|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Recepti,recepti
10.11.2010 20:48:32   
sporty mamaa
Ej a jel to ide 10 jaja, 4 cijela u koru i jos 6 zumanjaca u fil... samo jos to please...

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 476
10.11.2010 20:50:15   
samedi

IZVORNA PORUKA: enna

Drage moje mozeli mi neka od vas dati provjereni recept za ruzice sa orasima.Nisam nikad pravila pa bih i to probala da napravim.

Ruzice ja ovako pravim:

dva pakla gotove jufke za baklavu
500 gr mljevenih oraha
200 gr sjeckanih oraha
1 maslac rastopljen
100 gr grozdjica(moze i bez njih)

Agda: 1l vode i 800 gr secera,dvije kriske limuna s korom

Pomijesati sastojke za fil,osim maslaca. Uzimati po dva "lista" jufke kraci dio prvo poskropiti maslacem (ja to radim sa viljuskom) pa onda posuti manju kolicinu fila. Zarolati i sjeci ruzice debljine 1.5 cm otprilike. Redati u namastenu tepsiju dok se ne popuni. Peci dok ne poorumeni,zaliti agdom.

Zaista lako i brzo napraviti,ja sam smotana s kolacima,ali ovo znam cesto napraviti jer je jednostavno.

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 477
10.11.2010 20:53:21   
muaaa
jeste,jeste 10,4 cijela u koru i 6 zumanaca u fil,sa bjelancima radi sta hoces,mozes napraviti pusliceuser posted image user posted image

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 478
15.11.2010 13:50:03   
taurus
joj ja ne mogu da nađem recept za tjesteninu sa četiri sira, onu što se zapeče u rerni
znam da ima od hanady i ima recept od sporty mame
upomoć

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 479
15.11.2010 15:50:45   
Neca xxx
Taurus, ja ti mogu reci kako ja to pravim: skuham makarone, a u posebnoj serpici ugrijem vrhnje za kuhanje u koje dodam dosta mladog sira (nekada stavim i malo abc sira), mozzarelu, trapist i jos neki sir ako ga nadjem i soli. Ja onda pomjesam makarone i taj sos i jos malo ih mjesam na laganoj vatri, jer se meni svidja kada se makaroni i sos dobro povezu. Ja cesto makarone jos samo pospem parmezanom i jedem tako. A da dobijes zapecene, poulji malo vatrostalnu posudu i saspi ovako pripremljene makarone u posudu (samo pazi da onda ovaj sos ne bude previse tecan), na vrhu ja naribam jos malo sira i zapecem. A nekada pomjesam i pavlaku i jedno jaje pa zalijem preko i pustim da se pece. Ma uglavnom, pokusaj ovako, ne moze da ne valja. Prijatno! Nadam se da ce ti se dopasti, ne bih htjela da se sutra probudim sa jacmirom. user posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 480
15.11.2010 17:22:33   
samedi
HITNO

Pravim Monte kolac i pise u receptu da otopim 300gr cokolade u 5 dl, slatkog vrhnja.
KAKO??? Eno stavila sam na ringlu,ukljucila na jedinicu ali je skroz vodenasto,cokolada nece da se sjedini sa vrhnjem,sta da radim,mozda sam trebala na pari otopiti????/ HEEELP!!!

Prohodala 6.6.2011.<3

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 481
15.11.2010 17:24:26   
bebacha
koje vrhnje je

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 482
15.11.2010 17:29:22   
bebacha
ako je vrhnje toplo sklonij s sporeta i mjesaj dok se cokolada ne otopi.
meni se jednom tako odvojilo vrhnje i voda kad sam pravila karamel

< Poruku je uredio bebacha -- 15.11.2010 17:30:02 >

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 483
15.11.2010 17:47:01   
samedi
hej draga moja,evo kolac je vec u frizideru,ipak sam malo beapotrebno digla paniku,ispocetka,kad se tek pocela topiti cokolada cinilo mi se kao cokoladno mlijeko s grudvicama,a onda se super fino otopilo user posted image eh jos samo da se super fino stisne do ujutro user posted image user posted image vrhnje sam kupila meggle i to od litar jer je u bingu potpuno nestalo slatkog vrhnja,jedva sam nasla danas user posted image

Prohodala 6.6.2011.<3

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 484
22.11.2010 14:59:46   
DM
ŠTRUKLE by meuser posted image user posted image

Ovo sam iskombinovala nekoliko recepatq, a i uz pomoć naših forumašicauser posted image

Napraviti tijesto kao za pitu(brašno, so, jaje, voda, ulje i malo, malo praška za pecivo)!
Razviti kao jufku za pitu , ali ostaviti malo deblje, pouljiti i premazati filom(jaja, sir, pavlaka, so i malo mlijeka)pola jufke, srolati i sjeći tanjirom(ivicom)! Ubacati u ključalu vodu(posoljenu), vaditi u pomašćen pleh ili vatrostalnu posudu, poredati na nj kriške nekog sira i preliti vrhnjem(možete mu dodati i jaje) i zapeći da sir porumeni...

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 485
26.11.2010 9:09:05   
M kao Mama
Treba mi pomoć, brzo, brzo, pomagajte

nekada davno sam pravila jedan slani rolat od zelja, i ne mogu da nađem recept, ovako otprilike ide kora pola kg zelja, 5 jaja, 5 kašika brašna, so i 1 prašak za pecivo, ne mogu da se sjetim ide li 5 kašika mlijeka i 5 kašika ulja, šta Vi mislite, treba mi pomoć prijatelja pod hitno,

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 486
26.11.2010 9:13:33   
enna

Mislim da neces pogrijesiti ako stavis i obadvoje nema greske sigurno sretno!!!!user posted image user posted image user posted image

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 487
26.11.2010 9:22:49   
DM

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

nekada davno sam pravila jedan slani rolat od zelja, i ne mogu da nađem recept, ovako otprilike ide kora pola kg zelja, 5 jaja, 5 kašika brašna, so i 1 prašak za pecivo, ne mogu da se sjetim ide li 5 kašika mlijeka i 5 kašika ulja, šta Vi mislite, treba mi pomoć prijatelja pod hitno,

Kora: 0,5 kg špinata
       5 jaja
       5 kašika bršna
       so
Umutiti bjelanca i dodavati jedno po jedno žumanjce, stalno muteći. Zatim dodavati jednu po jednu kašiku brašn i malo soli. Dodati špinat i sve umutiti drvenom kašikom.Masu izliti u pleh i peći 15 min na 180-200 stepeni!
Izvaditi na vlažnu salvetu i urolati!
U0,5 kg mladog sira dodati malo soli i malo kima i umutiti,filovati rolat...Ovaj recept imm i po njemu pravim!

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 488
26.11.2010 9:27:52   
M kao Mama
E, to je baš taj, samo što ga ja nisam zapisala gdje treba i sada muku živa,

super hvala ti draga,

s tim da ja ovako pravim prvo namažem vajkremom koru i malo ostavim da stane, a onda stavljam fil, a fil može da bude po želji, meni se sviđa ovaj malo pavlake, malo majoneze,malo krastavčića isjeckanih, kukuruza i pileća prsa (salama), to promješaim i time filujem, bude dobar.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 489
26.11.2010 9:46:21   
Dinkica
IZVORNA PORUKA: doublemum

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

Kora: 0,5 kg špinata
      5 jaja
      5 kašika bršna
      so
Umutiti bjelanca i dodavati jedno po jedno žumanjce, stalno muteći. Zatim dodavati jednu po jednu kašiku brašn i malo soli. Dodati špinat i sve umutiti drvenom kašikom.Masu izliti u pleh i peći 15 min na 180-200 stepeni!
Izvaditi na vlažnu salvetu i urolati!
U0,5 kg mladog sira dodati malo soli i malo kima i umutiti,filovati rolat...Ovaj recept imm i po njemu pravim!

e super za ovaj rolat, baš sam jednom ovdje tražila recpt trebao mi hitno a da je provjeren, jer imaju neke varijante na netu sa pavlakom unutra i sl. a strah me da ne ispadne kora žilava ili tvrda. Može umjesto špinata i ajvar , baš super za hladna predjela kad ima puno raje, šareno a i ukusno.

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 490
27.11.2010 0:01:22   
selina
pozdrav

imali neko recept kako se prave hurmasice od jabukovog pekmeza?????

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 491
28.11.2010 11:19:38   
Mya_81 RR
Treba mi recept knedli za supu...

Ja znam neki s jajima i grizom, ali nisam nikad pravila...zanima me jesu li to one klasične knedle?

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 492
28.11.2010 11:22:48   
Ben 10
Ja stavim 1 jaje i dosipam griza po potrebi ,ali nemoj puno da ti ne budu tvrde.Kuhaj ih dok ne isplivaju na povrsinu ,onda su gotove.Moji vole tu supu,dosta povrca i malo tjestenine.

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 493
28.11.2010 11:29:12   
Anoniman
jesu...ide jedno jaje, 1-2 kasike ulja, malo vegete ili soli i griz...ako pretjeras s grizom mozes dodati malo mlijeka...kada umutis ostavi u frizideru da griz nabubri (oko 30min-1h)...ja jos stavim persuna da budu sareneuser posted image

(odgovor članu Ben 10)
  Neposredna veza do poruke: 494
28.11.2010 11:32:41   
Mya_81 RR
A je li ih kuhate posebno u kipućoj vodi ili direktno u supu?

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 495
28.11.2010 11:39:19   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

A je li ih kuhate posebno u kipućoj vodi ili direktno u supu?
direktno u kipucu supu...malo smjese uzmes na kasicicu od caja i stavis u kipucu supu...zatim kuhas jos 10 min. pa poklopis...pazi samo da ne pretjeras s kolicinom jer znaju citavu supu popiti...to se meni jednom desilouser posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 496
28.11.2010 15:17:06   
megi
samo da se muaa zahvalim na receptu za tortu
ispala je odlicno s obzirom da je i nisam bas neki specijalista za torte bila sam odusevljena kako je ova ispala
ja sam unijela smo jednu inovaciji u kore sam stavila oraha jer mm  voli orahe

hvala jos jednom user posted image user posted image

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 497
2.12.2010 16:39:38   
Mjeseceva Pratilja
Drage moje, imam problema sa rernom a voljela bih kakav kolacic ili slatko napraviti ali da se ne pece..Pa ako imate recepte za kolace koji se ne peku..Ja cekam. user posted image

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 498
2.12.2010 17:15:13   
š t a
Molim vas neka mi neko da recept; kako se pravi somun?????????????
Ja sam iz Hercegovine, to neznam praviti a voljela bi da znam. Hvala.

I Bog da ptici da nebom leti...
i skoljki da biser stvori...
a majci podari djecu da radja...
njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 499
2.12.2010 19:45:10   
nikita
IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja

Drage moje, imam problema sa rernom a voljela bih kakav kolacic ili slatko napraviti ali da se ne pece..Pa ako imate recepte za kolace koji se ne peku..Ja cekam. user posted image

danas pravila tortu koja se ne pece user posted image

1l Hulala + 250 g secera u prahu dobro umutiti da se slag zgusne pa ga podijeliti na tri jednaka dijela
U prvi dio dodati 300g mljevene plazme
U drugi dio 10 nasjeckanih coko bananica (ne onih pojedinacnih nego sto ih doce vise u pakovanju)
U treci dio naribati 100 grama cokolade za kuhanje

Slagati u manju tepsiju ili u kalup za tortu prvi, drugi zatim treci dio.Dekorirati po zelji.

p.s. mozes staviti vise bananica i cokolade , ja sam dekorirala krasem hehe
jedva cekam da je probam

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Caj
amaniamanic

Koje cajeve trudnice smiju pit...A koje ne ? Svako malo cujem ili vidim ovo smije ovo ne...

odgovorite mi (98%)

odgovorite mi (2%)

Broj svih glasova: 44

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *