|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart)
17.1.2011 22:59:19   
lejla80
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

Nemam bas vremena da citam sta ste pisale,idem vani..Pa cu veceras ili sutra...

Samo da vam javim da sam bila na kontroli. Bebica je malo spavala na CTG-u,pasmo malo drmnuli stomu i probudili je. CTG je uredu,pritisak uredu...

Radila opet ginekoloski,bio je malo grublji nego prosli put,ali nije toliko strasno...

ja i dalje samo jedan prst otvorena user posted image

Prekosutra me opet zakazao za CTG i ginekoloski...

A onda kaze,do nedjelje ako se ne porodim d ami isprovocira porod i porodi me u nedjelju kad je dezurni...

Opet ja sa svojim brigama..Ziva ne znam sta da radim?! kaze on sve je zrelo i spremno. ja kazem,pa akko to..kaze on malo gelom da isprovociramo i porodim te...

Ja nesto nisam za to... Tek mi je sutra termin,pa i da predjem,nisam ni prva ni zadnja...

Voljela bi da to sve ide svojim tokom..Prirodom...

Sta vi mislite??? dajte neki savjet,pomoc....

Draga samo se nemoj mnogo sikirati,mnogo nas je prešlo termin...sama sam ti takva, to dobro znaš. Tebi je najvažnije da je sa tobom i bebicom sve ok a porod će krenuti kad tad. Znam da ti je već postalo teško al izdrži još malo, tako si blizu. I meni je dr rekao da dođem u petak da me porodi, vjerovatno je mislio na taj gel al eto vodenjak puče dan ranije što i jesam jedva čekala. Ti samo idi redovno na CTG a o induciranju poroda moraš donijeti sama odluku..uglavnom ako već moraš izazvati porod, biće najbolje za tebe da tvoj dr bude tu uz tebe a ne da tamo nekakvi donose odluke bez nekih posebnih konsultacija...Želim ti puuuuno sreće i strpljenja i aBd da se uskoro sve završi..pusa

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 301
18.1.2011 10:08:33   
m.i.n.a.
Jutric spavalice...
Kako ste sve redom odjutros..krenula sam prvo sve nabrajat pa sam skontala da je to tesko:)
Nadam se da vam je osvanuo lijep dan iako je vani bezz pravo..bas mi je dosta magle:)
Ja koliko vidim danas nista od kafe,da ja planmiram kupanje ili ce doci do promjene..hihi..idem stagod doruckovat mada vise nemam ideje sta bih jela..a dotad se nadam da ce se neka probuditi..:)[/right]

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 302
18.1.2011 10:35:01   
Cickolini
Juuuutroooo trudnjace, sta ste se to uspavale???

Izgleda da je gotovo i sa mojim dobrim spavanjem. Evo posljednje dvije noci lose spavam :( Nadam se da ce se to promjeniti. Kako ste mi vi sve od reda??? Ja danas u pola dva na CTG i UZ ... vise mi je dosadilo frrrrrr

Mino vidim presla si na jednocifrene brojeve haha ... brojis sitno hahaha sad ce bebica napolje :)

Rime je pretpostavljam 2u1 jos uvijek hehe ali danas je tek pravi datum ako sam dobro shvatila ... pa sretno draga da budes jedna od 3% zena koje se porode na termin :)

Jedan veliki zagrljaj za sve user posted image od mene i moje user posted image !!!

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 303
18.1.2011 11:17:00   
Medi_87
Jutro, evo i meneuser posted image jesam se napajkila ko nikad, sinoc dosla od mame i odmah spavanac, tek se maloprije probudila,i to me glad probudila Bog zna kad bih ustala
I sta je s tom kafom zene, zabušavate!!!

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 304
18.1.2011 11:38:53   
taurus
jutro drage moje

ja išla jutros u skerlićevu da mi dr uradi one briseve prije poroda i usput me žena i pregleda
kaže grlić skroz skrećen i prohodan za jedan prst
pojavilo mi se i lagano krvarenje, ali mi je dr rekla da to i očekujem zbog pregleda
dala mi je uputnicu za bolnicu ako krenu bolovi da idem gore
sada me ništa ne boli, pa vidjećemo
hajde rimljanka i mina porađejte se više, da i ja dođem na reduser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 305
18.1.2011 12:04:30   
belmica
tauris, ti bas usitnila :)
bit ce to sve ok akobogda!
sad sam zvala dr. Lejlu rece da je puno zena naruceno za petak pa da dođem ja u cetvrtak izmedju 12 i 14
drzim ti fige !!!

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 306
18.1.2011 12:05:25   
m.i.n.a.
Draga Medi i ja bih da znam hocel danas sta biti ili nece..uhh kako to zvuci,mislim sad za kafu:)ja se ulijenila,nikako da se pokrenem odjutros,udubicu trosjed:)jel ono danas ispit..sretno...
Taurus..sta da ti kazem..i ja bih prije danas vec sutra al nije do mene..ustvari ne smijem se zalit nije mi lose ni ovako samo sto sam danas usporena,strahota,samo jedem i sjedim tj.lezim..grozno..sinoc sam kao i Cickolini lose spavala pa sad mahmuram..kako je prosao pregled,ja cu sutra ili prekosutra da i sa tim zavrsim..:)

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 307
18.1.2011 12:20:48   
Rimljankaa
Jutro drage moje....

Ja sam opet u svojim brigama,sta da vam pricam?!

Gora mi je ova polovina devetog mjeseca nego citava trudnoca. Tacno da izludim.

Sva trudnoca mi je,hvala Bogu,prosla uredno,bez ijedne brige i sikiracije,a eto sad sam pocela da pijem i Apaurine. Sinoc popila i legla...

Malo citala na internetu o tom induciranom porodu i kako vidim to uzasno boli.

Kod mene nikakvih naznaka... Zacepljena,pa zacepljena...

Nisam se ja s ovim doktorom dogovorila da me bas on porodi,ali se nekako podrazumjevalo jer mi je on vodio cijelu trudnocu i imali smo stvarno korektan odnos.
Nisam nikad trebala ni uputnice,niti sam cekala,uvijek se cujemo telefonom i dogovorimo pregled.. Ali je on bas navalio da me on porodi... Valjda iz nekih svojih interesa.

Nemam nista protiv induciranog poroda,ako moram.. Da je plodna voda zamucena isl. A ovako bez nekog velikog razloga necu!

Sutra opet idem na CTG. Jucerasnji mi je bio uredu, pritisak mi je isto uredu,ova sestra sto mi je snimala CTG,kaze,uh ovo je bas nisko..ja pitam sta znaci to,kaze ona jos malo ako Bog da...

Opet ce me sutra pregledati ginekoloski,mada vise sumnjam da cu se od jucer vise otvoriti.

Pricacu opet sutra s njim,i reci mu da ne zelim provociranio porod,ako nemoram.

Znate li vi koliko tacno moze zena prenjeti??? I kako se vidi stanje plodne vode? On mene vise nikako negleda na UZ,vec samo ginekoloski.

I onda,ja imam jako neredovne menstruacije. Nikad nisam znala tacno kad cu dobiti,ali nikad  prije 30 dana... Pa kontam mozda mi ni termin poroda nije izracunat najbolje. Jer zadnji UZ kad sam radila,bila sam 39-ta sedmica, velicina bebe je odgovarala 37-moj sedmici. Rekao je da je to uredu...

I sad kaze da ako nista nebude u nedelju da me porodi,on je u nedjelju dezurni. To znaci,da bi ja do tada prenjela nekih 5 dana. Mislim da to nije puno,da bi zurila i izazivala bolove i nazor se poradjala.

Ogroman mi je pritisak..Stalno mislim o ovome,a onda kad me jos nazovu i pitaju jesi li tacno bi telefon razbila...

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 308
18.1.2011 12:40:25   
vjestica
rimljanka potpuno te razumijem i oko tih poziv (došlo mi da isključim telefon, ali nisam radi najbližih)
moguće da jew bila kasnija ovulacija, a i da nije, nema veze, meni je ovulacija i oplodnja bila 13 dc (radila inseminaciju pa znam) pa sam prenjela, nikakvih naznaka nije bilo za porod
meni su radili ctg i ginekološki pregled, i jednom uzv zbog protoka (samnom su malo oprezniji bili zbog steriliteta)
iako nema nikakvih naznaka za porod, on može svaki čas krenuti, tako je i meni odjednom - puko vodenjak, za sat počeli bolovi (dalje neću da pišem, da te ne sekiram user posted image )

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

Neposredna veza do poruke: 309
18.1.2011 12:41:18   
vjestica
eh da, termin poroda je +/- 15 dana tako da nema žurbe za indukcijom ako ste ti i beba ok

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 310
18.1.2011 12:46:33   
Rimljankaa
Vjestice,ja se super osjecam cijelu trudnocu. I sad.. Samo me sikiraju.. CTG je jucer bio uredu,ono izmedju 12-140. Beba je malo spavala,prodrmali stomak,odmah se probudila. Pritisak mi 115/70. Cijelu trudnocu imam tu negdje slican pritisak.

I sad,ima do nedjelje jos dosta,mozda i samo podje,a sta ako nekrene?! ne znam d ali da pristanem da mi isprovociraju porod ili ne?!

Jer drugacije je kad pukne vodenjak,ili pocnu bolovi a neotvaras se..ipak je prirodno krenulo,pa ti onda ubrzaju porod. A drugacije da ja "zdrava-prava" odem,legnem i oni mi provociraju porod...

A ne znam zasto je frka da se ceka tih nekih 15-tak dana????!!!!
Ja imam osjecaj da je to smao zato da bi me taj doktor pordio...A bojim se i da odbijem,da nesto ne nastetim bebi ili sebi...

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 311
18.1.2011 13:01:47   
Medi_87
Mincek izgleda nista od kafeuser posted image user posted image user posted image zene se ulijenile, ispit mi odgodjen profesorica bolesna, pa danas malo domaram, sutra moram na Jezero sa sekom da uganjam doktora
Sad malo namirila po kuci samo odrzavam, rekla mi seka opet doci jedan dan sve generalno precistiti i prozore opratiuser posted image kad se malo priblizi, a do tada cu ja odrzavati, sinoc kad sam dosla sreca muzic nije nista "pozarovio" user posted image user posted image user posted image valjda se bojiuser posted image user posted image user posted image da ga ne napadnem, ali mi je zato smazo tortuuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 312
18.1.2011 13:04:48   
m.i.n.a.
E Rimljanko tacno sto kazes,citava trudnoca protekla kako treba i sad te namucise i nasekirase pravo..ja se sve tjesim kao i ti ako je sve dosad bilo ok bice i odsad a sad sam se tacnu zabrinula sta ce mi sutra reci..a i tebi..jer otprilike manje vise imamo istu trudnocu,znam da je svaka drugacija ali eto ni ja nisam imala nikakvih aman problema i nalazi uvijek ok..a sta mislis,ne kazem da pretjerujes ali eto da probas malo sama ucinit sta da se krenes otvarat brze..jedes li hurme,ananas,ima li keksa..setas li,malo uz stepenice..sjecam se da je cini mi se Malena setala uz stepenice i da joj je uspjelo a bila je prenijela oko sedmice..ne kazem da se trebas naprezat,forsirat ili da ce i ovo uspjeti al eto..kazem sta sam zapam,tila od proslih slucajeva..naravno sve je opet do tebe..ja i dalje stojim da ako je sve ok sa tobom i bebom a plus ni ko ce znat jel dobro odredjen termin,da ne treba zuriti..u jednu ruku je mozda i bolje da te on porodi jer svo vrijeme te prati,ipak je doktor i dosad na finom glasu ako to sta znaci pa ne vjerujem da bi namjerno savjetovao nesto sto je lose za tebe ili bebi...sta god da odlucis,cekat ili prihvatit njegovo misljenje,pitaj nek ti u detalje objasni sta znaci taj gel,jel pod moranjem,jel nuzda bas..znam da ce se izmotavat sa odgovorima ali ako nista mora reci i nesto smisleno sto ce tebi opravdat odluku i reci da si pravilno odlucila..ne mogu biti pametna pa ti reci direktab odgovr jer je to stvarno tesko i odgovorno..ali u svakom slucaju ja mislim da sve dok si ok ti i beba pa i sa gelom i bez gela da krene da ce to sve proci u redu i da cemo se vec za dvije sedmice ovom smijati..:)nadam se..

Neposredna veza do poruke: 313
18.1.2011 13:06:58   
Cickolini
Rime draga nemoj se bojati unaprijed. Cinjenica je da svaki porod boli pa bio induciran ili ne, nekog manje-nekog vise. Plodnu vodu gledaju na ginekoloskom pregledu tako sto uzmu malo plodne vode i za to trebas biti otvotena bar jedan prst (sto ti jesi) i na osnovu toga odlucuju da li dalje cekati. Cak kazu da taj pregled moze potaknuti porod pa to rade tek kad preneses (nije bolan, ali je neugodan). Moja prijateljica je prenjela 10 dana i onda su je poslali na carski nisu ni pokusali prirodno jer je beba velika i bila je dosta visoko. I ja imam neredovne cikluse, ali su meni datum odredili na osnovu UZ na pocetku trudnoce, a ne na osnovu ciklusa. Zato uvijek kazu od 20.01. (po ciklucu) do 25.01. (termin) po UZ  Ja ako prenesm duze od 5 dana ja cu na svoju incijativu traziti indukciju jer se bojim da bi moglo doci do komplikacija ako bude duze pogotovo jer mi ni termin nije siguran. Nemoj se bojati toga, gel ti samo potakne tvoje tijelo. Drugo nesto je inekcija koja forsira tvoje tijelo da se otvori, ali ni toga se nemoj bojati bitno je samo da bebac i ti budete dobro i zdravo. A ja vjerujem da ces ti svoje prirodne trudove docekati. Vidjet ces ... lazu curice obicno malo kasne. Nemoj se sikirati i malo i ti poguraj ... vruca kupka, malo "keksa" haha i vidjet ce eto bebice hehe (mada ja guram, ali ova moja ne izlazi haahaa)

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

Neposredna veza do poruke: 314
18.1.2011 13:10:02   
m.i.n.a.

IZVORNA PORUKA: Medi_87

Mincek izgleda nista od kafeuser posted image user posted image user posted image zene se ulijenile, ispit mi odgodjen profesorica bolesna, pa danas malo domaram, sutra moram na Jezero sa sekom da uganjam doktora
Sad malo namirila po kuci samo odrzavam, rekla mi seka opet doci jedan dan sve generalno precistiti i prozore opratiuser posted image kad se malo priblizi, a do tada cu ja odrzavati, sinoc kad sam dosla sreca muzic nije nista "pozarovio" user posted image user posted image user posted image valjda se bojiuser posted image user posted image user posted image da ga ne napadnem, ali mi je zato smazo tortuuser posted image user posted image user posted image

Hehe..Medi znaci i ti mislis nista od ovog..da se ja prihvatim svog posla..a taman sam imala fin izgovor..:)i kod mene je od prosle sedmice sve na svom mjestu,moje je samo odrzavat a danas nisam u stanju ni to al sad cu se ja aktivirat:)ja sam smazala evo komad torte,bas je sjela..nadam se da si se lijepo odmorila kod mame,ma vjerujem da jesi:)
znaci i ti ces sutra na Jezero,bice nas izgleda..a jesil uzela uputnicu ili onako ces probat pa sta bude..

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 315
18.1.2011 13:18:25   
Medi_87
Ma nisam uzela uputnicu oticu na prazno pa ako me primi primi, ako ne pohapsicu ihuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 316
18.1.2011 13:22:13   
Rimljankaa
Ma setam stalno.. Uvijek smo u pokretu.. Jucer sam poslije pregleda sve pjeske od Jezera do BBI isla... I bas sam se zamorila...

Keksa nema vec 2-3 sedmice,muz se boji.. Ali Boga mi veceras cu navaliti.. Reci cu ili ti ili neko drugi,a ja se otvoriti moram,hahahaha....

Ananas sam jela prije zbog otoka,i sad ga prestala jesti...Sad cu se vala nakaniti i odh kupiti ananas. I prozore prati ne bi li sta ubrzala.. A probacu i sa vrucom kupkom...

Ja sam najbogat

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 317
18.1.2011 13:27:27   
Medi_87
Rime nadam se da ces se ubrzo aBd poceti otvarati, ali opet nemoj pristajati ni na indukovan porod ako je sve uredu sa bebom, s plodnom vodom, to je bar moj savjet

Neposredna veza do poruke: 318
18.1.2011 13:33:18   
gagach
Zdravooooo...
Evo mene sa posla...malo skraceno radno vrijeme danas:) Nadam se da ste mi vi dobro....
Joj bas se nakupilo vas sto sitno brojite...bice pust ovaj forum kad nam pobjegnete:)
Ove nove trudnjace su bas lijene sto se foruma tice:)

Vidim Taurus se gura preko reda hehhehhe

Vidim da se moja jadna Rime pravo brine...jako mi je zao sto moras da se toliko sikiras zadnje dane pred porod...sigurna sam da ce se sve komplikacije srediti i da ce na kraju biti uradjeno sve kako treba i kako je najbolje za tebe i bebu...prosli put je spominjao carski pa je zaboravio ...vidjet ces sta ce biti na iducem pregledu a reci mu da bi ti volila prirodno...pa kad zaista bude potreba za indukcijom da onda nema problema....sve se fino moze reci...ne vjerujem da ce te forsirati na nesto...Al je malo naporan moram priznati...bas utusi covjek...

Mina primaklo se i tebi...sve je spremno pretpostavljam:) kod tebe je uvijek sve po ps-u hehe

Stvarno ste vas dvije imale fantazija trudnocu...za pozeliti...:) Nadam se da ce vam i porodi tako proci od srca! Vi ste nase super zene:)

Mene nesto zadnjih dana ubi mucnina...ne znam odakle to sada....ja sam iskusila sve negativne simptome trudnoce hahaha
Odoh jesti bademe...kad se porodim ne zelim vidjeti ni jedan badem visse u svom zivotu!:)
I da! Jutros sam primjetila da mi je pupak malo izvirio...i bole me rebra...eto jos koji simptom:)

Cmok cmok vam

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 319
18.1.2011 13:35:17   
Rimljankaa
Gagach uvijek nesto da te sikira.. A upravu si,taj me covijek izludi ovih zadnjih nekoliko sedmica...

Ja sam najbogat

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 320
18.1.2011 13:35:55   
gagach

Keksa nema vec 2-3 sedmice,muz se boji.. Ali Boga mi veceras cu navaliti.. Reci cu ili ti ili neko drugi,a ja se otvoriti moram,hahahaha....

ja ti htjedoh preporuciti da silujes muza reko reci ces da nisam normalna hahahahahah...
muz + ananas uspjesna kombinacija hahahhahaha

Neposredna veza do poruke: 321
18.1.2011 13:36:43   
gagach

IZVORNA PORUKA: gagach

ja ti htjedoh preporuciti da silujes muza reko reci ces da nisam normalna hahahahahah...
muz + ananas uspjesna kombinacija hahahhahaha
reci ti njemu " samo se opusti, nece te boliti" hahahahahhahaha

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 322
18.1.2011 13:37:58   
Medi_87
Gagach ne podstiči na krivična djelauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 323
18.1.2011 13:39:37   
sunce27
IZVORNA PORUKA: Medi_87

Gagach ne podstiči na krivična djelauser posted image user posted image user posted image

hahahahahaha jeste danas lude user posted image user posted image user posted image

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 324
18.1.2011 13:44:00   
gagach
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image hehehehe

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *