojine ljuspice,senf



1. 4 kom jaja skuhati i oguliti
        Prvo krompir ogulim, izrezem na cetvrtine i stavim u tepsiju da se pece i odmah uzmem praviti rolat

2. u meso staviti sitno isjeckani luk, cajnu kasiku ajvara, isto tako sos paradaiza,zacine, jedno jaje (nekuhano), prezle, i ko zeli jos moze staviti senfa i sojine ljuspice.
     (Ja uzmem pola solje sojinih ljuspica,stavim ih u hladnu vodu, kad prokljucaju ocijedim ih, ispritiscem kasikom da se dobro iscjede i dodam u meso)

3. smjesu dobro izmjesati i razvueci u pravougaonik debljine pola cm. ovo se prvi put moze raditi na foliji jer ce se lakse urolati.

4. poredati 4 kuhanih jaja ,da ostane po 1cm sa strane mesa. rolat urolati i sa strana zatvoriti

5. dobro ga pouljiti i staviti u tepsiju sa napola pecenim krompirom. MJESTO NA KOJEM STE SASTAVILE ROLAT OKRENITE PREMA DOLE.

Peci otprilike pola sata na najjacoj temperaturi,dok ne porumeni rolat i krompir.


Od ove smjese se mogu praviti male pljeskavice koje se kasnije mogu napraviti u sosu ili se mogu sluziti uz mezu.

Sojine ljuspice toplo preporucujem jer su jako zdrave i ukusne. Mogu se naci u Interexu. Sojine ljuspice nisu isto sto i sojine pahuljice,tu sam se zeznula.

Uz rolat mozete jos sluziti i povrce.

Staviti solju minestrone-a (zaledjenog) u hladnu vodu i kad prokljuca kuhati 10 min. Kad se skuha dodati saku-dvije zaledjenog povrca s rostilja i kuhati 1 min. U vatrostalnu posudu staviti masnocu (ja stavljam biljno maslo) i isjeci glavicu luka na listove te malo proprziti.
Ocijedjeno povrce dodati, posoliti, povegetiti i malo proprziti. Dodati besamel sos ili vrhnje za kuhanje,mlijeko,pavlaku...po zelji i pustiti da malo kljuca na niskoj temperaturi 5min....Uzivajte drage moje


_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu saso)
Neposredna veza do poruke: 561
   RE: Recepti,recepti
18.1.2011 9:00:53   
saso

IZVORNA PORUKA: idana_85

IZVORNA PORUKA: saso


IZVORNA PORUKA: idana_85

IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

Evo par inspiracija
user posted image


ova treca slika ti je mesni rolat, ja ga cesto pravim, kako za rucak tako i za svecanosti meze...jako je ukusan,ako zelis ostavit cu ti recept



Idana,pisi odmah ovaj recept za mesni rolat

P.S. znam da si ga jednom spominjala user posted image



MESNI  ROLAT
Potrebno:
0,5 kg fasiranog mesa
5 kom jaja
prezla
glavica luka
ajvar
sos paradaiz
vegeta,so,biber
krompir
po zelji:
mrkva, persun, sojine ljuspice,senf



1. 4 kom jaja skuhati i oguliti
        Prvo krompir ogulim, izrezem na cetvrtine i stavim u tepsiju da se pece i odmah uzmem praviti rolat

2. u meso staviti sitno isjeckani luk, cajnu kasiku ajvara, isto tako sos paradaiza,zacine, jedno jaje (nekuhano), prezle, i ko zeli jos moze staviti senfa i sojine ljuspice.
     (Ja uzmem pola solje sojinih ljuspica,stavim ih u hladnu vodu, kad prokljucaju ocijedim ih, ispritiscem kasikom da se dobro iscjede i dodam u meso)

3. smjesu dobro izmjesati i razvueci u pravougaonik debljine pola cm. ovo se prvi put moze raditi na foliji jer ce se lakse urolati.

4. poredati 4 kuhanih jaja ,da ostane po 1cm sa strane mesa. rolat urolati i sa strana zatvoriti

5. dobro ga pouljiti i staviti u tepsiju sa napola pecenim krompirom. MJESTO NA KOJEM STE SASTAVILE ROLAT OKRENITE PREMA DOLE.

Peci otprilike pola sata na najjacoj temperaturi,dok ne porumeni rolat i krompir.


Od ove smjese se mogu praviti male pljeskavice koje se kasnije mogu napraviti u sosu ili se mogu sluziti uz mezu.

Sojine ljuspice toplo preporucujem jer su jako zdrave i ukusne. Mogu se naci u Interexu. Sojine ljuspice nisu isto sto i sojine pahuljice,tu sam se zeznula.

Uz rolat mozete jos sluziti i povrce.

