|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
22.9.2010 15:04:37   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Mirkica

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Mirkica

Evo mene opet , danas mi bila babica kaze da mi se marenica niej povukla i jako me boli akda pritiscem , moram malo pripaziti u slucaju da dobijem temperaturu moram doktoru jer se bojimo da ne dobijem upalu , e ako ima ikakvih savjeta molim za pomoc jer bas mi se ne ide u bolnicu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

malo lezi, odmaraj....
nemoj je kvaisit puno....
previjaj sterilnom gazom...
mene bolila ali mojoj kolegici je curila pa je dobila antibiotike...
žao mi je što te sad zeza...
moraš možda više mirovati da se ne pojavi bruh ili tako nešto...

kaqkva je sterilna gaza ????
ma eto lezacu juce sam puno setala moze biti i od toga jer je juce i krenulo , ne kvasim je samo naprscem ponekada srestvom za dezinfekciju da se ne bi zarazailo ma joj Hanady svaki put kad babica dodje nesta nadje te bebi zutilo , te kilaza ovaj put beba ok ja problem , s hajrom da prodje sve kako treba, hvala ti.

sterilna gaza je ona koja dolazi zapakovana po jedna komad....
ona kad je otvoriš uzmeš sa jedne strane prstima  adrugu staviš na ranu....
znači 100% čista...
ja nisma ničim prskala ranu niti sam imala potrenu ali sam gazu mjenjala 2 -3 puta dnevno i nisma kvasila ranu...tušorala sam se sa posebnom pažnjom.
nadam se biće to Ok...
a žutilo i kilaža...
Mirkice sve će to biti i porći za 2-3 mjeseca bićeš super mamica sa super bebicom bez ovih mali ''belaja'' koje sve mamice prođuuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 501
22.9.2010 15:10:03   
Lejla Ka
Slažem se, maksimalno se odmaraj, bebu pored sebe u krevet, doji ležeći, puno spavaj. Ti se trebaš kretati, zbog cirkulacije, ali i one najnužnije higijenske obaveze oko sebe i bebe su dovoljne. Sad je psihički pritisak na ženu da bude super mama, da rodi i odmah na nogice lagane skoči, da ne bude kmezava (višnja kiss user posted image ). Ali to nije preporučljivo ni kod vaginalnog, a kamoli kod poroda na CR. I opet se slažem sa višnjom, a to sam ti već rekla, ja bih otišla do ljekara ako je ikako moguće.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 502
22.9.2010 15:10:13   
dacy
Znate šta? Meni iz rane viri mali končić. Nisu mi dobro izvadili, a ja nisam nikad otišla da to odrade. Probala ja sama, al ne ide i boli ko ludo.
Govore svi ma izaći će sam, pa kad više, prošle su dvije godine...
to sam morala podjeliti s vama

Soul of My Soul

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 503
22.9.2010 15:13:47   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: dacy

Znate šta? Meni iz rane viri mali končić. Nisu mi dobro izvadili, a ja nisam nikad otišla da to odrade. Probala ja sama, al ne ide i boli ko ludo.

ovakva rana ima naziv medicinski a ja ga sad ne znamuser posted image ...kada taj kočić ostane...
ja bih na tvome mjestu otišla doktoru sada...odmah...
jedan kočić može da ''zadeblja'' tkivo koje je inficirano...
Otiđi i oni će te nasprejati sprejom koji kao zaledi ranu i sterilnim makazama i pincetom rješiti te toga končića...
moguće je da ti rana odna malo curi ili izađe gnoja..doktor će tada porvjeniti dali je potreban i antibiotik.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu dacy)
Neposredna veza do poruke: 504
22.9.2010 15:25:46   
dacy
mislim da ću i otići ovaj tjedan ako stignem....hvala na odgovoru

Soul of My Soul

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 505
22.9.2010 15:26:11   
Lejla Ka

Ne znam gdje živiš, ali ćim se steknu uslovi trk u najbližu ambulantu. To ti može obična medicinska sestra odradit i ne čekaj da se nešta iz tog, ne daj Bože, iskomplikuje!
Meni je bio ostao jedan, nije se ni vidio, samo je tačkica konstantno krvarila i nije se zatvarala, a onda je isplivao, i ja ga sama (o majčice mila, kao sam nastavila davat savjete o kućnim hirurškim intervencijama mislit ćete da sam neki dr Džekil) povukla i izvadila. Ali nije bolilo ništa. Dacy trk doktoru!

Tek sad ugledah "dvije godine", mora da se šališ? I svo vrijeme te boli. Priznaj da te strah doktora user posted image
Nemoj se zezat, i nemoj ovaj tjedan, idi danas, ali stvarno!

< Poruku je uredio Lejla Ka -- 22.9.2010 15:28:06 >

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu dacy)
Neposredna veza do poruke: 506
22.9.2010 15:39:07   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Slažem se, maksimalno se odmaraj, bebu pored sebe u krevet, doji ležeći, puno spavaj. Ti se trebaš kretati, zbog cirkulacije, ali i one najnužnije higijenske obaveze oko sebe i bebe su dovoljne. Sad je psihički pritisak na ženu da bude super mama, da rodi i odmah na nogice lagane skoči, da ne bude kmezava (višnja kiss user posted image ). Ali to nije preporučljivo ni kod vaginalnog, a kamoli kod poroda na CR. I opet se slažem sa višnjom, a to sam ti već rekla, ja bih otišla do ljekara ako je ikako moguće.

ma bila pogresna rijec na pogresnom mjestu user posted image  

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 507
22.9.2010 15:42:20   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ne znam gdje živiš, ali ćim se steknu uslovi trk u najbližu ambulantu. To ti može obična medicinska sestra odradit i ne čekaj da se nešta iz tog, ne daj Bože, iskomplikuje!
Meni je bio ostao jedan, nije se ni vidio, samo je tačkica konstantno krvarila i nije se zatvarala, a onda je isplivao, i ja ga sama (o majčice mila, kao sam nastavila davat savjete o kućnim hirurškim intervencijama mislit ćete da sam neki dr Džekil) povukla i izvadila. Ali nije bolilo ništa. Dacy trk doktoru!

Tek sad ugledah "dvije godine", mora da se šališ? I svo vrijeme te boli. Priznaj da te strah doktora user posted image
Nemoj se zezat, i nemoj ovaj tjedan, idi danas, ali stvarno!

i mene ovo zbunilo...ajde ti draga fino kod doktora ...sigurno nije nista strasno ... ali moglo bi biti ako ne odes... molim te uradi to, pa nam javi user posted image
malo me cudi da ti ranije to niko nije vidio... nekad su i doktri bas nemarni...

03.04.`08

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 508
22.9.2010 16:19:57   
dacy
Draga Višnja nisu nemarni nego bezobrazni. Kad sam rodila i nakon nekog vremena otišla na kontrolu, otiđem u bolnicu...užas užasa isto da sam ja stoka, kako me je žena pregledala, muka mi je došla.
Trudnoću sam vodila kod privatnika i na kraju mi bilo krivo što nisam otišla opet kod njega.
A končić jel vidjela il nije u bolnici nemam pojma, jedva sam čekala da odem kući.
Ja kad sam vidjela končić, da budem iskrena nisam se htjela ni vraćat tamo. Ali sad ću otići do Doma zdravlja da vidim mogu li oni to izvaditi

Soul of My Soul

Neposredna veza do poruke: 509
22.9.2010 16:22:49   
Lejla Ka
Mogu, i furaj, nemoj se zezat! I ako ti šta kažu, zgrmi odmah, da ti ništa ne govore! Hahaha, ko ti kaže user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu dacy)
Neposredna veza do poruke: 510
22.9.2010 21:52:38   
lejna_
Da li mi može neka pomoći?
Naime, sutra idem na komisiju za CR, ... ujutro, pa me zanima procedura, ... je li sutra ostajem, da li se taj isti dan radi CR, ... ??? Bolnica Koševo je upitanju!
Razlog tome je prekoračen termin i neotvaranje!

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 511
22.9.2010 22:12:42   
lejna_
Druga opcija je  provociranje poroda, pa ne znam sada šta će tačno biti. Je li i to uključe odmah ili te hospitaliziraju dan?
Šta je bolja varijanta?

(odgovor članu lejna_)
Neposredna veza do poruke: 512
22.9.2010 22:22:44   
Visnja RR
na komisiji ce ti reci termin poroda... naravno da ti nece sutra biti porod

03.04.`08

(odgovor članu lejna_)
Neposredna veza do poruke: 513
22.9.2010 22:28:23   
lejna_
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

na komisiji ce ti reci termin poroda... naravno da ti nece sutra biti porod

Kao, navodno, plodna voda je oskudna, pa bih to trebala što prije odraditi, a sluzni čep je već počeo ispadati.

Neposredna veza do poruke: 514
22.9.2010 22:30:02   
lejna_
Kažem ispadati, jer to evo traje cijeli dan, ....
Imam smeđi iscjedak. Mislim da je, čak, počelo zbog vaginslnog pregleda koji sam imala prethodni dan, ili griješim!?

(odgovor članu lejna_)
Neposredna veza do poruke: 515
22.9.2010 22:31:04   
Visnja RR
pa onda ce ubrzati datum ali sutra nece sigurno... osim ako nije bas, bas panika onda se moze desiti da ti kazu idi kuci i spremi se pa dodji kasnije ili sutra ujutro... sretno user posted image

03.04.`08

(odgovor članu lejna_)
Neposredna veza do poruke: 516
22.9.2010 22:34:12   
lejna_
Hvala puno na brzom odgovoru! user posted image

Neposredna veza do poruke: 517
26.9.2010 12:30:04   
Mirkica
nigdje ni jedne :(((

Zanima me kada vam je prestalo krvarenje posle CR , meni ej juce vec prestalo to znaci nakon nekih 16 dana je li to normalno ili mora ici 40 dana molim vas da odgovrite sutra imam svakako termin kod doktora ali et  da znam

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu lejna_)
Neposredna veza do poruke: 518
26.9.2010 12:38:02   
acudesa
I, meni je brzo prestalo krvarenje, tako nekako /15-tak dana/, a narednu sam menstruaciju dobila redovno

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 519
26.9.2010 12:58:30   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: acudesa RR

I, meni je brzo prestalo krvarenje, tako nekako /15-tak dana/, a narednu sam menstruaciju dobila redovno

hvala acudesa bas si mi olaksala , jer meni su rekli ako prestane od danas na sutra odmah da se javim doktoru ejr nije dobro doduse meni niej prestalo do danas na sutra malo se razvlacilo ali et ma jedva cekam sutra pregled da vise znam na cemu sam .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 520
26.9.2010 13:14:02   
Ben 10
I meni je kratko trajalo krvarenje poslije oba CR,ali bi mi poslije do 40 dana bilo smeđkasto ponekada.
Da dodam da nije bilo obilno krvarenje.

< Poruku je uredio Ben 10 -- 26.9.2010 13:15:42 >

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 521
26.9.2010 15:30:01   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: lejna_

Naime, sutra idem na komisiju za CR, ... ujutro, pa me zanima procedura, ... je li sutra ostajem, da li se taj isti dan radi CR, ... ??? Bolnica Koševo je upitanju!

lejna ne kontam? zbog prekoračenje termina i neotvaranja ići na CR?????
pa ja sam se počela otvarati onaj dan kad sam se i porodila a prenijela sam 6 dana, rodila sam prirodno

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu lejna_)
Neposredna veza do poruke: 522
26.9.2010 23:55:43   
scarlett
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Ni meni ovo nije jasno, moja dr. mi je rekla da dođem u ponedeljak sa stvarima na ležanje u bolnicu, jer sam prešla termin, a ako ne bude nikakvih promjena u smislu otvaranja(nisam se otvarala) da idem na CR. U ponedeljak na komisiji se i dalje nije ništa mijenjalo, nije izgledalo kao da ću se uopšte uskoro poroditi, a termin pređen 5 dana i odmah mi odrade CR, meni to ni danas nije baš jasno, ali eto valjda oni znaju user posted image

pa ja sam se počela otvarati onaj dan kad sam se i porodila a prenijela sam 6 dana, rodila sam prirodno

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 523
26.9.2010 23:57:40   
scarlett
IZVORNA PORUKA: scarlett

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Ni meni ovo nije jasno, moja dr. mi je rekla da dođem u ponedeljak sa stvarima na ležanje u bolnicu, jer sam prešla termin, a ako ne bude nikakvih promjena u smislu otvaranja(nisam se otvarala) da idem na CR. U ponedeljak na komisiji se i dalje nije ništa mijenjalo, nije izgledalo kao da ću se uopšte uskoro poroditi, a termin pređen 5 dana i odmah mi odrade CR, meni to ni danas nije baš jasno, ali eto valjda oni znaju user posted image

eh jesam ovo zakomplikovala user posted image  user posted image  , ovo podebljano je moje user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 524
27.9.2010 0:00:34   
scarlett
Meni je rečeno da se beba ne spušta, znam da je laičko pitanje, al eto... da li se beba prvo spusti pa se onda grlić otvara ili se bebinim spuštanjem grlić otvara, ako me razumijete šta pitam, jer kontam, možda to spuštanje bebe ima svoj tempo, a otvaranje grlića svoj ? Ili ipak zavise jedno od drugog user posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *