Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 22.11.2010 8:47:26
acudesa
mjislim da ja vazno da ti njoj redovno ispires nosic, probaj prirodnim sredstvima, nemoj puno agresivnim, malo smanji i baby vac caj od sljeza i aquamaris-kombinuj za osvjezenje nosnica Nemas je potrebe voditi doktoru dok je samo nosic, ja mislim, ja svog ne bih zbog toga vodila
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 22.11.2010 8:54:30
bebacha
ja sam za to svakodnevno ciscenje nosica odnosno vlazenje kupila onu fiziolosku otopinu,izvucem tedcnost iglom i to je to.sljez netreba dugo upotrebljavat
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 22.11.2010 8:57:04
cimy
jutro drage moje! Evo i mene nekon sto godina, doduše prvi put na ovoj temi! Nisam sigurna da li je moje pitanje uopće za ovu temu, al ipak.... moja beba ima zapušen nosić, za sad se snalazimo, a radi se o tome da sam se ja gadno prehladila, grlo, nos, za sad još nemam temp., al ne znam do kad, a mali doji, pa ne zam sad hoću li mu na taj način pomoći ili odmoći, nisam sigurna! Negdje sam pročitala da nije problem kad je majka prehlađena da doji, al ne znam jesu li mislili na ovako gadnu prehladu?
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 22.11.2010 9:02:59
bebacha
slobodno doji,samo pazi sta ces ti koristit za prehladu.koliko god mozes izbjegaji da ga ljubis i tako to.a slobodno doji.na taj naci on dobija imunitet
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 22.11.2010 9:11:25
acudesa
Slobodno doji, mozes paziti da nu kapljicama iz usta i nosa ne preneses, ali ja nikad nisam uspjala da ga zastitim, kad god sam ja bila bolesna i on je dobio od mene
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 22.11.2010 9:55:10
lekica83
IZVORNA PORUKA: leona81
moja i dalje kaslje tesko dise i nos joj je zacepljen bez obzira na kapi, babyvac ma sve smo probali...cak joj je malo prokrvario nos vjerovatno od kapi...ovo traje vise od 7 dana, da li da je vodim pedijatru? mi smo svi bili bolesni, neki virus i nista nam nije pomagalo dok nije samo proslo, ne vodi mi se nikako sad u vrazovu jer je sezona svega i svacega...nema temp
probaj sa crvenim lukom rasjecenim u sobi gdje beba spava, stavi se negdje iznad glave, smrdi kuca ali eto mojoj bebi je bilo lakse disati cijelu noc, ja sam jedva spavala ali njoj se stvarno nos odcepio. Mozda i vama pomogne.
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 22.11.2010 9:57:11
lekica83
cimi samo doji jer tako prenosis bebi svoja antitijela koja se bore s prehladom pa i ona postaje imunija,a zastiti je kolko mozes od kapljica priliom kihanja, itd.
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 22.11.2010 14:52:54
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: cimy
jutro drage moje! Evo i mene nekon sto godina, doduše prvi put na ovoj temi! Nisam sigurna da li je moje pitanje uopće za ovu temu, al ipak.... moja beba ima zapušen nosić, za sad se snalazimo, a radi se o tome da sam se ja gadno prehladila, grlo, nos, za sad još nemam temp., al ne znam do kad, a mali doji, pa ne zam sad hoću li mu na taj način pomoći ili odmoći, nisam sigurna! Negdje sam pročitala da nije problem kad je majka prehlađena da doji, al ne znam jesu li mislili na ovako gadnu prehladu?
kupi masku za lice tj nos i usta u apoteci... i naravno doji....
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 22.11.2010 14:53:10
cimy
puno hvala na odovorima! Nadam se da je to kod nega već prošlo, a trudim se koliko mogu da ne pušem u njega, a bebica ko bebica, stalno me pipka po licu, to mu je jedna od navika kad doji i hoće zaspati! Inače, ja se od toga topim!
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 23.11.2010 10:09:55
anidla
evo ja sam pristavila jabuke i crveni luk da mu napravim, s tim da imam ogromneeee jabuke i isto tako ogorman crveni luk pa sam stavila po 2 jabuke i 2 crvena luka.
ima li neki omjer vode?
nadam se da se danas teta cuvalica nece prepasti ako Noa bude povracao
po koliko bi mi trebao popiti ml na dan i koliko dugo se daje ???
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 23.11.2010 10:37:18
lekica83
na one cetri jabuke omjer je oko pola litra vode,mada sam ja stavljala bila malo vise,tako mi nekako ispalo. A trebalo bi da pije tri puta dnevno, ali i to je individualno,dobro je ako bude ikako htio da pije. Ja sam Lani nudila ,njoj se sviidilo i dobro je proslo. Uglavnom sto vise to bolje
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 23.11.2010 11:39:32
DM
Evo i nas na ovoj temi(mada je priličnije na bronhitisu da pišem) nakon prehlade, nosića koji je procurio i kašljucanja završismo na inhalacijama(ventolin, fiziološka i dexazon) i antibiotiku Jučer normalno jeo , pio , raspoložen-uz curenje nosića(prozran sekret) i kašljucanje, zaglavismo sinoć u hitnoj!!! Jutros nalaz na plućima gori nego sinoć Sve moguće smo mu bili uključili čim smo uočili prehladicu(čaj od luka i jabuka zaslađen pekmezom od divlje kruške, limunada, onaj sirup sa lovorom, baby vac, ulje ćurekota da isparava na peći, čak sa i u peć ložila drva da radijatori ne isušuju zrak previše((na nj imaju posudice za vodu u koje stavljam ulje eukaliptusa))...) i opet nas sve snađe
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 23.11.2010 11:46:20
anidla
IZVORNA PORUKA: doublemum
Evo i nas na ovoj temi(mada je priličnije na bronhitisu da pišem) nakon prehlade, nosića koji je procurio i kašljucanja završismo na inhalacijama(ventolin, fiziološka i dexazon) i antibiotiku Jučer normalno jeo , pio , raspoložen-uz curenje nosića(prozran sekret) i kašljucanje, zaglavismo sinoć u hitnoj!!! Jutros nalaz na plućima gori nego sinoć Sve moguće smo mu bili uključili čim smo uočili prehladicu(čaj od luka i jabuka zaslađen pekmezom od divlje kruške, limunada, onaj sirup sa lovorom, baby vac, ulje ćurekota da isparava na peći, čak sa i u peć ložila drva da radijatori ne isušuju zrak previše((na nj imaju posudice za vodu u koje stavljam ulje eukaliptusa))...) i opet nas sve snađe
a jooj...bas mi je zao...sta je ovo vise?
sad si i mene zadeverala da li da ga vodim doktoru dugo traje, ali ne hropce mi stalno, ali s vremena na vrijeme da... bojim se virusa u bolnici
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 23.11.2010 11:49:55
DM
on je jučer bio stabilan-kašlčjucao je, ali tek je sinoć propištao(znaju i ptice na grani kako se bronhitis brzo razvije), koliko god nam bilo krivo što je tako, ali ipak je doc-doc, a ti kao majka znaš da li treba ljekara, moj se sinoć probudio oko 12 i nije se mogao smiriti da zaspi od tok kašlja.....iako je po danu bilo pod kontrolom....ma valjda me kontaš šta hoću da kažem, mene je samo bilo strah bolnice
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 23.11.2010 11:59:34
anidla
kod nas po meni HB nije alarmantno stanje, ali kad ga cujem s vremena na vrijeme kako hropti bude me strah....nosic stalno curi i curi, ali ne kaslje puno i ne cesto....
ja sam osoba koja ni najmanju sitnicu ne voli prepustiti slucaju, tako se ponasam i s Noom, ali mm stalno govori da bezzve vodim dijete doktoru da se samo moze dodatno isprehladjivati...ma joj...
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 23.11.2010 15:13:58
Sladjusna
Pozdrav, Moja beba od 8 mjeseci pomalo kasljuca, kao zreli kasalj. Zanima me da li joj smijem napraviti sirup od lovora i secera Ili ako imate neki bolji prijedlog. Hvala puno
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 23.11.2010 15:23:04
Dinkica
IZVORNA PORUKA: Sladjusna
Pozdrav, Moja beba od 8 mjeseci pomalo kasljuca, kao zreli kasalj. Zanima me da li joj smijem napraviti sirup od lovora i secera Ili ako imate neki bolji prijedlog. Hvala puno
Oba puta kad smo je vodili doktoru zbog kašlja pedijatar je rekao da pravimo sirup od korijena bijelog šljeza. Pa sad ne znam šta je djelotvornije