Staviti solju minestrone-a (zaledjenog) u hladnu vodu i kad prokljuca kuhati 10 min. Kad se skuha dodati saku-dvije zaledjenog povrca s rostilja i kuhati 1 min. U vatrostalnu posudu staviti masnocu (ja stavljam biljno maslo) i isjeci glavicu luka na listove te malo proprziti.
Ocijedjeno povrce dodati, posoliti, povegetiti i malo proprziti. Dodati besamel sos ili vrhnje za kuhanje,mlijeko,pavlaku...po zelji i pustiti da malo kljuca na niskoj temperaturi 5min....Uzivajte drage moje




Hvala draga,obavezno probam...samo nisam sigurna za te sojine ljuspice,u par navrata sam kupovala sojino mlijeko,brasno,keks al nisam bila bas odusevljena ima nekakav bljutav okususer posted image ,mozda su ljuspice nesto drugacijeuser posted image

_____________________________

"Najusamljenije mjesto na svijetu je ljudsko srce u kojem nema ljubavi."

Kikica - mamino malo pile :)


(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 562
   RE: Recepti,recepti
18.1.2011 13:15:46   
idana_85
LJuspice su mila za 10 u mesu....a recimo od samih se mogu filovati paprike,sarma,tikvice....slican im je sastav kao mesu,slobodno probaj,mozes prvo s manjom kolicinom, stavi u fasirano sa zacinima,lukom,ajvarom i sos paradazom i przi kao male pljeskavice na suho pa probaj...samo stavi manje soli,one budu dosta slane....mljac

_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu saso)
Neposredna veza do poruke: 563
   RE: Recepti,recepti
24.1.2011 19:19:24   
Hanady RR
Fileti oslića sa ploškama krompira u rerniuser posted image

Sastojci
500 g oslića (zamrznutog, svježeg ili neke druge bijele ribe)
1 kg krumpira
2 dl bijelog vina
1 dl maslinovog ulja
3 češnja češnjaka
2 žlice sjeckanog peršina
1 žlica Vegete
sol, papar

Priprema
1 Krumpir oguliti, narezati na tanje ploške (cca 3 mm) i rasporediti u škrovadu.
2 Na krumpir složiti očišćenu i na komade narezanu ribu.
3 Pomiješati Vegetu, sol i 5 žlica maslinovog ulja, preliti po krumpirima i osliću i staviti peći na 200 stupnjeva.
4 Pred kraj pečenja krumpire i oslića preliti mješavinom preostalog ulja, papra, vina, nasjeckanog češnjaka i peršina pa ispeći do kraja.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 564
   RE: Recepti,recepti
25.1.2011 11:12:52   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Nadi

Hanady hvala puno, ovo obavezno ću da isprobam samo bez vina u mojoj varijanti.
user posted image


ja sam savila pola del vina...i nevjerovatno ispari totalno i ne osjeti se ...ali riba ima super šmek.



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Nadi)
Neposredna veza do poruke: 565
   RE: Recepti,recepti
25.1.2011 14:43:21   
Amelaa RR
Machmalow

user posted image

Sastojci

Biskvit 
4 kom zutanjka
1 casa secera
1/2 case ulja 
1 casa mlijeka
1 casa brasna 
1 prasak za pecivo
2 zlice kakaa  
za mjeru se uzima casa = 2 dl

Snijeg od bjelanjaka
4 kom bjelanjka
1 casa secera 
casa = 2 dl

Cokoladna glazura
200gr cokolade za kuhanje
25gr maslaca
malo ulja

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 25.1.2011 14:48:41 >

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 566
   RE: Recepti,recepti
25.1.2011 14:53:15   
Emica_sa
Amelaa divno izgleda samo molim te,pojasni mi malo kako pravis ovaj snijeg od bjelanjaka i kolika ti je tepsija za ovu koru?Hvala

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 567
   RE: Recepti,recepti
25.1.2011 15:00:29   
Amelaa RR
user posted image user posted image

Emica evo to je ova tepsija ona uza a duza a mozes praviti u okruglu manju nekih 26-28cm. A snijeg...ovaj put sam imala belaj jer sam zaboravila oprat mutilice koje su bile tamne od smjese kore..i onako mahinalno sam pocela mutit bjelanca zaboravila oprat...i naravno nije uspjelo. Morala sam druga jaja uzet..najbolje je u staklenoj zdjeli mutit, zdjela mora biti bas suha, kao i mutilice i secer kasiku po kasiku dodavat..i da jaja nisu drito iz frizdera. A ako bas budu iz frizdera, stavi jaja u slanu toplu vodu na 10-15 minuta.
Kad umutis da snijeg moze naopako stajati kao sto sam ja uslikala, i molila Boga da mi sve ne gruhne na stouser posted image

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 25.1.2011 15:08:39 >


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 568
   RE: Recepti,recepti
25.1.2011 15:53:48   
vjestica
amela kad si već tu, de mi odgovori na ono gore pitanje,, na vrhu stranice (zanemari ono sa šniclom, jer nisma vidjela da si već stavila recept) nego ono jeli pecivo sa susamom?
ako jeste molim te, napiši recept


_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 569
   RE: Recepti,recepti
25.1.2011 15:54:51   
Anoniman
Da i ja malo osvijetlim obraz dosta sam se blamirala na kuharskim neuspjesima, bit će od mene neštouser posted image ...

user posted image

user posted image

user posted image

Amela pravila sam onaj tvoj mesni rolat sa jajima i super je bio, e sad mi reci kako praviš sos za ćufte
???

< Poruku je uredio Breskva -- 25.1.2011 15:55:21 >

(odgovor članu Amelaa RR)
  Neposredna veza do poruke: 570
   RE: Recepti,recepti
25.1.2011 16:48:53   
Amelaa RR
IZVORNA PORUKA: vjestica

amela kad si već tu, de mi odgovori na ono gore pitanje,, na vrhu stranice (zanemari ono sa šniclom, jer nisma vidjela da si već stavila recept) nego ono jeli pecivo sa susamom?
ako jeste molim te, napiši recept



Sorry draga nisam vidjela, ono ti je krompir s susamom user posted image

Ćufte
500g  mljevenog mesa,
1 kriška hljeba natopljenog u mlijeku ili vodi
2 glavice crvenog luka
1 cehno bijelog luka
1 jaje
2 kašike brašna
so, biber,
kašika vegete

Ili ako ti je mrsko ovo sve ima i ova varijanta

500gr mljevenog mesa
Fant za ćufte


Luk očistite, isjecite, a najbolje je sto sitnije, ja ga uvijek na ono sitno rende izerendam da nema oni veliki komada luka u ćuftama. Sredinu hljeba potopite u mlijeko i ostavite da nabubri. Spojite luk sa mesom, dodajte ocijeđen hljeb, posolite, pospite vegetom, pobiberite, dodajte jaje i ako imate i suhi peršunov list, pa sve dobro izmjesajte.. Navlažite ruke i pravite ćufte, valjajte ih u brašno i pržite u zagrijanom ulju dok ne porumene sa svih strana.

Umak od paradajza:
U zagrijanom ulju propržiti 2 kašike brašna, dodati malo aleve paprike, naliti paradajz pire, dodati soli i na vrh noža šećera i miješati dok se umak ne zgusne. Kad je umak gotov, spustiti ćufte u umak i pustiti da jelo lagano ključa 1-2 min, uz miješanje.


< Poruku je uredio Amelaa RR -- 25.1.2011 16:55:57 >


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 571
   RE: Recepti,recepti
25.1.2011 17:40:56   
DM
Ja sam prije pravila ćufte kao i Amela, ali sada umjesto hljeba i brašna stavljam samo prezlu i malo kisele vode!
Probajte i ovako-dobre su pravo!


_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 572
   RE: Recepti,recepti
25.1.2011 17:56:16   
DM
Još jedan recept za sos za ćufte(a može i za druga mesauser posted image )
Na puteru popržiti brašno(onaj puter sa začinskom biljem) ali da ne potamni previše, kao za bešamel, doliti mlijeko po potrebi(zavisno koju gustoću želite)pri tom mješajući žicom da izbjegnete grudvice! Po potrebi posoliti i u j ubaciti ćufte da zajedno prokuhaju 1 min!


_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 573
   RE: Recepti,recepti
25.1.2011 17:58:59   
mala75
U potrazi za nekim novim receptima naletjela sam na mnogo novih. Kao hvala za sve evo i od mene jedan za sada slani:
GIBANICA OD PILETINE I GLJIVA
1 gotove jufke za pitu
1/2 kg pilćeg filea
1 paklo šampinjona (ono u stiropolu ili konzerva od 400gr)
1 glavica crvenog luka
bijeli luk po želji
1 velika čaša kajmaka
1 mala čaša kisele vode
5 kom jaja

Priprema:
Piletinu isjeći na kockice, propržiti na ulju i dodati 3 - 4 čehna sitno sjeckanog bijelog luka. pržiti dok ne dobije bijelu boju. Posoliti.
Glavicu luka sitno isjeckati, propržiti i tome dodati isjeckane gljive, pržiti dok voda ne ispari. Posoliti.
Jufke za pitu podijeliti na tri dijela. (mislim da dođe oko 12 kom. znači po 4)
redati  trećinu jufki jednu na drugu i malo ih ppomastiti na njih istresti piletinu i rasporediti po tepsiji. zatim satviti jufke pa na njih gljive, a onda opet jufke. isjeći kao za baklavu.
Umutiti jaja mikserom i dodati im kajmak i kiselu. sve zajedno izmješati i zaliti pitu. peći u prethodno zagrijanoj rerni.
Nadam se da ćete probati i uživati. prijatno.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 574
   RE: Recepti,recepti
26.1.2011 9:16:27   
Amelaa RR
Štrudla s dzemom od sipka i orasima
Štrudla s nutellomuser posted image

_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *