|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
24.11.2010 14:47:05   
Lady26
Ja znam da je izasao zakon o drzavnim institucijama a za ostale ne znam...mi npr. ako sad primamo platu nemamo nista od kantona (mi - mislim zaposlenici u drzavnim institucijama) i to je na snazi od cini mi se 29.09.

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lekyca)
Neposredna veza do poruke: 2351
24.11.2010 15:00:16   
Lekyca
Hvala Lady26, ja sam i predpostavila da se radi o drzavnim institucijama ali da provjerim za svaki slucajuser posted image . Pomislih na tren da porodiljsko necu ni osjetiti (finansijski)user posted image ali ja radim u privatnoj firmi pa.... Ma prezivjet cemo . Neka nama nasih user posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2352
24.11.2010 18:27:44   
Emmy
IZVORNA PORUKA: škorpija

IZVORNA PORUKA: lilybeby

a jesu ti rekli da ces ih primiti 6 kao meni ili samo jednu?kad su ti uopste donijeli taj novac?
ja sam sve skontala kako cu potrositi,zato i brinem sto nema druge isplateuser posted image

to je takozvana 13. naknada,koja se dobiva nakon onoh 12 koje daje općina/kantona, majke koje rade dobivaju samo jednokratnu tu 13 naknadu, pogledaj na stranici grada, ali vjerovatno je odrđeno da majke na boriu dobijaju 6 mjeseci tu nakandu, iako koliko znam ne sve

Da li znate kako je ovo regulisano kod zena kojima je 6 mjeseci porodiljsko, kao sto je samnom slucaj? Hvala.

Mamina radost 20.12.2006.
Druga radost stigla 20.08.2010.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2353
30.11.2010 23:29:42   
nikos
Pozdrav,

Ima li neko informaciju da li cemo i da li uopste isplacuju 13 naknade, mjesec septembar.

Lijep pozdrav

(odgovor članu Emmy)
Neposredna veza do poruke: 2354
30.11.2010 23:33:49   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Emmy

IZVORNA PORUKA: škorpija

IZVORNA PORUKA: lilybeby

a jesu ti rekli da ces ih primiti 6 kao meni ili samo jednu?kad su ti uopste donijeli taj novac?
ja sam sve skontala kako cu potrositi,zato i brinem sto nema druge isplateuser posted image

to je takozvana 13. naknada,koja se dobiva nakon onoh 12 koje daje općina/kantona, majke koje rade dobivaju samo jednokratnu tu 13 naknadu, pogledaj na stranici grada, ali vjerovatno je odrđeno da majke na boriu dobijaju 6 mjeseci tu nakandu, iako koliko znam ne sve

Da li znate kako je ovo regulisano kod zena kojima je 6 mjeseci porodiljsko, kao sto je samnom slucaj? Hvala.

nemate pravo na nju nažalost ovo pravo ostavruje samo pordilja koja je svih 12 mjeseci bila na porodiljskom dopustu i primila 12 naknada od strane ministarstva putem opštine...
za vas ništa nažalost kao i većinu prosvjetnih radnikauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Emmy)
Neposredna veza do poruke: 2355
1.12.2010 12:08:41   
Emmy
Hanady hvala puno na odgovoru!!!

Mamina radost 20.12.2006.
Druga radost stigla 20.08.2010.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2356
1.12.2010 12:14:37   
chuci
Ako ima neka dobra duša da mene posavjetuje koga trebam zvati

ja sam zadnju 12tu porodiljsku nadoknadu primila u oktobru (jer mi je porodiljsko isteklo 22 septembra) i nisam još dobila 13tu nadoknadu.
na općini Novi Grad sam cijelo vrijeme.

ako neko zna koji tel trebam zvati bila bih jako zahvalna

(odgovor članu Emmy)
Neposredna veza do poruke: 2357
1.12.2010 12:26:08   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: chuci

Ako ima neka dobra duša da mene posavjetuje koga trebam zvati

ja sam zadnju 12tu porodiljsku nadoknadu primila u oktobru (jer mi je porodiljsko isteklo 22 septembra) i nisam još dobila 13tu nadoknadu.
na općini Novi Grad sam cijelo vrijeme.

ako neko zna koji tel trebam zvati bila bih jako zahvalna

naprije nazovi opštinu novi grad....
291-1000 i traži da te spoje sa službom za poslove porodiljskih naknada
to je za rad i socijanu politiku al ti odmah traži porodiljske dobiće teć azru na telefon...
pitaj je jeli poslano tvoje ime i Gradsku upravu i kada kojeg datuma tačno ( trebalo bi biti da je do 10. oktobra poslano u Grad na spisku )
nakon što ti ona kaže tačnu informaciju nazovi gradsku upravu službu za finansije
033 220 767 i kaži im da je tvoje pordiljsko isteklo tada i tada , da si u opštini novi grad dobila infomaciju da si na spisku sa danom tim i tim, kada da očekujem 13 nakandu.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 2358
4.12.2010 14:14:40   
leki34
zna li neko kada ce naknadauser posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2359
4.12.2010 14:50:07   
lejna_
user posted image Zna li neko kafa ce isplate za one koje su u septembru rodile???

(odgovor članu leki34)
Neposredna veza do poruke: 2360
5.12.2010 18:58:01   
/MMK/
lejna ja sam rodila u septembru, 19.9 i prošlog mjeseca sam dobila 2 naknade, za septembar i oktobar. MM je papire odnio oko 29.9.

09.2010.

(odgovor članu lejna_)
Neposredna veza do poruke: 2361
5.12.2010 19:36:37   
Honey3
IZVORNA PORUKA: nikos

Pozdrav,

Ima li neko informaciju da li cemo i da li uopste isplacuju 13 naknade, mjesec septembar.

Lijep pozdrav
ja zvala prije par dana i meni rekli nemaju jos novac za septembarsku(13-tu) nadoknadu,pa eto sad da li lazu neznam

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu nikos)
Neposredna veza do poruke: 2362
5.12.2010 19:54:31   
rose
kako ide s ovom naknadom...mm je ovjerio moju knjizicu u birou ioslobodjena sam javljanja godinu dana...jel ja sada cekam neko rjesenje od njih ilitrebamo podnijeti zahtjevza ovu naknadu..ne rekose mu nista a on se nije snasao da pita

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 2363
6.12.2010 8:50:26   
Almaa
ne cekas rjesenje od biroa, nego predajes zahtjev za porodiljsku sa trazenom dokumentacijom u opcinu prebivalista

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2364
6.12.2010 10:40:56   
rose
znas li ti koja je dokumentacija potrebna?

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 2365
6.12.2010 10:48:03   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: rose

znas li ti koja je dokumentacija potrebna?

nazovi opštinu kojoj pripadaš neka ti kažu telefonom....
ili potraži web site opštine većina ima napisnao koje dokumente traže....

a sa biroa je tvoj suprug trebao uzeti potvrdu da si na birou...pa sa tom potvrdom da ide u opštinu u šalter salu da uzme zahtjev na kome i piše šta ti sve treba....
dijete morate prijaviti, pa sve kada to obavite predate rodni list djeteta, potvrdu sa biora, i soatlo pto vam traže i sve ide preko opštine...
nema sa tim biro ništa...
vama naknadu daje ministarstvo kantonalno putem opštine, vi samo sa opštinom komunicirate

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2366
6.12.2010 10:54:57   
rose
nasla sam na stranici zahtjev i pise sta sve treba...kakve su ovo potvrde da se dijete prehranjuje odnosno doji...ko mi to moze dati...i ovo o porodiljskom...ja sam na birou, jel mi treba ta potvrda o porodiljskom i ko mi to moze dati...ja sam trudnocu vodila privatno

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2367
6.12.2010 11:30:08   
Almaa
ne treba bas sve sto pise na zahtjevu, ja pripadam opcini Centar i evo napisat cu ti sta ti treba za novcanu naknadu ženi-majci koja nije u radnom odnosu:
1.kopija potvrde o prijavi prebivalista sa kopijon CIPS-ove licne karte,
2.izvod iz maticne knjige rodenjih za dijete,
3.uvjerenje da se nalazi na evidenciji nezaposlenih,
4.potvrda o redovnom školovanju (ali za ovo jos provjeri)
ja sam ti navela samo stavke koje ti trebaju, jer je ovo jednoobrazan obrazac i za zene koje su u radnom odnosu, za one koje to nisu, za jednokratnu pomoc itd.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2368
6.12.2010 12:11:52   
rose
IZVORNA PORUKA: Almaa

ne treba bas sve sto pise na zahtjevu, ja pripadam opcini Centar i evo napisat cu ti sta ti treba za novcanu naknadu ženi-majci koja nije u radnom odnosu:
1.kopija potvrde o prijavi prebivalista sa kopijon CIPS-ove licne karte,
2.izvod iz maticne knjige rodenjih za dijete,
3.uvjerenje da se nalazi na evidenciji nezaposlenih,
4.potvrda o redovnom školovanju (ali za ovo jos provjeri)
ja sam ti navela samo stavke koje ti trebaju, jer je ovo jednoobrazan obrazac i za zene koje su u radnom odnosu, za one koje to nisu, za jednokratnu pomoc itd.

cuj potvrda o redovnom skolovanju...ih davno bilo user posted image ..a hvala ti za ovo, ovo sve uglavnom imam i lako je dobiti pa cemo vidjeti hoce li sta jos traziti i ja sam u opcini centar

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 2369
6.12.2010 12:16:15   
Almaa
ovo za potvrdu provjeri jos jednom, jer ne mozes biti i na birou i redovno se skolovati, to je alternativa za nezaposlene majke ili biro ili red. skolovanje

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2370
6.12.2010 20:44:33   
rose

IZVORNA PORUKA: Almaa

ovo za potvrdu provjeri jos jednom, jer ne mozes biti i na birou i redovno se skolovati, to je alternativa za nezaposlene majke ili biro ili red. skolovanje

redovno skolovanje po zakonu je cini mi se do 27 godine zivota...meni je 34...nema sanse da mogu biti na redovnom skolovanju...a potvrdu s biroa cu dobiti user posted image

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 2371
6.12.2010 20:50:34   
rose
evo na 2 stran formular5a pise uputa sta treba nisam ni pogledala

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2372
6.12.2010 21:03:17   
Anoniman
Potrebna je potvrda sa biroa ili potvrda da si redovan student, jer oboje je zakonski nemoguce. Znaci jedna ili druga potvrda.

(odgovor članu rose)
  Neposredna veza do poruke: 2373
6.12.2010 23:30:23   
lejna_
Ma kakav naš zakon,
Ja sam redovan student i prijavljena na birou. Čisto informativno. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2374
7.12.2010 9:49:47   
leona81
IZVORNA PORUKA: lejna_

Ma kakav naš zakon,
Ja sam redovan student i prijavljena na birou. Čisto informativno. user posted image

i jauser posted image

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu lejna_)
Neposredna veza do poruke: 2375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pol
amaniamanic

Doktor .mi je rekao pol djeteta ali je rekao da nije siguran 14-sam sedmica..Jesam li se prerano pocela radovati sinu:):)))

odgovorite mi (97%)

odgovorite mi (3%)

Broj svih glasova: 66

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *