Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 8.11.2010 22:39:38
Honey3
Mya ma ne brini djeci se cesto desi da povrate kad kaslju i bolje pogotovo ako ima slajma,a nije ona sad tako mala da ce se lako zagrcnuti ako ne daj Boze povrati a i ti bi je sigurno cula,majka to osjeti,ja cujem svaki okret bebin kad spavam Ja tebi pricam i evo ovo moje malo podje kasljucati u snu
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 8.11.2010 22:42:33
Mya_81 RR
Hvala, cure...ma, bude def. lakše kad se ovako nekome pojadaš...
Zaha, nadam se da se kašalj neće ponavljati...
Apotekarka, nema šanse da joj ja diktiram položaj...čak sam razmišljala da joj ispod madraca stavim nešto da spava povišeno, ali ona se toliko vrti da je to prosto nemoguće...
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 8.11.2010 23:38:36
iv@ncica
mya ja sam andreju ubacila pod madrac knjigu vecu i ne bas debelu , samo da ga malo podigne...a i on se vrti na sve starne...pa se opet vrati u pocetni polozaj..koristi nam ovo ..probaj
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 9.11.2010 21:40:57
iv@ncica
mislim da je to cilj da se povrati, ne bi trebalo previse caja piti da ne bi izazvalo veliko povracanje ..uglavnom po malo pomijesaj sa sokicem ili cajem..ja sam andreju davala na spricu jer nije htio piti..dobro je ako je slajm povratila
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 11.11.2010 8:53:42
bebacha
onaj sirup od lovora i secera koliko smije stojat u frizderu. ja vec trecu turu sirupa od jabuke i luka bacam,nema sanse da popije.neznam dali se smije pomjesat sa sokom,u koje omjeru. Hanady dizi sxe malo iz kreveta
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 11.11.2010 8:59:25
mamabb
IZVORNA PORUKA: bebacha
onaj sirup od lovora i secera koliko smije stojat u frizderu. ja vec trecu turu sirupa od jabuke i luka bacam,nema sanse da popije.neznam dali se smije pomjesat sa sokom,u koje omjeru. Hanady dizi sxe malo iz kreveta
Naravno da može pomješaj u sok koji voli da pije,a omjer, pa ja stavim 2/3 čaja i 1/3 soka.
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 11.11.2010 8:59:34
Hanady RR
Sirup od lovora i šećera može da stoji 7 dana na sobnoj temperaturi na tamnom mjestu, recimo u visećoj...pa se djetetu daje sa sobne temperature. a već je porbano i stavljano u frižider i kažu mjesec dana može...ja nisma stavljala u frižider nikada jer mi tu mjeru sirupa pojedu za 7 dana a ti možeš naravno. A čaj od luka i jabuka uvijek mješaj sa kojim hoćeš čajem ili sokom koje dijete voli. ja mješam sa sokom od jabuke, uzmeme onu vindija jabuku pa pola stavim ovog čaja pola jabuke iostavim i sipam im iz kutije kontaju sok sami A maloj sam mješala sa Hipp čajem sa C vitaminom onaj šumsko voće u granulama, ja sam otpilike radila omjer 40:60 ( sok:čaj) ali ti možeš omjer prilagoditi djetetovoj želji, bitno je samo da ga nekako unese u sebe.
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 11.11.2010 9:01:48
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR
Nadam se da će mi neko znati odg. s obzirom da nam Hanady nema.
Vezano za ovaj čaj od luka i jabuka za izbacivanje šlajma.
Minja ga od jutros pije i malo prije je dosta povratila. Je li to normalno? Mislim, je li tako izbacuje taj šlajm?
I ima li količinski ograničenja koliko dnevno se smije popiti?
nema ograničenja i sretne su mame čija djeca povraćaju šlajm. os ovoga čaja izlazi ili na stolicu ili dijete povrati, mnogo je adekvatnije kada dijete povrati uvijek je to veća količina i prije se kotariše šlajma. Moja starija nije povraćala nikada ali zato mlađa u mlazovima i nekon 4-5 povraćanja nema šlajma ni na mapi zato već mjesecima nismo antibitik popile.
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 11.11.2010 9:04:00
new mama
Slazem se sa Hanady da je spas kad dijete povrati slajm,meni Ajna nazalost vrlo rijetko povrati,zato se taj slajm uvijek povlaci,a evo opet do cega nas je dovelo.....
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 15.11.2010 12:49:22
bebacha
Evo ovako ovaj post cu napisat prevenstvo da me Hanady posavjetuje jer znam da ima veliko iskustvo u vezi ovog a nadam se da ce mi pomoc i druge mame.Alen mi vec par dana kaslje,nosic zacepljen,lijecilo smo se prorodno al sam ga danas odvela da ga doktorica malo pregleda. ona kaze da nema upale,samo zacepljen nos,dosta slajma i mala opstrukcijatad nisam ni znala sta je to pa nisam ni pitala al sad se pitam opstrukcija cega dala mu je esbesul,inhalacije ventolin,injekciju urbazon i ako bude imao jos jednu opstrukciju da ce mu ukljucit floxotidei to ce isto uradit starijoj curici.meni se to nesvida. prvenstveno sad on uopste nema neki poteskoca s disanje,sinoc je spavao cjelu noc,zakasljao se 3 puta(brojala sam).jutros je vise kasljo jer je bio u dnevno a lozimo ugaljmozda i to ima veze.bili smo napolju sat i po,zakasljo se 3 puta a evo u kucu opet kaslje ja kontam da mu nedajem ni antibiotik ni inhalacije.starija je u petak dobila antibiotik,ovu injekciu i inhalacije.samo je primila injekciju a ovo ostalo joj nisam dala,davala joj one sirupe od Hanady i gotov je skroz prestala kasljat. u velikoj sad nedoumici. juce mi je izbacio slajma,vjerovatno od jabuke u luka. sta ja njemu jos smije davat da mi ovo neprede u bronhitis,znam da je mali al nesto kontam da bi mu mozda ptije dala med i limun nego nentolin,urbazon,floxotide i ostale otvore.
< Poruku je uredio bebacha -- 15.11.2010 12:51:11 >
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 15.11.2010 13:14:47
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: w.pooh
Je li ijedan od ovih sirupa (lovor, jabuka i luk ili neki treći) za suhi kašalj?
lovor je dobar za suhi
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 15.11.2010 13:20:35
Hanady RR
bebacha nažalost osptrukcija je nastupila, briohitis već je tu... terapiju koju ste dobili korititi sada morate... ja je nebih isključila ni pod razno, malen je i opstrukcija se desila na plućima radi šlajma koji je tu još uvijek. on povraća šlajm to je dobro...
terapiju porći morate....
a što se tiče meda i limuna...malen je. ja iskreno nebih počinjala sa tim sada jer možeš napraviti i gore stanje. naime to su baš jaki alergeni njemu nema još ni 6 mjeseci i strah me da ne postoji neka alegija na med, polen, citruse pa da u ovome brohitisu još gore stanje ne napravite
vidim ložite... tome moraš posebnu pažlju posvetiti, nikada ugalj u peć ne ubacuj ako nisi otvorila porzor da povuče vani ugljenmonoksid.... zrak u kući ovlaži...nemoj da je suh to ih iritira....daj kamilicu na peć stavi i neka isparava....
sa prirodnim ljekovima nastavite... to je zaista neophodno ali nakon završene terapije i ozdravljenja koritite i dalje jer tada nastupa liječenje prirodom koja će vas nadam se spasiti da narednog puta ne bude dijete na svim ovim ljekovima koje sada uzima... urzbazon će vam pomoći u opstrukciji... ti ga malo prirodno inhaliraj u toletu ( uđeš zapariš toalet tolom vodom pa uđeš i sjedeš s anjim najprije 2-3 minute pa povećevaj) tako ćete prije ''sići'' sa inhalacija
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 15.11.2010 13:28:26
bebacha
to9 za med i limun sam rekla onako,radi poredenja,nisam ni mislila dat mu. kamilica mi je stalno na sporetu i isparavanje,stalno prozracujem,znaci i da otvorim prozor kad lozimo. znaci opstrukcija je to. jedino me tjesi sto je rekla,bio je tu neki i stazista pa je to njemu rekla,da to i nije prava opstrukcija nego vise slajm.hvala ti puno na savjetima.
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 15.11.2010 13:44:01
Hanady RR
urbazon je dobio samo jednu i netreba vise.nikako nije imao povisenu temp pa se nadam da je to dobar znak
ma ja jedna samo da prodiše... dobro je nam ture... samo vi čajeve pijete neka on to izbaci to je najbitnije biće on nama super.... kad terapija proše ljekovima...ima i njega da preporodimo narodnim ljekovima da nam ojača. evo moja farohanka ko velika, nos porcuiri, sama ide na bayvac i traži koka od luka...povrati i nema problema.
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 15.11.2010 13:48:31
bebacha
nadam se da ce proci dobro,jedino te tjesi sto on meni dobro izgleda,lijepo dise,smije se,spava,sve ok. jel mu sad netrebam onda davat lovor i ceser,samo luk i jabika. starija je preko vikenda popila 1.5 litar ovo sok,nije joj prpblem i kaslje punoooo manje al uopste nije izbacila taj slajm,nastavit cu i dalje pa cu vidjet
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 15.11.2010 13:50:36
Hanady RR
ti njemu dja oba.... neka dijete ne kašlje bezveze samo neka kašlje kad hoće da izbaci... a starija neka pije...možda njoj izlazi na stolicu, može biti žiđa i sluazava.
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 16.11.2010 0:02:29
leona81
nama je posljednjih dana pun nos i ja sam stvarno vodila racuna o tome da joj stavljam kapi, cistim nos, izvlacim sekret...medjutim pocela je da kaslje i tesko dise...mi smo svi bolovali ovaj virus pa je moguce da joj je od nas preslo, nema temp...sta bih joj mogla dati?
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be... 18.11.2010 11:37:04
acudesa
ljudi moji, ja za 1 dan svog malca izliječim ako je u pitanju kasalj ili nosic i to: zahvaljujuci hanadynom receptu za caj od luka i jabuka (to mu dajem) nunichinom receptu za sirupčic od limuna i meda (i, ovo mu dajem pomalo, da osvjezi grlo) i caju od sljeza (naspricam mu nosic) ako je ujutro imao suhi kasalj, od ovog sto mu dajem, do naveser prestane kasljati samo mu nosic, eventualno curi malo.. samo ne znam da li je sve sta sam napisala primjereno za djecu ovog uzrasta