|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Faze dvogodišnjaka
1.12.2010 10:08:33   
veeseelaa
Ima dana kad je savršeno dijete, poslšuna, da me mame znaju pitati kako sam sve to uspjela,

hahahah ovako i kod mene, kad neko dodje zijani se kako je ona mirna a ustvari ima i ona luskastih dana
Jedne prilike (mislim da sam već pisala) došle mi prijateljice i sad mi večeramo a Ajša pridje kaže mama meko, ja joj napunim flašicu i ona ode i leže
Mi naravno nastvaljamo s večerom a prijateljice me pitaju a gdje je Ajša, rekoh garant zaspala, odem pogledam dijete spava, sama se uspavala user posted image user posted image user posted image  one zinule, kažu ovo s našom djecom nikad ne bi moglo
Al ja se zaista trudim da malenu osamostalim

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 201
1.12.2010 12:48:53   
bebbe RR
Žene, mi već dugo imamo ono neko plastično stojalo koje se stavi dječici pred lavabo da mogu stati i oprati ruke... Ja mislila da je to uobičajena stvar...

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

Neposredna veza do poruke: 202
2.12.2010 9:42:53   
emma.L
bebe, jeste uobičajena stvar ali mi čekamo da nam vize ukinu i pravac ikea, jer je moja kolegica gore uzela za 2 eura, a u Obiju kod nas je oko 20 KM bila ta stoličicauser posted image .
vesela, i Ema je samostalna, ali sad u stvari više nisam sigurna u to user posted image . Sama jede i to fino (meni nije bitno je li to kašika, viljuška ili rukica, dok god ne trpa kao divljak u usta), čak i juhicu odavno. A za nezgode.. pa spašava nas onaj plastični siperak (iz kojeg na kraju pojede što je ispalouser posted image ). Ali to pranje ruka- niti može dohvatiti, niti ja dozvoljavam jer ona ne zna za granice kad je voda u pitanju. Da sama zatvori vodu i obriše rukice user posted image  da mi je i to dočekati. Još uvijek nismo skinuli stranicu sa krevetića, jer je nikada ne bismo nagovorili da ostane dobrovoljno u njemu. Baš imaš sreće. Ali Ema sama oblači cipele, čarape, pape. A jaknu gdje skine, tu i ostavi. Ako slučajno zapne feršlus ili rukavić- AAAAAAAAA, mama ja ovo ne moguuuuuuuu user posted image . Sto puta smo rekli da joj nećemo pomagati ako fino ne kaže gdje je zapelo, ali sada sve pokušava plačem odmah, sad i iste sekunde. I to jako jako iritira.
A sporty, iako se trudimo ne tući Emu i pričati s njom, na prvi pokuušaj svađe je dobila po guzi i nije se ponovilo. Ovo nije pametovanje ni savjet, nego kažem da je nama upalilo. Nisu sva djeca ista. Da se otelo kontroli, vjerovatno bih bila frustrirana kao i ti. Ona i sada zna udariti, češće tatu nego mene, ali ne u svađi nego se samo sjeti da bi malo mogla testiati granice. Ponekad joj pričamo da samo zločasta djeca to rade, a da onda slijede kazne (nema kindera ili spavanja kod nane). A ponekad i dobije po guzi.
Daljinski joj ne dozvoljavmo da dira (u pravilu ništa što stoji na stolu), kao ni telefone ni razgovor preko telefona, jer sam uvijek mrzila kad mi netko navali dijete na liniju koje ne zna pričati smisleno, pa sad ja moram tepati i izmotavati - nemojte me pogrešno shvatiti. Tako ne dam ni mojoj da smara ljude. Kad bude znala razlučiti da sa nanom i dedom može, ali ne sa ostalim narodom, tad će i razgovarati na telefon. DVD-jeve i crtane gleda na TV-u ili u rijetkim situacijama na kompu (kad smo negdje), a ja se trudim da što kasnije to nauči. Jer se u pravilu onda svi zalijepe za TV i crtiće (ovoj iz iskustva mojih prijateljica sa starijom djecom).
E zato sam smorena od sakrivanja, kuhanja za bebu, i bacanja loptica skočica po stanu - dobro pa nam je išta čitavo.
A sporty, ja sam odlučila drugo dijete roditi i ne tražiti posao dok ne krene u vrtić jer ne želim kao s Emom ostati željna svega i proći kroz neke situacije koje bi se mogle ponoviti. Kad te čujem, odnosno čitam, vidim sebe za par godina na RR. Razumijem te u potpunosti. I držim ti fige za neki dobar posao.
I da podvučem još jednom da je faza osamostaljivanja bljak, hehe. A o tuti neću ni pričati - toliko smo nazadovali da ne znam hoćemo li prije 4. rođendana iz pelena izići. user posted image

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 203
2.12.2010 10:41:13   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: maja78 RR

[a inace bravo za ajsu user posted image , bas je samostalna, prava mala a velika curica. e koliko je ona visoka? prepade ti mene, da moze dohvatiti vjesalicu da ostavi jaknu, da pere ruke na umivaoniku koji je visok?

user posted image user posted image user posted image  baš se ismijah, pa mi smo visinu vješalica prilagodili njoj, mi imamo svoje visoke a ona svoje niže

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 204
2.12.2010 10:42:41   
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

[a inace bravo za ajsu user posted image , bas je samostalna, prava mala a velika curica. e koliko je ona visoka? prepade ti mene, da moze dohvatiti vjesalicu da ostavi jaknu, da pere ruke na umivaoniku koji je visok?

user posted image user posted image user posted image  baš se ismijah, pa mi smo visinu vješalica prilagodili njoj, mi imamo svoje visoke a ona svoje niže

user posted image user posted image user posted image user posted image  sad mi je lakse

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

Neposredna veza do poruke: 205
2.12.2010 11:04:00   
M kao Mama
e danas mu je fol da folira da ga noga boli i kao ne moze se sageti da nesto dohvati, svog sam ga prepipala ne zali se, izvrtila ga u polozaj saginajnja i cucnja i toga nista, kad ga pitam sta ga boli kaze nona ali svaki put pokaze drugu, tako da sam skontala da zna da pridajem tome paznju pa nas malo dribla danas

Majo, tačno se sjećam ove faze, samo kod nas je bila još "ozbiljnija". Boli me koljeno, a pokazuje na stomak, ili boli me gilo (gro), a pokazuje na ruku, hahahah

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 206
2.12.2010 13:26:42   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: emma.L

bebe, jeste uobičajena stvar ali mi čekamo da nam vize ukinu i pravac ikea, jer je moja kolegica gore uzela za 2 eura, a u Obiju kod nas je oko 20 KM bila ta stoličicauser posted image  

Nevjerovatno...
A, što se tiče Emice, ma ona je, iz tih tvojih pričica, super djevojčica. Zanimljiva, zabavna i bistra.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 207
2.12.2010 13:29:26   
koka i po
IZVORNA PORUKA: mama alma RR

e danas mu je fol da folira da ga noga boli i kao ne moze se sageti da nesto dohvati, svog sam ga prepipala ne zali se, izvrtila ga u polozaj saginajnja i cucnja i toga nista, kad ga pitam sta ga boli kaze nona ali svaki put pokaze drugu, tako da sam skontala da zna da pridajem tome paznju pa nas malo dribla danas

Majo, tačno se sjećam ove faze, samo kod nas je bila još "ozbiljnija". Boli me koljeno, a pokazuje na stomak, ili boli me gilo (gro), a pokazuje na ruku, hahahah

Kod mene je bilo....boli me srce u koljenu user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 208
2.12.2010 15:17:48   
sporty mamaa
moju bole leda, to cula od svekrve pa sad i nju ko boliuser posted image user posted image user posted image I neda mi da je poljubima kaze "nemoj mama boli"user posted image

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 209
2.12.2010 23:07:49   
enna
Da se prijavimo sda smo u fazi histerisanja user posted image user posted image user posted image meni je fujjj kada nesto nemoze da obavi ili joj ne dopustam nesto ona odmah pocinje da place ali onim nekim divljim histericnim placem sta da radim zaista me dovodi do luddila imate li kakav savjet????user posted image user posted image user posted image

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 210
3.12.2010 9:00:00   
veeseelaa
enči i moja nekada zna da histeriše al ja ne posustajem u odluci da ono što je htjela ne može dobiti
To im je način da dodju do željenog a kod mene to ne pali i vidim da je i sama skontala da od tog nema ništa
Naravno histeriše tamo gdje može, mm i mojoj mami al čim ja se pojavim odmah se umiri
Oni bi joj sve dali samo da prestane al sam im to strogo zabranila da rade

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 211
9.12.2010 8:59:38   
maja78 RR
e neki dan sam pisala da je lagio da ga boli nona, sad sam sigurna da je u fali laganja, slagao je i ime i godine, i jos par sitnica cccc

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

Neposredna veza do poruke: 212
9.12.2010 11:02:47   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: enna

Da se prijavimo sda smo u fazi histerisanja user posted image user posted image user posted image meni je fujjj kada nesto nemoze da obavi ili joj ne dopustam nesto ona odmah pocinje da place ali onim nekim divljim histericnim placem sta da radim zaista me dovodi do luddila imate li kakav savjet????user posted image user posted image user posted image

Ignoriši. Izađi iz prostora u kojem se ona baca. To je jedini savjet, a faza je česta i normalna i ne brini. A, kada ste vani, a to se dogodi teško je izgnorisati, samo je, mirno, pokupi i odvedi u auto ili kući i gotovo.

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 213
9.12.2010 11:05:14   
bebbe RR

e neki dan sam pisala da je lagio da ga boli nona, sad sam sigurna da je u fali laganja, slagao je i ime i godine, i jos par sitnica cccc

Majo, to je  preslatko:) Moja mama i moj muž, a oboje imaju prilično pedagoško obrazovanje, kažu da u njihovim godinama to još nije laž u pravom smislu te riječi, već mašta:) Tako da - ne optužuj frajera.
Živo me zanima koje si je ime izabrao?!
Ema povremeno kaže da se zove Maja.
A Anja je jednom taksisti u Sarajevu rekla da se zove Mersa. Moj brat je zbog toga i dan danas zove Mersa:)

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 214
9.12.2010 11:11:24   
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: bebbe RR

Majo, to je  preslatko:) Moja mama i moj muž, a oboje imaju prilično pedagoško obrazovanje, kažu da u njihovim godinama to još nije laž u pravom smislu te riječi, već mašta:) Tako da - ne optužuj frajera.
Živo me zanima koje si je ime izabrao?!
Ema povremeno kaže da se zove Maja.
A Anja je jednom taksisti u Sarajevu rekla da se zove Mersa. Moj brat je zbog toga i dan danas zove Mersa:)

hahahahaha

a rekao je da se zove dejan i da ima tri godine, mojoj drugarici. A dejan zivi iznad moje mame i pravo je sladak djecak i andrej ga voli, ima jedno 10 godina

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 215
9.12.2010 11:18:12   
emma.L
A kod nas je prkos i dalje aktuelan: Neki dan MM-u u autu kaže "Hoću, kenkaću bez jazoga ako mi ne das balon i daćeš mi, hoćeš hoćeš." To je odgovor na njegovo da joj neće više dodavati balon ako bude histerisala istog trena kad joj ispadne. Ona baca, a on kao blento 100 puta u vožnji dodaje balon, i na kraju kad kaže da ne smije više, da će nas zaustaviti policija pa ćemo platiti kaznu, ova odmah pali trubu user posted image . Naravno, iznenadio nas je njen odgovor i morali smo se smijati da ona ne skonta, ali nimalo simpatično u biti. A ja joj sinoć 5 puta fino kažem na razne načine da zatvori pretinac sa deterdžentima (tipa, to je otrovno, boljet će te rukice od toga i moramo onda doktoru, ajde poslušaj mamu pa ćemo se igrati, ajde zatvori i idemo u dnevnu slagati kockice - mislim da sam baš bila dobar pedagog user posted image ). Ona na kraju isturi bradu i kaže "E NEĆU". Razapnite me ako hoćete, ali je fino dobila po guzi. Ljudi pa njoj je 25 mjeseci, za dvije godine će nas valjda vezati za radijator ako mi ovo bude slatko/normalno/samo faza, proći će.
A to njeno divljanje i histerisanje oko šolje mlijeka koju joj sklonim kad namjerno prosipa i slično samo stavim na ignore. Ona otplače, izdivlja se i sve ok. I onda kaže "vidis kako sam fina curica" user posted image  -  a minut prije Tasmanijsko čudovište.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 216
9.12.2010 11:21:07   
maja78 RR

A kod nas je prkos i dalje aktuelan: Neki dan MM-u u autu kaže "Hoću, kenkaću bez jazoga ako mi ne das balon i daćeš mi, hoćeš hoćeš." To je odgovor na njegovo da joj neće više dodavati balon ako bude histerisala istog trena kad joj ispadne. Ona baca, a on kao blento 100 puta u vožnji dodaje balon, i na kraju kad kaže da ne smije više, da će nas zaustaviti policija pa ćemo platiti kaznu, ova odmah pali trubu user posted image . Naravno, iznenadio nas je njen odgovor i morali smo se smijati da ona ne skonta, ali nimalo simpatično u biti. A ja joj sinoć 5 puta fino kažem na razne načine da zatvori pretinac sa deterdžentima (tipa, to je otrovno, boljet će te rukice od toga i moramo onda doktoru, ajde poslušaj mamu pa ćemo se igrati, ajde zatvori i idemo u dnevnu slagati kockice - mislim da sam baš bila dobar pedagog user posted image ). Ona na kraju isturi bradu i kaže "E NEĆU". Razapnite me ako hoćete, ali je fino dobila po guzi. Ljudi pa njoj je 25 mjeseci, za dvije godine će nas valjda vezati za radijator ako mi ovo bude slatko/normalno/samo faza, proći će.
A to njeno divljanje i histerisanje oko šolje mlijeka koju joj sklonim kad namjerno prosipa i slično samo stavim na ignore. Ona otplače, izdivlja se i sve ok. I onda kaže "vidis kako sam fina curica" user posted image  -  a minut prije Tasmanijsko čudovište.

e ovo si bas dobro rekla kako su namazani

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 217
9.12.2010 11:21:46   
veeseelaa
mene smara ovo njeno skidanje, čim joj okrenem ledja ona skine štrample, pelenu i bori se s maicom da i nju skine
Nekada radi i puc puc al džaba ona tjera po svom, e to mi se baš ne svidja user posted image
imal kakav fol da spriječim to skidanje?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 218
9.12.2010 12:22:52   
ziki
Kod nas ovo laganje baš traje. Uglavnom ga boli stomak, par dana ja nisam išla na posao jer mi je bilo užasno muka. Istog trenutka kako ja mm kažem da neću na posao njega zaboli stomak, odmah je tužna faca i plač jer kako to da on ide u obdanište a ja da ostajem kući. Inače prvi put kad je slago za stomak išli smo kod dr, čaj ne pomaže, ne pomaže topla pelena on se žali da ga boli. Dr pregledavao slijepo crijevo, poslao nas kući al da pratim svaki pokret a kad smo ušli kući on mi kaže boli me stomak pusti me da pijem vode(da sam sebi sa aparata sipa vodu). Inače ima novog "prijatelja" konja iz Baby Einstein on to go, koji vozi avion i koji će doć da nam popravi auto i što god zatreba. I opet je počeo da umjesto l kaže v al mu se omakne tipa:" Alma ja imam Bivija"

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 219
9.12.2010 13:55:16   
bebbe RR

mene smara ovo njeno skidanje, čim joj okrenem ledja ona skine štrample, pelenu i bori se s maicom da i nju skine
Nekada radi i puc puc al džaba ona tjera po svom, e to mi se baš ne svidja user posted image

Vesela, ona se to kući skida, je l?!
Znaš, oni su mudri  i najčešće ponavljaju stvari za koje vide da su roditeljimam iritantne. Ja bih je, na tvom mjestu, pustila da se skine i hoda gola. Prehladiti se od toga neće. Najgore što se možed desiti je da se upiški, a kada skonta da te boli briga i da ne primijećuješ - jednostavno će prestati. Samo se treba naoružati živcima i gledaj u nju i pričaj s njom kao da je sve OK.

Neposredna veza do poruke: 220
9.12.2010 13:56:28   
bebbe RR

Hahahah... Da li je to povezano s imenom? Jesu li sve Eme brbiljive do besvijesti?!:)

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 221
9.12.2010 14:00:55   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: bebbe RR

Vesela, ona se to kući skida, je l?!
Znaš, oni su mudri  i najčešće ponavljaju stvari za koje vide da su roditeljimam iritantne. Ja bih je, na tvom mjestu, pustila da se skine i hoda gola. Prehladiti se od toga neće. Najgore što se možed desiti je da se upiški, a kada skonta da te boli briga i da ne primijećuješ - jednostavno će prestati. Samo se treba naoružati živcima i gledaj u nju i pričaj s njom kao da je sve OK.

ma ona to kad smo kući radi i kad smo kod moje mame a mene strah da se ne prehladi jer ogroman prostor nema uopće ćilim već parket pa se ja onda nerviram
da je ljeto ne biuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 222
9.12.2010 14:11:59   
bebbe RR
Vesela, neće se prehladiti ako ima barem 21 stepen u prostoriji, a sigurno ima. Ti samo pusti par dana i vidjećeš kako će prestati kao da se nikada nije ni skidala.

Neposredna veza do poruke: 223
9.12.2010 14:12:07   
ziki
Pa jedino od nogu može da prehladi, povedi je da kupi neke fine sobarice/pape, papučice za po sobi neka sama izabeder i predpostavljam da ih neće skidat, onda je pusti da šeta tako gola sa obućom i prestaće sama od sebe. leži li po podu ili je fina pa se popne kauč? 

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 224
19.12.2010 18:41:18   
mamabb
Mi smo sad u fazi kad volimo biti štrokaviuser posted image  Što se nje tiče ne mora prati zube, umiti lice, češljati se i tako to. Nadam se da ćr brzo proći jer mi je muka da nam dan  počinje u vrisci i suzama što toaletu obavljamo na silu.user posted image

04.12.2008.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

TV?
milenium

Koliko bi ste vašem dvogodišnjem djetetu dozvolili da gleda tv dnevno?

koliko hoće (39%)

pola sata (24%)

sat (25%)

dva sata (8%)

tri sata (4%)

Broj svih glasova: 75

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *