Majčica
|
IZVORNA PORUKA: emma.L Naravno da da , s tom razlikom što je upozoravamo i upozoravamo, a kad se razbije (jer uvijek se razbije), ona plače i nije joj smiješno nimalo. I u fazi smo kad mene ne da nikome i tati ne da da mi priđe, stalno mi "udala muža, štipa moga muža, vidi što ti gulam muža"... i sve tako. A sinoć se dogodilo nešto jako čudno i neugodno. Pokupili me s posla njih dvoje i vidim priča je o džamiji i čiki koji pjeva. "Hoćeš li mi pokazati džamiju", hoću, naravno. I kad smo stigli pred zgradu, ja krenem da je uzmem iz sjedalice, ona neće da odvoji leđa od sjedalice i vidim da je strah nečega. Jedva je ubijedim, izvadim, zagrlim, ona govori "neću džamiju, neću džamiju". Hajde dobro. Krenemo u haustor, nosim je a ona me zagrlila kao nikada prije i tek na prvom katu je uspijem odlijepiti da sama hoda. Dođemo doma i krene sve kao normalno. Pranje rukica, presvlačenje, i odjednom, kad smo htjeli sjesti i jesti, leđa priljubljena uza zid i plačna faca "neće mene niko, da ja sjednem mami u klilo". Ajde, malo je uzmem u naručje, sjednemo nas dvije, MM stavlja stol, i nekako je premuntam da se i ja presvučem, spustim, a onda otrči mužu u kuhinju i zalijepi leđa za radijator i plače da dođe meni u krilo. I kad se smiri, pitam je šta je bilo, čega se boji, a ona samo utačka i šuti - jezivo. Hajde jeli smo, sama je sjedila i jela, mi se normalno ponašamo, mislimo prošlo je, ja odem u WC i čujem kako MM govori "ali zatvorena su vrata, dođi, ja ću te ponijeti," a ona plače da prvo zatvori vrata od balkona, jer ne želi inače ući u dnevnu sobu. I poslije mu malo sjedila u krilu, gledala crtani i prošlo, kao da nikada ništa nije bilo, a bilo je užasno za vidjeti. Znam da slijede faze strahova, ali je ovo bilo jako čudno, iznenada, i preokret totalni. Danas sve najnormalnije. I mi imamo ovakvih ispada, ne znam ni ja u cemu je fol Necega se sjete vjerovatno, a bice toga, kako mi kazu, jos Mi smo u fazi hodanja za mamom (iako je uvijek bio "majkinovac"), pogotovo ujutro kad hocu na posao i plac sto idem, ne da mi da idem i sl u jos izrazenijem obliku. I sve ce mama, i nahraniti, i ici na spavanje s njim, sve. Ne da ni MM ni mojoj mami ni blizu kad sam ja tu. Ovo je slucaj pogotovo ujutro prije posla i kad dodjem, mada nema pravila. Zaista vidim kako se pozeli.