|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
6.12.2010 22:29:44   
lepao
jesu li ti govorili to i prije 9 mjeseca ili su odlucili nakon mjerenja u 9 mjesecu?
meni isto kazu da sam uska ali kao ne znaju jos...jeli to znaci da ce znati u 9 a ne prije..sada sam u 8..

IZVORNA PORUKA: many

rodila na carski 2 dana prije termina,a razlog je zadak i jako uska karlica,tako da i da je beba bila okrenuta kako treba nebi mogla vaginalno,tako dr,kaze.....

(odgovor članu many)
Neposredna veza do poruke: 551
6.12.2010 23:50:50   
many
negdje od sedmog mijeseca mi je dr.rekao da postoji mugucnost da i ako se beba okrene kako treba necu mocu rodit vaginalno,ali kao pricekat cemo do 9 pa cemo znati konacno i naravno kako se ni beba nije okrenula rekao je da idem na carski rez ali i u suprotnom bi isla jer se razmjer karlice nije promjenio...pa valjda ce i tebi tek sa sigurnoscu reci isto u 9......(p.s.zelim ti puno srece i neka bude bas onako kako ti zelis)

(odgovor članu lepao)
Neposredna veza do poruke: 552
7.12.2010 15:17:17   
boogy woogy
Many i Lepao, s obzirom da vam govore da su vam uske karlice (sto su i meni prvi put rekli), moj vam je savjet nek vas izmjere zaoprave i vide da li ste zaista preuske. Postoje instrumenti za mjerenje i mogu se tacno uzeti parametri da se ustanovi da li zaista postoji disproporcija karlice i bebine glave. Takodjer, bi vam savjetovala da zatrazite i misljenje drugog ljekara. Samo gledanjem se ne moze zaoprave ustanoviti da li je rijec o disproporciji kao indiciji za CR.

"Raj na zemlji nalazi se na grudima zene, ledjima konja i na stranicama knjiga" Arapska poslovica

(odgovor članu many)
Neposredna veza do poruke: 553
15.12.2010 21:29:46   
lepao
u pravu si treba uvijek dobro razmisliti i dobiti drugo misljenje..ja jos ne znam sta ce biti usla sam u 9 pa cu valjda znati nestoo za 2 sedmice...hvala

IZVORNA PORUKA: boogy woogy

Many i Lepao, s obzirom da vam govore da su vam uske karlice (sto su i meni prvi put rekli), moj vam je savjet nek vas izmjere zaoprave i vide da li ste zaista preuske. Postoje instrumenti za mjerenje i mogu se tacno uzeti parametri da se ustanovi da li zaista postoji disproporcija karlice i bebine glave. Takodjer, bi vam savjetovala da zatrazite i misljenje drugog ljekara. Samo gledanjem se ne moze zaoprave ustanoviti da li je rijec o disproporciji kao indiciji za CR.

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 554
28.12.2010 14:24:16   
babina beba
Znate li koliko kosta carski u Vojnoj bolnici kad se samovoljno trazi?

(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 555
28.12.2010 14:27:53   
Visnja RR
ides preko V.Brede ili?
iako nije samovoljno platila sam nesto preko 2.000 km...

al mi je logicno ako imas nase osigurnje da plaćas isto samovoljno ili ne... jer tvoju volju saslusa komisija i da onda sud ...tj zeleno svjetlo...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu babina beba)
Neposredna veza do poruke: 556
28.12.2010 14:45:50   
babina beba
Visnja, imam knjizicu, a V. Breda ce samo carski platiti!  S obzirom da ja trazim carski, ne o njihovoj preporuci ( a mozda i bude ko zna sta ce biti) onda ja i placam!

< Poruku je uredio babina beba -- 28.12.2010 14:47:06 >

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 557
28.12.2010 17:12:17   
ena23
Regularno sam osigurana u KS a sta ako zelim da se porodim na TK, samovoljno, na CR? sta mislite koje su to procedure i da li je to uopste moguce?

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

Neposredna veza do poruke: 558
28.12.2010 17:18:15   
bebacha
mislim da nemozes u Tk samovoljno na carsk.osim naravno ako ne igganjas dobru steluuser posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 559
28.12.2010 17:21:07   
ena23
imam dobru stelu, cak dvije u istom DZ na TK ali pitam da li je moguce da se toliko potplati da ne gledaju gdje sam osigurana nego me samo stave na sto i rade svoj poso? user posted image

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 560
30.12.2010 11:58:16   
ena23
a joj zar niko ne zna? nejse, ja cu probat pa ako upali napista cu vam ja user posted image

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 561
30.12.2010 12:09:45   
mrvicaa
Hajd,hajd probaj pa javi.
Ja sam cr radila u Tz.na klinici imam ono dobrovoljno osiguranje TK i nisam nista platila,doduse cr se radi po hitnom postupku,eto sto ja tebi od pomoci bi.
Ma mozda se neka zena javi prije nego ti probasuser posted image

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 562
30.12.2010 12:38:50   
andjela I
Ja sam rodila na carski u UKC Tuzla. Mislim da se mora bit osiguran u TK i uz dobro štelu može carski bez hitnog postupka.

Naša princeza rodjena 17.09.2009.god. u 13 i 20h.
29.07. 2011. god. rodjen je nas mali princ.
Vole vas mama i tata.

(odgovor članu mrvicaa)
Neposredna veza do poruke: 563
30.12.2010 13:21:08   
many
IZVORNA PORUKA: boogy woogy

naravno uvijek je dvoje bilo pametnije od jednog tako da cu svakako zatrazit i drugo misljenje,cula sam bas za te instrumente,i namje4ravam ici naravno kada se odlucim za druguu bebu......

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 564
2.1.2011 19:16:37   
sandy82
Porodila sam se na CR u KC Banjaluka i bilo je sve super. Brzo sam se oporavila i bol nije tako strašna. Kažu da je prava muka ako se CR zakomplikuje. Preporučivala sam svima. I jedna rodica se poslije mene tako porodila i zamalo me poslije zadavila. "što si rekla da ništa ne boli, prvi dan kad nisam crkla!" Ali šta reći za nju kad je doktorica rekla da joj je laknulo što je nije morala prirodno porađati, toliko je bila kenjkava da joj je jedva stavila mokraćni kateter. A to je sekudna posla i ne osjetiš.

(odgovor članu many)
Neposredna veza do poruke: 565
2.1.2011 19:22:51   
sandy82
Prva beba mi je prednjačila glavicom, ali nije htjela da se spusti. Grlić se nije nikako otvarao. Voda curila. Morala sam. Gledala sam svojim očima kako žena do mene rađa bebu kojoj je prednjačila guza, rađala treće dijete. Druga beba mi prednjači guzom, trudna sam 6 mj. Najvjerovatnije da će se okrenuti kako treba. Ako ostane, nema šanse da me neko nagovori da rađam prirodno. A još da su mi rekli da je uska karlica! Nema šanse!

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 566
6.1.2011 13:07:04   
babina beba
Zene koje ste imale carski rez molim par savjeta:
  1. dali treba pidjamu ili spavacicu nositi
  2. moraju li biti Vir ulozci (kao poslije prirodnog poroda) ili mogu svaki drugi
  3. imate li kakvih "caka" za brzu stolicu
  4. kad Vam donesu bebu na prvo dojenje
  5. koliko traje carski (ako je sve ok) i kad Vas bude poslije

Hvala

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 567
6.1.2011 13:13:37   
salmy
IZVORNA PORUKA: babina beba

2. moraju li biti Vir ulozci (kao poslije prirodnog poroda) ili mogu svaki drugi

Hvala
Ja nosila spavacicu ( a mogla sam i pidjamu komotno)user posted image
            pa vir su najbolji
            ja sam imala stolicu bez problema(a vidim zene su pile kompot)
            donijeli ga odmah kad sam se probudilauser posted image i pokusavali smo dojitiuser posted image
            ma ne traje dugo...samo se sjecam zzzimeeeee uzasne kad su me budili.A vec ujutru je bilo bolje....ma moje iskustvo sa carskim je bas  carskouser posted image user posted image user posted image
Sretno draga mojauser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 568
6.1.2011 13:15:43   
babina beba
Hvala Salmy, carski jos nije dogovoren/potvrdjen ali s obzirom na prvi porod ja cu ga traziti!

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 569
6.1.2011 13:16:31   
salmy

Hvala Salmy, carski jos nije dogovoren/potvrdjen ali s obzirom na prvi porod ja cu ga traziti!
hahhaha i ja bih vjeruj da  opetuser posted image budem!

Neposredna veza do poruke: 570
6.1.2011 13:25:40   
sporty mamaa

Hvala

Meni su spavacicu moju dali tek kad sam izasla iz intenzivne. Do tada sam morala nositi njihove, koje su vise otkrivale nego pokrivale. Sreca bilo je ljeto, ali ipak sramota...
I da ja sam treci dan muzu rekla da mi donese pidamu i trenerku i bila u tome, jer mi je bilo udobnije. Spavacice inace ne volim...

Ja sam koristila vir uloske, dobro je da budu oni mrezasti kao sto su vir....

Stolicu sam dobila negdje cetvrti dan, znaci taj dan i sutra dan si na infuziji i imas kateter( to mi je bilo najgore), kad sam izasla na odjel pocela sam jesti prvo samo puding i caj( TAKO SU NAM REKLI) i imala sam poslije redovnu stolicu... Nikakve cakeuser posted image user posted image

Moja beba je bila na pedijatriji pa je nisu donosili na dojenje, niti sam primjetila da su u intenzivnoj bilo kome donosili. Tek kad bi zene izasle na odjel donosili su im bebe. Bar je tako bilo kod nas u bolnici.

I da carski je trajao oko 20 - ak minuta, mm nije stigao otici kuci i donjeti mi torbu, a carski je vec bio gotovuser posted image user posted image

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 6.1.2011 13:27:15 >

Neposredna veza do poruke: 571
6.1.2011 13:32:33   
Neca xxx

Hvala

1. Ja sam nosila spavacice, i to vise njih, jer se dosta krvari poslije carskog reza, pa sam ih cesto mijenjala. Lakse je sa spavacicom i zbog katetera (meni su ga skinuli tek 4.dan), a lakse ti je i u wc, jer se uzasno saginjati da obuces gacice i donji dio. Ja sam cak imala jednokratne gacice, pa sam iskoristene bukvalno pocijepala sa sebe, a onda nekako obucem ciste. user posted image  Ja sam imala spavacicu sa velikim izrezom sa dugmicima naprijed da mi bude lakse dojiti.
2. Ne moraju biti VIR ulosci. kod carskog ti je apsolutno svejedno jer nemas ranu od epiziotomije. Ja sam nakupovala VIR jer sam se pripremala za prirodni porod, ali sam kanije kod kuce koristila obicne. Jedan mali savjet: kupi gacice sa dubokim strukom. Ja sam ponijela svoje obicne sa niskim strukom, pa mi je guma bila tacno na rezu.
3. Ja nemam. user posted image  Poljednji dan kada sam konacno mogla poceti nesto jesti donijeli su mi supu, kompot, jogurt i.... nista. Onda sam dobila dulcolax, i.... nesto malo. user posted image  i ja fino kazem da je bila stolica da me puste kuci. Nisam skroz slagala, ali jesam malo. user posted image
4. Bebu ti donesu odmah isti dan, na intenzivnu, ali to je samo malo da je vidis. Meni su je brzinski donijeli i ujutro, ali sam je dojila tek kada sam presla iz intenzivne na porodjajni odjel. To je bilo dan poslije poroda.
5. E tu imam mali black out. user posted image user posted image user posted image  Mislim da je operacija trajala oko sat vremena, mozda malo vise, ali stvarno nisam sigurna. Bude te odmah kada te prebace iz operacione sale u sobu intenzivne njege. Ja sam nakon budjenja telefonirala, pa malo kunjala, budes bas grogi. user posted image

Nadam se da sam ti pomogla.

Sretno!!! 

Neposredna veza do poruke: 572
6.1.2011 13:34:32   
Lady26

Hvala

I moje iskustvo, CR nije bio uopste u planu, ali su morali tako, to je druga prica.
1. svejedno ako ces na CR hoces li pidzamu ili spavacicu (mozda bolje pidzama ako je zima)
2. Ne moraju biti VIR, sam ih kupila jer sam trebala prirodno roditi, ali kroz njih sve prodje, jako sam puno krvarila, cak sam po 2 stavljala....ali ugodni jesu i mekani
3.cake hihihihi...bit ces na caju, i poslije na petit keksu, supi bez icega (bljak), nek ti kupe sokove od jabuke, kompot od SLJIVA no1. Ako ne budes imala stolicu daju ti cepic (inace te ne pustaju kuci da ne bi dobila zapetljaj crijeva)
4. bebu sam vidjela isti dan (rodila u 8 ,30 ujutro) oko 18h na 2minute i tek suradan kad smo sisli sa intenzivne su mi je donijeli i ostala je kod mene...
Mlijeka nisam imala skoro nikako, place beba-placem ja, svih 5 dana u bolnici (nismo sveukupno 1h spavale za tih 5 dana), tek mozda 10ti dan kod kuce smo normalno dojili...
5. kod mene bio carski u pola 9 ujutro, probudili su me oko 11.

Sretno i zelim ti sto laksi porod, oporavak i zdravu sretnu bebicu!

< Poruku je uredio Lady26 -- 6.1.2011 13:36:24 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 573
6.1.2011 13:36:44   
Emica_sa

Ja sam imala jedan strasno tezak priodan porod,ali evo sada treba dugi put da se porodim i opet ne trazim carski rez.Ne vidim apsolutno razloga da se radi carski rez samo zato sto je to prvi porod ili zato sto je nekoga strah bolova,ja to ne shvatam.Carski rez nije nesto bezopasno to je operacija,znaci rezu ti stomak i moze se itekako iskomplikovati.Hvala Bogu pa postoji carski rez kada je on stvarno potreban,ali bez ikakvih indikacija raditi sebi to,mislim da se pretjeruje.

Neposredna veza do poruke: 574
6.1.2011 13:40:27   
Lady26
IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Ja sam imala jedan strasno tezak priodan porod,ali evo sada treba dugi put da se porodim i opet ne trazim carski rez.Ne vidim apsolutno razloga da se radi carski rez samo zato sto je to prvi porod ili zato sto je nekoga strah bolova,ja to ne shvatam.Carski rez nije nesto bezopasno to je operacija,znaci rezu ti stomak i moze se itekako iskomplikovati.Hvala Bogu pa postoji carski rez kada je on stvarno potreban,ali bez ikakvih indikacija raditi sebi to,mislim da se pretjeruje.

Slazem se 100%, ja sam rodila jna CR jer sam morala, i sad aBd kad bude druga user posted image meni ce sve biti novo, prirodan porod nisam iskusila pa me je strah naravno ali ne bih trazila CR.
Ne bih bas rekla da je carski....jest, ne mucim se na porodu ali je opravak tezak, ne mozes od rane ustati sigurno prvih 10 dana sama iz kreveta niti lezati na boku...sve ima svoje...
Carski na tvoju inicijativu bez ljekarske preporuke se placa koliko ja znam, sigurno oko 2.000KM

< Poruku je uredio Lady26 -- 6.1.2011 13:41:07 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *