|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart)
17.1.2011 17:11:42   
sunce27
Nemoj se sekirati duso, sigurno je sve ok sa bebicom, mozda je spavala, vazno je da ti nju osjetis, sve ce to da bude dobro.

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu naidica)
Neposredna veza do poruke: 276
17.1.2011 17:12:07   
Romali
naidice, slucajno uletih ovdje. Vidi, meni se jednom slicno desilo, ali ne pamtim detalje i broj otkucaja.
Mene nisu poslali kuci, nego da prosetam po gradu, pojedem cokoladu, popijem sok i vratim se. Kad sam se vratila, sve je bilo ok.
Ako ti je dr.rekao da dodjes sutra, onda nema nista zabrinjavajuce.
Sacekaj malo, javit ce ti se ove svjezije mamiceuser posted image

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu naidica)
Neposredna veza do poruke: 277
17.1.2011 17:17:58   
m.i.n.a.
Naidice....vjerujem da si se prepala,vjerujem da si zabrinuta i da jedva cekas sutra da osvane..ja nisam imala takav slucaj ali sto kaze sunce mozda je bebi jednostavno spavala..to i doktor navodi kao soluciju jer hvala Bogu srce je kucalo,ima otkucaje..a evo i Romali navodi svoj primjer da se isto desilo tako da pokusaj se smiriti..sve dok osjetis bebu sve ce biti ok..bas mi je zao da si se nasekirala i jedva cekam da se sutra javis zadovoljna...

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 278
17.1.2011 18:30:43   
gagach
naidice sve ce biti ok mila nemoj da se brines molim te...Evo vidis da je dosta trudnjaca proslo kroz to...nadam se da su te bar malo smirile...ljubim puno

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 279
17.1.2011 19:00:49   
Rimljankaa
Nemam bas vremena da citam sta ste pisale,idem vani..Pa cu veceras ili sutra...

Samo da vam javim da sam bila na kontroli. Bebica je malo spavala na CTG-u,pasmo malo drmnuli stomu i probudili je. CTG je uredu,pritisak uredu...

Radila opet ginekoloski,bio je malo grublji nego prosli put,ali nije toliko strasno...

ja i dalje samo jedan prst otvorena user posted image

Prekosutra me opet zakazao za CTG i ginekoloski...

A onda kaze,do nedjelje ako se ne porodim d ami isprovocira porod i porodi me u nedjelju kad je dezurni...

Opet ja sa svojim brigama..Ziva ne znam sta da radim?! kaze on sve je zrelo i spremno. ja kazem,pa akko to..kaze on malo gelom da isprovociramo i porodim te...

Ja nesto nisam za to... Tek mi je sutra termin,pa i da predjem,nisam ni prva ni zadnja...

Voljela bi da to sve ide svojim tokom..Prirodom...

Sta vi mislite??? dajte neki savjet,pomoc....

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 280
17.1.2011 19:03:52   
elmicha
user posted image user posted image user posted image user posted image cestitam bint...sve najbolje..

Moja princeza...zivot moj...ima 14 mjeseci..<3

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 281
17.1.2011 19:22:03   
m.i.n.a.
Rimljanko ja sam mislial ti ces doci rasterecenija a ono...prvo ti savjetujem da ne brines,sad da se ne zezamo za termin jel predjen,po njima je termin tek sutra a do nedjelje se svasta moze izdesavat..nisam radjala dosad pa ne znam ali citam porodjajne price i vidim da i ako krenu kontrakcije a ne otvaras se ili nedovoljno brzo..oni svakako koriste gel..razumijem da nisi za to i imas puno pravo reci da ne zelis ali ne znam da je to veliki problem jer oni kao sto sam mogla primjetiti to skoro pa redovno koriste..isto kao i drip i epi..mila,sve dok je sve u redu sa bebom i sa tobom nemoj se brinut,znam da to ne pomaze cuti ali tako je...uostalom do nedjelje se svasta moze desiti,mada kazem opet i taj gel nije nagora stvar na svijetu jer koliko sam vidjela po pricama i kad se krenes otvarat a nedovoljno brzo i sl.oni ga upotrijebe..naravno sve je do tebe,razmisli i pojavi se sa jasnim stavom da ne zelis ukoliko ne zelis..voljela bih da ti se javi neka koja je vec radjala i zna bolje od mene pa da te malo rastereti...cuvaj se i pokusaj da ne brines..sve je dobro dok ste vi dobro..

(odgovor članu elmicha)
Neposredna veza do poruke: 282
17.1.2011 19:22:21   
Lara83
Evo ja malo kunjala pa idem kosu prati a taaakooo mi je mrsko, svaki put je susim po sat vremena....najozbiljnije razmisljam da se osisam. Jos kad bebach dodje aBd, kako cu ja sa ovom grivom na kraj izaci :( Uglavnom u cetvrtak idem nalaze ponovo da vadim i onaj CRP, bas me zanima kakav ce biti. Nadam se ok :) A onda u ponedjeljak na pregled, to svaki put jedva cekam :))  

Naidice ja jos nijednom nisam radila CTG, ali dr svaki put pusti da cujem otkucaje i pokaze malo srce...vjerovatno je bebica spavala, bit ce to sve ok sutra. Najbitnije je da ti osjetis pokrete...
Rimljanka
drago mi je da je sve ok :) Iskreno mislila sam slj. put kad se logujem da cu vidjeti lijepe vijesti ali jos uvijek nista. Sto se tice termina, doktora, provociranog poroda nisam pametna sta da ti kazem. U srijedu opet ides na pregled, pa se mozda nesto i promjeni. Ali ako budes i dalje samo jedan prst otvorena i u nedjelju mozda je bolje da ti provociraju porod. To ce biti skoro 7 dana preko termina. Znam da zelis prirodan porod i da sve ide svojim tokom ali eto razmisli i o toj opciji u slucaju da se ne budes otvarala. A do tada puuunooo set_aj...Opet se nadam da ce biti onako kako ti zelis. Cuvaj nam se!

(odgovor članu elmicha)
Neposredna veza do poruke: 283
17.1.2011 19:22:25   
ladyblue RR
Rime, ti ćeš svakako sama odlučiti šta ćeš ali ja bih čekala da samo krene. Provocirala bih tek u 42. sedmici, ako baš moram. Vjerovatno će to samo krenuti ovih dana. Znam da ti je dosadilo ali izdrži još malo i eto sreće najvećeuser posted image  

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu elmicha)
Neposredna veza do poruke: 284
17.1.2011 19:26:26   
vila.vilica
Rimljanko...a jesil se ti s njim dogovorila da te bas on porodi..vidim da je zapeo...i to sa gelom mu je bas bezveze komentar..ali eto svako svoje zna...

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 285
17.1.2011 19:27:46   
Lara83
IZVORNA PORUKA: vila.vilica

Rimljanko...a jesil se ti s njim dogovorila da te bas on porodi..vidim da je zapeo...

i ja sam ovo htjela da te pitam user posted image

(odgovor članu vila.vilica)
Neposredna veza do poruke: 286
17.1.2011 19:37:58   
Cickolini
Nemam sad vremena da napisem sve sta bi zeljela jer moram do stana da nesto sredim pa cu i ja kao i Rime veceras malo opsirnije. Samo se javljam da malo smirim Naidicu.

Naidice ne znam koliko si upoznata, ali ja sam imala velikih problema sa otkucajima srca kod bebe i radim redovno ctg vec od 25 sedmice, a sad sam 39 sedmica. Ctg sam doslovno usavrsila jer su mi doktori ovdje sve objasnjavali na moj zahtjev. Meni je dugo ctg bio veoma los, jedno vrijeme kao i kod tebe ctg se vrti oko 125 otkucaja u minuti i tako sve vrijeme po dva sata. Vjeruj mi da sam rekorder u vremenu provedenom na ctg-u. To znaci da beba spava ili da miruje. Najvaznije je da ti osjetis bebu i da otkucaji ne idu iznad 200 (a meni se i to desavalo). Naravno da ce ponoviti ctg, ali poslusaj me ti slobodno malo prodrmaj stomak za vrijeme ctg. Ja uzmem stomak i dobro ga rastresem, pa me znaju okrenuti i na lijeci bok dok se beba ne probudi. Znaci vjeruj mi da nije nista strasno jer nasi su panicari i da je nesto odmah bi te ostavio u bolnici. Nisi mi skroz objasnila, ali mislim da sam shvatila pravilno. Napisi sve sto te zanima i rado cu ti odgovoriti jer sam dosta toga prosla i znam kako se osjecas.

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

Neposredna veza do poruke: 287
17.1.2011 19:38:42   
gagach
e svasta se naslusas od ovih doktora....nisam pametna nikako....opet ne kontam zasto bi izazivao porod ako je sve ok?! ne znam...

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 288
17.1.2011 20:57:13   
taurus
rimljanka samo polako, vidjećeš šta će biti u srijedu, a do nedjelje ćeš možda već držati svoju bebu
porod ti može početi večeras ili sutra, ma ko zna kada a dr. te samo zbunjuje
možda hoće da te baš on porodi, ne znam jesi li se tako dogovorila sa njim
pa i ako doguraš do nedjelje ja bih ga pitala da li je u redu da još jednu sedmicu sačekaš, jer normalno trudnoća može trajati i 42 sedmice
najvažnije je da nema opasnosti za bebu

što se tiče tog gela-ne znam šta bih ti rekla
bolje je kada porod sam krene i tijelo počne lučiti odgovarajuće hormone, pa onda ljekaari malo ubrzaju stvar sa lijekovima, probijenjem vodenjaka i slično
ali ako se mora-mora se
imam prijateljicu koja je rodila 2 djece, prvi porod bez gela u 41. sedmici i kaže da je bilo ok
drugi porod u 42. sedmici, bez bolova došla u bolnicu i porod provocirali gelom, nije dugo trajalo, išlo je brzo ali po njenim riječima bilo je jako bolno, ček tvrdi da joj je prvi porod bilo lakši a da je drugi jedva izdržala
nemam lično iskustvo sa gelom samo ti prenosim priču drugih i zbog toga ja bih ipak insistirala na čekanju ako je moguće

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 289
17.1.2011 20:58:40   
taurus
IZVORNA PORUKA: taurus

rimljanka samo polako, vidjećeš šta će biti u srijedu, a do nedjelje ćeš možda već držati svoju bebu
porod ti može početi večeras ili sutra, ma ko zna kada a dr. te samo zbunjuje
možda hoće da te baš on porodi, ne znam jesi li se tako dogovorila sa njim
pa i ako doguraš do nedjelje ja bih ga pitala da li je u redu da još jednu sedmicu sačekaš, jer normalno trudnoća može trajati i 42 sedmice
najvažnije je da nema opasnosti za bebu

što se tiče tog gela-ne znam šta bih ti rekla
bolje je kada porod sam krene i tijelo počne lučiti odgovarajuće hormone, pa onda ljekari malo ubrzaju stvar sa lijekovima, probijanjem vodenjaka i slično
ali ako se mora-mora se
imam prijateljicu koja je rodila 2 djece, prvi porod bez gela u 41. sedmici i kaže da je bilo ok
drugi porod u 42. sedmici, bez bolova došla u bolnicu i porod provocirali gelom, nije dugo trajalo, išlo je brzo ali po njenim riječima bilo je jako bolno, ček tvrdi da joj je prvi porod bilo lakši a da je drugi jedva izdržala
nemam lično iskustvo sa gelom samo ti prenosim priču drugih i zbog toga ja bih ipak insistirala na čekanju ako je moguće

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 290
17.1.2011 21:21:05   
Anoniman
rime nemoj nam brinuti,mila bit ce sve dobro abd.Pa i taj gel ako budes morala ha,boze moj stas.
Samo samnom je  jedna lezala dali joj gle za otvaranje al nazalost ona se do jutra nije otvorila,imala je svu noc bolove kao i ja nisam spavala pa je bila preko puta mene jedna drugoj smo kukale i jaukaleuser posted image
Medjutim,ujutro zenu nista ne boliuser posted image niti je sta bogzna gel pomogao.Tako da nekom pomogne nekom ne nebrini ni za to.
Ja sam taj dan otisla roditi prirodno user posted image bez gelova bez icega a ona je ostala iza mene .Neznam sta je bilo snjom kad li,je rodila???

Bozijeg cuda,nekom daju gel da se otvaraju a mene gore zatvarali user posted image user posted image jer sam bila 8.mi mjes-.fALILO MI SAMO 2.dana da udjem u 9-ti mje.
Al majka priroda nije dala pa sam ipak rodila sutra dan iako su me fiksali ko kakvog narkomana a ja imuna na sve to bila,i plus citav dan i noc do sutra dan do 4.trpila bolove.
Al bila sam jaka do zanjeg dahauser posted image
Samo budi,jaaka pusi,odpuhuj moli boga da sve brzo prodje i da ugledas svoje sunce ....
Nemas se sta brinuti,kad si kod dokt.u bolnici u njihovim si rukama pa rodices bilo kako-bilo.
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu taurus)
  Neposredna veza do poruke: 291
17.1.2011 21:24:07   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: vila.vilica

Rimljanko...a jesil se ti s njim dogovorila da te bas on porodi..vidim da je zapeo...i to sa gelom mu je bas bezveze komentar..ali eto svako svoje zna...

iz iskustva znam.Da zena kad dodje do termina ili prodje joj termin .Iako je otorena i malo i ako se ne otvara bas brzo,oni sve pokusavaju .Nije cudno niuser posted image malo.user posted image .
Pokusavaju sa gelom,najprije......
Kad sve probaju,da ide na prirodno ako neide rade CR..

Neposredna veza do poruke: 292
17.1.2011 21:27:04   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: naidica

Potdrav drage moje user posted image ??? jeste li dobro???
ja sam tuzna skrozuser posted image danas sam bila kod dr,,,i odnijela mu nalaze,,,rekao je da su ok,,i kaze hajde malo na ctg,,,joj lezala sam 40 minuser posted image beba se izgleda tad uspavala i prepala me je.. valjda trebaju otkucaji od 120 do 140,,kod mene su od 120,,125 i tak,,,malo iznad granice!!! kaze meni dr il beba spava,,ili nisi dobro jela,,ili si se umorila... pa sutra moram opet na ctg kod njeg...jel ima ko da zna sta u vezi s tim???? osjetim ja bebicu mice se pravo,,,al me sad to jako brine!!! jel imao ko slicno iskustvo??? hvala vam i ljubim vassssss

OPET JAuser posted image user posted image user posted image
pojedi sta slatko prije nego odes na ctg.....To su nama u ZE preporucivali prije ctg. pojesti cokoladicu ili sta bilo samo da je slatko to,ih razbudjuje 100%.Vjeruj mi.....
Mora da se bebic uspavao duboko bio ,pa nam mamu prepo user posted image user posted image

(odgovor članu naidica)
  Neposredna veza do poruke: 293
17.1.2011 21:28:18   
vila.vilica
felix...rimljanki je termin 18.1., koliko ja znam normalno je do 42 sedmice uz stalni pregled...a ta nedjelja mi je puno prije 42 sedmiceuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 294
17.1.2011 21:35:18   
gagach

IZVORNA PORUKA: Lara83

Evo ja malo kunjala pa idem kosu prati a taaakooo mi je mrsko, svaki put je susim po sat vremena....najozbiljnije razmisljam da se osisam. Jos kad bebach dodje aBd, kako cu ja sa ovom grivom na kraj izaci :( Uglavnom u cetvrtak idem nalaze ponovo da vadim i onaj CRP, bas me zanima kakav ce biti. Nadam se ok :) A onda u ponedjeljak na pregled, to svaki put jedva cekam :))  

hahahahha kako e razumjem sa tom grivomuser posted image user posted image user posted image user posted image ja sam je skratila malo...al samo malo...i stanjila puno al bas puno....i mnogo mi je lakse...user posted image

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 295
17.1.2011 21:54:52   
Cickolini
E cure moje drage evo i ja dosla iz stana, kofol bila malo vrijedna. Sve sam nacine pokusala da malo poguram ovu svoju malu, ali ona  nista pa nista haha Hajd neka je samo sve uredu to mi je najbitnije. Ubi me ovo iscekivanje. Nisam vam rekla da mi je na proslom UZ doktorica vidjela kosicu kod bebice, kaze bice ovo bebica sa puno kosice. Kazem ja njoj pa ne muci mene bezveze kiselina, kaze ona nema to nikakve veze sa kosom. Ja znam da kod nas kazu da obicno kiselina znaci da raste kosica, ali oni ovdje ne misle tako.

Mino izvukla si se sad da znas, ali i ja tebi zelim da odmah na termin tvoja bebica dodje tebi u zagrljaj.

Rime draga ja mislim da se svasta moze desiti do nedelje, a iskreno ja mislim da puno duze od 7 dana i ne valja cekati jer se moze plodna voda zamutiti ili neke druge komplikacije nastati. Mislim da gel nije losa opcija i on se moze samo koristi ako je zena malo otvorena. On radi na principu kao hormon koji tvom tijlu kaze sad je vrijeme i onda sve tijelo samo obavlja. Gel samo potakne, a nista drugo. Tako su meni objasnili u bolnici jer sam se ja spremala za prijevremeni porod. Meni je moja doktorica u Sarajevu savjetovala da cekam max 7 dana i da nakon toga na svoj zahtjev trazim indukciju jer kaze da poslije 7 dana i nije bas najbolje da se prenosi, ali naravno uz redovnu kontrolu ni to nije lose. Mislim da ti je bolje pokusati s gelom nego carski rez, a naravno slazem se da je najbolje da sve prirodno krene kao sto i hoce aBd. Ti ces dobiti svoje trudove do nedelje evo ja ti predvidjam i iskreno zelim hehe

< Poruku je uredio Cickolini -- 17.1.2011 21:56:31 >

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 296
17.1.2011 22:19:09   
naidica
drage moje hvala vam puno!!!!
cickolini hvala ti puno na odg!!! ja sam se tako prepala,,,jer prvo se slabo culo,,,a onda se cuje al nema dovoljno otkucaja sve ok 125!!!  lezala sam gotov 40 min,,,,pa nekad krene malo vise pa opet tako slabo,,,a ja jedva disem tolko mi se nesto stislo u grlu,,ja nisam smjela ni rastresti stomak,,,mada sam trebala, sutra abd imam u pola 5,,,pojescu nesto i slatko kao sto kaze felix,,ako se ne bude dovolno cuo bas cu ga promrdati,,,jer evo sad,,bas mi se mrda,,dobro ga osjetim,,,samo abd da bude sve ok sutra!!!sta cu kad mi se potrefilo tako da spavauser posted image
hvala vam puno drage moje na podrsci i na savjetima!!!

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 297
17.1.2011 22:21:36   
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: Cickolini

E cure moje drage evo i ja dosla iz stana, kofol bila malo vrijedna. Sve sam nacine pokusala da malo poguram ovu svoju malu, ali ona  nista pa nista haha Hajd neka je samo sve uredu to mi je najbitnije. Ubi me ovo iscekivanje. Nisam vam rekla da mi je na proslom UZ doktorica vidjela kosicu kod bebice, kaze bice ovo bebica sa puno kosice. Kazem ja njoj pa ne muci mene bezveze kiselina, kaze ona nema to nikakve veze sa kosom. Ja znam da kod nas kazu da obicno kiselina znaci da raste kosica, ali oni ovdje ne misle tako.

Mino izvukla si se sad da znas, ali i ja tebi zelim da odmah na termin tvoja bebica dodje tebi u zagrljaj.

Rime draga ja mislim da se svasta moze desiti do nedelje, a iskreno ja mislim da puno duze od 7 dana i ne valja cekati jer se moze plodna voda zamutiti ili neke druge komplikacije nastati. Mislim da gel nije losa opcija i on se moze samo koristi ako je zena malo otvorena. On radi na principu kao hormon koji tvom tijlu kaze sad je vrijeme i onda sve tijelo samo obavlja. Gel samo potakne, a nista drugo. Tako su meni objasnili u bolnici jer sam se ja spremala za prijevremeni porod. Meni je moja doktorica u Sarajevu savjetovala da cekam max 7 dana i da nakon toga na svoj zahtjev trazim indukciju jer kaze da poslije 7 dana i nije bas najbolje da se prenosi, ali naravno uz redovnu kontrolu ni to nije lose. Mislim da ti je bolje pokusati s gelom nego carski rez, a naravno slazem se da je najbolje da sve prirodno krene kao sto i hoce aBd. Ti ces dobiti svoje trudove do nedelje evo ja ti predvidjam i iskreno zelim hehe

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 298
17.1.2011 22:29:09   
Emica_sa
Htijela sam nesto napisati pa mi post odeuser posted image ,cickolini je upravu,nije stvarno dobro prenijeti preko 7 dana,iako je sve ok,tada se situacija moze drasticno promijeniti u samo par sati,zato se i ide stalno na ctg i prati beba,i po meni je definitivno ispravno i puno bolje inducirati porod kada se termin prede jer sto je siguno,sigurno,zasto riskirati da se beba pokaki u plodnu vodu i dobije infekciju,mislim da je to stvarno suvisno

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 299
17.1.2011 22:45:06   
rose

IZVORNA PORUKA: naidica

Potdrav drage moje user posted image ??? jeste li dobro???
ja sam tuzna skrozuser posted image danas sam bila kod dr,,,i odnijela mu nalaze,,,rekao je da su ok,,i kaze hajde malo na ctg,,,joj lezala sam 40 minuser posted image beba se izgleda tad uspavala i prepala me je.. valjda trebaju otkucaji od 120 do 140,,kod mene su od 120,,125 i tak,,,malo iznad granice!!! kaze meni dr il beba spava,,ili nisi dobro jela,,ili si se umorila... pa sutra moram opet na ctg kod njeg...jel ima ko da zna sta u vezi s tim???? osjetim ja bebicu mice se pravo,,,al me sad to jako brine!!! jel imao ko slicno iskustvo??? hvala vam i ljubim vassssss

ja se jednom tako zabrinula...ctg pokazao na traci ispod onih pozeljnih linija...kaze dr.masic ne sekiraj se,sve ok nego sestre nisu dobro namjestile traku...tako da u nedostatku bolje utjehe prihvati ovo moje kao da je i kod tebe takav slucaj...a mozda i jeste user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu naidica)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *