|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Recepti,recepti
4.12.2010 17:09:58   
selina
zdravo zenice zna li iko kako se pravi secer sa orasima ako znate na sta mislim??????

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 501
   RE: Recepti,recepti
4.12.2010 17:15:09   
sheri
jel mislis na onaj grilijaz, il kako se vec zove? mislim da se otopi secer, i prelijes preko oraha. i kad se to ohladi sameljes, tako sam neki dan gledala da se pravi, i to se stavlja u neki fil. ako uopce na to mislisuser posted image

_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 502
   RE: Recepti,recepti
4.12.2010 17:25:19   
selina
nisam mislila u fil nego onako uz kafu ili caj kao sto su prije stare zene to pravile secer sa orasima ali vjerovatno to nekako tako ide.......nadam se

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 503
   RE: Recepti,recepti
4.12.2010 17:26:17   
selina
ja mislim da se to nesto pece bude nekako tamnije neznam ali da mi je da znam!!

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 504
   RE: Recepti,recepti
4.12.2010 18:53:40   
Anoniman
Misliš na pečeni šećer...mmmmm što ja to volim...user posted image
U šerpu staviti šećer i dodati mlijeko da prekrije šećer,staviti na šporet da se istopi i onda kuhati oko pola sata,smaknuti sa vatre,dodati orahe i miješati povremeno dok se ne umlači,izliti u vlažnu tepsiju.Kad se ohladi,izrezati na kocke.Jel na to misliš?


< Poruku je uredio Gracanka -- 4.12.2010 18:55:59 >

(odgovor članu selina)
  Neposredna veza do poruke: 505
   RE: Recepti,recepti
4.12.2010 19:00:04   
selina

IZVORNA PORUKA: Gracanka

Misliš na pečeni šećer...mmmmm što ja to volim...user posted image
U šerpu staviti šećer i dodati mlijeko da prekrije šećer,staviti na šporet da se istopi i onda kuhati oko pola sata,smaknuti sa vatre,dodati orahe i miješati povremeno dok se ne umlači,izliti u vlažnu tepsiju.Kad se ohladi,izrezati na kocke.Jel na to misliš?




to sam htjela super i ja ga volim ali moj muz jos vise hvala puno odo odmah ga praviti!!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 506
   RE: Recepti,recepti
4.12.2010 23:35:05   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: š t a

Molim vas neka mi neko da recept; kako se pravi somun?????????????
Ja sam iz Hercegovine, to neznam praviti a voljela bi da znam. Hvala.


eh ja sam nekoliko verzija somun aporbala...
i prije 3 godibe naletila sma na recept koji je jedini blizak somunu iz pekareuser posted image
zaista je super, ja ga ne pravim često samo eto nekada u zimskom periodu za doručak sa kajmakom i ostalim rezanim frižider džidžamauser posted image

evo ovako

najbažnije je da se tijesto potkuhava sa hladnom vodom, znači prije nego hoćeš raditi somun stavi jedno litar vode u frižider sat sat i pol vremena neka stoji.

onda uzmeš oko 850 gr brašna koje fino prosiješ, didaš dvije kesice kvasca digo ( one od 10 gr)
1 kašiku čajnu šećera i 2 čajne soli i sve to promješaš pa onda potkuhaš sa hladnom vodom ( vode ti za potkuhavanje treba malo jače od 500 ml)
I mjesiš tjesto....
tjesto se mjesi malo duže oko 25-30 minuta...da dobiješ jako glatko i meko tijesto.

onda ga podjeliš u loptice koje rasplješćer rukama malo ( neki oblik polulopte) ja od ove mjere 5 somuna pravim a ti možeš kako odlučiš veliki da bude.

lad naparviš oblike onda premažeš istom onom hladnom vodom svaki somun pa fino neka odtoji na sobnoj temperaturi oko 1 sat.

Nakon toga na pobrašnjenoj podlozi svaku opet malo premjesiti pa opet razvući kako želiš i raspljesakti u oblik somuna.

Eh onda ih staviš u pleh podmazan sa malo ulja. onda ih premazati sa mlakom vodom i neka stoje još 20-tak minuta....

onda napravi šare kao na somunu...ja sam to rpije radila nožem pa išaram 4 linije u jednom pravcu 4 u drugom pa budu kockice a onda sam skontala jednostavnije a aegktnije...mrežicu imam metalnu sa kockicama veličine 1 cmx1 cm pa ja nju pritisnem na somune prije pečenja.

Staviti da se peku najprije na jedno 200 stepeni 10-tak minuta  a onda smanjiti na 180 pa peći još 10-15 u zavisnoti od pećnice.

Kad se ispeku...poprskati ih sa ruke hladnom vodom i zamotati u kuhinjke salvete ili stoljanjak neka odstoje 10-tak minuta.

Etouser posted image
Čini se komlikovano ali isplati se.user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 507
   RE: Recepti,recepti
5.12.2010 0:02:49   
reallove
ej zene,procitala sam recept za mantije,svidja mi se i htjela bih da probam,samo jel se mora uzeti lisnato tijesto??imam u frizideru nesto lisnatog,ali imam i one obicne jufke,pa..........user posted image

_____________________________

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"


Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 508
   RE: Recepti,recepti
5.12.2010 0:30:44   
klemzi
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Hanady prije tortu sa fondantom napravit od ovih somunauser posted image user posted image user posted image Ma najbolji su peksimeti, cas posla a ukusnouser posted image user posted image
Šta su peksimeti? Može recept?user posted image


_____________________________

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 509
   RE: Recepti,recepti
5.12.2010 0:44:03   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: klemzi

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Hanady prije tortu sa fondantom napravit od ovih somunauser posted image user posted image user posted image Ma najbolji su peksimeti, cas posla a ukusnouser posted image user posted image
Šta su peksimeti? Može recept?user posted image



Evo ga:

Priprema Vrijeme pripreme:60 min 1 U brašno dodati sol , jaja, prašak za pecivo, kvasac , malo šećera, jogurt i potkuhati toplim mlijekom. Gotovo tijesto poklopite AL folijom i preko nje mokrom salvetom, te ostavite u frižider 2 sata. Ovakvo tijesto može stajati u frižideru i par dana, ako vam tako odgovara. 2 user posted image Izvadite tijesto i na pobrašnjenoj podlozi razvaljate na debljinu od 5-7 mm, isječete ga u željene oblike (možete na baklave, trokutove, kvadrate kocke, kako vam se više sviđa). U tavi za pečenje zagrijete ulje i pečete isječene komade tjesta, s jedne pa sa druge strane. Nastojte da vam na tijestu me bude brašna kako na ulju ne bi zagorilo. I to je to. Posluživanje Super ide uz sve meze, namaze, a najbolje uz domaći sir , kajmak i pršut… Sastojci Broj osoba:6 osoba
  • tijesto  1 kg brašna  2 jaja  1 kesica praška za pecivo  1/2 kesice kvasca  1 dl jogurta  400 ml toplog mlijeka  sol  malo šećera  ulje za pečenje Ovo sam ti samo copy paste, ovako ja pravim samo u pola mjere i super mi ispadnu... Najbolje dok su topli, uz kajmak, mljacuser posted image user posted image


    (odgovor članu klemzi)
  • Neposredna veza do poruke: 510
       RE: Recepti,recepti
    5.12.2010 0:49:53   
    Dida79
    E ovako ja slicno pravom svoje peksimete.Ali ja ne stavljam germu nego samo prasak za pecivo i bez jogurta potkuham sa mlakim mlijekom.Ali sam vremenom skontala da je jako bitno da oni potonu kad ih stavis u ulje i da ih povremeno protreses i tad se bas maksimalno napusuuser posted image
    Moja djeca i mi ih obozavamouser posted image user posted image

    (odgovor članu sporty mamaa)
    Neposredna veza do poruke: 511
       RE: Recepti,recepti
    5.12.2010 1:01:09   
    veeseelaa
    ja uštipke pravim kao što je recept za peksimete
    samo  što ih ne vadim tijesto na pobrašnjalu podlogu već direkt kašikom tijesto stavljam u vrelo ulje

    Kako znam u restoranima takodje tako prave uštipke, ne znam zašto ih zovete peksimeti???? user posted image


    < Poruku je uredio veeseelaa -- 5.12.2010 1:03:36 >


    _____________________________

    Ajša, Ajra, Esma, Zehra

    decembar....

    (odgovor članu Dida79)
    Neposredna veza do poruke: 512
       RE: Recepti,recepti
    5.12.2010 9:31:05   
    Ben 10
    Ni ja u peksimete germu jer onda upiju malo vise ulja,a ustipci mogu samo mlijeko ,brasno ,so i to kazu da su hercegovacki,oni se ne pusu,a peksimeti se napusu.


    _____________________________

    A 08.02.2000
    H 18.02.2008

    Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

    Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

    (odgovor članu sporty mamaa)
    Neposredna veza do poruke: 513
       RE: Recepti,recepti
    5.12.2010 9:47:48   
    Anoniman
    IZVORNA PORUKA: Hanady RR

    IZVORNA PORUKA: š t a

    Molim vas neka mi neko da recept; kako se pravi somun?????????????
    Ja sam iz Hercegovine, to neznam praviti a voljela bi da znam. Hvala.


    eh ja sam nekoliko verzija somun aporbala...
    i prije 3 godibe naletila sma na recept koji je jedini blizak somunu iz pekareuser posted image
    zaista je super, ja ga ne pravim često samo eto nekada u zimskom periodu za doručak sa kajmakom i ostalim rezanim frižider džidžamauser posted image

    evo ovako

    najbažnije je da se tijesto potkuhava sa hladnom vodom, znači prije nego hoćeš raditi somun stavi jedno litar vode u frižider sat sat i pol vremena neka stoji.

    onda uzmeš oko 850 gr brašna koje fino prosiješ, didaš dvije kesice kvasca digo ( one od 10 gr)
    1 kašiku čajnu šećera i 2 čajne soli i sve to promješaš pa onda potkuhaš sa hladnom vodom ( vode ti za potkuhavanje treba malo jače od 500 ml)
    I mjesiš tjesto....
    tjesto se mjesi malo duže oko 25-30 minuta...da dobiješ jako glatko i meko tijesto.

    onda ga podjeliš u loptice koje rasplješćer rukama malo ( neki oblik polulopte) ja od ove mjere 5 somuna pravim a ti možeš kako odlučiš veliki da bude.

    lad naparviš oblike onda premažeš istom onom hladnom vodom svaki somun pa fino neka odtoji na sobnoj temperaturi oko 1 sat.

    Nakon toga na pobrašnjenoj podlozi svaku opet malo premjesiti pa opet razvući kako želiš i raspljesakti u oblik somuna.

    Eh onda ih staviš u pleh podmazan sa malo ulja. onda ih premazati sa mlakom vodom i neka stoje još 20-tak minuta....

    onda napravi šare kao na somunu...ja sam to rpije radila nožem pa išaram 4 linije u jednom pravcu 4 u drugom pa budu kockice a onda sam skontala jednostavnije a aegktnije...mrežicu imam metalnu sa kockicama veličine 1 cmx1 cm pa ja nju pritisnem na somune prije pečenja.

    Staviti da se peku najprije na jedno 200 stepeni 10-tak minuta  a onda smanjiti na 180 pa peći još 10-15 u zavisnoti od pećnice.

    Kad se ispeku...poprskati ih sa ruke hladnom vodom i zamotati u kuhinjke salvete ili stoljanjak neka odstoje 10-tak minuta.

    Etouser posted image
    Čini se komlikovano ali isplati se.user posted image

    u mene mi muz meni nekad rekaouser posted image da je navodno tajna somuna sto se mora razviti nekakva gljivica...i da oni vazda ostave te gljivice za sljedeci somun...tj komad tijestauser posted image ...kao zato je somun haman pa ne moguce napraviti sam...tj. kuci...e haj ti znaj...a voljela bih znati fakat u cemu je tajna

    (odgovor članu Hanady RR)
      Neposredna veza do poruke: 514
       RE: Recepti,recepti
    11.12.2010 19:39:09   
    Anoniman
    Slani domaci stapici

    sastojci:

    -sir (travnicki ili neki drugi...vazno je da je punomasni)
    - brasno
    -margarin

    koliko margarina toliko i ostalih sastojaka...dakle, ravnate se uvijek prema margarinu...za "plavuse" 250g margarina, 250g sira, 250g brasna

    treba dobiti ujednacenu smjesu...umotati u providnu foliju i staviti u frizider najmanje 24 sata...u ledu moze stajati koliko hocete :)...nakon 24 sata ostavite na sobnoj temp. malo da se ugrije...pa razvaljajte tijesto na 0,5 cm debljine....sjecite trake oko 1 cm sirine i prst duzine...stavite na tepsiju...premazite zumanjcem...pospite kimom ili vec po zelji...pecite na 180 C

    Prijatnouser posted image

    evo sam i sliku naslauser posted image
    user posted image



    < Poruku je uredio dadada -- 11.12.2010 19:41:22 >

    (odgovor članu Anoniman)
      Neposredna veza do poruke: 515
       RE: Recepti,recepti
    12.12.2010 14:42:12   
    terve
    user posted image Naravno da imamo ako vec nisi napravila nesto...potrebno je
    1 pak petit keks
    1 pak piskota
    2 jaffe biskvita(naranca)
    2 kreme za tortu najbolja je vanilla
    slatko vrhnje ili slag u kesici

    ja obicno slazem tortu na tablju srednje velicine posto idu keksi stavim 4 a u duzinu 6
    u prvi red ide petit keks koji se namoci u sok razblazeni(gusti  )
    pa na njega slag krema
    pa onda piskoti isto namoceni u sok
    pa opet krema,pa jaffa isto namocena pa krema a vi mozete stavljati fil po zelji bitno je da petit bude prvi i zadnji i ukrasite po zelji
    torta extra a gotova za 30 min..

    a da ja je pravim i samo sa petit keksom .kremom i potapam keks u mlijeko odlicna poslastica za djecu jer nije mnogo slatka i jaka

    eto valjda se nekomsvidi kolacic
    meni je rerna ok ali vise volim manje vremena provoditi oko nje
    pozz i prijatno
    user posted image user posted image user posted image

    (odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
    Neposredna veza do poruke: 516
       RE: Recepti,recepti
    15.12.2010 9:17:51   
    chuci
    može li mi neko reći čime se može napuniti pile i kako se to radi?
    ali baš ono detaljno. nisam nikada kupila cijelo pile. uvijek uzimam batake ili file.

    (odgovor članu terve)
    Neposredna veza do poruke: 517
       RE: Recepti,recepti
    15.12.2010 10:50:30   
    veeseelaa
    1 pile (1kg)
    1 kasika vegete

    nadjev
    3 kriske hljeba
    2 jaja
    50 gr suhog mesa
    1 srednji crveni luk
    1-1,5 dc mlijeka
    1 šoljica riže
    sol, biber, persin, muskatnog orascica 
    malo pilecih jetrica sa srcima
    po potrebi kasika mrvica

    Priprema

    Pile operete i lagano rukama odvojite kozu od mesa tj  napravite prostor za nadjev

    U tavi poprzimo lagano crveni luk na njega stavimo suho meso(nasjeckano na kockice), rizu i jetricu nasjeckanu na tanko i sve zajedno preprzimo 5 minuta(riza da je na pola skuhana-po potrebi mozes dodati malo vode). U posudu nasjeckamo na kockice hljeb, prelijemo ga mlijekom i ostavimo par minuta da hljeb upije, zatim dodamo ostale sastojke (mlijeko,  jaja,persina i ostalih zacina) i na kraju preprzenu jetricu. Sve dobro promjesamo i napravimo kasu, ako je pre mekano dodamo kasiku mrvica. S tim nadjevom punimo pile izmedju koze i mesa i u unutrasnjost pileta.

    Premazemo cijelo pile sa vegetom i stavimo peci na 190 C dok lijepo ne porumeni kozica.

    Ja otvore sastavljam cackalicama


    _____________________________

    Ajša, Ajra, Esma, Zehra

    decembar....

    (odgovor članu chuci)
    Neposredna veza do poruke: 518
       RE: Recepti,recepti
    18.12.2010 11:58:35   
    Amelaa RR
    Domace kroasan kifle – 24 kom

    Potrebno je:
    1 kg brašna
    1 kvasac (45 gr)
    3 kašike šećera
    1 kašičica soli
    250 ml kiselog mlijeka ili jogurt
    250 ml mlijeka
    3 jajeta
    1 margarin za premazivanje
    U mlako mlijeko staviti kvasac i pustiti da naraste. U veću posudu sjediniti jaja,kiselo mlijeko-jogurt,šećer i so.Dodati mlijeko sa nadošlim kvascem i sa brašnom zamjesiti tijesto. Ostaviti da odstoji 30 minuta. Kada je tijesto nadošlo podijeliti ga na dva djela. Svaki dio podijeliti na 8 jednakih loptic. Razvući jednu lopticu, veličine palacinke i premazati je margarinom. Razvucemo slijedecu lopticu i stavimo na onu vec premazanu margarinu, i opet premazemo. Tako uraditi s svih 8 ali posljednja se ne premazuje. Razviti tijesto 50-55cm i isjece se na 12 jednakih trokutica. Na svaki dio staviti dzem, eurokrem( po vasem izboru). Uviju se kroasani, premazu zumancetom i ostave da narastu prije pecenja. Mogu se praviti i slatki, samo povecate kolicinu soli.  user posted image  

    < Poruku je uredio Amelaa RR -- 18.12.2010 11:59:29 >


    _____________________________

    1. ICSI Bahceci-Sarajevo
    22.07.2013pocetak bockanja
    04.11.2013 Beta 1:(
    2. ICSI Bahceci-Sarajevo
    26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
    3. 17.11.2015 Beta 0,1
    4. 30.09.2016 Beta pozitivna
    10.11.2016 Spontan
    5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

    (odgovor članu mamine oci)
    Neposredna veza do poruke: 519
       RE: Recepti,recepti
    18.12.2010 12:53:32   
    Amelaa RR
    Jabukovača

    Potrebno:
    Gotova jufka za pitu
    5 vecih jabuka
    10 kasika secera
    7 kasika prezle
    10 kasika krupno mljevenih oraha

    Agda:
    700gr secera
    500ml.vode

    Priprema:
    -Jabuke oprati,oguliti,narendati
    -Staviti u serpu skupa sa secerom i cimetom da se dinsta 15ak min (bez poklopca)
    -Ostaviti da se ohladi,pa dodati prezlu i orahe
    -Slagati po 4 jufke jedna na drugu..svaku mastiti uljem
    -Na 4toj jufci redati fil,rolati kao pitu..ne stezati previse da fil ne iskipio  kad se bude rezalo..
    -Uvijeni rolat sjeci kako hocete
    -Redati u pouljenu tepsiju..peci Za to vrijeme skuhati agdu/zaljev ..kad provri nek kuha 10 ak min. Kod zaljevanja je bitno da jedno bude hladno, jedno vruce.
    Kod mene je bio slucaj je jabukovaca bila hladna a agdje vruca.
    user posted image


    < Poruku je uredio Amelaa RR -- 18.12.2010 12:54:18 >


    _____________________________

    1. ICSI Bahceci-Sarajevo
    22.07.2013pocetak bockanja
    04.11.2013 Beta 1:(
    2. ICSI Bahceci-Sarajevo
    26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
    3. 17.11.2015 Beta 0,1
    4. 30.09.2016 Beta pozitivna
    10.11.2016 Spontan
    5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

    (odgovor članu Brisani uporabnik)
    Neposredna veza do poruke: 520
       RE: Recepti,recepti
    20.12.2010 11:27:42   
    Amelaa RR
    Potrebno:
    pola čaše mlakog mlijeka
    1 jaje
    2 kasicice soli
    1 kasicica secera
    kesica germe
    1dl ulja
     700gr brasna
    100gr margarina
    pakovanje hrenovki ,malih


    Priprema:
    -Germu rastopiti u toplo mlijeko,dodati i kasikicu secera
    -staviti brasno u zdjelu,dodati germu ,so,jaje i ulje
    -uporedo dodajuci mlaku vodu,zamijesiti mehko tijesto
    Tijesto mijesiti dok se ne pocne odvajati od zidova zdjele
    -Odmah tijesto podijeliti na 5,6 loptica
    -Svaku lopticu razvuci na velicinu palačinka
    -Svaki palačinak premazati sa toplim istopljenim margarinom
    -Sloziti po tri jedan na drugi
    -Razvući tijesto kao kad se razvlaci za pitu
    Ako je potvrdo,ostaviti koji minut da omeksa
    -Razvući ga na pola centa debljine
    -Presjeći tijesto po duzini na pola
    -Hrenovku  staviti na početku tijesta,zarolati par puta pa prerezati
    to je jedan nacin
    drugi nacin je.. Jednu polovinu tijesta isjeći na trokutove,staviti hrenovku na širu stranu pa rolati
    moze se rolati i prazno bez icega,tijesto je odlicno..
    Kiflice poredati u pouljenu tepsiju,i ostaviti oko 40ak min da nadodju
    -Premazati zumancetom,posuti susamom ako se ima,i peci ..
    prco na jacoj temp,dok ne pocnu mirisat pa postepeno smanjivati
    Kad su pecene,izvaditi iz rerne i preci preko njih mokrom rukom.
    Odmah pokriti kuhunjskom krpom da omeksaju

     Kada se tijesto razvalja,takodjer se moze posuti sir po njemu,i rolati..
    Tako se dobiju divne kiflice sa sirom

    user posted image



    _____________________________

    1. ICSI Bahceci-Sarajevo
    22.07.2013pocetak bockanja
    04.11.2013 Beta 1:(
    2. ICSI Bahceci-Sarajevo
    26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
    3. 17.11.2015 Beta 0,1
    4. 30.09.2016 Beta pozitivna
    10.11.2016 Spontan
    5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

    (odgovor članu Amelaa RR)
    Neposredna veza do poruke: 521
       RE: Recepti,recepti
    24.12.2010 23:39:22   
    klemzi
    Ovo sam danas pravila i bilo mi je odlično, pa ako neko želi probati, evo recept ili bujrum kod meneuser posted image user posted image

    Potrebno je:
    400 g mljevenog mesa
    3 mrkve
    1 glavica luka
    so, biber, vegeta
    100 ml kečapa ( ja zamijenila paradajz sosom )
    500 g tankih kora za pitu
    3 jaja
    3 kašike kisele pavlake
    100 g sira edamera

    Priprema:

    Na ulju propržiti sitno isjeckani crveni luk i izrendanu mrkvu. Dodati mljeveno meso i sve zajedno propržiti. Začiniti po ukusu. Dodati kečap i sve dobro sjediniti. Kore podijeliti uzduž, zako da od jedne dobijete dvije. Na sredinu kore staiti fil. Preklopiti koru s lijeve i desne strane prema sredini, a zatim urolati. ( izgleda kao male sarmice kad urolate ).  Poredati u vatrostalnu posudu. Premazati umućenim jajima i pavlakom. Izirendati edamer sir i zapeći. Eto, prijatno user posted image


    _____________________________

    Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
    Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
    Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

    (odgovor članu Amelaa RR)
    Neposredna veza do poruke: 522
       RE: Recepti,recepti
    30.12.2010 12:36:50   
    Hanady RR
    Zvjezde prelivene bijelom glazurom
    Kolači za deda mraza ( pa ko ima modlu jelkicu nek vadi a ne zvjezdicu)user posted image

    potrebno:
    100 gr putera
    100 gr šećera
    100 gr mljevenih badema
    175 gr brašna ( prosijati obavezno)
    1 čajna kašika cimeta
    1 žumanjak
    1 bjelanjak
    2 kaššike rubo nasjeckanih lješnjaka

    glazura
    50 gr šećera u prahu
    sok od pola limuna

    priprema:
    puter otopiti, dosdati šećerm bademe, brašno, cimet, žumanjak i zamjesiti tjesto.

    neka stoji u frižideru 1 sat

    Tjesto razvaljti. uz pomoć kalupa izrezati po želji, premazati bjelancetom i posuti lješnjacima

    Peći u rerni zagrijanoj na 175 stepeni oko 10-15 minuta

    Izvaditi ih i ohladiti...

    ohlađene premazati i namazti glazurom po želji, ako želite čitav oblik ili samo dio ili glazura kao dekoracija snjega kako god.

    ostaviti da se stvden premaz na sobnoj temperaturi i to je touser posted image


    _____________________________

    ''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

    H- 25.6.2006
    F-12.2.2009

    (odgovor članu klemzi)
    Neposredna veza do poruke: 523
       RE: Recepti,recepti
    30.12.2010 13:24:00   
    Amelaa RR
    Zna li neko gdje se imaju kupiti kalupi za sitne kolacice..?

    _____________________________

    1. ICSI Bahceci-Sarajevo
    22.07.2013pocetak bockanja
    04.11.2013 Beta 1:(
    2. ICSI Bahceci-Sarajevo
    26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
    3. 17.11.2015 Beta 0,1
    4. 30.09.2016 Beta pozitivna
    10.11.2016 Spontan
    5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

    (odgovor članu Hanady RR)
    Neposredna veza do poruke: 524
       RE: Recepti,recepti
    30.12.2010 13:26:09   
    mama2009
    IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

    Zna li neko gdje se imaju kupiti kalupi za sitne kolacice..?



    kontaktiraj forumasicu medicslatki


    _____________________________

    Princeza dosla 05.02.2010

    (odgovor članu Amelaa RR)
    Neposredna veza do poruke: 525
    Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
    Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
    Idi na:








    Anketa

    Kupanje bebe.
    пеперутка16

    Jeste li kupali bebu prije otpadanja pupčanice?

    Oznake

    Prijava
    Ime i Prezime
    *
    Adresa
    *
    Poštanski broj Grad
    *
    Broj telefona
    *
    E-mail adresa
    *
    Veličina pelena koje dijete nosi
    *
    Starost vašeg djeteta/vaše djece
    *
    Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *