|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: autosjedalice - proizvodjaci
2.12.2010 8:44:26   
glorija
de de maxi cosi priori je oko 320 maraka, barem sam tako ja upućena, ali je nema kod nas a u Turbo Limachu su mi rekli da nema ni u Hrv.
I u Mostaru je izbor grozan, samo brevi a one mi baš izgledaju ogromno a auto nam je jako malo user posted image .
I mi tražimo AS i nikako je naći, to mi je najvažnija investicija a nemam izbora. Bez veze

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 951
2.12.2010 10:07:43   
klipica
evo ako mogu pomoci, mi smo u avgustu 2010. u baby centru u bbi kupili Cybex sjedalicu Solution bez isofix-a 18-36 kg, negdje oko 260KM. Ja sam dosta surfala po njemackim web stranicama koje se bave ispitivanjem AS. Bili smo najvise zainteresirani za Maxi Cosi, ali nije je bilo u Sa. Chico i Brevi za ovu kilazu nemaju dobre rezultate na testovima, Cybex iznadprosjecne, a Romer najbolje u kategoriji 18-36 kg. Mi smo Cybex uzeli jer nam je Romer bio preskup prezadovoljni smo. Kupili bi s isofix-om ali auto starije pa nema te dodatke. Sto se tice spavanja, na zalost neko gore rece da nemaju taj polozaj ili se malo moze izvuci. Nekad mi bude zao O kad zaspe u autu, ali namjesti se on user posted image . Zna kad putujemo u komadu 1,5 h odspavati user posted image

(odgovor članu glorija)
Neposredna veza do poruke: 952
2.12.2010 10:15:02   
teacher75
maxi cosi je malo skuplja od romer, a tu su negdje sto se tice testova- mislim na kategroiju od 9-18 kg jer nam takva treba. ova sto mi hocemo da narucimo kosta preko ebay-a oko 175 eura

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu klipica)
Neposredna veza do poruke: 953
2.12.2010 11:10:18   
leona81
mi smo svakako pri izboru sjedalice trazili onu sa isofixom zbog boljih rezultata na testovima i lakseg postavljanja, nakon istrazivanja dosli smo do britax romer duo plus sjedalice sa kojom smo prezadovoljni, imala je sve pluseve na svim testovima probali smo je u dva auta i nase dijete je odusevljeno...mislim da je maxi cosi priorifix malo skuplja...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

Neposredna veza do poruke: 954
2.12.2010 11:13:45   
teacher75
IZVORNA PORUKA: leona81

mi smo svakako pri izboru sjedalice trazili onu sa isofixom zbog boljih rezultata na testovima i lakseg postavljanja, nakon istrazivanja dosli smo do britax romer duo plus sjedalice sa kojom smo prezadovoljni, imala je sve pluseve na svim testovima probali smo je u dva auta i nase dijete je odusevljeno...mislim da je maxi cosi priorifix malo skuplja...

vi ste super prosli sa cijenom. i mi smo prvo htjeli isofix ali smo poslije skontali da su sve preskupe, tako da cemo ipak uzeti ovu bez isofixa. maxi cosi su sve skuplje malo od romera- naravno ako poredimo iste kategorije.

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 955
2.12.2010 11:49:30   
assmiras
Mi smo kao prvu AS koristili roemer 0-13 kg i pravo smo zadovoljni, ali sada smo ipak nabavili maxi cosi priori xp i pomalo ga koristimo, jos uvijek koristimo obje, posto beba ima 10 kg. i potrajat ce jos malo dok u potpunosti predjemo na ovu vecu 9-18 kg.

Uskoro cemo imat prvu sjedalicu na prodaji :)))))

< Poruku je uredio assmiras -- 2.12.2010 11:53:34 >

Naša malena je dosla 05.02.2010.,
Selma, mamino sunce.....

A nas drugi cvijet 15.05.2012......

Neposredna veza do poruke: 956
2.12.2010 13:15:27   
de_de
Mi uzeli Maxi Cosi priori. MM kupio u Zagrebu i košta 1490 kuna.

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu assmiras)
Neposredna veza do poruke: 957
2.12.2010 14:18:47   
glorija
Sada sam saznala da se u Sarajevu u Baby centru mogu poručiti maxi cosi sjedalice i koliko sam shvatila oni imaju odličan izbor sjedalica

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 958
9.12.2010 13:31:56   
lila25
treba mi savjet koja je sjedalica povoljna a kvalitetna I grupe, imamo 0+ gracovu i nisam sa njom bila bas zadovoljna,sad nam teba nova ne znam koliko su dobre ove od 9 do 36 kg.koju marku da gledam totalno sam ne upucena...

(odgovor članu glorija)
Neposredna veza do poruke: 959
9.12.2010 16:03:48   
leona81
bolje je da ides na varijantu od 9 do 18 kg jer se ne preporucuju bas toliko te kombinovane, britax romer i maxi cosi imaju odlicne sjedalice u toj kategoriji, sa i bez isofixa...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 960
9.12.2010 16:11:12   
emma.L
Romer su čudo, mada malo poskupe. Vjerujem da vrijedi svakog dinara. Ali smo se mi odlučili za Maxi Cosi i to na sigurnosne pojaseve pričvršćivanje. I super smo zadovoljni. Inače smo prvo bili uzeli Chiccovu, i pri prvoj instalaciji je pukao s jedne strane onaj dio što kao leptir ide oko glave djeteta (nadam se da nisam zakomplicirala - ono što štiti glavu od trzaja na stranu). Znači, MM htio pomaći/centrirati sjedalicu da je zaveže i taj dio (koji je od stiropora btw) je pukao. Napominjem, nije je dizao niti je Ema bila u sjedalici. Vratili su nam novac srećom.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 961
9.12.2010 16:26:56   
lila25
a sjedalice sa isofixom mogu li se montirati i u starija i u novija auta,jer mi cesto mijenjamo,ako se vozim sama sa bebom idemo sa mojim autom tj audi 80.pa da li mi je bolje uzeti sa isofixom

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 962
9.12.2010 17:17:22   
lila25
ima li se kod nas kupiti ovaj model MC TOBI i koliko kosta.

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 963
10.12.2010 14:07:33   
Mila_80
IZVORNA PORUKA: glorija

Sada sam saznala da se u Sarajevu u Baby centru mogu poručiti maxi cosi sjedalice i koliko sam shvatila oni imaju odličan izbor sjedalica

e a gdje je taj Baby centar

(odgovor članu glorija)
Neposredna veza do poruke: 964
10.12.2010 14:15:04   
emma.L
Isofix kvake imaju na novijim autima, ali mislim da imaš sjedalice koje imaju isofix, a mogu i na kaiševe.
MC Toby je kod nas sada i kupili smo ga u Turbo Limachu prije 14 mjeseci. I preporuka je da odmah kupiš/naručiš frotirnu navlaku ako je ovaj do 36 kg. Mi smo dva puta skidali presvlaku i prali, a malo je komplicirano sve to onda vratiti kako je bilo. Kad god smo otišli nisu imali navlake a mi budale nismo se sjetili naručiti user posted image .
A Baby Centar u Sarajevu je u suterenu BBI-ja.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 965
10.12.2010 21:28:06   
lila25

IZVORNA PORUKA: emma.L

Isofix kvake imaju na novijim autima, ali mislim da imaš sjedalice koje imaju isofix, a mogu i na kaiševe.
MC Toby je kod nas sada i kupili smo ga u Turbo Limachu prije 14 mjeseci. I preporuka je da odmah kupiš/naručiš frotirnu navlaku ako je ovaj do 36 kg. Mi smo dva puta skidali presvlaku i prali, a malo je komplicirano sve to onda vratiti kako je bilo. Kad god smo otišli nisu imali navlake a mi budale nismo se sjetili naručiti user posted image .
A Baby Centar u Sarajevu je u suterenu BBI-ja.

Koliko ste platili Maxi-Cosi Tobi Car

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 966
10.12.2010 21:52:15   
vila_7
1 pitanje? Kada se moze izvaditi onaj dodatni jastuk za novorodjence npr.u autosjedalici GRACO?

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 967
12.12.2010 9:15:20   
Nellica
Nakon dugo studiranja kupili smo be safe x3 izi comfort, čini se dobra i Anči je juče zaspala
k'o top u njoj, jedva smo je probudili.

Pošto mnogi spominjete MC najblize , a sa najvecim izborom je u Hrv. u Sl. Brodu u Magic baby.

5.12.2009.
28.04.2011. Mamina dva anđela!

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 968
12.12.2010 22:06:13   
BigMam

IZVORNA PORUKA: helena_7

1 pitanje? Kada se moze izvaditi onaj dodatni jastuk za novorodjence npr.u autosjedalici GRACO?

u upustvu AS pise kada se vadi taj ulozak

Savjetnica za AS udruženja DjeCa

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 969
13.12.2010 11:15:50   
ada033
E ja imam jedno glupo pitanje :)  Mi imamo Maxi Cosi Priori i ne znamo otpustiti kaiseve za vezivanje... Kad smo je tek postavili fino smo zategnuli kaiseve koliko je trebalo prema bebi, no oni su sad vec previse zategnuti tj. ne mogu se fino zakopcati preko malenog.  Pokusavala sam na sve strane pipkati i dirkati ne bi li ih malo otpustila ali jednostavno nece...
Bice da je do mene :)  Ima li neko iskustva s ovim?

(odgovor članu BigMam)
Neposredna veza do poruke: 970
13.12.2010 14:39:49   
zagy
Imas dugme/hepek koje dođe bebi između nogu, iz kojeg ustvari izlazi kaiš, pa ga pritisnes i istovremeno povučeš kaišiće.  user posted image

(odgovor članu ada033)
Neposredna veza do poruke: 971
13.12.2010 14:59:34   
ziki
Mi uskoro treba da mijenjamo AS, trenutno imamo Brevi od 0-18 kg, ali postaje mala, tj kaiševi izlaze nekih 2,5 cm ispod ramena. Najradije bih uzela neku od 15-30 kg da prebrinem. Zanimaju me iskustva, ako je iko koristio takve AS(Nemirko inače ima oko 16 kg)

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu zagy)
Neposredna veza do poruke: 972
13.12.2010 15:23:35   
Blue rose RR
Mi imamo AS od 15-36 kg, šta te tačno zanima?

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 973
13.12.2010 15:33:51   
ziki
Znaima me proizvođač, model i utisci(kako se postavlja, može li presvlaka da se skida i pere)

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 974
13.12.2010 15:41:26   
Blue rose RR
Kod nas je Recaro Young Sport, već punu treću godinu i mi smo zadovoljni. Možemo skidati presvlaku i prati je, nema isofix-a jer koliko sam skontala ove grupe AS i nemaju isofix.
Dijete dok je manje ima uložak koji ste stavlja ispod guze, na stolicu, da bi dostiglo visinu zbog kaiša, (koje smo mi skinuli sa tri i pol godine).
Nakon određenog vremena (mi ćemo možda iduće godine) skinuti kaiše sa AS, i vezat ćemo AS sa pojasima od vozila.
Po visini je podesiva, shodno rastu djeteta.

Postavlja se jednostavno, sa pojasima vozila, i ima dvije zaštitne kopče kojima se AS pričvršćuje.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

buđenje
marijica

Da li se vaše bebe bude noću?

Da,jednom ili dva puta (52%)

Da,često (24%)

Ne,prespava cijelu noć (24%)

Broj svih glasova: 178

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *