|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
27.9.2010 16:04:35   
Mirkica
Evo mene opet ja i moje nezgode sa CR danas sam bial kod doktorice, sve je u redu nema upale Bogu hvala , krv je izasla kaze da je maternica prazna aliii je jos uvijek povelika i nije se spustila dala mi je neke kapi da pijem , od njih se mlijeko povlaci ali sta cu moram da se i maternica povuce , tako da cu tri dana mozdaaaa oskudjevati na mlijeku ali nadam se da ce se ovo sa maternicom vise rijesiti .
Hocu ja kukati na CR hahahah sad me muke snasle :))))
Koliko je kod vas trajalo dok se maternica vratila  ????

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 526
27.9.2010 16:23:06   
melly__
Joj jest to kod tebe problemuser posted image nije ti lako nimalo,ali izdrzi jos malo....ja sam neki dan bila na kontroli,sve super,maternica se vratila u normalu,rez zarastao,ma sve 5...nadam e da ce i kod tebe uskoro sve biti ok..pozz..

17.06.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 527
1.12.2010 2:25:39   
I and my angel
Mislim da mogu samo "copy" , "paste" NA OVO. iSTO ISKUSTVO. bOL KATASTROFA¨!
IZVORNA PORUKA: bubamara80

nije me duze bilo razlog naravo porodjajuser posted image  rodila sam 25.09 sina na carski sa opcom anestezijom na Kosevu, beba masala 4550guser posted image  carski je bio sa opcom anestezijom. dan prije sam legla a ujutro je radjen klistir koji mi je bio tako fuj. onda su me pozvali u salu. tamo kad udhes ceka par hirurga i sestara. legla sam na sto i stavili su mi kateter jos jedno neugodno iskustvo, nakon toga anestezija i nista nisam znala do budjenja. kada se probudis ne dobijas nikakve analgetike jer te moraju pratiti neko vrijeme i taj bol vam ne mogu opisati lezite bez ikakvog lijeka prerezanog stomaka, nakon sat su mi ukljucili infuziju i analgetik. dan poslije moras ustati, ja kad sam ustala i probala hodati krv je iz mene lila pa me sestra vratila u krevet. drugi dan sa treceg pjeske silazis niz stepenice u porodiljski odjel gdje sve sama moras raditi iako ne mozes na noge. dakle kateter sama sebi praznis a moja beba je imala i skoro 5kg pa nije bilo lahko, sestre su bile na nivou (pisacu i  tome drugi put)da sam preplakala drugi i treci dan a treci dan kad je dosla vizita na svoju sam odgovornost napustila bolnicu jer smo beba i ja pravu njegu dobile tek kuci. Ko god misli da je carski laksi vara se.

Prosječna žena uvijek je radije lijepa nego pametna, jer prosječna žena zna da prosječni muškarac bolje vidi nego što misli.

(odgovor članu bubamara80)
Neposredna veza do poruke: 528
1.12.2010 11:07:19   
leona81
hm sto se tice maternice ja znam da sam 6 dana bila u bolnici pa za jedno 7 dana isla na pregled rane i da je rekao da se vraca u normalu...pa sam nakon mjesec i nesto isla kod svoje dr da radim sve nalaze kad je krvarenje prestalo i ona je rekla da se vratila?

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu I and my angel)
Neposredna veza do poruke: 529
1.12.2010 12:31:25   
Malenaoduvijek
Koliko je kod vas trajalo dok se maternica vratila ????

po mom skromnom misljenju, a imala sam dva carska u dvije godine materica se def vraca sa prestanskom krvarenja, znaci max 40 dana koliko traju te famozne babine jeli? a inace treba puna godina poslije poroda da se sve vrati i kukovi i sve ostalo.tako kazu starije iskusnije zene.a nije ni cudo ipak se za devet mjeseci organizam totalno izmjeni i "deformise".
a po meni nije taj carski tako strasan, boli ne mogu reci da ne boli,meni je drugi put bilo lakse ali nije strasno.a ja sam odmah dobila analgetik kada sam se probudila, odnosno vec bude u infuziji kad se probudis.
meni su u vojnoj samo kreveti kriticno visoki, a ja mala.prvi put sam bila u apartmanu i puno je losiji krevet, nekakav mekan madrac propadnes u njega a ovi drugi kreveti bi bili dobri da nisu visoki.user posted image

< Poruku je uredio MALA1994 -- 1.12.2010 12:35:10 >

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 530
1.12.2010 13:13:26   
leona81
meni se kukovi nisu vratili i sumnjam da hoce...a i kilaza mi je...gora sam sad nego u 9 mjesecu trudnoce

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 531
1.12.2010 13:15:32   
almicch
IZVORNA PORUKA: leona81

meni se kukovi nisu vratili i sumnjam da hoce...a i kilaza mi je...gora sam sad nego u 9 mjesecu trudnoce

potpisujem ...
ja čekam evo da mi se ti kukovi vrate -pa ništaaaa
ironija svega, zbog jako uskih kukova morala sam na CR user posted image

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 532
1.12.2010 18:49:44   
leona81
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu almicch)
Neposredna veza do poruke: 533
2.12.2010 9:19:02   
balasgirl
Moje iskustvo sa cr, a imala sam ga prije 13 dana je super. I opet kad se budem porađala aBd samo cr. Porodila sam se u Općoj bolnici, ležala 6 dana, dan prije operacije izvršila sve pretrage i preglede, sutradan se istuširala i pravac sala. Jedini problem je bio kateter koji mi nisu mogli staviti zbog ciste, pa su mi ga stavili kad su me uspavali. Kad sam se probudila, bol jeste nesnošljiva, ali odmah su mi u infuziju dali analgetik (taj dan su mi dali 3 analgetika i sutradan još tri). Ustala sam isti dan ( operacija bila u 9.00, a ja ustala oko 15.00 ). Moram pohvaliti sestre koje su zaista bile super ( izuzev dvije koje neću imenovati ), obilazile su me, pomagale, šetale sa mnom.... Moram napomenuti da je taj dan bilo 5 sekcija i da ni one nisu znale kud udaraju i kojoj prije da dođu u sobu, ali eto svima su nam pomogle. Danas mi je kao što rekoh 13-ti dan od operacije i ja se osjećam super. Radim sve ( naravno ništa teško ), oko bebe, rana mi super zarasta. Napominjem, sve je individualno i zavisi od svake od nas kako to podnosi.

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 534
3.12.2010 18:01:01   
Almaa
evo sta mene zanima, žene koje su imale ugovoreni CR iz raznih razloga, koliko prije termina, odnosno u kojoj sedmici trudnoce vam je rađen CR?

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 535
3.12.2010 18:37:30   
selina

IZVORNA PORUKA: Almaa

evo sta mene zanima, žene koje su imale ugovoreni CR iz raznih razloga, koliko prije termina, odnosno u kojoj sedmici trudnoce vam je rađen CR?

meni je uradjen u 37 na 38 sedmici doduse pocela sam se i otvarati a i puko mi je i vodenjak poslije!

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 536
3.12.2010 18:48:53   
Visnja RR
meni je 38 na 39...

to odredi komisija na osnovu nalaza i miljenja doktora

< Poruku je uredio Visnja RR -- 3.12.2010 18:49:28 >

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 537
3.12.2010 19:20:09   
Mirkica

termin bio 25 uradili 09 CR i bilo sve s bebom kako treba malisan vagao 3540 i dug 53 cm ja se prepala bice sitniji  nego ostala djeca al masala cak i iznad prosjeka :)

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 538
3.12.2010 19:32:31   
leona81
4 dana prije termina...

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 539
3.12.2010 19:50:22   
balasgirl
Meni ugovoreni cr rađen tačno na dan termina 19.11. Prijem bio dan prije i sutradan operacija. A bebać opet bio sitan 3150 kg i 53 cm.

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 540
5.12.2010 23:24:35   
boogy woogy
IZVORNA PORUKA: I and my angel

nije me duze bilo razlog naravo porodjajuser posted image  rodila sam 25.09 sina na carski sa opcom anestezijom na Kosevu, beba masala 4550guser posted image  carski je bio sa opcom anestezijom. dan prije sam legla a ujutro je radjen klistir koji mi je bio tako fuj. onda su me pozvali u salu. tamo kad udhes ceka par hirurga i sestara. legla sam na sto i stavili su mi kateter jos jedno neugodno iskustvo, nakon toga anestezija i nista nisam znala do budjenja. kada se probudis ne dobijas nikakve analgetike jer te moraju pratiti neko vrijeme i taj bol vam ne mogu opisati lezite bez ikakvog lijeka prerezanog stomaka, nakon sat su mi ukljucili infuziju i analgetik. dan poslije moras ustati, ja kad sam ustala i probala hodati krv je iz mene lila pa me sestra vratila u krevet. drugi dan sa treceg pjeske silazis niz stepenice u porodiljski odjel gdje sve sama moras raditi iako ne mozes na noge. dakle kateter sama sebi praznis a moja beba je imala i skoro 5kg pa nije bilo lahko, sestre su bile na nivou (pisacu i  tome drugi put)da sam preplakala drugi i treci dan a treci dan kad je dosla vizita na svoju sam odgovornost napustila bolnicu jer smo beba i ja pravu njegu dobile tek kuci. Ko god misli da je carski laksi vara se.

POTPISUJEM!!

Zanima me koji su vasi razlozi za CR bili? Da li ste same trazile CR ili su doktori insistirali na njemu?

"Raj na zemlji nalazi se na grudima zene, ledjima konja i na stranicama knjiga" Arapska poslovica

(odgovor članu I and my angel)
Neposredna veza do poruke: 541
5.12.2010 23:41:58   
selina
ja nisam insistirala nego sam morala mala mi je bila natracke hehehheeh a vjerujte nije mi drago sto neko prodje tu bol sto se tice carskog ali mi je drago da znam da je to jos neko dozivio posto skoro sve zene kazu da ih nije bolilo a ja to nemogu opisati cak ni svojoj seki koja je iza sebe imala bezbolan carski mislim primala je analgetike

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 542
6.12.2010 0:06:01   
Super dada
Ja sam imala ugovoren carski rez i bio je 2 sedmice prije termina, ali po mojoj doktorici koja je vodila moju trudnocu zbog mog lošeg stanja organizma i rizika za bebu trebala sam cak 3.5 sedice prije termina.

Svakako je bitno stanje majke a i bebe, pa da se utvrdi kad ce taj carski rez biti.

Car mamin je stigao 13.8.2009.

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 543
6.12.2010 0:48:21   
leona81
ja sam morala zbog zatka ali bi voljela drugi put vaginalni porod iako i moja dr sumnja da ce se upustiti na Kosevu u to zbog rizika pucanja materice...

(odgovor članu Super dada)
Neposredna veza do poruke: 544
6.12.2010 13:01:59   
H...
ja sam radila carski 15 dana prije termina jer sam vec bila dogovorila na porod na carski...a razlog je bio povreda kicme...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 545
6.12.2010 13:21:14   
many
rodila na carski 2 dana prije termina,a razlog je zadak i jako uska karlica,tako da i da je beba bila okrenuta kako treba nebi mogla vaginalno,tako dr,kaze.....

(odgovor članu H...)
Neposredna veza do poruke: 546
6.12.2010 13:26:55   
Almaa
meni je termin krajem mjeseca, ali mi je dr. rekao da planiram sredinom mjeseca, koj je vama dr. radio CR i kako to ide s komisijom?

(odgovor članu H...)
Neposredna veza do poruke: 547
6.12.2010 13:37:33   
Hanady RR

meni je termin krajem mjeseca, ali mi je dr. rekao da planiram sredinom mjeseca, koj je vama dr. radio CR i kako to ide s komisijom?

moraš sve nalaze pripremiti i ideš na komisiju...
ja sam rodila u vojnoj bolnici....
meni je dr. mašić dao papir šta mi treba od nalaza...sve pripremila i rekao mi kada je komisija....
ja sam po terminu trebala roditi 17.2. a CR mi je rađen 12.2.

On mi je i radio CR....

ako želiš mogu naći papire šta je sve potrebno od nalaza da ti napišemuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 548
6.12.2010 13:40:10   
Almaa
ja cu na Jezero, ako Bog da, pa ne znam jesu li isti nalazi, ma svakako ce da mi kazu, hvala ti user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 549
6.12.2010 13:43:44   
H...
IZVORNA PORUKA: boogy woogy

IZVORNA PORUKA: I and my angel

POTPISUJEM!!

Zanima me koji su vasi razlozi za CR bili? Da li ste same trazile CR ili su doktori insistirali na njemu?

[/quo

POTPISUJEM   samo sto sam ja radila craski u zenici...

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *