|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Faze dvogodišnjaka
19.12.2010 21:08:03   
Medić*
Mi smo u fazi periodicnog smenjivanja psovki i izvinjenja, taman jedno vrijeme zaboravi psovati (naucui kod daidze od njegovog godinu dana starijeg sincica) nismo obracali paznju, ignorisali, vidio da nije interesantno nam i prestao, u medjuvremenu gledao je macu vani i kad je pobjegla doslovno je rekao "  mama ebem macu " cemu smo se mi nasmijali i od tada pocinje ponovo user posted image pricamo da je glupo,da ce Allah kazniti djecu koja su neposlusna, pricaju gluposti i psuju ali on je u svom svijetu, uglavnom odmah nakon psovke kaze " izini mama Fatih dobar" user posted image , nadamo seda ce i to brzo prestati user posted image
Trenutno je u fazi kuvanja rucka svaki dan, pravljenja kafe i moramo uzeti sto doneseda jedemo i pijemo, tako da sutra idem da kupujem onaj set plasticnog sudja za curica da mi ne bi sve solje i tanjire polomio koliko je aktivan u kuhinji, s obzirom da smo blizu dzamije cim cuje ezan ide u kupatilo uzima abdest, brcka se jer moze da otvori sam vodu, uzima svoju malu sedzadicu i klanja, pa se smije, pa se folira da li ga gledam i tako u nedogled, pred spavanje obavezno uci dove, ima redoslijed po kojem idemo ako preskocimo on odmah reagira i govori sta da ucimo, 3 kratke sure je naucio pa to ponavlja konstantno user posted image ujutru obavezno prije nego ustane dere se iz kreveca " mama ima li sati " misli na to koliko je sati user posted image , i dalje je u pelenama, od skoro pokazuje imnteres za WC solju i skida se iako ga do sada nikad nismo vodili na tutu tako da planiramo bez tute vec na solju odmah krenuti, skida pampers i trci prema kupatilu, ja mislila zeza drago mu da pusta vodu, mada nije me prevario odmah je bavo svoje user posted image , uglavnom svak cas letimo iz jedne faze u drugu, pa se vracamo na staru itd 

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 226
19.12.2010 21:15:25   
mamabb
E, da zaboravila sam da napišem i to kako je pored štorkavosti ona veoma kulturna uvijek govori hvala, izvoli,izvini pa čak i teti što joj bocu davala sva u suzama i jecajući govori ''ava teto'' hvala teto user posted image

04.12.2008.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 227
29.12.2010 10:00:45   
ziki
Mi smo u fazi koji sam se nadala da ćemo preskočit- psovanje. Ja ne spujem , mm rijetko u vožnji. Kako nam je prošla sedmica bila burna, svi bili uplašeni, x put bili u bolnici i u Tuzli, mm psovo a ja nisam reagovala i gradivo se savladalo. Na svu sreću to psovanje ne sadrži ni jednu ružnu riječ već zvuči „E đe ti mater“. Jasmješniji mi je bio prije neki dan, uleteo je jedan ludak ispred nas, zamalo nas udario, mm viče da je lud, ja se slažem a Nemirko dobacuje“ E đe ti mater, ja to ne smijem da kažem.“ Pričam da to ne smije da se priča, da nije lijepo, da i baba kad to kaže bude mu puno žao.... sve sasluša, obeća da više neće i opet, uzme autiće igra se i psuje.  I još jedna ružna faza piškenje, ne upiški se skroz već samo malo pusti i iskvasi veš. Vidim ga da se previja al mu žao da ostavi igranje. Ne znam koliko će to trajat al izludeh više, i bez ovog 4 mašine nedeljno sam mu prala sad svaki dan imam mašinu njegovog veša, u kupatilu mi je haos jer zimsko doba ne suši se brzo, naše se gomila...Uh, jedva čekam treći rođenda, ako Bog da, valjda će do atd ispucat većinu faza. I da momak je par puta spavao sam u krevetcu, prvi put je bilo strašno i pomirila sam se sa sudbinom da će spavat samnom do puberteta,  mada se opet predomislio i vratio kod nas, sad treba da kupim novu naljepnicu Vinija i tigra za zid pa da vidim da li će izrazit želju.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 228
29.12.2010 10:03:14   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: mamabb

E, da zaboravila sam da napišem i to kako je pored štorkavosti ona veoma kulturna uvijek govori hvala, izvoli,izvini pa čak i teti što joj bocu davala sva u suzama i jecajući govori ''ava teto'' hvala teto user posted image

hahahahha jao kraljica je, divno dijete
baš me nasmija na sabahu
ljubim joj glavicu pametnu

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 229
29.12.2010 10:05:12   
veeseelaa
s obzirom da smo blizu dzamije cim cuje ezan ide u kupatilo uzima abdest, brcka se jer moze da otvori sam vodu, uzima svoju malu sedzadicu i klanja, pa se smije, pa se folira da li ga gledam i tako u nedogled, pred spavanje obavezno uci dove, ima redoslijed po kojem idemo ako preskocimo on odmah reagira i govori sta da ucimo, 3 kratke sure je naucio pa to ponavlja konstantno

divnouser posted image user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 230
29.12.2010 10:13:10   
mamine oci
meni propade post a ja se bas raspisala:)
mi smo i dalje fazi vozici, voznja vozica po cjeli dan, nije dosadan cak se fino zaigra ali nijedna druga igracka ga ne zanima samo voz najgore od svega je sto je kad god jede ili  pije mora da nahra ni i vozice tako da mi ruke otpadose cisteci kauce i tepihe. Pokusala sam na razne nacine da obijasnim radio je prutic,i pricom i kaznom nema sanse on kaze izvini mama zna da je pogresio ali i dalje to radiuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

Neposredna veza do poruke: 231
29.12.2010 10:14:22   
veeseelaa
moja Ajša hrani lutke sve redom user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 232
29.12.2010 10:14:24   
muaaa
Kako mi je drago citati ove faze jer prisjetim se svoje djecice u ovoj fazii, milina me uhvati jer kad trenutno to dozivljavamo nevodimo bas racuna o tome ali kad prodju te faze onda se nasmijemo svemu sto smo prolazili sa nasim pilicima.user posted image

Neposredna veza do poruke: 233
29.12.2010 10:16:24   
ziki
Zato sam ja tepije digla, imam samo u trpezariji al i nejga ću uskoro. 

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 234
29.12.2010 10:17:34   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

valjda djeca kontaju da su im igracke gladne a mi sebicni nedajemo im nista user posted image ko zna sta je u tim njihovim malim slatkim glavicamauser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

Neposredna veza do poruke: 235
29.12.2010 10:17:50   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: muaaa

Kako mi je drago citati ove faze jer prisjetim se svoje djecice u ovoj fazii, milina me uhvati jer kad trenutno to dozivljavamo nevodimo bas racuna o tome ali kad prodju te faze onda se nasmijemo svemu sto smo prolazili sa nasim pilicima.user posted image

znači proći će user posted image  user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 236
29.12.2010 10:18:53   
muaaa
Proci ce te faze ali ce doci pubertetske i onda neznam sta da kazemuser posted image

Neposredna veza do poruke: 237
29.12.2010 10:19:01   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: mamine oci

valjda djeca kontaju da su im igracke gladne a mi sebicni nedajemo im nista user posted image ko zna sta je u tim njihovim malim slatkim glavicamauser posted image

haj znaj user posted image  helem i ja stalno trčkaram za njom i kupim hranu
sve je dobro dok ne počne da im daje napitke
u biti ja odmah (čim vidim) oduzimam hranu i piće user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 238
29.12.2010 11:23:17   
smajli80

Ova moja mala je u fazi kenjkanjauser posted image .Za sve živo što joj se neda ili joj ne uspijeva da uradi iz prve ona kenjka.I kad vidi da ja ne obraćam pažnju na takvo ponašanje ona memi kaže:mama ja pačem ,vidiš moje suže kako padaju.user posted image

Tkođe je u fazi gledanja dj.spotova(sjedne u svoja kolica,gricka štapiće i đuskauser posted image user posted image user posted image .

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

Neposredna veza do poruke: 239
30.12.2010 13:58:31   
Lulu_08
Hehehe Smajli, Luna je nekad prije možda 6 mjeseci tako plakala i ako ne obratim pažnju ona odmah dođe i kaže mama vidiiiiiiiiii suze mi padaju!!!!! A ja ne znam da li bi se smijala ili plakala sa njom koliko je to simpatično hahahaha.

A Luna je u fazi Deda Mraza hahahahaha. Obožava ga!!! 4 puta je bila na dodjeli paketića, svaki put je pjevala tj. recitovala a poslednja 2 puta na mikrofon, i čak plesala na bini hahahaha. Ljubi ga na bradu, grli i priča mu kako ga voli haha.

Kod kuće ako ne sluša samo joj kažem da je Deda Mraz gleda kroz prozor, i da pamti da li je ona dobra ili ne, te da ako bude dobra sljedeće godine će donjeti opet paketiće user posted image user posted image user posted image .

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 240
11.1.2011 11:03:38   
mamabb

hahahahha jao kraljica je, divno dijete
baš me nasmija na sabahu
ljubim joj glavicu pametnu

''ava'' teta vesela user posted image

04.12.2008.

Neposredna veza do poruke: 241
11.1.2011 11:05:06   
veeseelaa
user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 242
11.1.2011 11:09:19   
mamabb
Da li vaša djeca hodaju žmireći ili se vrte u krug do iznemoglosti?
Ova moja ne prestaje, cijeli stan pređe žmireći a kad se zakuca u zid, vrata, cijepa se od smijeha,user posted image ili vrti se u krug dok joj se ne počne sve okretati i onda se tako tetura po kući, a zacene se koliko joj je smiješno.
S početka mi je bilo simpatično i smiješno, ali kako je ''''usavršila''''  i proširila područje strah me da se ne ozlijedi,najviše zbog peći ali joj nikako dokazatiuser posted image

< Poruku je uredio mamabb -- 11.1.2011 11:10:15 >

04.12.2008.

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 243
11.1.2011 11:23:45   
emma.L
Naravno da da user posted image , s tom razlikom što je upozoravamo i upozoravamo, a kad se razbije (jer uvijek se razbije), ona plače i nije joj smiješno nimalo. user posted image
I u fazi smo kad mene ne da nikome i tati ne da da mi priđe, stalno mi "udala muža, štipa moga muža, vidi što ti gulam muža"... i sve tako.
A sinoć se dogodilo nešto jako čudno i neugodno. Pokupili me s posla njih dvoje i vidim priča je o džamiji i čiki koji pjeva. "Hoćeš li mi pokazati džamiju", hoću, naravno. I kad smo stigli pred zgradu, ja krenem da je uzmem iz sjedalice, ona neće da odvoji leđa od sjedalice i vidim da je strah nečega. Jedva je ubijedim, izvadim, zagrlim, ona govori "neću džamiju, neću džamiju". Hajde dobro. Krenemo u haustor, nosim je a ona me zagrlila kao nikada prije user posted image  i tek na prvom katu je uspijem odlijepiti da sama hoda. Dođemo doma i krene sve kao normalno. Pranje rukica, presvlačenje, i odjednom, kad smo htjeli sjesti i jesti, leđa priljubljena uza zid i plačna faca "neće mene niko, da ja sjednem mami u klilo". Ajde, malo je uzmem u naručje, sjednemo nas dvije, MM stavlja stol, i nekako je premuntam da se i ja presvučem, spustim, a onda otrči mužu u kuhinju i zalijepi leđa za radijator i plače da dođe meni u krilo. I kad se smiri, pitam je šta je bilo, čega se boji, a ona samo utačka i šuti - jezivo. Hajde jeli smo, sama je sjedila i jela, mi se normalno ponašamo, mislimo prošlo je, ja odem u WC i čujem kako MM govori "ali zatvorena su vrata, dođi, ja ću te ponijeti," a ona plače da prvo zatvori vrata od balkona, jer ne želi inače ući u dnevnu sobu. I poslije mu malo sjedila u krilu, gledala crtani i prošlo, kao da nikada ništa nije bilo, a bilo je užasno za vidjeti. Znam da slijede faze strahova, ali je ovo bilo jako čudno, iznenada, i preokret totalni. user posted image  Danas sve najnormalnije.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 244
11.1.2011 11:34:59   
Majčica
IZVORNA PORUKA: emma.L

Naravno da da user posted image , s tom razlikom što je upozoravamo i upozoravamo, a kad se razbije (jer uvijek se razbije), ona plače i nije joj smiješno nimalo. user posted image
I u fazi smo kad mene ne da nikome i tati ne da da mi priđe, stalno mi "udala muža, štipa moga muža, vidi što ti gulam muža"... i sve tako.
A sinoć se dogodilo nešto jako čudno i neugodno. Pokupili me s posla njih dvoje i vidim priča je o džamiji i čiki koji pjeva. "Hoćeš li mi pokazati džamiju", hoću, naravno. I kad smo stigli pred zgradu, ja krenem da je uzmem iz sjedalice, ona neće da odvoji leđa od sjedalice i vidim da je strah nečega. Jedva je ubijedim, izvadim, zagrlim, ona govori "neću džamiju, neću džamiju". Hajde dobro. Krenemo u haustor, nosim je a ona me zagrlila kao nikada prije user posted image  i tek na prvom katu je uspijem odlijepiti da sama hoda. Dođemo doma i krene sve kao normalno. Pranje rukica, presvlačenje, i odjednom, kad smo htjeli sjesti i jesti, leđa priljubljena uza zid i plačna faca "neće mene niko, da ja sjednem mami u klilo". Ajde, malo je uzmem u naručje, sjednemo nas dvije, MM stavlja stol, i nekako je premuntam da se i ja presvučem, spustim, a onda otrči mužu u kuhinju i zalijepi leđa za radijator i plače da dođe meni u krilo. I kad se smiri, pitam je šta je bilo, čega se boji, a ona samo utačka i šuti - jezivo. Hajde jeli smo, sama je sjedila i jela, mi se normalno ponašamo, mislimo prošlo je, ja odem u WC i čujem kako MM govori "ali zatvorena su vrata, dođi, ja ću te ponijeti," a ona plače da prvo zatvori vrata od balkona, jer ne želi inače ući u dnevnu sobu. I poslije mu malo sjedila u krilu, gledala crtani i prošlo, kao da nikada ništa nije bilo, a bilo je užasno za vidjeti. Znam da slijede faze strahova, ali je ovo bilo jako čudno, iznenada, i preokret totalni. user posted image  Danas sve najnormalnije.

I mi imamo ovakvih ispada, ne znam ni ja u cemu je foluser posted image Necega se sjete vjerovatno, a bice toga, kako mi kazu, josuser posted image

Mi smo u fazi hodanja za mamom (iako je uvijek bio "majkinovac"), pogotovo ujutro kad hocu na posao i plac sto idem, ne da mi da idem i sl u jos izrazenijem obliku. I sve ce mama, i nahraniti, i ici na spavanje s njim, sve. Ne da ni MM ni mojoj mami ni blizu kad sam ja tu. Ovo je slucaj pogotovo ujutro prije posla i kad dodjem, mada nema pravila. Zaista vidim kako se pozeli.

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 245
11.1.2011 12:16:40   
Lulu_08
Fazama nema kraja!!!

Trenutno je situacija sljedeća: tajo je bio uz nju 3 sedmice, u početku nikome nije dala ni BLIZU, a poslje jeste meni a ostalima je još bio zabranjen prilaz.

Otišao je tajo opet nazada na posao vani, od subote se ne odvaja od mene, kao mali krpelj se uhvati meni za nogu i ne pušta. Hajde i to je OK, ali u trenutku kada počnem nešto raditi u kući ona histerično počne plakati i govoriti "POBJEĆE MI MAMA NEGDJE!" Sada ja razumijem zašto ona to govori, vjerovatno iz straha da ću i ja negdje otići, ali ne znam kako da joj "udovoljim" kako da je utješim, pa ne mogu valjda svaki minut nositi je u naručju kao da je beba, ili moram tako postupiti?!

Također je u fazi da je nekulturna. Inače dijete koje od kako je progovorilo i govorilo hvala, ćao, molim i sl. sada kada joj se neko obraća ruga mu se (društvo iz vrtića haha..) i neće da kaže ćao nego samo se smrkne i kaže "ljuta sam!!!" Ja mijenjam boje kao semafor dok me ljudi užasno gledaju hahahaha.

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 246
11.1.2011 12:20:50   
Skvo RR

Da li vaša djeca hodaju žmireći ili se vrte u krug do iznemoglosti?
Ova moja ne prestaje, cijeli stan pređe žmireći a kad se zakuca u zid, vrata, cijepa se od smijeha,user posted image ili vrti se u krug dok joj se ne počne sve okretati i onda se tako tetura po kući, a zacene se koliko joj je smiješno.
S početka mi je bilo simpatično i smiješno, ali kako je ''''usavršila''''  i proširila područje strah me da se ne ozlijedi,najviše zbog peći ali joj nikako dokazatiuser posted image

Hahaha...mi to redovno..zazmiri i hoda unatraguser posted image ....a vrtila se i ukrug do "padanja", sada joj je to dosadilo.user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 247
11.1.2011 13:05:57   
ziki
Djana to da se od mame ne odvaja je normalna reakcija, uplašena je da ćeš i ti otić, moraš bit strpljiva. Uskoro će se to vratit na svoje. Vezano za "nekulturu" pusti brigu na veselje, ona ima 2,5 godina i više nego normalno je da ima tih ispada ko sad je ljuta i ruga se. Ja se ne obazirem na to ako se desi, ako imamo ispad pa se baca po podu i vrišti jedina moja briga je da se može udarit. Savjete o metodama kako bi oni smirili MOJE dijete ignorišem. Ja se zbog svog djeteta ne cervenim. Još da dodam i nemirko se vrti pa onda krene da se tetura po kući, sad smo odredili da se u hodniku vrti jer nema čoškova o koje bi mogao da lupi glavicom.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 248
11.1.2011 14:37:47   
Anoniman

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image joj dobra je majkemiuser posted image user posted image user posted image
Ziki,ljubi nemirka lijepog.
Ostale zene pozdrav od mene i anela.user posted image

Neposredna veza do poruke: 249
12.1.2011 16:31:35   
Lulu_08
ziki upravu si, i slazem se tim sto si rekla. I sigurna sam da ce proci, samo mi je neobicno jer u roku od par dana se djetetov stav i ponasanje u korijenu promijenilo haha. Sreca pa nije niko komentarisao te njene ispade kulture i ljubaznost, a da jeste sigurno bih se i ja pridruzila njenoj nekulturi pa bih mu/joj dobro odgovorila hahaha...
felix pozdrav i tebi od Lune i mame, i svim drugim forumasicama user posted image .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

maggi vrecice za pecenje
milkicc

vec dugo gledam reklamu za maggi vrecice..mekano i socno:-) da li ste ih isprobale i kakvo je vase iskustvo?

jesam ,super je (68%)

nisam (17%)

nisam jos (16%)

Broj svih glasova: 108

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *