|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart)
19.1.2011 15:09:50   
sunce27

IZVORNA PORUKA: vila.vilica

IZVORNA PORUKA: sunce27

Rime i Cickolini eto vama jos malo vasih cujica user posted image user posted image user posted image user posted image naidice, bas mi je drago da je sve ok, ja sam vjerovala da ce da bude tako. stefania i ja sam se stalno zalila kako ne osjecam moju bebicu, ali sada jedva izdrzim njene udarce, strpi se jos malo , svake sedmice ce pokreti biti sve jaci i jaci. Medi i gagach, jeste li se naspavale znam da ste imale probleme sa snom? Laro i vilice, kako ste vas dvije, ima li umora kod vas? Sta nam je ovo sa Sarah, ne javlja se?

sunce djes ba user posted image
udaral beboni...
moja je juce bila mirna za divno cudo...toliko se naspavala da sam danas ocekivala da me izmlatiuser posted image
ali nije..bice da se profinilo dijete..
ja idem prekosutra aBd na prvi ctg pa cemo vidjeti kako srculence kuca..prethodno cu je malo razdrmatuser posted image
Ja sam inace ko pregazena..boli me stidna kost i lijeva prepona i rebra...doslovce jedva nekako idem na posao i nervozna sam, hujava i tako eto user posted image

Eh pa moja je dostigla vala vrhunac i ja sve cekam kada ce da spava ali njoj izgleda nije dovoljno ni noc ni dan da tutnji, ubi pa ubi ali neka jos malo. Super za ctg, ja jedva cekam kada cu i ja poci, ali imam ja jos neko vrijeme cekati. Valjda ces uskoro na zasluzeno trudnicko?

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu vila.vilica)
Neposredna veza do poruke: 376
19.1.2011 15:11:43   
sunce27

IZVORNA PORUKA: Devilish

Auuu, ja taman pomislih da se pridruzim chatanju sa trudnjacama, a one sve trecem tromjesecju.
E pa drage moje, evo jedne u drugom, (14+5) :-))
Lijep pozdrav :)

Dobro nam dosla, nadam se da ces se sa nama druziti bez obzira u kojem si tromjesecju.

02.03.2011. Emina

(odgovor članu Devilish)
Neposredna veza do poruke: 377
19.1.2011 16:34:40   
sunce27
Debele, sta ste se to uspavale????

02.03.2011. Emina

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 378
19.1.2011 16:47:18   
Anoniman
Ja sam u prvom tromjesecju Devilish pa volim da citam ove nase "debele", i naskrabam nekad nesto, valjda sto sam ja i taze sa poroda i ponovo trudnica pa ih nekako bas razumijem user posted image

(odgovor članu sunce27)
  Neposredna veza do poruke: 379
19.1.2011 17:24:41   
Medi_87
Hello drage moje, prvo Devilish dobrodošlauser posted image user posted image user posted image
nadam se da ste sve ok,
Sunce ma preksinoc sam se napajkila ko luda, sinoc je opet bilo ok, a veceras e to cemo da vidimo, user posted image user posted image
Fino sam se nahodala, jutros od 19 na nogama, sad usla u kucu, samo da operem noge user posted image user posted image user posted image i da se zavalim dok mi čojek ne dođeuser posted image user posted image user posted image
Mino drago mi je sto sam te vidjela, bas mi je zao sto te ta iznervirala, onda ako mene ta zapadne grdno se moram posvadjati, ja ionako imam uvijek i konstantno problema s bajama i gljivama i pojačan mi je iscjedak, sta cu ja sad, mada uvijek vodim racuna pogotovo kad idem na pregled da prije ulaska odm do wc ali sta cu kad ja to ne mogu sprijeciti,
Nisam nasla onu sestru pa smo je zvalae bice ona sutra cijeli dan, pa da danas ne bih dzaba cekala jer me ne bi primili bez uputnice sutra cu otici, ionako trebamo da uplatimo za krevetic

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 380
19.1.2011 17:31:03   
sunce27
Eh super neka si se naspavala user posted image Javi nam sta ce ti sutra reci na pregledu. Ja sutra idem da vadim nalaze a u petak cu kod moga doktora na kontrolu.

02.03.2011. Emina

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 381
19.1.2011 17:32:46   
Medi_87
Vazi Sunasceuser posted image user posted image

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 382
19.1.2011 18:01:19   
m.i.n.a.
Evo nas ponovo..:)
Medi draga..pa kad idem zubaru zube trljam pola sata ko da ce to sta znaciti,sad mozes zamislit kakve su pripreme za ovako nesto..al hajd ti sprijeci da curi..i sad odem opet u kadu..za sat ja u wc vidim na vesu pomalo ima..poslije toga sam otisla spavat i rekla samoj sebi nedaj da te pegla..:)da krenu gljive ludare bas me briga,oni su doktori nek lijece..ja svoje odradim kako treba..
Nego...hocemol mi aktivirat tu kafu..
Devilish...dobro nam dosla,ne brini se sve smo mi bile nekad u 14.sedmici a ima i sad koje su samo malo nisu aktivne..evo prozivam ih da uceste..:)

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 383
19.1.2011 18:04:04   
m.i.n.a.
I jos zaboravih reci kako mi je rekla vec danas da cu na porodu biti sjecena i heklana..al od huje stvarno nisam se sjetila da je upitam a kako to zna..a na vjezbama djaba onoliko trubili samo vi recite da ne zelite i oni vas nece sjeci..sipak na svu pricu izgleda..:)

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 384
19.1.2011 18:09:19   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.

I jos zaboravih reci kako mi je rekla vec danas da cu na porodu biti sjecena i heklana..al od huje stvarno nisam se sjetila da je upitam a kako to zna..a na vjezbama djaba onoliko trubili samo vi recite da ne zelite i oni vas nece sjeci..sipak na svu pricu izgleda..:)

nebih da te prepadam ali oni te i ne pitaju ništa na pordu, hoćeš ili nećeš. kod nas u bolnicama se uglavnom rade epiziotomije ali nije to tako strašno kao što žene pričaju. i ja sam sječena i šivana ali prođe to brzo. ti svakako samo gledaš gdje ti je beba pa to i zanemariš jednim dijelom. nije baš najprijatnije ali poslije trudova to prođe za čaš i ušivena si. pripaziš par dana nakon izlaska iz bonice i konci poispadaju.
nemoj da te to brine, sve će to brzo proći-ako do toga uopšte dođe.

< Poruku je uredio ladyblue -- 19.1.2011 18:10:20 >

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 385
19.1.2011 18:17:10   
ripi
znam da ne bi trebala jos biti na ovom forumu,ali posto ste ovdije trudnice i imate iskustva molim vas da mi pomognete.danas sam napravila test intim plus i pokazao je jedva jedva vidljivu druguuser posted image  ali je ipak vidljiva.da li to znaci trudnoca il ne mora da bude.jako sam zbunjena atako bih volila da je trudnoca u pitanju.dajte mi savjet molim vas ili vase iskustvo.unaprijed zahvalna.p.s mislim da sam imala ovulaciju 5.1 a user posted image sam trbala dobiti 13.1 iako nije uvijek redovita pa ne znam.od tada me bole jajnici,trbuh napuhan,tempearura povisena i svaki dan vec 10 dana osjecaj kao da cu dobitiuser posted image .molim vas jos jednom od srca savijet puno bi mi znacilo.

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 386
19.1.2011 18:23:06   
Anoniman
Ripi kod mene sa obje trudnoce kad sam radila test bila je jedna slabije vidljiva i jedna bas vidljiva crta i bila sam trudna, ja mislim da je to to i zelim ti od srca da je tako user posted image . Sutra uzmi jos jedan test i uradi, mislim da ce crta biti tamnija, tako ej kod mene bilouser posted image .

(odgovor članu ripi)
  Neposredna veza do poruke: 387
19.1.2011 18:28:33   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: ripi

znam da ne bi trebala jos biti na ovom forumu,ali posto ste ovdije trudnice i imate iskustva molim vas da mi pomognete.danas sam napravila test intim plus i pokazao je jedva jedva vidljivu druguuser posted image  ali je ipak vidljiva.da li to znaci trudnoca il ne mora da bude.jako sam zbunjena atako bih volila da je trudnoca u pitanju.dajte mi savjet molim vas ili vase iskustvo.unaprijed zahvalna.p.s mislim da sam imala ovulaciju 5.1 a user posted image sam trbala dobiti 13.1 iako nije uvijek redovita pa ne znam.od tada me bole jajnici,trbuh napuhan,tempearura povisena i svaki dan vec 10 dana osjecaj kao da cu dobitiuser posted image .molim vas jos jednom od srca savijet puno bi mi znacilo.

Kupi Clear blue, taj test na trudnoću jeste naskuplji ali je i najpouzdaniji od svih. Mislim da košta oko 20KM.

Vjerovanto jeste trudnoća ali ti se još nije podigao nivo Beta-e pa je zato linija slabo vidljiva.

< Poruku je uredio ladyblue -- 19.1.2011 18:29:43 >

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu ripi)
Neposredna veza do poruke: 388
19.1.2011 18:40:41   
stefania
drage moje dobru vecer zelim :) vidim jos smo na cekanju s rimljankom i cickolini ali ide ide user posted image user posted image user posted image , Gagach, sunce i sve ostale user posted image hvala na ohrabrenju za pokrete bebacha, mislim da je i gemelli sad malo lakse, ja znam da meni jeste. sad se furam da se nesto kao osjeti, a i eto ko osjetim nesto sto bih u nedotatku kreativnosti mogla jedino opisati kao "prdez u stomaku" user posted image user posted image da mi oprostite...uglavnom doktor me maloprije narucio za utorak i skinuo me s dabrostona, to jest da zavrsim ovu kutiju i dovidjenja. hmmm, malo mi frka sto mi ode dabroston, al procitah negdje da se vise debljas kad pijes hormone, pa onda eto mozda mi je to neka pozitivna strana iskljucivanja dabrostona, svakako sam vec stukla 6 kila user posted image , haj sta ces..
Mina, draga moja, izvini ali ja sam se tako ismijala tvojim postovima, mislim ne tvojoj muci nego nacinu opisivanja :)...potpuno te razumijem, znam na sta mislis s nasim doktorima, ponekad jos regularno treba da mu se izvinis jer si se uopste usudila doci a kamoli zatrudniti. Ipak, potrudi se da se ne nerviras. evo i kad procitas par stranica ovih postova, vidjeces da svako malo neki doktor kaze ili uradi neku notornu glupost nekoj od nas, a ponekad i nesto gore..jbg, tako ti je to..npr, poznajem djevojku kojoj je doktor rekao da "picka joj materina" kad se usudila zatrudniti a ima dijagnozu hronicne bolesti i pod terapijom je (?!), a ja da nisam bila s njom na tom pregledu ne bih vjerovala da nisam cula svojim usima da mu je to izaslo iz usta. eto, ko ona takva usudila se njemu doci da je on vodi i poradja..naravno, s bebom i njom je sve u redu i sve je super ispalo s njenom trudnocom, ona sad ima super sina..nego polako, sabur, ovo je tvoja trudnoca, tvoj zivot i tvoje dijete :)..doktori su tu samo da to sto lakse prodje..
devlish, jelena ne brinite niste jedine u drugom tromjesecju, ima nas jos u svim fazama i sedmicama, bas kul
ehe eto, hajte user posted image
user posted image

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 389
19.1.2011 18:48:47   
stefania
jao, ripi mislim da debljina i inenzitet linije na testu uopce nije bitan..bitno je samo to da te linije koja pokazuje trudnocu ima ili nema..vjerujme i ja da je kod tebe u pitanju ovo sto kaze lady, nije ti nivo hormona se jos povecao pravo..ili haj ti jaranice po novi test user posted image i sve najbolje ;)

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 390
19.1.2011 19:55:46   
m.i.n.a.
Danas je izgleda moj dan da budem aktivna...
Prvo da odgovorim Ripi..kod mene je na testu druga crtica isto bila svijetla skroz a evo me sad sedam dana pred porod..simptome sam imala iste kao da cu dobiti,ledja su me bolila i grudi... za svoj mir mozes ponoviti test pa i otici ljekaru da uradis kod njih test,nekako me tvoja prva recenica pokolebala kad kazes da mozda ne trebas biti tu...u svakom slucaju ja mislim da je to to,debljina crte nema veze sa rezultatom..u svakom slucaju javi nam najnovije vijesti..
Stefania..ma koma sam ja sama sebi danas..al najbolje je ne sekirat se a bas me nasekiralo i naljutilo i razocaralo..nikad im nista nisam pripovjedala,dosadjivala i sad me napade sto imam iscjedak..znam da ima svega gore al eto..nije mi danas bio dan da im odgovorim ionako sam bila ustrtala od samog pregleda...sljedeci put cu otici ko pesin pa nek onda vidi i to bas kod nje:)sad vcitam na jednoj temi kakve zene sve dolaze i sta pricaju d agore zaticu a ova mene nasla peglat zbog neceg sto ne mogu uticat..helem...sve ti je to...samo treba ostro...nego kako si nam ti,kako napreduje..javljaj nam s ecesce..
Ladyblue ma nije meni frka sto ce oni to rtaditi,svjesna sam ja da je to postupak i niko te nista ne pita...nemam dvojbi da ce biti epi.uradjena vec mi krivo sto mi to tako rece u toj svoj predstavi,onako sigurna u sebe...ma necu da se nerviram,izdrzacu jos koji dan...kako si ti,malo citam dogodovstine na bebama,snalazis se pravo:)bas mi je drago...

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 391
19.1.2011 20:10:35   
Devilish
ZeMske...u vezi gljivica...
Ja sam prije jedno godinu dana imala veeeelikih problema sa kandidom, svrab, pečenje, konstantno..nikako da prodje...
I dosadile mi vise sve terapije i sve te silne vaginalete nakon kojih se opet gamad vracala..
Helem, pocnem ja navecer spavati bez gacica, s tim da sam kupila 3-4 muske pidzame sa onim velikim turom, pa mi u toku noci uopste pidzama i ne dodje do "komsinice" user posted image
Nit ima znojenja, nit potparavanja, jos imam i dodatnu ventilaciju sa onim otvorom na muskim pidzamama user posted image user posted image
Kandida nestala, evo ni u trudnoci, kad je ona normalna pojava, ja je nemam.
Po danu naravno nosim gace hahaha, te obavezno ili vatu ili gaze (koje otkuhavam rucno)..

Isprobajte, ozbiljno user posted image
Bonus je i taj sto se nista ne uvlaci u supak lol..nikakvi rubovi gacica i sl...
Ma merak totalni! user posted image

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 392
19.1.2011 20:16:57   
Cickolini
Ripi moju crticu na testu sam vidjela samo ja i skoro niko drugi, toliko je bila blijeda. Cak je mi moj muz govorio da se ne vidi i ispalo je da sam trudna. Znaci draga moja 99% je u pitanju trudnoca jer kazu da je dovoljna bilo kakva linija i nema veze koliko je svijetla.

< Poruku je uredio Cickolini -- 19.1.2011 20:17:14 >

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu ripi)
Neposredna veza do poruke: 393
19.1.2011 20:36:52   
ripi
hvala vam od srca na podrsci i lijepim rijecima.sutra cu da uradim novi test nadam se da ce potvrditi moje nade.hvala jos jednom i zelim vam sve najljepse i vasim bebamauser posted image

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 394
19.1.2011 20:59:27   
Medi_87
Ripi najbolje ti je uradi betu, sretno

(odgovor članu ripi)
Neposredna veza do poruke: 395
19.1.2011 21:53:47   
vila.vilica
IZVORNA PORUKA: Devilish

Auuu, ja taman pomislih da se pridruzim chatanju sa trudnjacama, a one sve trecem tromjesecju.
E pa drage moje, evo jedne u drugom, (14+5) :-))
Lijep pozdrav :)

uzivaj u najboljem periodu trudnoce...ih kad se samo sjetim...trk uz stepenice niz stepenice..those were the days user posted image

(odgovor članu Devilish)
Neposredna veza do poruke: 396
19.1.2011 21:57:54   
Rimljankaa
Vece drage moje....

Nije mi nesto internet bio uredu pa se nisam stigla ni javiti...

Meni od onog pregleda jos uvijek malo krv ide. Ustvari sluzavo skupa sa krvlju. D ali je to sluzavi cep?? Ili je to od pregleda,jer pregledom on mi je prokrvario.
Nema toga puno,ali pomalo se javlja...

Sad me zanima d ali sluzni cep ili od pregleda???

Nemam nikakve bolove.. Nista se ne desava.

Ripi draga cestitam!!!!!  Ti si trudna! I meni je tako bilo...Jedna zena mi je ovdje napisala..Test moze biti samo lazno negativan,a nikako lazno pozitivan. Moje je bio onaj najjeftiniji,crtica je bila blijeda,a bebu evo cekamo svaki momenat...

Sretno!!!!

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 397
19.1.2011 22:03:22   
vila.vilica
ripi..taman htjedoh napisat...ako samo ti vidis tu liniju i niko vise onda ti se mozda prividja ali eto cickolini dokaza suprotno user posted image
zelim ti da bude ono sto i sama zelis...kod mene su obje bile tako izrazene i brzinom svjetlosti su se ukazale, da ti bas i nemam iskustva sa tim blijedim user posted image

mino i medi gdje to vi idete doktoru da ne idem tamo user posted image user posted image user posted image ja inace imam dug jezik pa da bezveze ne zakuhavam user posted image
sunce...i ja se nadam odmoru aBd ako bude sve po planu posljednji radni dan bi bio 4.2. AMIN!!!

cickolini..sutra je dan! user posted image sretno..ako ista bude...

ostale dame debele i one koje su na putu da to postanu, a i one koje lagano ispuhuju..budite mi pozdravljene...
meni je muka i borim se da ne povratim...aaaaaaaaaajjjj

user posted image

(odgovor članu vila.vilica)
Neposredna veza do poruke: 398
19.1.2011 22:03:27   
Anoniman
Rimljanka meni prilikom poslednjeg ginekoloskog pred porod dr je rekao da kad dodjem kuci moguce prokrvarim, ako je krv to je od pregleda ako je tipa bijelo pranje u kombinaciji sa krvi, vise sukrvica u sluzi onda moguce da je sluzni čep. Sad da ti tacno kazem sta je kod tebe ne znam, jer ja sam dobilo bolove posle pregleda, a sluzni cep mi izasao kad sam lezala u bolnici posle jednog od gin pregleda kojih je bilo more, samo sto kod mene taj sluzni cep je bukvalno receno stravicno izgledao, odjednom je izaslo kao guta velicine skupljene šake, sto me istraumiralo.

Koji dr te gledao ginekoloski?

< Poruku je uredio jelenaT -- 19.1.2011 22:05:08 >

(odgovor članu Rimljankaa)
  Neposredna veza do poruke: 399
19.1.2011 22:05:00   
vila.vilica
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

Vece drage moje....

Nije mi nesto internet bio uredu pa se nisam stigla ni javiti...

Meni od onog pregleda jos uvijek malo krv ide. Ustvari sluzavo skupa sa krvlju. D ali je to sluzavi cep?? Ili je to od pregleda,jer pregledom on mi je prokrvario.
Nema toga puno,ali pomalo se javlja...

Sad me zanima d ali sluzni cep ili od pregleda???

Nemam nikakve bolove.. Nista se ne desava.

Ripi draga cestitam!!!!!  Ti si trudna! I meni je tako bilo...Jedna zena mi je ovdje napisala..Test moze biti samo lazno negativan,a nikako lazno pozitivan. Moje je bio onaj najjeftiniji,crtica je bila blijeda,a bebu evo cekamo svaki momenat...

Sretno!!!!

pa moze svasta da bude...napisala sam ti vec prethodno negdje..mojoj prijateljici je uzasno krvarilo nakon svakog vaginalnog pregleda...u pocetku je i doktor izvalio da je to taj cep...al ne bi...na kraju balade pukao joj je vodenjak!

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *