|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: povisena temperatura
16.12.2010 23:09:22   
reallove
evo i nas na ovoj temi,nazalost..danas smo isli doktoru..Emin ima upalu grla i od toga je dosla tura....prije oko sat vremena temp. je bila 37,7.....od dr. smo dobili cepice,sirup za grlo,terapija 5 dana i obloge neke sto se lijepe na ledja..ja sam strasno zabrinuta i tuzna..on se sada igra ali se bojim kako cemo vecerasuser posted image user posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1151
16.12.2010 23:11:25   
dinaa
Ne brini se draga nije to visoka tura a i terapija je odmah ukljucena tako da mislim da nece biti problema.Mirnu noc vam zelimuser posted image .

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1152
16.12.2010 23:13:03   
neki
IZVORNA PORUKA: reallove

evo i nas na ovoj temi,nazalost..danas smo isli doktoru..Emin ima upalu grla i od toga je dosla tura....prije oko sat vremena temp. je bila 37,7.....od dr. smo dobili cepice,sirup za grlo,terapija 5 dana i obloge neke sto se lijepe na ledja..ja sam strasno zabrinuta i tuzna..on se sada igra ali se bojim kako cemo vecerasuser posted image user posted image user posted image

Dusha malena,nadam se da ce brzo,brzo prociuser posted image user posted image user posted image
Samo polako,nemoj mi se puno sekirati,nadam se da tura nece skakati viseuser posted image
Ljubimo vasuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1153
16.12.2010 23:13:13   
Anoniman

user posted image Zao mi je Reallove.
Spominjes cepice...djetetu nemoj cepic stavljati ako mu je temp. ispod 39.  Tusiraj ga mlakom vodom i onda obro istrljaj peskirom, nemoj ga topliti. Ljubimo ga i nadamo se da ce sutra biti puno bolje. Bice, aBd, cim podje sirup djelovati. Ljubimo vasuser posted image

(odgovor članu reallove)
  Neposredna veza do poruke: 1154
16.12.2010 23:15:45   
reallove
hvala vam drage moje,poslusat cu savjete,ja bas i neznam kako sa temperaturom jer Emin kako se rodio mozda svega 2 puta imao tempuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1155
16.12.2010 23:16:14   
veeseelaa
ja kad tem predje 38,5 ja stavljam čepić
mene ture strah strašno, ne smijem da čekam
I moja je malena imala juče temp 38, nisam ništa davala, sama spala
Danas išli kod dr, upala grla al to već znamo i pijemo antibiotik
dobili smo uputnicu za dati urin i krv
ajme jest me strah rezultatauser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1156
16.12.2010 23:17:08   
Anoniman
reallove vi ste izgleda otisli na vrijeme,bit ce dobro vidjet cesuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1157
16.12.2010 23:17:32   
neki

hvala vam drage moje,poslusat cu savjete,ja bas i neznam kako sa temperaturom jer Emin kako se rodio mozda svega 2 puta imao tempuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja svojim djecacima obaram turu svim i svacim,pa tek onda(naravno ako tura prelazi 39C) cepicima...
Rekla ti je vec pahuljica tusiraj ga skrooz mlakom vodomi dobro mu istrljaj citavo tijelo peskirom ili obicnom platnenom pelenom,ne zaboravi pazuhe i guzu,ali niposto glavu...
Sretno draga,i ja mislim da ce sirup brzo djelovati,pa tura nece vise ni skakatiuser posted image

< Poruku je uredio neki -- 16.12.2010 23:18:49 >

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1158
16.12.2010 23:17:56   
Anoniman

Na manjoj temp. (temperatura od 37-38,9) daje se paracetamol sirup, a poslije(ne dao Bog) cepic. Puno ga poji.

(odgovor članu reallove)
  Neposredna veza do poruke: 1159
16.12.2010 23:18:00   
veeseelaa

tuširanje draga, senf na nogice, bjelanjak umuti stavi na tetra pelenu pa na pluća
Daj bebari tečnosti da pije

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1160
16.12.2010 23:19:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ja kad tem predje 38,5 ja stavljam čepić
mene ture strah strašno, ne smijem da čekam
I moja je malena imala juče temp 38, nisam ništa davala, sama spala
Danas išli kod dr, upala grla al to već znamo i pijemo antibiotik
dobili smo uputnicu za dati urin i krv

ma daj, bice to uredu, aBd. Malo prehlade djeca navuku u ovom periodu. IO igraju se, zagriju, pa se napiju hladne vode ili sokica i eto ti upale grla. Nemj se sekirati, bice to sve OK.

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 1161
16.12.2010 23:20:47   
neki

Daj zeno,smiri se,sta ti je,bice to bolje nego sto mislis aBd,ljubi nam curicuuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1162
16.12.2010 23:21:35   
veeseelaa
hvala lijepa moja al ovo već traje 7 dana pa sam baš nasekirana, prije smo se uvijek prehlade rješavali za 2-3 dana plafon user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1163
16.12.2010 23:23:45   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: neki

Daj zeno,smiri se,sta ti je,bice to bolje nego sto mislis aBd,ljubi nam curicuuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image nadam seuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 1164
16.12.2010 23:25:10   
Anoniman

hvala lijepa moja al ovo već traje 7 dana pa sam baš nasekirana, prije smo se uvijek prehlade rješavali za 2-3 dana plafon user posted image

Pa ona je od sept. u vrticu i sad je ta adaptacija na sve to. Organizam je izlozen stalno...mozda je malkice imunitet oslabljen, pa sad dulje traje. Malo joj, kad ova upala prodje, pojacaj prehranu.
Sve je to normalno, ali znam da se kao i svaka mama za svoje dijete brines.  LSaljemo Ajsici veliku pusu da nam sto prije bude bolje.

< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 16.12.2010 23:26:33 >

Neposredna veza do poruke: 1165
16.12.2010 23:28:52   
reallove
veeseelaa,zao mi je malene..Emin je sinoc bio super,sve ok,danas je pocelo i odmah sam ga odvela u bolnicu za djecu,nadam se da ce proci

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1166
16.12.2010 23:28:58   
veeseelaa
hvaaalaaa od srca na lijepim riječima user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1167
16.12.2010 23:31:38   
veeseelaa

veeseelaa,zao mi je malene..Emin je sinoc bio super,sve ok,danas je pocelo i odmah sam ga odvela u bolnicu za djecu,nadam se da ce proci

hoće aBd
Mene je od ture više strah onog njihovog plača i jecanja a ture nema pa se ja živa istraumiram joooj strašno
Maloprije je gledam i učini mi se krv na guzu kad mi srce ne stade a ono etiketa, nisam baš sva svoja, svašta mi padne na pamet, uh

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1168
16.12.2010 23:33:47   
reallove
veeseelaa ti si kao i ja...ja sam danas plakala,isplakala se kao dijete malo....

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Neposredna veza do poruke: 1169
17.12.2010 0:04:59   
veeseelaa
user posted image user posted image user posted image user posted image razumijem te u potpunosti
a onda su mi svi krivi što je ona bolesna, pa samo ujedam, ne dam nikom da mi da savjet, a kad mi još kažu čuvaj je, ja u tim momentima poludim
ko da je ne čuvam inače, to mi ga dodje ne čuvaš je dobro pa eto pripazi ubuduće

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1170
17.12.2010 0:11:23   
reallove
tako je i kod mene,kad smo dosli od dr.skupilo se puna kuca,pa svako po nesto dobaci,nemoj to,nemoj tako,obuci ga,utopli,ovaj lijek daj ovo nemoj,ma samo me glava zaboliuser posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Neposredna veza do poruke: 1171
17.12.2010 0:15:01   
neki

tako je i kod mene,kad smo dosli od dr.skupilo se puna kuca,pa svako po nesto dobaci,nemoj to,nemoj tako,obuci ga,utopli,ovaj lijek daj ovo nemoj,ma samo me glava zaboliuser posted image

Znam kako vam je objemauser posted image
Samo vi njih sviju zik,zikuser posted image
Pa cuj,niko ne moze to dijete cuvati bolje nego njegova majka,zato samo mirno i zelim vam da sve sto prije prodje,pa da se djecica ponovo bace u raznorazne zavrzlame i da sto prije mamama naprave rusvaj po kuciuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1172
17.12.2010 1:01:24   
Hanady RR
e joj ja došla da vidim kako je Ajša kad i Emin nam bolestanuser posted image

reallove na vrijeme ste otišli, ne brini...moguća je tura i do tri dana al ne brini....
znam najgore je kad dijete nam zdravo nije, al biće OKuser posted image

vesela...ne brini toliko...
neće nalazi ništa pokazati....
pa pijete antibiotik koji pokriva sve upale, i mokraćne i pluća i grlo...
ali mogle ste i bez njega očito virus i što već rekoše adaptacija n avrtić...
ne brini...
nalazi će biti cakum-pakum pazi šta ti kažem...
user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 1173
17.12.2010 13:26:28   
neki
reallove,kako nam je Emin danas?????user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1174
17.12.2010 13:33:31   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: neki

reallove,kako nam je Emin danas?????user posted image

Taman ja htjela pitatiuser posted image

(odgovor članu neki)
  Neposredna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *