magnolija*
|
lejlaka hvala ti puno, divna si sad mi su mi neke stvari dosta jasnije. jeste, mojoj curi je 35 dana i super napreduje, tako da sam onda sigurna da je i mlijeko kvalitetno i da ona uvijek fino ručka . znaci ako beba bljucka i povrati dobar dio onog sto je pojela, ne znaci da se prejela? a ja sam bas mislila da je to, pa joj nekad kad stalno trazi siku, onda ponudim istu, prazniju dojku, kontam da se ne prejeda, strah me radi stomacica i želuca, jer mislim da se tada pati s varenjem... e kad smo kod bljuckanja, nadam se da se moderator nece ljutit samo da upitam - moja cura rijetko, gotovo nikako ne podriguje poslije jela, ja je stalno dizem, probala sam ona sva polozaja sto se preporucuju za podrigivanje, al pravo rijetko podrigne, mogu na prste porebrojati koliko je puta podrignula u ovih 35 dana. al zato vecino tokom podoja ili nakon prducka i pokaki se. e sad me zanima, da li je to dovoljno, da li beba MORA podrignuti ili je dovoljno da izbaci zrak na bilo koji nacin? da li zrak izbacuje bljuckanjem? ako bljucne, jel to isto kao i da je podrignula? lijeo me grize savjest radi tog podrigivanja, sve kontam da nije do mene, da je premalo drzim i cekam, al stvarno je znam drzati i po pola sata nece li podrignuti, al nista. nije mi jasno. i kad treba da prducne ili kaka, onda se malo steze, glavicom nekako vrti, komeša se i baš se nateže dok sve to ne obavi? jesu li to grčići? al sreća, nije tako uvijek. uglavnom, znaci ide tako da u periodu od 2 do 3 sata joj dajem istu dojku, ako je vise puta trazi, a preko 3 sata da je promijenim, jel to ok? ili da je mijenjam nakon 2 h ? jos bih te upitala, kako uopste znati koliko bebara pojede tokom jednog podoja, koliko joj je, s obzirom na starost, dovoljno i optimalno da pojede? molila bih te da mi odgovoris i na ovo dole, sto sam prije postavila, nejasno mi je ovo u vezi izdajanja IZVORNA PORUKA: magnolija* kako uopste znati da imas viska mlijeka za izdajanje? ja sam u svom prethodnom velikom postu napisala da mi ima vise mlijeka u desnoj kad se skroz napuni, mada mi je do juce cesto mlijeko curilo iz obadvije, valjda je to onaj refleks otpustanja. kako ti izdojis ujutro, ili u bilo koje doba, svejedno, a npr bebac ti hoce da jede i trebala bi mu dati siku? kako da ja izdojim kad mi se npr desna dojka napuni, a vrijeme je za jelo mojoj dragoj i treba da siki bas tu punu siku ? jos mi je malo sve ovo konfuzno...