Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Porodilište Jezero 21.04.2008 21.12.2010 15:35:09
Almaa
IZVORNA PORUKA: taurus
imam i ja jedno pitanje da li ste nosile ogrtače u bolnicu vidim kažete da je vruće tako je bilo i u starom porodilištu i ja ponijela ogrtač, međutim na prijemnom mi sestra reče da odmah ogrtač vratim mm-u jer mi neće trebati malo mi je to bilo glupo, kontam decembar, pa ako krenem do kupatila ili ako budem izlazila na hodnik kako ću bez ogrtača, nekako mi glupo samo u spavaćici ali sam se brzo uvjerila da sve žene imaju samo spavaćice i da je baš prevruće da li je i na Jezeru tako
ja sam nosila ogrtac, ali nijednom ga nisam obukla jer je prevruce
RE: Porodilište Jezero 21.04.2008 21.12.2010 17:03:05
BBubica
IZVORNA PORUKA: canim
Taurus ja sam spakovala ogrtac da ponesem pa nece valjda na recepciji pregledati sta smo ponijele ???? Vjerovatno je vruce tamo ali nesto po logici mislim da poslije poroda i gubitka krvi i sve te promijene da zenama onda i nije bas toliko vruce bez obzira na temperaturu u sobi. Nadam se da mi nece traziti da ispraznim torbu i da stavim stvari u kesu, ja stvarno ne znam kako ce to sve stati a ako ne daju unijeti jer nema mijesta pa torba se moze staviti ispod kreveta i eto rijesen problem.
nisu ni meni pregledali torbu ali kada sam izvadila ogrtač na prijemu sestra mi je rekla da mi ne treba i da ga odmah vratim
S obzirom da su mene ostavili u bolnici neplanirano..nisam imala nista kod sebe,sem odjece u kojoj sam dosla. Sestra mi je rekla da moram vratiti cizmice i sve u cemu sam dosla, ali... Naravno-nisam vratila, jedino sam mogla po golubu poslati kuci jer sam bila sama :) Jednoj zeni koja je bila sa mnom tu-sve joj je prerovila i vratila pola stvari koje su zeni poslije trebale Elem..meni su moji dosli poslije i donijeli torbu, niko nije nista ni gledao ni rekao Pa eto, ako vam se ne da s njima odmah na pocetku svadjati..nek vam neko poslije donese stvari Na patologiju se moze uci, ima nesto kao cekaonica ispred, na porodjajnom ne moze, ima neki prozor kroz koji se vidi beba, ali sve sto se donese mogu sestrice unijeti Ja sam nosila ogrtac i to debeliiiiiii Nije mi trebao jer je gore prevruce, minimalno 25 C Ja sam u jednom momentu ostala u nekoj kosuljici na kopcanje, toliko mi je bilo vruce, nisam ni spavacinu mogla podnijeti Ali, sve smo drugacije, bolje ga ponijeti da ne zatreba -nego nemati
RE: Porodilište Jezero 21.04.2008 22.12.2010 10:13:48
taurus
hvala na odgovorima e svašta.... odakle pravo sestri da pregleda moju torbu pa to su moje lične stvari već vidim kako ću se odmah na prijemu morati posvađati
RE: Porodilište Jezero 21.04.2008 22.12.2010 10:15:08
maja78 RR
hvala na odgovorima e svašta.... odakle pravo sestri da pregleda moju torbu pa to su moje lične stvari već vidim kako ću se odmah na prijemu morati posvađati
ja tebe ne mogu zamisliti kako se svadjas
RE: Porodilište Jezero 21.04.2008 22.12.2010 11:40:23
taurus
IZVORNA PORUKA: maja78 RR
ja tebe ne mogu zamisliti kako se svadjas
pa izgleda da ću morati baš me naljute sa ovim glupostima
RE: Porodilište Jezero 21.04.2008 24.12.2010 13:27:29
lejla80
Eh čuj sad i to...pretpostavljala sam ja to s obzirom da im ni dole gdje su ambulante nije baš najtoplije, one sestrice u kaputima, radijatori mlaki...i sl. al kontam valjda je gore toplije...
RE: Porodilište Jezero 21.04.2008 24.12.2010 16:02:22
canim
Izgleda da im nekad grijanje radi kako treba a nekad ne radi, danas sam bila na CTG, meni je bilo vruce ali meni je i inace vruce tako da ja nisam mjerilo ali neke sestre su bile u kaputima i nesto su pominjali da je u ambulanti hladno bili su i neki majstori, nesto su nadgledali, tako da izgleda da je to kako nas potrefi.
RE: Porodilište Jezero 21.04.2008 2.1.2011 18:14:21
Medi_87
Au po ovome sto pise ovdje bice belaja ja se moram odmah posvadjati ako mu budu trazili torbu da rove, ljudi moji to je pretres stvari i to moze jedino ovlašteno službeno lice policije i to s nalogom, pa cu ja reci ako imate nalog bujrum ako ne NE DAM I glupo mi je to da se stavri nose u kesi, pa nismo s pijace
RE: Porodilište Jezero 21.04.2008 3.1.2011 12:44:25
vila.vilica
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa
Alma,kako stvari da unesemo samo u jednoj kesi????
Ni ja nisam mislila nositi puno stvari,ali u jednu kesu mi ne moze stati i spavacice i ogrtac i papuce,i toaletni papir,vlazne maramice,telefon,nesto slatko za pojesti,sokici isl.
A za sestre, svugdje je tako.. neke su dobre,a neke su grozne. Moramo istrpiti pa kako god. nadam se ako Bog da da cu ostati samo jedan dan,pa cu izdrzati nekako. ne brinu me sestre,najvaznije mi je da porod prodje uredu i da se bebica i ja ne namucimo puno...
znaš kako ćemo Rimljanko...kad ovoliko da izvines zaprdivaju u cemu cemo unositi stvari i kad insistiraju na kesi..onda trebamo uzeti onu crnu plastičnu vreću za smeće i u nju sve potrpati pa preko ramena..
RE: Porodilište Jezero 21.04.2008 3.1.2011 13:07:02
Rimljankaa
Hahahhahaahhaha.. ja cu u zadzepak torbe,staviti tu crnu kesu od smeca za svaki slucaj-neka se nadje.. Pa kad kaze vadi u kese,a ja fino izvadim svoju "vrecicu",hahahaha....
Mada,kako sam skontala,izgleda od dezure ko bude,jer vidim neke zene govore da nekome vrate stvari,a neko glat prodje...
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
RE: Porodilište Jezero 21.04.2008 3.1.2011 20:05:29
BBubica
Hahahhahaahhaha.. ja cu u zadzepak torbe,staviti tu crnu kesu od smeca za svaki slucaj-neka se nadje.. Pa kad kaze vadi u kese,a ja fino izvadim svoju "vrecicu",hahahaha....
Mada,kako sam skontala,izgleda od dezure ko bude,jer vidim neke zene govore da nekome vrate stvari,a neko glat prodje...
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa
ma , sve moze da prodje neka se zenica prepadne svega,shvatam u potpunosti, pa oni to iskoriste a ako vide da pokazes zube -usute i oni tamo :)
meni su moji donijeli moju veliku torbu i jos veliki neseser uz to niko nije nista rekao, cak mi je sestrica na patologije to uzela i donijela u sobu
RE: Porodilište Jezero 21.04.2008 3.1.2011 22:58:56
lejla80
E pa žene drage baš ste me nasmijale...šta vam sve neće pasti na pamet..Bbubice draga tebi stvarno hvala na strpljenju jer fakat si se potrudila da nam objasniš situaciju na Jezeru
Nego jesil ti slikala svoju bebicu kad si se porodila?? Nikako mi ne ide u glavu gdje žene drže te mobitele i aparate dok se porađaju??
RE: Porodilište Jezero 21.04.2008 4.1.2011 0:21:32
BBubica
Smijaces se Ja sam jedino imala mob, fotoaparat i uputnicu kada su me ostavili u bolnici Dali mi spavacicu, a na nogama cizme-samo me probaj zamisliti Dok se ne porodis sve tvoje stvari ostaju na odjelu gdje te prime u bolnicu, poslije ti neka sestrica to donese (napisu na stvarima cije su) Sretno buducim mamama koje idu na Jezero :) Red je da se odjavim sa ove teme
PS Imam par fotkica sa Jezera, ali ne znam gdje ni kako da postavim