Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 31.12.2010 13:22:46
acudesa
IZVORNA PORUKA: MarinaDK
IZVORNA PORUKA: acudesa
Ja sam oko sebe imala homoseksualce, o drugim temam se moglo razgovarati sa njima, a sexu-ne! Pitam se samo za ove liberalne, da i cete za 10-tak godina opravdavati nekrofiliju ili sodomiju, brak i sa kozama, ovcama...cccc
Opet mjesanje pojmova, pedofilija,nekrofilija itd da ne nabrajam tu se radi o ugrozavanju tj samo jedan partner odlucuje, sto znaci ugrozavanje necijeg autoriteta.....
pod velikim je upitnikom, diskutabilno.. mozda i konj to zeli
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 31.12.2010 13:23:13
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jasmin
IZVORNA PORUKA: vjestica
snijeg pa nije poenta ko ih je napao, već da ih ljudi napadaju zbog čeja ih kamenuju? opet pitam koga oni ugrožavaju svojom seksualnom orjentacijom? i kad smo kod toga napada, mene je zgrozila reakcija okoline ja sam očekivala da će ljudi osuditi fizički napad,a ne da će osuditi ljude koji su organozovali izložbu
Sebe i one s kojima se intimno druze!
hahahahha pa sta onda ima neko koga ne ugrozavaju sa tim ili je danas jednostavno in zabadati nos u tudje zivote
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 31.12.2010 13:24:47
Amrino
Ja sam oko sebe imala homoseksualce, o drugim temam se moglo razgovarati sa njima, a sexu-ne! Pitam se samo za ove liberalne, da i cete za 10-tak godina opravdavati nekrofiliju ili sodomiju, brak i sa kozama, ovcama...cccc
Opet mjesanje pojmova, pedofilija,nekrofilija itd da ne nabrajam tu se radi o ugrozavanju tj samo jedan partner odlucuje, sto znaci ugrozavanje necijeg autoriteta.....
Po danasnjim definicijama...Ko zna kako ce za koju godinicu nauka uznapredovati pa ce nam dati nova pojasnjenja i ubijediti nas kako ni nekrofili jadni nikoga ne ugrozavaju...da to nije bolest i slicno... Ove tvoje izjave ce jednoga dana biti smatrane uvredama za jadne pedofile...Ja vidim da svijet ide u tom pravcu.
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 31.12.2010 13:25:34
vjestica
snijeg pa nije poenta ko ih je napao, već da ih ljudi napadaju zbog čeja ih kamenuju? opet pitam koga oni ugrožavaju svojom seksualnom orjentacijom? i kad smo kod toga napada, mene je zgrozila reakcija okoline ja sam očekivala da će ljudi osuditi fizički napad,a ne da će osuditi ljude koji su organozovali izložbu
i zbog toga ih treba kamenovati a ugrožavaju sebe i partnera ko i bilo koji drugi hetero par koji ne koristi zaštitu
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 31.12.2010 13:25:56
Amrino
pod velikim je upitnikom, diskutabilno.. mozda i konj to zeli
Princip je isti...sve su ostalo nijanse....
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 31.12.2010 13:26:44
acudesa
Nejse, kakogod, drago mi je da smo tako napredno drustvo. Vidim da imamo svjetske stavove, samo naprijed! Samo mi je zao sto nemamo stav da iz silnog napretka odvojimo dobro od loseg.
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 31.12.2010 13:28:29
acudesa
IZVORNA PORUKA: Amrino
Po danasnjim definicijama...Ko zna kako ce za koju godinicu nauka uznapredovati pa ce nam dati nova pojasnjenja i ubijediti nas kako ni nekrofili jadni nikoga ne ugrozavaju...da to nije bolest i slicno... Ove tvoje izjave ce jednoga dana biti smatrane uvredama za jadne pedofile...Ja vidim da svijet ide u tom pravcu.
poenta je u tome da neke od nas, svjesno ili ne, tjeraju razvoj drustva u ovom smijeru koji nije uredu
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 31.12.2010 13:28:41
jasmin
hahahahha pa sta onda ima neko koga ne ugrozavaju sa tim ili je danas jednostavno in zabadati nos u tudje zivote
Vidis,imas pravo,mene njihov pojedinacni intimni zivot ne zanima.Ali ja imam dvoje djece koji mogu biti ugrozeni od tih ljudi. Naime,poznati gay iz Srbije je prvo homoseksualno iskustvo dozivio tako sto je bio prisiljen na taj odnos.I more je njih koji se na isti nacin `zaljube` u taj nacin intime.I jednostavno hocu da dam svoje misljenje o toj bolesnoj pojavi.
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 31.12.2010 13:28:56
vjestica
Hvala Bogu pa mi roditelji nisu bili homosexsualci Ne znam kako vi, koje ste nastale lijepo prirodno kao ljudi, nemate taj osjecaj da su vasi roditelji podrzavali i odobravali homosexualnost-da vas mozda ne bi bilo.
možeš li mi pojasniti ovo boldirano
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 31.12.2010 13:31:34
acudesa
Hvala Bogu pa mi roditelji nisu bili homosexsualci Ne znam kako vi, koje ste nastale lijepo prirodno kao ljudi, nemate taj osjecaj da su vasi roditelji podrzavali i odobravali homosexualnost-da vas mozda ne bi bilo.
možeš li mi pojasniti ovo boldirano
mogu
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 31.12.2010 14:04:03
acudesa
Nijedno dijete nije nista krivo, ja samo mogu pozeljeti njihovom djetetu da prozivi sto bolji i normalniji zivot A, njih i dalje-ne podrzavam Nemoj me pogresno shvatiti, bilo koji nacin do dolaska bebe od dva raznospolna roditelja mi je uredu. Nisam na to mislila, ne daj Boze. Svi "normalni" brakovi imaju moju apsolutnu podrsku za sve opcije za dobijanje bebe. (osim kloniranja )
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 31.12.2010 14:14:29
koka i po
da i ja stagod prokomentarisem,mada mi je tema .... mislim da ce djeca u takvim brakovima imati sasvim iskrivljeno misljenje o braku kao intituciji.. eh sad ko je mama a ko tata .. licno nemem nista protiv homoseksualaca...svako ima pravo na svoj nacin zivljenja..bio on pravi ili krivi ,al nije nase da o tome odlucujemo . zivimo u jednom dobu kada se "iskrivljuju" mnoge stvari pa sto nebi i brak kao institucija .. istospolni brakovi i odgajanje djece u istim po meni nikako ne idu jedno sa drugim...
< Poruku je uredio bebbe RR -- 4.1.2011 1:55:09 >
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 31.12.2010 14:22:03
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa
Ma dajte zene samo razmislite malo o tome da svijet izgleda ovako : 80 posto obitelji cine muz i muz i zena i zena.... Jos malo pa ce biti nenormalno da jednu obitelj cine muz, zena i djeca... Zna se sta je majka i sta je otac, i koja je uloga dodjeljenja svakom od njih... To je za mene poremeceja spolnosti i tocka!!!!
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 31.12.2010 14:44:10
Anoniman
Vidis,imas pravo,mene njihov pojedinacni intimni zivot ne zanima.Ali ja imam dvoje djece koji mogu biti ugrozeni od tih ljudi. Naime,poznati gay iz Srbije je prvo homoseksualno iskustvo dozivio tako sto je bio prisiljen na taj odnos.I more je njih koji se na isti nacin `zaljube` u taj nacin intime.I jednostavno hocu da dam svoje misljenje o toj bolesnoj pojavi.
Hahaha grohotom se smijem biti prisiljen na sex -iskustvo znaci biti silovan, sad jel silovatelj bio homo ili hetero, ali znamo i ja i ti da ih je vise koji su hetero....A ako je silovani na taj nacin postao peder sto je sasvim ne logicno onda bi sve zrtve nasilja ili nasilnog sexa postali homo ....Opet se grohotom smijem....Postoji nesto sto se zove stokholmski sindrom moze biti da si upoznata sa tim a to je kad se zrtva zaljubi u napadaca/nasilnika....
Normala je da si dobrodosla kao i svi ostali da das svoje misljenje , kao i da neko drugi nadoveze svoje misljenje koje na kraju ispada debata
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 31.12.2010 15:34:54
Mjeseceva Pratilja
IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa
Ok, postoji homoseksualizam, to je nasa realnost. Da je normalno, nije normalno, ali mi se trudimo da svima damo njihova prava, i da ih postujemo kao COVJEKA! Medjutim, svijet se bolesno izvrce...To je cinjenica. Mnoge stvari se sad rade "od obijesti". Mnogi zele biti drugaciji, jer je sad to cool... Znam xy cura koje su bile bi zato sto su tako bile "face" u gradu. Da li cemo civilizaciju odvesti u propast "dozvoljavajuci" takvim slucajevima da se tretiraju kao "normalni" ili je normalno imati stege i okove na svemu sto je drugo i drugacije?! I jos nesto... Homica i lezbica je uvijek bilo...ali ne u ovom broju i ne ovako javno...
Homoseksualnost postoji odkako i sam covjek , a ko smo to mi da nekome da mo njihova prava, ???Svijet koliko je normalan bio u tolikoj mjeri je bio i nenormalan, danas je razlika sto su nam informacije blizu uha .... Nekad su crne smatrali nenormalnim ili nizom klasom samo zato sto nisu bijeli tj bijelci su kontali da su oni ti koji mogu sebi dati za pravo da odrede ko je ko ....Da pojedinci povedu racuna o svojoj brizi a ne o tudjoj svijet ne bio bio sto jeste danas....
Da, homoseksualnost postoji kroz historiju, ali nije "normalna". I sam Sigmund Freud, otac psihoanalize, je gledao na homoseksualnost kao na odstupanje od normalnog stanja.
Frojd jest otac psihoanalize i s njim je krenuo razvoj savremene psihijatrije, ali se od njegovog doba psihijatrija razvila i dožla do novih spoznaja, pa tako savremena psihijatrija ne smatra seksualnu orjentaciju poremećajem
Klinicki psiholog ce ti reci da legitimna savremena psihijatrija, neuropsihijatrija svrstavaju hemoseksualizme i dr neprirodne stvari u Poremecaje seksualnoh nagona. Nemoj siriti dezinformacije.
onda sam ja tu dezinformaciju dobila na predavanju iz psihijatrije gdje piše da seksualnu orjentaciju (homo, hetero,bi) ne treba smatrati poremećajem
Predi na psihopatologiju i provjeri malo bolje. Zoologija (sklonost ka odnosu sa zivotinjama), gerontofilija ( sklonost ka starcima), pedofilija (sklonost sa djeci)..Svrstava se u Poremecaje seksualnog nagona. Ne znam iz kojih knjiga si studirala ali ne bi bilo lose malo pogledati u MKB 10 klasifikaciju poremecaja.
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 31.12.2010 15:37:36
Mjeseceva Pratilja
Citam postove i ne razumijem jedno..Bez zafrkancije. Homoseksualizam tretiramo na jedan slobodan nacin, pravo na izbor svakog pojedinca. Na djecu i pedofile smo osjetljive zbog instinkta majcinstva. Zasto na isti nacin ne bismo tretirali gerontofilicare? Raju koja voli maziti i paziti starce? Nuto! Imaju pravo!
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.