Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
de de maxi cosi priori je oko 320 maraka, barem sam tako ja upućena, ali je nema kod nas a u Turbo Limachu su mi rekli da nema ni u Hrv. I u Mostaru je izbor grozan, samo brevi a one mi baš izgledaju ogromno a auto nam je jako malo . I mi tražimo AS i nikako je naći, to mi je najvažnija investicija a nemam izbora. Bez veze
evo ako mogu pomoci, mi smo u avgustu 2010. u baby centru u bbi kupili Cybex sjedalicu Solution bez isofix-a 18-36 kg, negdje oko 260KM. Ja sam dosta surfala po njemackim web stranicama koje se bave ispitivanjem AS. Bili smo najvise zainteresirani za Maxi Cosi, ali nije je bilo u Sa. Chico i Brevi za ovu kilazu nemaju dobre rezultate na testovima, Cybex iznadprosjecne, a Romer najbolje u kategoriji 18-36 kg. Mi smo Cybex uzeli jer nam je Romer bio preskup prezadovoljni smo. Kupili bi s isofix-om ali auto starije pa nema te dodatke. Sto se tice spavanja, na zalost neko gore rece da nemaju taj polozaj ili se malo moze izvuci. Nekad mi bude zao O kad zaspe u autu, ali namjesti se on . Zna kad putujemo u komadu 1,5 h odspavati
maxi cosi je malo skuplja od romer, a tu su negdje sto se tice testova- mislim na kategroiju od 9-18 kg jer nam takva treba. ova sto mi hocemo da narucimo kosta preko ebay-a oko 175 eura
mi smo svakako pri izboru sjedalice trazili onu sa isofixom zbog boljih rezultata na testovima i lakseg postavljanja, nakon istrazivanja dosli smo do britax romer duo plus sjedalice sa kojom smo prezadovoljni, imala je sve pluseve na svim testovima probali smo je u dva auta i nase dijete je odusevljeno...mislim da je maxi cosi priorifix malo skuplja...
mi smo svakako pri izboru sjedalice trazili onu sa isofixom zbog boljih rezultata na testovima i lakseg postavljanja, nakon istrazivanja dosli smo do britax romer duo plus sjedalice sa kojom smo prezadovoljni, imala je sve pluseve na svim testovima probali smo je u dva auta i nase dijete je odusevljeno...mislim da je maxi cosi priorifix malo skuplja...
vi ste super prosli sa cijenom. i mi smo prvo htjeli isofix ali smo poslije skontali da su sve preskupe, tako da cemo ipak uzeti ovu bez isofixa. maxi cosi su sve skuplje malo od romera- naravno ako poredimo iste kategorije.
Mi smo kao prvu AS koristili roemer 0-13 kg i pravo smo zadovoljni, ali sada smo ipak nabavili maxi cosi priori xp i pomalo ga koristimo, jos uvijek koristimo obje, posto beba ima 10 kg. i potrajat ce jos malo dok u potpunosti predjemo na ovu vecu 9-18 kg.
Uskoro cemo imat prvu sjedalicu na prodaji :)))))
< Poruku je uredio assmiras -- 2.12.2010 11:53:34 >
treba mi savjet koja je sjedalica povoljna a kvalitetna I grupe, imamo 0+ gracovu i nisam sa njom bila bas zadovoljna,sad nam teba nova ne znam koliko su dobre ove od 9 do 36 kg.koju marku da gledam totalno sam ne upucena...
bolje je da ides na varijantu od 9 do 18 kg jer se ne preporucuju bas toliko te kombinovane, britax romer i maxi cosi imaju odlicne sjedalice u toj kategoriji, sa i bez isofixa...
Romer su čudo, mada malo poskupe. Vjerujem da vrijedi svakog dinara. Ali smo se mi odlučili za Maxi Cosi i to na sigurnosne pojaseve pričvršćivanje. I super smo zadovoljni. Inače smo prvo bili uzeli Chiccovu, i pri prvoj instalaciji je pukao s jedne strane onaj dio što kao leptir ide oko glave djeteta (nadam se da nisam zakomplicirala - ono što štiti glavu od trzaja na stranu). Znači, MM htio pomaći/centrirati sjedalicu da je zaveže i taj dio (koji je od stiropora btw) je pukao. Napominjem, nije je dizao niti je Ema bila u sjedalici. Vratili su nam novac srećom.
Isofix kvake imaju na novijim autima, ali mislim da imaš sjedalice koje imaju isofix, a mogu i na kaiševe. MC Toby je kod nas sada i kupili smo ga u Turbo Limachu prije 14 mjeseci. I preporuka je da odmah kupiš/naručiš frotirnu navlaku ako je ovaj do 36 kg. Mi smo dva puta skidali presvlaku i prali, a malo je komplicirano sve to onda vratiti kako je bilo. Kad god smo otišli nisu imali navlake a mi budale nismo se sjetili naručiti . A Baby Centar u Sarajevu je u suterenu BBI-ja.
Isofix kvake imaju na novijim autima, ali mislim da imaš sjedalice koje imaju isofix, a mogu i na kaiševe. MC Toby je kod nas sada i kupili smo ga u Turbo Limachu prije 14 mjeseci. I preporuka je da odmah kupiš/naručiš frotirnu navlaku ako je ovaj do 36 kg. Mi smo dva puta skidali presvlaku i prali, a malo je komplicirano sve to onda vratiti kako je bilo. Kad god smo otišli nisu imali navlake a mi budale nismo se sjetili naručiti . A Baby Centar u Sarajevu je u suterenu BBI-ja.
E ja imam jedno glupo pitanje :) Mi imamo Maxi Cosi Priori i ne znamo otpustiti kaiseve za vezivanje... Kad smo je tek postavili fino smo zategnuli kaiseve koliko je trebalo prema bebi, no oni su sad vec previse zategnuti tj. ne mogu se fino zakopcati preko malenog. Pokusavala sam na sve strane pipkati i dirkati ne bi li ih malo otpustila ali jednostavno nece... Bice da je do mene :) Ima li neko iskustva s ovim?
Mi uskoro treba da mijenjamo AS, trenutno imamo Brevi od 0-18 kg, ali postaje mala, tj kaiševi izlaze nekih 2,5 cm ispod ramena. Najradije bih uzela neku od 15-30 kg da prebrinem. Zanimaju me iskustva, ako je iko koristio takve AS(Nemirko inače ima oko 16 kg)
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Znaima me proizvođač, model i utisci(kako se postavlja, može li presvlaka da se skida i pere)
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Kod nas je Recaro Young Sport, već punu treću godinu i mi smo zadovoljni. Možemo skidati presvlaku i prati je, nema isofix-a jer koliko sam skontala ove grupe AS i nemaju isofix. Dijete dok je manje ima uložak koji ste stavlja ispod guze, na stolicu, da bi dostiglo visinu zbog kaiša, (koje smo mi skinuli sa tri i pol godine). Nakon određenog vremena (mi ćemo možda iduće godine) skinuti kaiše sa AS, i vezat ćemo AS sa pojasima od vozila. Po visini je podesiva, shodno rastu djeteta.
Postavlja se jednostavno, sa pojasima vozila, i ima dvije zaštitne kopče kojima se AS pričvršćuje.