|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: povisena temperatura
10.12.2010 20:48:39   
amela2208
IZVORNA PORUKA: Niina

amela, ja tek sada vidjela da si pisala na ovu temu.user posted image user posted image user posted image user posted image bas mi je zao bebane.
ovako, tusriaj je slobodno, namoci peskir vodom i izmasiraj je, mozes uzeti i jogurta i naribaj u njega krompir pa napravi oblogu na nozice, lagano je obuci, NEDAJ DA SPAVA!!!!!! to je visoka temperatura osamutiuser posted image user posted image user posted image
DOOOSTAA TECNOSTI ako je dojis doji je stsvako malo a ako ne cajevi voda bilo sta samo da je tekucina.,
i ponavljaj to uz upotrebu paracettamola.

evo tı jedno strucno mısljenje posto su ostale rr zenıce zauzete zsa vrlo "vaznım"stvarıma

Sara&Mohammad

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 1126
10.12.2010 20:50:58   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: amela2208

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Hvala vam drage moje. Sad da joj dam da jede povrati sve, 39.5 joj bila prije pola sata, istusirala sam je, dala joj brufen i evo zaspa. Koje čepiće vi koristite, meni ana nikad nije imala temperaturu veću od 38 koju je paracetamol obarao uvijek pa nemam pojma.

kako se ono stavlja senf i krompiri de pomozite zeni savjetima

Kupi lupocet i cim ide preko 38 odmah ga stavi..... Nama je lupocet br. 1....

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 1127
10.12.2010 20:52:39   
Hanady RR
amela koliko je jeleninoj bebi...ja vifim na temi bebe od 0-1 ovaj pist davno napisla ne javlja se više...
koliko je beba stara
bebe do godinu dana isu paracetamol Lupovet čepići
senf je jak
ali krompiri može izredndati i staviti u larapice malo na nogice

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1128
10.12.2010 20:53:31   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

IZVORNA PORUKA: amela2208

Hvala vam drage moje. Sad da joj dam da jede povrati sve, 39.5 joj bila prije pola sata, istusirala sam je, dala joj brufen i evo zaspa. Koje čepiće vi koristite, meni ana nikad nije imala temperaturu veću od 38 koju je paracetamol obarao uvijek pa nemam pojma.

kako se ono stavlja senf i krompiri de pomozite zeni savjetima

Kupi lupocet i cim ide preko 38 odmah ga stavi..... Nama je lupocet br. 1....

potpisujem...samo lupocet

(odgovor članu sporty mamaa)
  Neposredna veza do poruke: 1129
10.12.2010 21:15:29   
Anoniman
Hvala vam punooo. U apoteci ne daju cepice bez recepta, nadam se da ce joj brufen pomoci, a sto se tice tecnosti sve sto popije povrati. Sad spava, ja dezuram pored nje, za jedno pola sata cu je dici da joj opet izmjerim.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1130
10.12.2010 21:18:08   
sporty mamaa

Hvala vam punooo. U apoteci ne daju cepice bez recepta, nadam se da ce joj brufen pomoci, a sto se tice tecnosti sve sto popije povrati. Sad spava, ja dezuram pored nje, za jedno pola sata cu je dici da joj opet izmjerim.

Kako ne daju, kod nas daju i to u svakoj ljekarni.... Ne znam gdje zivis, ali to bi morali dati bez recepta... Cudno mi da ne daju, pa ne kupujes antibiotik.... Ja to uvijek imam u kuci za nedaj Bozeuser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1131
10.12.2010 21:22:38   
Anoniman
U Sarajevu u apoteci, konkretno u hitnoj. Zaova isla da kupi i rekli joj da ne moze bez recepta.

(odgovor članu sporty mamaa)
  Neposredna veza do poruke: 1132
10.12.2010 21:27:31   
Anoniman

nazovi apoteku dina...to ti je na cvili...dace ti sigurno

mislim da nazoves da vidis je li jos radi

a dace ti i u dezurnoj sigurno...samo neka kaze da je vec uzimala

< Poruku je uredio dadada -- 10.12.2010 21:28:30 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1133
10.12.2010 21:29:01   
Hanady RR

U Sarajevu u apoteci, konkretno u hitnoj. Zaova isla da kupi i rekli joj da ne moze bez recepta.

da to su nažalost strožija pravila u posljednje vrijeme...sad jel na žalost ili ne nisam ni sigurna u popunosti...
u svakom slučaju želim vam mirnu noć u adekvatno doziranje onoga čega imate...
ako potrajenije zgorega odtići doktoru, i prvi pregled traži recepte za paracetamol sirup, čepiće i sve da imate u kući zlu ne trebalouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1134
10.12.2010 21:52:17   
puma
na zalost uveli su strogocu u svim apotekama i u svim gradovima... ne mozete vise ni andol uzeti bez recepta...
ali, ako je temperatura bas visoka (nisam u toku kolika je), ja bih otisla s licnom kartom i zahtjevala da mi daju cepice uz obecanje da cu sutra donijeti recept... svaka normalna osoba i savjesna bi izasla u susret, barem je kod nas tako...
sto se tice obloga, rendani krompir na nogice najbolje izvlaci iz glave temperaturu... bebicu sto vise raskomotiti, da nije pretrpana odjecom, provjetravati prostoriju u kojoj boravi i ne dati da puno spava... ako spava, staviti malo veci jastuk da bebica bude u polulezecem polozaju... nadam se da ce sve biti ok

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1135
10.12.2010 22:13:40   
amela2208
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

amela koliko je jeleninoj bebi...ja vifim na temi bebe od 0-1 ovaj pist davno napisla ne javlja se više...
koliko je beba stara
bebe do godinu dana isu paracetamol Lupovet čepići
senf je jak
ali krompiri može izredndati i staviti u larapice malo na nogice

nesto me net zeza.... jelenina curica danas punı 10 mjeseci...

Sara&Mohammad

Neposredna veza do poruke: 1136
11.12.2010 22:06:48   
Anoniman
Evo nas opet user posted image . Situacija sledeca, od preksinoc nismo nikako uspjeli skinuti temperaturu ispod 38, a raste do 39,5. Bili danas kod pedijatra upala grla i uha, dobili antibiotik. Zanima me postoji li jos nesta od ove alternativne medicine sem tusiranja, sirćeta, krompira, jogurta, alkohola da bi se mogla skinuti, jer to nam nista ne pomaze. Danas sam je minimalno desetak puta tusirala i masirala, ali ni ne spada nikako. Hvala vam unaprijed.

Neposredna veza do poruke: 1137
11.12.2010 22:11:59   
Anoniman

Evo nas opet user posted image . Situacija sledeca, od preksinoc nismo nikako uspjeli skinuti temperaturu ispod 38, a raste do 39,5. Bili danas kod pedijatra upala grla i uha, dobili antibiotik. Zanima me postoji li jos nesta od ove alt_ernativne medicine sem tusiranja, sirćeta, krompira, jogurta, alkohola da bi se mogla skinuti, jer to nam nista ne pomaze. Danas sam je minimalno deset_ak puta tusirala i masirala, ali ni ne spada nikako. Hvala vam unaprijed.

mozda ce ti biti smjesno al kad sam bila manja nista od navedenog mi nije moglo spustiti temp.samo rastika i sirceuser posted image izrezes rastiku,natopis u sirce,stavis u kese i na noge.

< Poruku je uredio noa -- 11.12.2010 22:13:02 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1138
11.12.2010 23:04:05   
veeseelaa
mene je dr rekao nikako sirće stavljati djetetu

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1139
11.12.2010 23:12:03   
Hanady RR

Evo nas opet user posted image . Situacija sledeca, od preksinoc nismo nikako uspjeli skinuti temperaturu ispod 38, a raste do 39,5. Bili danas kod pedijatra upala grla i uha, dobili antibiotik. Zanima me postoji li jos nesta od ove alternativne medicine sem tusiranja, sirćeta, krompira, jogurta, alkohola da bi se mogla skinuti, jer to nam nista ne pomaze. Danas sam je minimalno desetak puta tusirala i masirala, ali ni ne spada nikako. Hvala vam unaprijed.

jelena.....
alkohol i sirće za malo dijete nisu...pomoćui neće ...mogu nedo Bog samo odmoći.
kroz dječiju kožu ulaze svi mirisi i toksini iz tih alkohola i može samo naškoditi djetetu.
ja znam temperatura je takva i nije lako čekati da spaden ali čepići, svako 4 sata uvedi sirup paracetamol doziran djetetu na kilažu kako piše na kutiji.
Uzmi stajaću vodu, dijete rakomoti i masiraj krpicom pamičnom od nogica, pa rukicem pa stimak, pa leđa, pa čelo...samo dio čela i dljepočnica...to će pomoći.

Ja sam sigurna virus je u pitanju, kao takav ''šeta'' među svima.
Moja djevojčica isto je imala pršle sedmice i nakon trečeg dana tura je otišla, ali kašalj i curenje nosića se pojavili. I nama su rekli blaga upala grla...ali ja mislim od te priče ništa virus je u pitanju.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1140
11.12.2010 23:16:38   
neki
Ja uzmem fino onu jednu platnenu pelenu,pa je pokvasim skroz mlakom(da ide na hladnu) vodom,i istrljam dijete od vrata,pa dole,svaki dio tijela,ne zaboraviti pazuh i guzu;uvijek pomogneuser posted image
Sretnouser posted image

Mojoj djeci nikada nije pomagao paracetamol,samo Dalsy...I naravno posle cepici i to Voltaren...

< Poruku je uredio neki -- 11.12.2010 23:18:12 >

Neposredna veza do poruke: 1141
11.12.2010 23:39:45   
puma
moja djeca su isto "poteska" kod skidanja temperature, tako da nista drugo ne pomaze kao kombinacija paracetamol sirupa i Voltaren cepica i to cepic ako stavim u 12 paracetamol ide u 16 sati, pa ako do 19 sati temperatura ne spaden ispod 38,5 ponovimo cepic pa sirup... i tako ponavljam sve dok temperatura nakon 6 sati ne bude normalizovana

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 1142
12.12.2010 11:13:49   
Anoniman
Mi inace imamo upalu usiju koja je prouzrokovala ostecenje sluha koja nikako da se izlijeci, svako malo recidiv.
Tako da virus nije u pitanju sigurno jer i desimentacija i leukociti su visoki. Stavljala sam joj cepice, dalsy, obicni brufen, paracetamol, lupocet... sve to za tri dana i nocas joj dam granule osanita i u roku od pola sata spala temperatura kao rukom odnesen. Cijelu noc nije imala i jutros mala 37,5 max, ali smo pronasli i dva zubica jutros i jos dva krenula, tako da ima i toga.
Nama ni masiranje ni tusiranje, ni krompir, ma nista nije pomoglo.

U svakom slucaju hvala vam punooo.

(odgovor članu puma)
  Neposredna veza do poruke: 1143
12.12.2010 12:18:26   
Anoniman
mi smo sinoc imali turu jaku 39user posted image davala sam ipubrufen i spadala je jakooo je nahladjen i jakaaa upala grla da nam je morala boce dat u guzu.
Imao je juce jednu sluzavu i rijetku stolicu sav se zalijepio do vrata.I nije vise od sinoc kakio nadam se da nece vise .......
Sutra se javljamo ped.nasem da produzi boce ili sirup.Mada mi na hitnoj kaze da je jaka upala grla da sirup nebi pomogao,plus imao je veliku turu.
Danas je bolje

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1144
12.12.2010 17:12:33   
Anoniman
Felix,žao mi je dječaka. Da što prije ozdravi  user posted image
I moja H. je prošle sedmice imala temp.i isto tako jaka upala i jednu bocu je dobila,a onda sa sirupom nastavili.Sad je hvala Bogu dobro,juče bili na kontr.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1145
12.12.2010 17:15:45   
Apotekarka
Dragi nas Anelko brzo ozdravi ma bolje je da su injekcije pitanje je kako bi sirup i podnosio ako ga stomacic i proljev muce a uostalom brze ce djelovati boce,jubimo maju guzu

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1146
12.12.2010 17:25:03   
teacher75
joj felix, bas mi je zao anelkauser posted image user posted image user posted image nadam se da ce uskoro ozdraviti

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 1147
12.12.2010 17:31:49   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Gracanka

I moja H. je prošle sedmice imala temp.i isto tako jaka upala i jednu bocu je dobila,a onda sa sirupom nastavili.Sad je hvala Bogu dobro,juče bili na kontr.

i kod nas je ovako,ima jaku upalu grla danas kaze nece sirup pomoc,i jaka unutarnja turauser posted image
sutra cemo vidjet sta ce nam nasa ped.dati dal sirup ili boce nastaviti....Bili na hitnoj danas.
Anel je bas bolestan dusa moja muci se nista nespava

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1148
12.12.2010 17:42:02   
amela2208
felix malom slatkishu zelimo sto prıje ozdravljenjeuser posted image user posted image user posted image

Sara&Mohammad

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1149
13.12.2010 9:19:48   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: felix

IZVORNA PORUKA: Gracanka

i kod nas je ovako,ima jaku upalu grla danas kaze nece sirup pomoc,i jaka unutarnja turauser posted image
sutra cemo vidjet sta ce nam nasa ped.dati dal sirup ili boce nastaviti....Bili na hitnoj danas.
Anel je bas bolestan dusa moja muci se nista nespava

Baš mi ga žao,nadam se da je danas bolje...i da se upala malo smirila da ne bude više boci,ali ako se mora mora...meni se srce cijepa dok je držim,a ona plače,zna šta je čeka user posted image
Nama je dr. odmah rekao ako se tura bude vraćala da ćemo nastaviti injekcijama,hvala Bogu pa nije.
Javi se kada dođete sa kontrole.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *