|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart)
18.1.2011 19:47:22   
stefania
sta je ovo, nigdje nijedne debele zene na portalu..aaa, bice da ste se stvarno keksualno aktivirale hehehe..super, neka..evo ja jedva vise cekam kad cu na kontrolu, odgodio me doktor za sedam dana, ma ja, boli njega sto ja umirem od straha svaki dan jel sve u redu...naime ja sam u 19. sedmici i nisam koliko ja znam jos osjetila bebu da se mice ili nesto, ustvari jesam nesto osjetila ali ne znam jel to to, jbg ovo mi je prvi putuser posted image ...vama koje ste koji dan do poroda, ovo moze zvucati smijesno ali meni frka iako eto svuda pise i sve kaze da je ok u prvoj trudnoci neosjetiti bebaca do 20 sedmice..ja jesam osjetila nesto kao slicno otkucajima srca u stomaku, ali ne bas tako pravilno, nego eto ko nesta...da mi je dokopat se ultrazvuka pa da vidim sta se desava...ja bi, doduse, provela jos ovo pola trudnoce regularno prikopcana na ultrazvuk...osim toga, evo nesto kontam, sve vi sto ste haman gotove s trudnocom, taman cete gledati vase bebe kako uce da sjede user posted image i slicne stvari kad ja i meni slicne budemo revale po radjaonicama...nekako se cini kao veliki razmak, ali istovremno jel da kako nekako sve ovo brzo prolazi...sega...helem, eto uslikajte se sve vi buduce mame, koliko god debele, otece, u flekama bile, jer ako nista drugo, nikad necete biti mladje nego danasuser posted image ...kisses all over the placeuser posted image

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

(odgovor članu naidica)
Neposredna veza do poruke: 351
18.1.2011 19:55:36   
Gemelli

Mogu ti reci da je i meni to malo frka, ja sam cak 20.2 dvije bebe, a nista ne osjecam
na kontroli sam bila 31 i dr. je rekao da necu jos nista osjetiti 15 dana, ali eto prodje i tih 15 ja jos nista user posted image
osjetim nekad nesto, ne znam ni ja sta, valjda su to bebare, ne znam
ali imam sestru koja me tjesi i govori kako ona svog sina nikad nije osjecala tek ponekad 8 ili 9 mjecec, pa tak ne znam
mozda kad se one mrdaju i ja se krecem, koce ti ga znati user posted image

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 352
18.1.2011 22:36:53   
gagach
Eh sto sam vam se ismijala hahahaha
Bas je lijepo pricati o keksu ... barem pricati hahahahah

Naidice super vjesti! Znala sam da ce sve biti ok:)

Kad se pocinje ici na CTG? Sa koliko sedmica?

Rime ti nas obavjestavaj...Svi smo napeti:) Eto te ko Rose:)

Stefania ma nemoj se brinuti...mozda jednostavno ne znas prepoznati pokrete jos uvijek...Nemoj da te to brine...A sto se tice ultrazvuka ja sam isto htjela da budem prikopcana 24 sata:)

Gemelli ma osjecate vi to samo ne povezujete da su to bebachi vidjet cete kad se stomak pocne kretati s jedne na drugu stranu:)

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 353
18.1.2011 22:41:38   
naidica
uh gagach kako mi je samo bilo dok sam legla i dok nisam cula da je pocelo normalno kucatiii,,joj sva sam drhtala od straha,,,ali eto masala sve je ok,,,samo mamu dzaba bio zabrinuo lopov mali!!!
a na ctg se moze ici od 34 sedmice opet zavisi sve od doktora!!! ljubim te i cuvaj seeee

< Poruku je uredio naidica -- 18.1.2011 22:45:00 >

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 354
18.1.2011 23:26:19   
rose
rimljanko ja sam par dana pred porod imala prvo taj bijeli ljepljivi iscjedak...6i dan na kontroli 3 prsta otvorena, dosla kuci bilo malo kvavog iscjedka, u 6 navece mi pukao vodenjak i pravac bolnica...sad ce to kod tebe jos malo...kako kaze dr, masic nema prenesene bebe...beba se rodi kad joj je vrijeme user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 355
18.1.2011 23:44:18   
gagach

IZVORNA PORUKA: rose

rimljanko ja sam par dana pred porod imala prvo taj bijeli ljepljivi iscjedak...6i dan na kontroli 3 prsta otvorena, dosla kuci bilo malo kvavog iscjedka, u 6 navece mi pukao vodenjak i pravac bolnica...sad ce to kod tebe jos malo...kako kaze dr, masic nema prenesene bebe...beba se rodi kad joj je vrijeme user posted image

user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 356
18.1.2011 23:50:10   
Lara83
uletila sam da vidim ima li kakvih lijepih vijesti user posted image
Rimljanko brzo ce princeza, javi nam kako je prosao pregled sutra user posted image

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 357
19.1.2011 9:15:47   
belmica
Dobro jutro ženice!!!
ima li sta novo kod koje :)

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 358
19.1.2011 9:19:30   
gagach
Evo da i ja mahnem za good morning!
evo kafe svima da se dobro razbuditeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu belmica)
Neposredna veza do poruke: 359
19.1.2011 9:24:04   
neda 30
Dobro jutro i od mene trudnjače male i velikeuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 360
19.1.2011 9:44:35   
Rimljankaa
Jutro drage moje....

Evo mene s kontrole... CTG mi je uredan,ne moze bolji. Pritisak isto super. Pregledao me ginekoloski, 2 prsta sam otvorena. Kaze on da je pocelo...

Rekla sam mu da necu na indukciju,i d abi voljela da sacekamo da to sve prirodno podje. Rekaomi je da do nedjelje necemo nista dirati,pa cmeo vidjeti.

U petak opet CTG i pregled...

Jutros sam opet imala taj bijeli,sluzavi lijepljivi iscjedak. Pitala sam ga sta je to,kaze da je grlic vec poceo popustati i d ase priprema...

I kad me pregledao ginekoloski,prokrvarila sam.. Malo je bio grublji,valjda ne bi li me jos malo rasirio. Nije me boljelo.

Citam od Rose post iznad i nekako nam se skoro sve poklapa,tako da se ja nadam aBd da bi ovo ubrzo moglo krenuti

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu neda 30)
Neposredna veza do poruke: 361
19.1.2011 9:47:12   
taurus
jutrouser posted image
kod mene stanje nepromijenjeno
bole me krsta povremeno i jedva sjedim
ovo može potrajati danima, ali bolje da ide polako

i ja u petak idem na ctg i kontrolu

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 362
19.1.2011 9:49:09   
Rimljankaa
Naidice,hvala Bogu da je sve uredu.... Uvijek bude bolje nego sto mislimo...

Laro,hvala ti... I ja iscekujem i nadam se da ce brzo...

Gagach,bas sam ko Rose.. A njoj sam se smijala.. Vjecita trudnica... Isto me stize :P

Rose,evo kako napisah slico mi kao kod tebe.. Taj iscjedak je poceo,dva prsta otvorena.. Jeste da je malo,ali meni je nada.. Ipak je pocelo d ase otvara...

I jos nesto,sinoc sam jedva muza natjerala na keks.... Nece covjek pa nece..Strah ga da ne nasteti bebi... Onda sam ja kao manijak ga ubjedjivala da bi na kraju popustio,hahahaha...
Mozda me i to malo otvorilo  :)))) user posted image user posted image user posted image user posted image

Da nije smijesno bilo bi zalosno...

Jedem svjeze hurme,ananas... Valjda upali...  :PPPP

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

Neposredna veza do poruke: 363
19.1.2011 9:53:38   
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

Jutro drage moje....

Evo mene s kontrole... CTG mi je uredan,ne moze bolji. Pritisak isto super. Pregledao me ginekoloski, 2 prsta sam otvorena. Kaze on da je pocelo...

Rekla sam mu da necu na indukciju,i d abi voljela da sacekamo da to sve prirodno podje. Rekaomi je da do nedjelje necemo nista dirati,pa cmeo vidjeti.

U petak opet CTG i pregled...

Jutros sam opet imala taj bijeli,sluzavi lijepljivi iscjedak. Pitala sam ga sta je to,kaze da je grlic vec poceo popustati i d ase priprema...

I kad me pregledao ginekoloski,prokrvarila sam.. Malo je bio grublji,valjda ne bi li me jos malo rasirio. Nije me boljelo.

Citam od Rose post iznad i nekako nam se skoro sve poklapa,tako da se ja nadam aBd da bi ovo ubrzo moglo krenuti

Drago mi je zbog tebe da je sve krenulo prirodno,jer si se bas bila zabrinula,i znam kako je to kad ti je prva beba,pa pojma nemas ni sta ni kako,i sve ti je sumnjivo,ali vidit ces sa drugim ce sve biti puno lakse user posted image

Neposredna veza do poruke: 364
19.1.2011 9:55:45   
Anoniman
Rimljanka do nedjelej ces ti svoju princezu drzati u rukama user posted image . Meni su lagani bolovi krenuli par sati posle ginekoloskog, tako mozda krene i tebi do veceras, drzimo fige user posted image
Posto sam se ja bas tesko otvarala meni je jedna stara babica u bolnici rekla da radim cucnjeve, kao to pomaze, tako ako mozes pokusaj, rekla mi deset cucnjeva deset minuta setnje, pa deset minuta odmora, pa sve opet.

Neposredna veza do poruke: 365
19.1.2011 10:10:43   
Rimljankaa
Emice,jesam se bila zabrinula... nevolim kad mi se nesto namece,ako to nemoram...

Danas sam jasno do znaja rekla da necu na indukciju,ako nemoram.. I da bi ja najvise voljela da to ide prirodno...
Sto kazes,prvo dijete,novo iskustvo,pa se covjek svega boji i od svega strahuje...

Da se hoce smao lijepo zavrsiti,a o slijedecem necu ni da mislim...

JelenaT,probacu i sa cucnjevima... Ma mogu ih raditi,ja sma super pokretna. I ja se nekako nadam da bi trebalo krenuti ubrzo... Kontam ako sma vec dva prsta otvorena,brzo bi to trebalo ici i na vise...

Nadam se da nije nista opasno ov sto mi je prokrvario pregledom????  Sad pratim,nema vise krvi..

Hvala vam puno svima na brizi... :))))

Ja sam najbogat

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 366
19.1.2011 11:16:10   
megi
Rimljankauser posted image user posted image  stalno virim da vidim ima li ista
ma eto vidis to je lagano pocelo bice to sve u redu

vidim i taurus je usitnila
bole krsta znaci moglo bi biti brzo, tako su i mene dan prije porda boljela ledja kao zigalo me i tako to ja sve kontala to je onako posto su me lejda inace boljela
kad ujutro puce vodenjak i bebica stize taj dan
zato samo hrabro sve ce to biti u redu

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

Neposredna veza do poruke: 367
19.1.2011 11:48:34   
Cickolini
Dobro juuutro drage moje, ja sam se jutros uspavala jer nisam sinoc mogla fino. Kukovi me bole imam osjecaj kao da se drze na sarafima haha sva skljocam kako god da se okrenem haha Bila sam jucer na pregledu ... CTG uredan, UZ nisam radila valjda cu u petak. S obzirom da mi nije tacan datum odredjen rekli smo da cemo cekati samo 7 dana poslije termina i ako ne krene onda na indukciju. Ja sam rekla da i ja tako hocu. Oni ovdje ne gledaju ginekoloski pa ni ne znam jesam li se imalo otvorila, a bas bih voljela da znam.
Ne znam ima li kakve veze pojavio mi se malo jaci sluzavi iscjedak zute boje. Malo sam se zabrinula. Je li neko imao s tim problema.
Po ciklusu nama termin pada sutra drage moje  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Rime draga vidis da to ide polako. I ja mislim da ces ti do nedelje imati svoju bebicu ... znas ono markica po markica, sto markica ....  e kod tebe je prstic po prstic, 10 prstica hehehe i eto bebice. Ja ne jedem ni hurme ni ananas, ali od keksa ne odustajem hahaha ... ali koliko vidim ne pomaze. Morat cu da ukljucim ananad i cucnjeve haha po preporuci .

Da napisem samo ovim trudnicama sto slabo osjecaju bebicu da je to normalno (bar je meni tako receno). Ja sam svoju pocela osjecati tek sa 25 sedmica i onda se opet umirili i bilo je dana kad nisam nista osjecala ... pa se sve to popravilo u 30 sedmici. Meni su rekli da je razlog sto mi je posteljica bila naprijed.

Ljubac za sve !!!!

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 368
19.1.2011 12:32:12   
esmina i bebina mam
Ja se bas jutros pitam ko je sljedeci za porod kad ono bint user posted image user posted image user posted image user posted image

Ko je sljedeci Cickolini?

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 369
19.1.2011 12:50:46   
vila.vilica
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

Emice,jesam se bila zabrinula... nevolim kad mi se nesto namece,ako to nemoram...

Danas sam jasno do znaja rekla da necu na indukciju,ako nemoram.. I da bi ja najvise voljela da to ide prirodno...
Sto kazes,prvo dijete,novo iskustvo,pa se covjek svega boji i od svega strahuje...

Da se hoce smao lijepo zavrsiti,a o slijedecem necu ni da mislim...

JelenaT,probacu i sa cucnjevima... Ma mogu ih raditi,ja sma super pokretna. I ja se nekako nadam da bi trebalo krenuti ubrzo... Kontam ako sma vec dva prsta otvorena,brzo bi to trebalo ici i na vise...

Nadam se da nije nista opasno ov sto mi je prokrvario pregledom????  Sad pratim,nema vise krvi..

Hvala vam puno svima na brizi... :))))

Moja prijateljica je bila otvorena dva prsta 24 dana prije termina i uzasno je krvarila od vaginalnog pregleda tad i svaki naredni put. Onda je hodala sa tri prsta otvorena 16 dana prije termina..doktor (koji joj je vodio trudnocu privatno) joj savjetovao da ide odmah da se porodi ko biva dje ce sa 3prsta hodat otvorena i u bolnici je vrate da dodje za koji dan..na kraju...11 dana prije termina joj pukao vodenjak, stigla u bolnicu otvorena 5 prstica i ostalo je history user posted image user posted image

tako da ti svako slucaj za sebe user posted image
Nadam se da ces se poroditi do nedjelje, onako skolski user posted image

< Poruku je uredio vila.vilica -- 19.1.2011 12:52:31 >

Neposredna veza do poruke: 370
19.1.2011 13:21:16   
sunce27
Rime i Cickolini eto vama jos malo vasih cujica user posted image user posted image user posted image user posted image naidice, bas mi je drago da je sve ok, ja sam vjerovala da ce da bude tako. stefania i ja sam se stalno zalila kako ne osjecam moju bebicu, ali sada jedva izdrzim njene udarce, strpi se jos malo , svake sedmice ce pokreti biti sve jaci i jaci. Medi i gagach, jeste li se naspavale znam da ste imale probleme sa snom? Laro i vilice, kako ste vas dvije, ima li umora kod vas? Sta nam je ovo sa Sarah, ne javlja se?

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu vila.vilica)
Neposredna veza do poruke: 371
19.1.2011 13:51:51   
selmoni
sretno drage moje

Zdravlje je na prvom mjestu
Mala lopuža stiže 20 septembra 2010 a možda i ranije Akobogda( Bogami stigla ranije i to dobro 25 augsta 2010)

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 372
19.1.2011 14:04:29   
m.i.n.a.
Evo i nas napokon....
Ljuta sam ko....mah...ctg ok,otisla na pregled neka doktorica fiber mi na prvu izvuce,ustvari vese sestra al eto..ja legla ona mi sa pika uuu sta je ovo,bijelo pranje,sluz neka nesto..ja se odmah podigoh da mi kaze sta je pa onda nek caprka tek dodje sestra pa me pogleda ko da je dole ne znam ti sta...helem pod tim utiskom,sestra prica kako se trebam prati (ko eto ja to ne radim,sinoc se okupala,jutros tusirala i naravno da se uvijek perem )doktorica me pregleda,nije vala bolilo malo neugodno ali nista strasno..ja sam mislila kod mene gljive krenule..dodjem kuci,ogledalo preda se kad ono,standardni iscjedak mali,u tragovima jer sam gore morala u wc dok sam cekala a nemoram reci da sam maksiz ponije vode u flasici i maramice ako budem trebala u wc..i sad citam kod svake ima te sluzi pred kraj...al tako mi digla fiber da sam mogla derat se..kad sam izasla ocepim ko budala plakat,kontam sta mi rece,bas mi bilo ruzno...helem ona napisa svoje,od huje je nisam ni pitala sta to sve znaci,pitam je samo jel po njenom misljenju mogu na prirodan porod i zbog vene,kaze moze..cak ne znam ni koja je doktorica bila al sljedeci put cu pitat sestru na prijemu nek procjeni po potpisu koja je..pa stvarno...i fino cu joj reci,nek me primi bilo koji doktor ili doktorica koja ima vise od dva minuta vremena nemora dva sata ali ono osnovno da mi kaze..jer stvarno nisam nikad nista im govorila,ljutila se,puno zapitkivala..al me sad tako naljutilo..uhhh...poslije cu uzet nalaz pa tacno da vidim sta pise,sjecam se da sma procitala nesto je 2 pp,nesto vrh oprsta ulozivo,posteljica ocuvana..kontrola za 5 dana ako ne krene prije...idem malo prileci,groznog sam raspolozenja..:)
Rime,Naidice...drago mi je da je sve ok..
Medi bas mi je bilo drago sresti te,javi kako prodje,jesil uspjela sta...

(odgovor članu selmoni)
Neposredna veza do poruke: 373
19.1.2011 14:23:30   
vila.vilica
IZVORNA PORUKA: sunce27

Rime i Cickolini eto vama jos malo vasih cujica user posted image user posted image user posted image user posted image naidice, bas mi je drago da je sve ok, ja sam vjerovala da ce da bude tako. stefania i ja sam se stalno zalila kako ne osjecam moju bebicu, ali sada jedva izdrzim njene udarce, strpi se jos malo , svake sedmice ce pokreti biti sve jaci i jaci. Medi i gagach, jeste li se naspavale znam da ste imale probleme sa snom? Laro i vilice, kako ste vas dvije, ima li umora kod vas? Sta nam je ovo sa Sarah, ne javlja se?

sunce djes ba user posted image
udaral beboni...
moja je juce bila mirna za divno cudo...toliko se naspavala da sam danas ocekivala da me izmlatiuser posted image
ali nije..bice da se profinilo dijete..
ja idem prekosutra aBd na prvi ctg pa cemo vidjeti kako srculence kuca..prethodno cu je malo razdrmatuser posted image
Ja sam inace ko pregazena..boli me stidna kost i lijeva prepona i rebra...doslovce jedva nekako idem na posao i nervozna sam, hujava i tako eto user posted image

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 374
19.1.2011 15:03:42   
Devilish
Auuu, ja taman pomislih da se pridruzim chatanju sa trudnjacama, a one sve trecem tromjesecju.
E pa drage moje, evo jedne u drugom, (14+5) :-))
Lijep pozdrav :)

(odgovor članu vila.vilica)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *