Sulty
|
Jutro svima, Vegic se danas probudila u 5 i 30, ali je boga mi tata dezurao s njom, a mama jos malo odspavala . Vidite nam ovog divnog snjega. Ja tako volim snjeg. Lilix, bas super da si tako divno naspavana. Bravo za Berinicu dragu . Dzenana, draga, iskreno se nadam da ce antibiotik pomoci. To struganje je moja sestra morala raditi, ne znam je li bas ista stvar. Mislim da ti samo nekako uklone taj krvni ugrusak. Ako je isto kao kod moje sestre, malo jest bolno, ali prezivjela si porod, nije ni blizu kao to i za cas prodje. Uglavnom, nije nista opasno. Javi nam danas poslije pregleda kako stoje stvari. Sretno mila. Leena, drago mi je da se Esmic odljutila i da ste se vas dvije fino naspavale . Ivanam, mi ti sa Vegicom vec mjesec i po kuburimo sa tim nocnim budjenjima. Tako isto malo zakenjka, das joj kamilice ili je samo pomazis i ona nastavi spavati. Vjeruj mi, svasta smo probavali, i ovo umirivanje po noci (pustimo joj sat pred spavanje uspavanke, pa sve polako s njom), ali iskreno nista puno nije pomoglo. Mi smo to jednostavno prihvatili i skontali ma proci ce vec ako bog da. Nek je ona nama ziva i zdrava. Mada smori, to priznajem. Citala sam puno o tome, to je jednostavno tako, malo sta se tu moze (ako naravno iskljucis neke ne dao bog bolesti, poput temperature, upala uha, itd.). Savjeti su jedino da je ne dizes iz kreveta ako ikako mozes. Pomazi je po licu, ili po ledjima i stomaku, ne pricaj ni posto s njom, ne pali svjetlo, ako to ne uspije, daj joj malo vode ili kamilice. Procitala sam cak ako ti obicno dira kosicu pred spavanje, stavi joj ruku u kosicu da sama sebe uspava. Mi iskreno nekad moramo dici Vegicu iz krevetica pa je malo uljuljati, jer nekad zna bas plakat, ali to je rijetko. Obicno je uspijemo smiriti s ovim drugim folovima. Mnogi roditelji se odluce spavati sa bebom u krevetu, mada mi to necemo, jer mislim da je pomalo opasno, ja se vala ne bih tako tek odmorila, a kasnije je jako tesko odvici dijete od spavanja s tobom. To sve ima veze sa ciklusima sna. Svi mi prolazimo kroz te cikluse sna (duboki i lagani san) i vecina nas se budi tokom noci, ali zacas zaspemo, pa i ne znamo da smo bili budni u toku tog laganog sna. Bebe nekad jednostavno ne mogu same zaspati kad ulete u taj period laganog sna i zato nas traze. Al s vremenom nauce, zato je bitno ne ninanti ih, jer onda nikada nece nauciti da se sami uspavaju. U svakom slucaju sretno i zelim ti da ti to sto prije prodje. Ah da, i savjetujem ti da ti malo muz pomogne u toku noci. Meni muzic bas puno pomaze. Vise se on ustaje nego ja, jer u protivnom bismo i jedno i drugo pali. Svim mamicama novim zelimo Vega i ja veliku dobrodoslicu Jelena, kako si nam ti i bebica danas. nadam se bolje.