|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
11.6.2008 8:13:33   
mirnac
Kako ste zene i kako su vam vase bebe?
Elma kakvi su vasi nalazi kukova?
Kod mene sve ok, kad se naspavam i odmorim mogu da sojetim skakljanje, ali ja bih stalno da ih izazivam da mi se javljaju, i strasno mi je sto ne mogu da odredim da li se obje bebe micu ili ne, ali valjda je rano, 18 sedmica. Odjednom sam buknulauser posted image  ima 15 dana niko nije ni mogao skontati da sam trudna, a sad sam vec mashallah!!!
Javite se kako ste gdje ste, jeste li se 'preselile' na neki drugi forum? Ima li vise, osim Fare i mene, duplica da se nisu porodile?
m.

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 801
11.6.2008 9:48:10   
ElmaB
Drage moje!user posted image

Nalazi kukova su ok, hvala Bogu, ali je problem sto previse dobijaju na kilazi. Deni ima 6 kg, a Lana 5 kg. Dr mi je rekla da im moram malo smanjiti obroke, pa sada brinem zbog toga.
Maidu sam zvala jutros, ali je nedostupna, pa pretpostavljam da cu vam se vrlo brzo javiti sa informacijom da je rodila.user posted image

Pusa svima i cujemo se!user posted image

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu mirnac)
Neposredna veza do poruke: 802
11.6.2008 11:21:34   
ElmaB
Kao sto rekoh evo mene sa lijepim vijestima. Maloprije je Maida 28 rodila sina na carski rez.
Malisan je tezak 3,700 kg i mama i beba su dobro. Otvorila sam temu da je Maida rodila na forumu, rodili smo, pa joj sve vi mozete cestitati.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Mirna, pored tebe duplice su jos Baby iz Zenice, Twins i Fara!

Pusa svima!

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 803
11.6.2008 11:30:24   
majaaaa
Hej ElmaB,hvala Bogu pa je sve ok sa kukovima,a za obroke ne brini,naviknut ce se i na to:)))Sva se rastopim kad su djeca u pitanju,a da ne govorim blizanci:)Vec sam navela da mi tecisna ima dva sina,a prvo je takodje bio sin pa je ona sama medju cetiri muskarca.Neki dan sam bila s njima.Ko med su.Pravi,mali vragovi:))))

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 804
11.6.2008 11:43:37   
issa
hej curke moje, evo mame duplice - odmetniceuser posted image  Ma nisam vas zaboravila, nego me ove moje dvije šmizle toliko okupiraju da nekad ne stignem ni zube oprati do podneva.Iako su suuper bebe, zadnjih nekoliko dana su plačljive jer ih muče grčevi...Znate kakav je tada raspored - red hranjenja, red podrigivanja, red štucanja, red masiranja stomaka, red čaja, pa onda red presvlačenja itd....Fakat je zahebano s dvoje djece, tako da sam skontala da bi se jednom bebom bočila iz šprdnje...
Bili smo prvoj kontroli, svaka je dobila po 1400gr i dr je prezadovoljna s njima...

I da ne zaboravim - MAIDA SVE NAJBOLJE TEBI I BEBICI!LJUBIM VAS JAKO, JAKO, JAKO

Pusa svim trudničicama ( vidim ima novih ) cure samo hrabro!!!!!!

Elma, Suzana i ostale mame ljubim i vas i vašu dječicu

p.s. Elma, glupost mi je male bebe stavljati na dijetu. Nekako mi je logično da im sad treba najviše da bi ojačale, a kasnije će one same sebi dozirati hranu. Neka djeca jedu koliko mogu i hoće

Moje šmizle su stigle 06.05.2008.

(odgovor članu majaaaa)
Neposredna veza do poruke: 805
11.6.2008 11:49:29   
mirnac
Issa, znaci nista od slika tvojih curica? Vrijeme ti je jaca stranauser posted image
Ma super da ste dobro sve triuser posted image
Voljela bih da nam kazes kako se zovu, jer se vec odavno 'svadjam' s mm, nemam idejauser posted image
puno pozzzz
m.

(odgovor članu issa)
Neposredna veza do poruke: 806
11.6.2008 16:55:58   
Suzana
Nasoj Maidi cestitamo rodjenje sincica i zelimo mu svu srecu svijeta od srca!!!

Suzana i njeni sinovi Edi i Mak!

(odgovor članu mirnac)
Neposredna veza do poruke: 807
11.6.2008 21:34:41   
Suzana
IZVORNA PORUKA: issa

hej curke moje, evo mame duplice - odmetniceuser posted image  Ma nisam vas zaboravila, nego me ove moje dvije šmizle toliko okupiraju da nekad ne stignem ni zube oprati do podneva.Iako su suuper bebe, zadnjih nekoliko dana su plačljive jer ih muče grčevi...Znate kakav je tada raspored - red hranjenja, red podrigivanja, red štucanja, red masiranja stomaka, red čaja, pa onda red presvlačenja itd....Fakat je zahebano s dvoje djece, tako da sam skontala da bi se jednom bebom bočila iz šprdnje...
Bili smo prvoj kontroli, svaka je dobila po 1400gr i dr je prezadovoljna s njima...

I da ne zaboravim - MAIDA SVE NAJBOLJE TEBI I BEBICI!LJUBIM VAS JAKO, JAKO, JAKO

Pusa svim trudničicama ( vidim ima novih ) cure samo hrabro!!!!!!

Elma, Suzana i ostale mame ljubim i vas i vašu dječicu

p.s. Elma, glupost mi je male bebe stavljati na dijetu. Nekako mi je logično da im sad treba najviše da bi ojačale, a kasnije će one same sebi dozirati hranu. Neka djeca jedu koliko mogu i hoće

Sve sto je moja Issa napisala mogu i ja, pa da onda ne gubim ovo malo vremena sto imam slobodno.
Evo 21:30 je, moji djecaci su zaspali, MM i ja vecerali i vrlo brzo odoh i ja u krevet, malo odspavati dok se oni ne probude, a onda slijedi presvlacenje jednog, dojenje jednog, podrigivanje, presvlacenje drugog sina, dojenje, podigivanje, vracanje u krevetice. Ne znam ni sama koliko traje ovaj postupak. I onda opet nekad oko 2 ujutro, pa onda oko 4-5.
Trenutno mi je tu svekrva, pa ce onda moja mama. Uopste ne znam kako bih da nemam pomoc, jer ja nista drugo ne radim osim sto ih dojim, i dojim, i... Nemam pojma, totalno sam izgubljena u vremenu i prostoru haha, niti znam koji je dan, niti koji je datum! Ali, sve OK. Kada uspijem izletiti s MM do Mercatora, to mi je pravo osvjezenje. Hehe.

Eto zene moje.
E bas! Kao sto Issa kaze, fakat je za'ebano s dvije bebe, i isto MM i ja se zezamo, kao s jednom, nekad poslije bi stvarno bilo sve smijesno i lako.
A onda se sjetim kolege koji je dobio trojke... Uuuuu.

Hehe.

Eto zene drage.
Velika pusa!

(odgovor članu issa)
Neposredna veza do poruke: 808
12.6.2008 14:07:13   
ElmaB
user posted image user posted image Dobar dan drage moje!user posted image

Danas je opet ruzno vrijemeuser posted image , ali se nadam da puno ne utice na raspolozenje mojih trudnica, mama i njihovih beba. Moje bebice lose podnose promjenu vremena, ali smo na to vec navikli. Sa Maidom sam se cula jucer. Vidjela je bebu, mali buco. Kaze da je dobro, ustajala je, ali rana je boli sto je sasvim normalno poslije carskog reza. Nadam se da je vec sada sa svojim sinom na odjeljenju, pa kada se ponovno budemo cule, javit u vam. Sve vas je puno pozdravila i zahvalila se na iskrenim cestitkama.user posted image

Pusa svima od mene i moje djecice!user posted image

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 809
16.6.2008 21:43:04   
Suzana
Cao drage moje,

Samo da vas pozdravim i upitam kako ste.

Mi smo dobro, zanemarujuci malo grceva koji se javljaju, lijepo se hranimo i polako jacamo i rastemo.
Poceli smo malo na balkon da izlazimo, a cim opet malo otopli, izaci cemo malo i vani. :)

Ja se dobro osjecam, osim umora i bola u ledjima koji je prisutan, ali Boze moj, sve je to normalno, umorne su mame sa jednom bebom, a kamoli mi sa dvije.
Ali sve za njih. :)

I eto tako...
Ne znam sta bih vam jos pisala, kako ste vi sve, Mirna, kako napreduje trudnoca, Elma gdje je tvoj dvojac/trojac, kako nam je Maida, Issa pusa i tebi, ma eto, svima.

Cujemo se!

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 810
17.6.2008 8:08:55   
ElmaB
Dobro jutro, drage moje!

Draga Suzana, mene ledja bole jos od osmog mjeseca trudnoce sa Teom. Nikada me nisu ni prestala! Smrccccc......user posted image user posted image
Sa Maidom se cujem. Dosli su kuci. I ona i mali Davud su dobro, osim standardnih problema, boli je rana ...

Kako su moje drage trudnice? Issa, kako su tvoje cure?

Moji su dobro, hvala Bogu.

Pusa i cujemo se!

< Poruku je uredio ElmaB -- 17.6.2008 8:10:24 >

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 811
17.6.2008 8:08:55   
mirnac
dobro jutro drage zene
evo dobro smo nas troje
nekako se osjecam sama na ovom forumu, vecina vas je otisla sa svojim bebama kucama, a jos ovoliko treba da izguram prije nego ih vidim. Svakako je lijepo cuti da se neko porodio i da je sve ok.
Meni predstoji dugo toplo ljeto i to na poslu, a mm moli Boga da mi trudnoca od sad bude kao do sad. Stvarno se nemam na sta pozaliti.
Ljubim sve bebe
javite se nekad, neka ste vec mame, ipak je malo duplica da nesto naucim od vas.
m.

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 812
17.6.2008 14:22:19   
Suzana
Mirna,

Uzivaj u trudnoci i odmaraj koliko mozes - meni su to iskusne mame govorile stalno, tek sada vidim zasto.
Ne zamjeri sto se mi ne javljamo redovno kao prije poroda, ali vidjeces sama da ni ti neces stici zube oprati a kamoli surfati po internetu. :)

Elma, vjerujem ti za ledja!!!

Cujemo se,

Pusa.

(odgovor članu mirnac)
Neposredna veza do poruke: 813
17.6.2008 15:19:30   
mirnac
hvala
pa bas se zato divim Elmi, vidis ti da je ona po cijelo jutro ovdje, svaka cast.
Ja nista ne stizem, jer stalno spavam, kad zahladi setam, eto i ovih 8 i po sati na poslu, pola sam na forumimauser posted image   Samo osnovno uradim u kuci, ves i sudje, minimalno usisavam, rijetko ja kuham, uglavnom mm, a kad odem kod svekrve, jos manje, onda bas nista ne radim.
Divno mi je, samo mislim kako cu spavati kad dodjem s posla.  Cim ustanem mm me tjera u setnju.
Nadam se da cu se ovako osjecati do kraja trudnoce, a onda slatka borba, znam.....
Ma ne ljutim se, jasno je da nemate vremena, ali bilo je fino dok ste bile Issa, Maida i ti. Dobro, i Elma, ali ona se nekako ustrojila pa opet stigne.
Suzana, kad ces nam ti uslikati Edija i Maka?
Pozdravcic
m.

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 814
17.6.2008 15:36:19   
ElmaB
Eeee, ja se moram pohvaliti da sam vidjela sliku Suzaninih sinovauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Slatki su kao med. Nadam se da ce uskoro naci vremana da i vama posalje na forum!

Pusa!user posted image

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu mirnac)
Neposredna veza do poruke: 815
17.6.2008 18:56:14   
baby
Cao  moje trudnjacice i majke
Da vam se nakratko javim , malo sam dosla kod seke pa sjela odmah da vidim sta se desava . Ja cu uskoro za Zivinice al prije toga cu cekat da se porodim ovdje u Zenici tamo kad se preselim ukljucicu internet pa ce mo aBd opet biti u kontaktu
Kod mene je za sada sve ok ,gazim polako al sigurno 34 sedmicu moji malisani imaju po 2 i nesto kg sto sam se pozitivno iznenadila , kontrola mi je za 3 sedmice i nadaju se ako se bebe neokrenu da cu ici na carski ako se u meduvremenu okrenu icicemo prirodnim putem , jer kaze Dr da nebi trebalo bit problema ,insala i ja bih voljela tako

Ljubim vas puno i vase malisane
Puno srece svima zeli Baby i njeni pacici

Mamini bebaci:
Hamza i Imran
10.07.2008
http://www.hipp.ba/galerija-slika.html?func=detail&id=47

http://www.hipp.ba/galerija-slika.html?func=detail&id=247

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 816
20.6.2008 14:36:07   
mamina princeza
Samo da pozdravim sve mame duplica a posebno trudnice - vjerujte da u zadnje vrijeme mnogo mislim o vama opcenito. Kako sam usla u 9 mjesec samo sam nekako sebi otezala i stalno se pitam kako bi bilo da tu imam jos jednu bebu.

Puno srece vam zelim da nam sve bebice budu zive zdrave i sretne

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 817
23.6.2008 15:29:42   
Anoniman
Pa gdje ste mi moje mamice i trudnice???
Evo i mene konacno da vam se javim. ja sam hvala Bogu svakim danom sve bolje. Oni problemi oko rane, ledja, grudi vec prolaze, tako da sam nekako sad puno puno bolje. Bebica spava, bas je miran jede i presvuce se i dobar je. Imali smo mali problemcic oko pupcica ali i to je proslo. Sad se borimo s vrucinom. Sreca kod mene u kuci je hladovina tako da i to prezivljavamo super. Kako ste mi vi sve. Bas ste mi nedostajali. S Elmom sam se cula stalno i vidim da vas je izvjestavala o svemu. Elmic, hvala puno, i svima vama hvala na cestitkama.
Da vas ne peglam puno oko toga kako i sta je bilo, uglavnom bilo mi je tesko otic u bolnicu zbog male. Onda kad sam ostala, imala sam ekipu pravo veselih trudnica i stalno smo se smijali, kad je navece sestra dosla da mi da u stomak onu inekciju ja se ne mogu umirit da zena da inekciju. A jedna od tih trudnica je nasa forimasica iz Bihaca, ako se sjecate ona je pitala na forumu da li u Sarajevo u bolnicu treba donijet posteljinu i to. Njena bebica odma posle poroda mora na djeciju hirurgiju i ja im zelim da brzo brzo ozdrave i vrate se svojoj kuci. Kad su ujutro dosli po mene, ja sam bila prva odma sam pocela plakat, i sestra Ramiza kaze mojoj dr evo je place, kaze ona sta je, hoces da se vratis u sobu, ja se malo smirim i popnem se nekako. Elma mi je dala savjet da mi ne dovode kcerku prije jer cu se jos vise uznemirit pa sam je poslusala. Operacija je dobro prosla, cim sam se budila, pokusavala sam nesto rec ali ne ide, i oni meni sta je Maida, i ja nekako promumljam beba, i onda mi kazu da je 3700 i vise se ne sjecam. Ubrzo sam se opet probudila i zvala sve redom, jer niko nije znao da sam se porodila, uspjela sam sakrit zapravo da sam u bolnici jer bi svi znali o cemu je rijec i stalno bi zivkali sta kako dokle....
Trazila sam da malo izadjem ranije kuci, pustili su me i eto hvala Bogu sve je ok.
Volim  vas sve i ljubim, i nastavljamo nase druzenje gdje smo stali. Eto malo veci referat ali sta cu ima tu utisaka jos ali za neke nema rijeci, a za neke....
ljubim Vas, idem malo citat sta ste pisale dok me nije bilo pa se opet cujemo.

(odgovor članu mamina princeza)
  Neposredna veza do poruke: 818
23.6.2008 20:49:04   
ElmaB
Samo da vas pozdravim. Racunar mi nije radio dva dana, pa se nisam ni javljala. Kako ste moi sve vi? Danas mi je dolazila Mirna. Super je trudnica, duplica. Pravo slatka! Eto toliko od mene! Javim se opet sutra, kada uhvatim vremena!

Pusaaaaaaaaaa!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 819
25.6.2008 12:10:10   
mirnac
cao
hvala Elma, znaci popravila si komp.prije nego sam se ja uspjela javiti.
evo ja odmaram, krijem se od sunca, svaki dan sve jace i jace udaraju
dobro smo svi
puno pozdrava
javite se
m.

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 820
28.6.2008 15:47:14   
baby
Cao cure moje
Evo da vam se opet ukratko javim , prije no sto se porodim, usla sam u 36 sedmicu i jos nista se nedesava ,pomalo me plasi kao sto je nasa Eminica jednom rekla neznam dali cu ja te kontrakcije i skontat user posted image  jos nisam otisla u bolnicu nista mi negovore valjda misle da cu ja do kraja ovako hihi pukla bih ,
U cetvrtak idem na kontrolu i prvi put cu radit CTG i dobiti uputnicu za bolnicu pa ce mo vidjet ako doguram do cetvrtka.

Ljubim vas sve i samo hrabro

Mamini bebaci:
Hamza i Imran
10.07.2008
http://www.hipp.ba/galerija-slika.html?func=detail&id=47

http://www.hipp.ba/galerija-slika.html?func=detail&id=247

(odgovor članu mirnac)
Neposredna veza do poruke: 821
28.6.2008 17:15:16   
Anoniman
Hej cao, kako ste mi.
Ja sam dobro, beba je dobro, kcerka je malo ljubomorna, ali nekako se smanjuju ti izljevi ljubomore.
Pozdrav svima vama i vasim bebicama.
Pusa

(odgovor članu baby)
  Neposredna veza do poruke: 822
2.7.2008 18:18:24   
Suzana
Cao cure,

Samo kratak pozdrav, jer mi se Edi budio, i moja ga mama zabavlja, makar da prodje 2,5 h da ponovo jede, inace bi spavao na siki. Mak spava, spavalica prava.
Kad stignem, postavim slike da vam ih pokazem.

Baby, sretno ti! Cuvaj se, i ne brini, ne mora znaciti da ce svaki cas krenuti, ja sam haman usla u 39. sedmicu, zamisli tog uspjeha sa blizancima!
Ali, moras se cuvati, ja sam vecinom bila u horizontali!

Maida, drago mi je da si dobro!!! Poljubi malca!

Odoh sad, cujemo se!

Caos!!!

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 823
3.7.2008 8:08:50   
mirnac
cao,
pozdrav svim bebama i mamama, sad vas je vise nego nas trudnica!
Suzana, jako mi je drago da ste svi dobro! Sve najljepse vam zelim!!!

Elma, Di je bila juce na RR, ali izgleda nije nista pisala.
Kako su tvoje cure i momak? Kako podnose vrucinu?

Otkad sam se vratila s odmora, u pon, imam jako puno posla.
Sutra idem na kontrolu, javim vam kako smo, ali po udarcima bih rekla da smo pravo snazni i aktivni, u svako doba dana, sinoc nas je i tata fino osjetio. Pitam se je li u 21 sedmici rano da majica skace kako smo jaki???
Pozzz svima
pa javite se kad stignete
m.

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 824
3.7.2008 13:32:15   
ElmaB
Draga moja!

Bebe su ok, a da ti majica skace u 21 sedmici nije rano, jer nosis dvoje!!!user posted image user posted image
Pusa!user posted image

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu mirnac)
Neposredna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Jaslice ili teta čuvalica
пеперутка16

Da li biste radije upisale dijete u jaslice ili angažovale tetu čuvalicu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *