mamabb
|
Da se i ja priključim temi, imam i ja,haman dvogodišnjakinju, od subote,aBd, zvančino. Ima dana kad je savršeno dijete, poslšuna, da me mame znaju pitati kako sam sve to uspjela, a nakon toga dođu dani kad se nikako ne razumijemo. Pokupi igrčake za sobom i u gostima i kući(kući rijeđe, kaže mi ''''mama ti kupi'''' ali je uključim da to skupa radimo). Priča, sklapa neke jednostavnije rečenice ali nije tip djeteta da kad neko dođe da će se dokazivati kako ona zna kazati kako se zove itd., obično tad neće. Moram priznati da je malo polijena. Sad smo u fazi jedenja rukom, i ako od godine sama jede za stolom,korisiti kašiku i viljušku a nož se nisam usudial da dam. Ujutro kad se ide u vrtić, ja je probudim, ustane sama upali TV i nađe sebi crtani i gleda dok čeka da se ja spremim. Tutu još ne koristimo, traži ona nju ali samo odsjedi turu i kad ustane pogleda u nju i kaže mama ja pisala, a tuta prazna. Strašno voli da crta, pa sam svako drugi dan u knjižari za novi blok. Zna da crta linije, krug, nije pravilan ali je krug, nažvrlja nešto i kaže ovo je riba, meni super zanimljivo vieđnje stvari njenim okom. Zna za kvadrat, trokut itd, prepoznaje na slikama čak i na tepisima na onim šarama. Voli da se igra i lego kockama, ctrić dora nam je omiljeni. Mnogo je tvrdoglava, i tjera po svom bez oobzira što vidi da to nije dobro i da ću se ljutiti i ružiti je za to i mislim da je to ono to me najviše zna iznervirati kod nje. Ima dana kad ne želi da se umije, pere zube pa ta jutra občino budu haotična, večernja toaleta se izvršava bez problema.. Kad smo kod zuba, slomila je gornju jedinicu, kako i kad ne znam, nije plakala, žalila se, ja sam samo vidjela da fali zuba. On je ve počeo da tamni i to mi je žao i krivo jer stvarno se trudim oko tih zubića. Imamo zakazano kod zbarke i jedva ekam da odemo. I leila voli da sama pere ruke, ne može da dohvati lavabo kod nas ali kod svekrve može, kod njih je mnoogo nisko postavljen, ali ja joj ne dozvoljavam da se kvasi.Patofne obuva sama ali obuću za van joj ja obuvam jer volim biti sigurna da je sve kako treba kad izlazimo. Eh da, omiljena izjava joj je- neka, sama ću. Ulicom rijetko bi mi dala ruku. Ima još svega, dok se sjetim ali u većini faza Vaše djece prepoznajem i ovu svoju pa mi je mnogo lakše kad dođu ludi dani. I još, moje se dijete meni dopada hahah, izvinjavam se, ali morala sam i ja.