|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidanje temperature, kada i čime
17.1.2011 22:29:01   
ziki
Ako su nogice i rukice hladne masiraj da ugrijes i povuces temepraturu iz glave, topla pelena ili fenom isto moze. Meni su savjetovali da kombinujem dalsy(brufen) i paracetamol na 6 sati ako ne spadne tura. i voltaren cepici mogu posle 6 sati

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 1126
17.1.2011 22:29:53   
mala86
IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: mala86

IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: mala86

napisem post ode user posted image user posted image user posted image

ukratko-danas u 3 sam malcu dala volateren cepic polovicu,maloprije mi je imo temperaturu 39.6 u guzi,odmah smo ga pod tus,dala paracetamol sirup,umotala ga u mokar rucnik,prekrila suhim,sad pokazuje da je spala na 37.5(mada mi je dosta topao)

ako se nastavi kad mu mogu dat volatern cepic,nakon koliko?
inace rukice i nogice su mu cijeli dan hladne

ovo nam je prva temper,sva sam izgubljena i bas me strah

sta bi jos mogla uraditi?
bili smo kod dr ima upalu grla,dobio zinat i flavomed
mislim da smijes nakon 6 sati
zar nemas uputstvo

imam,ali gledam ove kombinacije lijekova,voltaren cepic i paracetamol mogu zajedno(panadol baby)jel tako?

mogu...samo gledaj razmak...da mu ne spadne previse temp....a i to se moze desiti

ok hvala user posted image
ma ne mislim sad dati,nego mi predug razmak od 6 sati,mislim si kad ce 3 ujutro,ako bi je opet visoko diglo da znam da mogu njega,uz tusiranje

joj Boze samo da prodje

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1127
17.1.2011 22:32:44   
Anoniman
proci ce
user posted image Sretno

(odgovor članu mala86)
  Neposredna veza do poruke: 1128
17.1.2011 22:36:25   
taurus
mala 86 razmak između dvije doze voltarena mora biti 6 sati
u slučaju da u tom periodu tura počne opet raasti možeš dati paracetamol ili dalsy sirup
naravno sve doze prilagođene težini bebe
u međuvremenu koristiš sve ostale načine skidanja ture, kao što su tuširwanje mlakom vodom, masaža, obloge, glava na visoko, što više tečnosti
uvijek budi oprezna sa doziranjem voltarena, jer prevelike doze mogu dovesti do hipotermije, što takođe predstavlja ozbiljan problem
inače voltaren se daje kada tura prelazi 38,5

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 1129
17.1.2011 22:41:01   
mala86
joj taurus bas sam mislila na tebe

cek da malo razjasnim(prva nam je pa sam sva izgubljena)sve sto sam znala i citala cini mi se da sam zaboravila user posted image

dala sam mu sirup paracetamol u 9,jel mu smijem dati (ako se povisi iznad 39) negdje oko 12 bar pola voltarena?

pije,doji,danas je do vecere imo super apetit,veceras nije htio nista

Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1130
17.1.2011 22:46:09   
taurus
ako sam te dobro shavtila prvu dozu voltarena si dala danas u 15 sati, ako je tako smiješ ponoviti voltaren ako vam paracetamol ne pomogne
turu si mjerila rektalno, što znači da ti pokazuje pola stepena više od ture mjerene na koži
jesi li masažom pokušala povući turu u noge

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 1131
17.1.2011 22:50:32   
mala86
IZVORNA PORUKA: taurus

ako sam te dobro shavtila prvu dozu voltarena si dala danas u 15 sati, ako je tako smiješ ponoviti voltaren ako vam paracetamol ne pomogne
turu si mjerila rektalno, što znači da ti pokazuje pola stepena više od ture mjerene na koži
jesi li masažom pokušala povući turu u noge

nisam user posted image ,nisam za to ni znala dok sad nisam procitala sad post od ziki!sad spava da ga probudim pa masiram ili cekam da se sam probudi da doji?

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1132
17.1.2011 23:04:42   
Mya_81 RR
Nemoj ga buditi ako sad nema temp.

Želim vam mirnu noć i da temp. prodje što prije user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 1133
17.1.2011 23:06:48   
taurus
ne moraš ga buditi zbog toga ako glavice nije previše vrela
postavi mu veliki jastuk ispod glave, tako da je podignut i da tura ide u noge
kada vidiš da su noge tople onda mu obučeš čarape natopljene ili razblaženim alkoholom ili sirćetom (neko stavlja i senf-ja nisam probala)
rastvorom alkohola možeš lagano masirati cijelo tijelo, a naročito pregibne regije gdje su vene (ručni zglob, iza koljena i lakta), malo vrat i sljepoočnice
pazi da ti rastvor bude sobne temperature, nikako hladan

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 1134
18.1.2011 1:00:46   
Dalil@

kada vidiš da su noge tople onda mu obučeš čarape natopljene ili razblaženim alkoholom ili sirćetom (neko stavlja i senf-ja nisam probala)
rastvorom alkohola možeš lagano masirati cijelo tijelo, a naročito pregibne regije gdje su vene (ručni zglob, iza koljena i lakta), malo vrat i sljepoočnice

Ne ovo. Od par pedijatara sam cula da se ovo niposto ne radi. Otkriveno je da alkohol samo privremeno spusti temp. da bi je zatim naknadno cak i podigao za stepen vise. Dakle, samo tusiranje, kvasenje mlakom vodom i oblozi sirce/ stajaca voda.

Sretno

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1135
18.1.2011 1:11:04   
lost
IZVORNA PORUKA: Dalil@

Ne ovo. Od par pedijatara sam cula da se ovo niposto ne radi. Otkriveno je da alkohol samo privremeno spusti temp. da bi je zatim naknadno cak i podigao za stepen vise. Dakle, samo tusiranje, kvasenje mlakom vodom i oblozi sirce/ stajaca voda.

Sretno

Slažem se, ja sam ped. sestra i radim u struci i mi to nikada tako ne radimo. Radimo samo frikcije sa vodom, masiranje cijelog tijela i stavljanje obloga u predjelu aksila i prepona. Oblozi stoje najviše 15min i skidaju se pa se postupak ponavlja nakon 1h ili po potrebi

Don''t be sad because of people. They will all die!!

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 1136
18.1.2011 1:13:09   
Visnja RR
"Pokazalo se da nema nikakve prednosti u korištenju lakohlapljivih tekućina (alkohola) u odnosu na običnu prokuhanu i ohlađenu vodu. Također, vinski, jabučni ocati nemaju nikakvih prednosti nad vodom. Voda se prokuhava kako bi se iz nje odstranio klor koji bi mogao nadražiti osjetljivu dječju kožu. Primjenjuju se tako da se na prsa i stomak djeteta stavi tkanina (najbolje pelena ili čista kuhinjska krpa) namočena u mlakoj vodi i lagano iscijeđena. Preko nje se stavlja suh peskir. Oblog se mijenja svakih 15 minuta do pola sata, kada se potpuno ugrije, ovisno o situaciji. Stavljanje obloga na male površine - šake, stopala, čelo- nema značajnijeg efekta na skidanje temperature"

Temperatura

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu lost)
Neposredna veza do poruke: 1137
18.1.2011 8:46:52   
mala86
hvala svima user posted image
bojala sam se ali noc nam je prosla ok user posted image !oko 3 sam mu dala pola cepica i spala mu je!sad je hvala Bogu nema(nadam se da nece ni doci)

jutros je nesto i doruckovo,evo ga sad se igra veseo je pravo

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1138
22.1.2011 15:32:09   
Ninushka
Koji vi toplomjer koristite za mjerenje temperature?
Nama se digitalni pokazao jako lošim, pokazivao je manje svaki drugi put prilikom mjerenja, a onaj stari sa živom se pokazao boljim.
Tim sam toplomjerom mjerila bebi temperaturu ispod pazahu i dodala još 5 C. Može li to tako, mjeriti temp sa živinim toplomjerom bebi ispod pazuha, jer mi je nekako teško tim toplomjerom mjeriti u guziuser posted image  
Čula sam da ima i onaj što se samo prinese bebinom čelu, da li je i ovaj živin efikasan za male bebe?

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 1139
22.1.2011 15:38:39   
bebacha
nemoj nista dodavat.to sto izmjeris pod pazuhom tp je temp.
zivin je najtacnij al treba se dugo mjerit.ja koristim obadva pa provjerajem na sebi tacnost

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Ninushka)
Neposredna veza do poruke: 1140
22.1.2011 15:44:44   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bebacha

nemoj nista dodavat.to sto izmjeris pod pazuhom tp je temp.
zivin je najtacnij al treba se dugo mjerit.ja koristim obadva pa provjerajem na sebi tacnost

i ja ovak radim mada i meni je bolji onaj obicni nego digitalni.

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 1141
22.1.2011 16:17:26   
Ninushka
-dajete li paracetamol ako je temp 37 i po ili 38????

meni je on prevruc da bih cekala 39 pa tek tada obarala temp, kao što piše u prvom postu
"Kad se temperatura, mjerena pod pazuhom popne na 38.5 celzija, dakle to je 39 mjereno u uhu ili guzi tada se skida temperatur. 
Ali slijedite I svoj instikt!!!
" ili pak slijedite svoj instinkt.... nekako mi je puno da čekam da se popne do 39 pa da tek tada skidamuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1142
22.1.2011 16:29:34   
Anoniman
I meni se onaj na živu pokazao boljim i s njim mjerim uvijek pod pazuhom,nisam nikad svojim djevojčicama mjerila u guzi temp. pa i dr samo mjere ispod pazuha,i mislim da se ta temp. "uvažava" i uglavnom sačekam da se temp. popne na 38.5 i onda dajem sirup.
Ninushka,otkad beba ima temp. ?Jeste išli dr. ?

(odgovor članu Ninushka)
  Neposredna veza do poruke: 1143
22.1.2011 16:34:55   
bebacha
ja ne skidan do 38,5
opet ponavljam kad mjeris temp ispod pazuha nista nemoj dodavat.kad se mjeri u guzi onda se oduzme.
vidim da je babc mali,ja bi njega ipak odvela doktoru.i mi smo imali temp s 3 mjesca i nalati pokazali visoke leukocite i crp i sad neznam odakle upale.
moze biti i od zubica al ipak je tp mala beba a vrijeme je virusa

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1144
22.1.2011 16:37:56   
Ninushka
Nismo išli doktoru, a ima temp od sinoć, danas u toku dana nije imao i evo maloprije izmjerila 37 i po i dala sam pola doze paracetamola jer mi je baš vruć...mislim da nije u pitanju virus barem mi tako ne djeluje nego da je baš u pitanju zubić...živa ne znam šta da radim...da ga vodim doktoru jer je beba mala ili?????

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1145
22.1.2011 16:42:40   
bebacha
vidis ide noc i temp se penjeuser posted image user posted image i vjerovatno ce jos rast,nazalost.ja bi njega odvela doktor,mala je beba.
i nebi davala paracetamol do 38,5-ako te je bas strah tusiraj ga

(odgovor članu Ninushka)
Neposredna veza do poruke: 1146
22.1.2011 17:25:31   
Ninushka
evo sada spava, nakon što je bljucnuo pola doze paracetamola....dojio je i temp je još 37.5 ..... kada  se rpobudi ako temp bude tu tuširam ga i idem sa oblogama... pile malo sav je izgubljenuser posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1147
22.1.2011 17:42:33   
mala86
je mali ali nemoj se brinut user posted image !u svakom slucaju ako krene gore a vidis da ne mozes skinut idi doktoru

Mi koristimo zivin,nisam htjela digitalni ni kupovat,ovom vjerujem
a tako maloj bebi je najbolje da izmjeris tem u guzu,a ispod pazuha se nista dodaje!u guzi se skida od 0.3-0.5 stepena zato sto je tamo veca prokrvljenost

i tusiranje mlakom vodom dosta pomaze

(odgovor članu Ninushka)
Neposredna veza do poruke: 1148
23.1.2011 13:31:54   
Crvena
Sve nacine skidanja temp sam isprobala, nama je najbolje pomoglo tusiranje mlakom vodom.
Cak je i antibiotik djelovao tek cetvrti dan.user posted image

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 1149
23.1.2011 19:48:25   
Ninushka
gracanka, bebacha, felix, crvena, mala86 -hvala puno na savjetim a oni itekako dobro dođu u nemilim situacijama...

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *