|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidanje temperature, kada i čime
5.1.2011 10:42:42   
bebacha
aha,hvala.znaci bebama do godine se nemoze nista kombinovat jer moza samo parecetamol

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1101
5.1.2011 11:19:00   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: škorpija

lijekovi se mogu kombinaovati ali moraju biti različiti , znači jedan da ima u sastavu paracetamol, a drugi brufen, znači ne smije se davati paracetamol sirup i lupocet čepići ili dalsy sirup i voltaren čepići.

Ja sam jednom poslije dalsy-ja dala voltaren.

I negdje na RR sam dobila info da se ovo smije kombinirati user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1102
5.1.2011 11:32:06   
dinaa
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

lijekovi se mogu kombinaovati ali moraju biti različiti , znači jedan da ima u sastavu paracetamol, a drugi brufen, znači ne smije se davati paracetamol sirup i lupocet čepići ili dalsy sirup i voltaren čepići.

I ja sam ovako kombinovala po preporuci ped.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 1103
5.1.2011 11:38:26   
škorpija
e ne znam meni je ljekar rekao da su ibuprofen i dikolfenak iz iste pordiec lijekova i da su oba dosta jaka pa da ih ne treba kombinovati. a dalsy nam nažalost niekad nije pomagao, čak nam je i paracetamol bio učinkovitiji od dalsy-ija, ali sva djeca su različita i različito reaguju na lijekove

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 1104
5.1.2011 11:40:32   
Hanady RR
a meni je predijatrica rekla one zime kada mi je hanadi 8 dana ima temperaturu virusnu ( kada smo mislili da ima H1N1) da na 4 sata dajem kombinovano sirup paracetamol i dalsy...i to joj je i pomoglouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1105
8.1.2011 16:32:04   
mama dada
I nama je rečeno da na 4 sata možemo davati Dalsy, između paracetamol, međutim nama nije bilo nikakve fajde od paracetamola, dok je Dalsy izvrsno djelovao. Sve je to individualno, od djeteta do djeteta, stoga je najbolje između lijekova koristiti i druge metode skidanja temperature( tuš, oblozi) kako bi se postigli što bolji rezultati.
Čepići se daju samo u slučaju da dijete povraća( tako su bar nama rekli, te da je sirup u svakom slučaju bolji).
Što se tiče moje "maze", temperaturica nam je spala tek treći dan, nakon toga beba se osula, isprepadani jedva smo čekali da se praznicic završe i da idemo doktoru. No smireno, pedijatrica nam je rekla da ništa ne brinemo da kod izbijanja zubića može da se javi i osip, a da se temp. može tolerisati sve dotle dok je dijete veselo i nema drugih simptoma. Eto mame ukoliko neko bude imao sličnih tegoba da znate da od zubića može da izbije i osip i da se ne plašite, sve se smiri i povuče za dan, dvauser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1106
9.1.2011 21:59:49   
Lady26
Da ne pisem na temi za savjet, zbog OT.
Lana spava, okupala sam je tj tusirala mlakom vodom ači (tura ipak ostala ista) i stavila sam joj pola cepica lupocet, nadam se da ce spasti, danas cijeli dan konstantno 38,1-38,5 ni manje ni vise...

Upravo mi je po 2x u sat vremena povratila, jedva je popila malo caja mlijeko nece...pa dokad vise...user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu mama dada)
Neposredna veza do poruke: 1107
9.1.2011 22:04:41   
Anoniman
lady,ja mislim da je i viroza.Danas mi bas zena prica komsinica ,da su svi bolesni proliv/povracanje.
Njena beba ima 11.mjes.povraca sve zivo i proliv sa turom.Vodila je dok.kaze virus neki pokupio.
Probaj dat ako imas ipubrufen nedaji mlijeko ako povraca ili daji al max.40ml pa postepeno povecaji ne velike doze povratice sigurno budi nazalost .
Bas mi je zaouser posted image user posted image dusa draga
user posted image user posted image user posted image ako,nebude bolje sutra vodi je ped.
Nadam se da oce abd.

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 1108
9.1.2011 22:06:26   
Anoniman
povaracal ti caj??'kad das sem mlijeka.
Meni su govorili ako caj nepovrati o.k je ako i caj povraca nije dobrouser posted image nazalost sve sam to prosla.
Proce i kod vas abd. mila ....zao mi vas je puno
uz vas smouser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1109
9.1.2011 22:30:51   
Lady26
Ona kaslje, i bili smo 2x dnevno na inhalacijama, i sad vise kaslje i izbacuje slajm, ne povraca ona stalno, nego vecinom kad zaspe i zakaslje se i pokusava taj slajm izbaciti i onda povrati.Samo jse veceras na jedan gutljaj mlijeka zakasljala i povratila, pa na spavanju opet (al nije imala sta vise izbaciti samo sluz i caj). Tek sam je uspjela uspavati, ne da mi se pomaknuti od nje, bas se muci user posted image
Turu nisam mjerila ali nije vise onako vruca, mislim da cepic djeluje...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1110
9.1.2011 22:33:49   
Lady26
Hvala ti puno, bas mi je tesko, umorna sam tj obje smo, iscrpljen, ne spavamo tj. ja, ona spava na meni vecinu noci

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1111
10.1.2011 10:09:15   
Anoniman
Lady,kako je lana od jutros jel bolje mila????

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 1112
10.1.2011 10:46:58   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: mama dada

I nama je rečeno da na 4 sata možemo davati Dalsy, između paracetamol, međutim nama nije bilo nikakve fajde od paracetamola, dok je Dalsy izvrsno djelovao. Sve je to individualno, od djeteta do djeteta, stoga je najbolje između lijekova koristiti i druge metode skidanja temperature( tuš, oblozi) kako bi se postigli što bolji rezultati.
Čepići se daju samo u slučaju da dijete povraća( tako su bar nama rekli, te da je sirup u svakom slučaju bolji).
Što se tiče moje "maze", temperaturica nam je spala tek treći dan, nakon toga beba se osula, isprepadani jedva smo čekali da se praznicic završe i da idemo doktoru. No smireno, pedijatrica nam je rekla da ništa ne brinemo da kod izbijanja zubića može da se javi i osip, a da se temp. može tolerisati sve dotle dok je dijete veselo i nema drugih simptoma. Eto mame ukoliko neko bude imao sličnih tegoba da znate da od zubića može da izbije i osip i da se ne plašite, sve se smiri i povuče za dan, dvauser posted image

Meni ovo više liči na trodnevnu virozu...

Obično traje tri dana, temperatura se skine, ali opet vrati, a nakon nje se pojavi osip...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu mama dada)
Neposredna veza do poruke: 1113
10.1.2011 11:12:12   
Lady26

IZVORNA PORUKA: felix

Lady,kako je lana od jutros jel bolje mila????

Noc je bila bez temperature ali je kasljala i budila se, i jutros bila ok, al oko 10 opet temp 38,3. Kenjkava je (malo folira, malo stvarno), postala je placka prava...Ostala sam kuci danas, ne odvaja se od mene, morala sam zbog tete. Znam da je boli kad kaslje, dusa me boli ne mogu joj pomoci. Danas cu je odvesti dr nek joj da neku drugu terapiju, ova ocigledno nema efekta.

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1114
11.1.2011 11:12:23   
Lady26
Teta Lani jutros dala Dalsy sirup (2,5ml) na temperaturu od 37,2 user posted image user posted image user posted image , kaze za svaki slucaj?!?!?!

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1115
11.1.2011 11:44:02   
puma
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

ja kombinujem paracetamol i voltaren cepice, po preporuci dr. ali samo u slucajevima kada temperatura prelazi 38,3 i tesko se skida, onda ukljucujemo cepice

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 1116
11.1.2011 11:46:27   
puma
IZVORNA PORUKA: Lady26

Teta Lani jutros dala Dalsy sirup (2,5ml) na temperaturu od 37,2 user posted image user posted image user posted image , kaze za svaki slucaj?!?!?!

nisam nikad davala Dalsy, ali paracetamol jesam... bez obzira na temperaturu, paracetamol sirup se cesto koristi za ublazavanje bolova kod djece...

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1117
11.1.2011 11:49:07   
škorpija
Lady nema potrebe za davanjem lijekova za skidanje tako male temperature, pogotovo ne dalsy-ja, ja ne dajem, ništa dok temperatura ne pređe 38, ali eto da je teta barem dala paracetamol, mi smo dalsy dobili jednom na pedijatriji kad je malac imao temperaturu 39,8, a prije toga su nam samo paracetamol davali

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu puma)
Neposredna veza do poruke: 1118
11.1.2011 11:59:02   
Lady26
Ma ja sam user posted image ... na poslu sam i nazovem pitam jel danas ima turu i kaze nema hB 37,2 al joj je dala sirup za svaki slucaj user posted image user posted image ...pa hajmo svi piti sirup dnevno da ne bi nam narasla temperatura ne daj boze u toku dana....
Jos kad sam krenula kazem, preko 38 da joj da 2,5ml dalsy sirupa, a ako bude veca pola cepica umjesto sirupa...kaze ok i evo...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1119
15.1.2011 14:44:19   
lila25
i kod nas tura nikakvih nema simptoma niti kaslje niti mu nosic curi samo temperatura odjednom skocila,paracetamol nam nije pomagao pa sam mu pola cepica i omah djelovao dala sam mu prije osam sati ali izgleda da se opet povecava temperatura.Koliko mu smijem cepica dati...izgleda da cemo morat do dr. iako mi se ne ide zbog ovih virusa...

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1120
15.1.2011 14:51:26   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: puma

IZVORNA PORUKA: Lady26

nisam nikad davala Dalsy, ali paracetamol jesam... bez obzira na temperaturu, paracetamol sirup se cesto koristi za ublazavanje bolova kod djece...

potpisujem ovo.
Ja sam davala parac.kad je imao 37 ,5 recimo dajem uvjek.Da neide na gore a i zbog bolova tako nam receno.

(odgovor članu puma)
  Neposredna veza do poruke: 1121
17.1.2011 22:17:08   
mala86
napisem post ode user posted image user posted image user posted image

ukratko-danas u 3 sam malcu dala volateren cepic polovicu,maloprije mi je imo temperaturu 39.6 u guzi,odmah smo ga pod tus,dala paracetamol sirup,umotala ga u mokar rucnik,prekrila suhim,sad pokazuje da je spala na 37.5(mada mi je dosta topao)

ako se nastavi kad mu mogu dat volatern cepic,nakon koliko?
inace rukice i nogice su mu cijeli dan hladne

ovo nam je prva temper,sva sam izgubljena i bas me strah

sta bi jos mogla uraditi?
bili smo kod dr ima upalu grla,dobio zinat i flavomed

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1122
17.1.2011 22:21:45   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mala86

ukratko-danas u 3 sam malcu dala volateren cepic polovicu,maloprije mi je imo temperaturu 39.6 u guzi,odmah smo ga pod tus,dala paracetamol sirup,umotala ga u mokar rucnik,prekrila suhim,sad pokazuje da je spala na 37.5(mada mi je dosta topao)

mislim da smijes nakon 6 sati
zar nemas uputstvo

(odgovor članu mala86)
  Neposredna veza do poruke: 1123
17.1.2011 22:24:51   
mala86
IZVORNA PORUKA: dadada

zar nemas uputstvo

imam,ali gledam ove kombinacije lijekova,voltaren cepic i paracetamol mogu zajedno(panadol baby)jel tako?

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1124
17.1.2011 22:26:07   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: dadada

zar nemas uputstvo

imam,ali gledam ove kombinacije lijekova,voltaren cepic i paracetamol mogu zajedno(panadol baby)jel tako?

mogu...samo gledaj razmak...da mu ne spadne previse temp....a i to se moze desiti

(odgovor članu mala86)
  Neposredna veza do poruke: 1125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *