|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be...
18.11.2010 21:50:32   
lekica83

i mene interesuje ovaj sirup od meda i limuna..
A evo od nedelje smo pravooo bolesni, prvo je bio samo kasalj,onda tura pa i nosic. Nista ne jede vec 4 dana, jedino mi je spas sto hoce da pije pa joj pravim sokove od voca i mrkve i cvekle. Mlijeko nema sanse, niti hoce da doji user posted image . Danas nije bilo ture pa se nadam da ce i od sutra se apetit makar malo vratiti mada je grlo pravooo boli,kaslje puno i cim se zakaslje zaplace od bola user posted image user posted image

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 626
20.11.2010 21:19:01   
lekica83
Hanady imam jedno pitanje vezano za caj od luka i jabuka, danas sam ga pravila ali sa dvije glavice luka i dvije jabuke, i ja sam luk ogulila i isjekla na nekoliko komada a jabuke nisam gulila ali sam ih isto isjekla pa me sad zanima da li sam to trebala da radim ili se to treba citavo kuhati user posted image user posted image Ima li to uopce veze? Pravicu oponovo posto se curi izgleda svidja user posted image ,dodam malo domaceg soka od grozdja i popila je evo danas dvije flasice tj ukupno preko 200 ml samog ovog caja. Zato kad pordirgne ja unesvijest padam user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 627
20.11.2010 22:00:09   
bebacha
ja samo popolovim,mislim da nema veze kako se isjece.ja nesmjem hvalit ovaj cajuser posted image user posted image user posted image user posted image puno nam pomaze

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 628
20.11.2010 22:26:56   
Anoniman
E i mene zanima ovaj sirup od meda i limuna...mojoj mlađoj curi na nos i pomalo kašljuca već 2-3 dana...baš prehlada.Preko noći joj pored glave stavim isitnjen luk (to sam na ovoj temi i pokupila) i baš je spas,super noć prespava,kahne svega 2-3 puta.
Kuham joj čaj od sljeza,pa dodam malo meda,čistim nosić,pa biće ok.

E da,i uvezi ovog čaja od luka,ja mislim da se luk ne guli (samo onaj prvi sloj,većinom i sam spane) i samo dobro oprati.Ja tako radim,i puno manje se osjeti luk u čaju,i čaj bude malo tamniji.

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 629
20.11.2010 23:14:20   
lekica83
e hajd onda sutra necu sjeci luk user posted image a evo i mi smo prvi put probali crveni luk u sobi samo sto sad smrdi citava kuca ali mislim da pali, pocela je fino disati na nos, necu jos nista govoriti do sutra,vidjecemo sta ce biti..

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 630
21.11.2010 10:19:48   
lekica83
Evo da nakon provedene noci sa crvenim lukom u sobi kazem da je mojoj curici to pomoglo,znaci fino je disala citavu noc. I ja imam problema s nosom ali meni nije nista pomoglo user posted image user posted image A evo sad kod nje opet malo curi nosic ali eto u toku noci bilo sve ok.

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 631
21.11.2010 10:40:54   
anidla
Noa je pio antibiotik 8 dana...grlo je po meni ok, cim jede normalno i ne buni se

ali...vec 10 dana on kaslje i nosic curi al bas curi...kasalj nije suh, nego vidi se da puno ima slajma...

kad dise cuje se hroptanje...

jel ovo ok i nakon antibiotika?

sta da radim?

kapam mu aqua maris baby kapi i redovno cistimo nosic babyvacom

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 632
21.11.2010 10:47:21   
teacher75
IZVORNA PORUKA: anidla

Noa je pio antibiotik 8 dana...grlo je po meni ok, cim jede normalno i ne buni se

ali...vec 10 dana on kaslje i nosic curi al bas curi...kasalj nije suh, nego vidi se da puno ima slajma...

kad dise cuje se hroptanje...

jel ovo ok i nakon antibiotika?

sta da radim?

kapam mu aqua maris baby kapi i redovno cistimo nosic babyvacom

i kod nas se pravo razuvklo, imala je upalu grla prije vise od mjesec dana, zavrsila sa antibioticima, a sada malo-malo pa kaslje ili smrca, i ja i ona. davala sam joj caj od korijena sljeza pomalo i pomoglo bi za 2-3 dana, za nos koristili operil il kapi od sljeza. ja ne smijem babyvac jer se lana uzasno boji usisivaca...sad je malo bolje, al povremeno se nakaslje, nos je prestao curiti

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 633
21.11.2010 10:54:59   
bebacha
anidla.on mora taj slajm izbacit inace ce se samo lijepit na pluca,antibiotik je samo smirio upalu.ja ti garantujem da ce od caja od luka i jabuke sigurno izbacit taj slajm.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 634
21.11.2010 10:56:01   
teacher75
IZVORNA PORUKA: bebacha

anidla.on mora taj slajm izbacit inace ce se samo lijepit na pluca,antibiotik je samo smirio upalu.ja ti garantujem da ce od caja od luka i jabuke sigurno izbacit taj slajm.

lana nista nije izbacivala, mozda jedino preko stolice, ko znauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 635
21.11.2010 11:02:02   
anidla

kako cu napravit taj caj? pls objasni mi i koliko da mu dajem i kako da mu dajem jer noa samo na ksikicu hoce tekucinu i to pomalo...

i na koji nacin seizbacuje taj slajm??? preko stolice? jer ne znaju oni to iskasljati i pljunuti

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 636
21.11.2010 11:03:05   
teacher75
IZVORNA PORUKA: anidla

kako cu napravit taj caj? pls objasni mi i koliko da mu dajem i kako da mu dajem jer noa samo na ksikicu hoce tekucinu i to pomalo...

i na koji nacin seizbacuje taj slajm??? preko stolice? jer ne znaju oni to iskasljati i pljunuti

neka djeca povrate a neka preko stolice koja navodno zna biti sluzava. a sto se tice tecnosti imamo isti problem, jedva sam joj taj caj od sljeza davala- po 2-3 kasike na silu dok vristiuser posted image

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 637
21.11.2010 11:08:17   
bebacha
Ajla izbacuje slajm na stolicu a pije ovaj caj bez problema.
Alen slajm povrati,nekad pije na flasicu,pomjesam sa sokom od jabuke a kad nece flasicu dadnem mu iz sprice.imam recept na 12-toj strani

Neposredna veza do poruke: 638
21.11.2010 11:36:50   
Mya_81 RR
Anidla, reče ti Bebacha  da je na 12-oj strani recept (post od Hanady)...

Pije se 2-3 puta dnevno...a ja Minji pomiješam pola bočice tog čaja, pola nekog voćnog i tako ga pije bez problema...ona je otprilike onda pila oko 500ml tog čaja dnevno...

Minja je 4 puta od njega povratila, tj. izbacila šlajm tako da ako povrati nemoj brinuti da nešto nije OK. Tako je najefikasnije izbacivanje ako se desi, ali i ako se ne desi povraćanje nemoj brinuti jer onda šlajm izbaci kroz kakicu...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 639
21.11.2010 11:40:12   
anidla
hvala mya user posted image

samo nemam u kuci niti jedne jabuke a luka u izobilju user posted image sami smo nonce i ja, ne usudjujem ga se izvesti napolje, zima....

mm dolazi tek oko 21:00

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 640
21.11.2010 11:56:04   
maminamaza
Pozdrav za sve forumašice. Redovno sam vas čitala dok sam bila trudna, neiscrpan ste izvor informacija. Sada imam malu brigu, nadam se da ćete imati neki koristan savjet za mene. Porodila sam se prije deset dana na carski i sve je prošlo ok, osim što sam se prehladila dok sam bila u bolnici i kad sam došla kući prehladila sam i bebača. Evo pet dana kiše i kašlje. Nije mu suhi kašalj. Vodila sam ga pedijatrici u hitnu i ona kaže da je blagi početak bronhitisa, rekla mi da kupim bijeli šljez i da mu štapićem brišem nosić i da mu stavljam kapi za nos "sunce moje malo", ali nije mi dala ništa da pije, a kaže to je blago krenulo ka plućima i da pratim stanje, ako mu bude gore da ga vodim na pedijatriju. E ono što mene zanima je ima li neki narodni lijek što bi dijete od deset dana smjelo da popije ili da mu satvljam neke obloge ili bilo šta. Ne mogu samo sjediti i čekati da se stanje pogorša. Izvinite na dugom postu, ali željela sam što bolje da opišem situaciju, mnogo sam zabrinuta user posted image

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 641
21.11.2010 12:05:51   
anidla
maminamaza dobro dosla na forum...

zaista ne znam sta tako malom bebachu dati, nadam seda ce se neko javit da ti pomogne..

sretno i cuvjate jedno drugo..

(odgovor članu maminamaza)
Neposredna veza do poruke: 642
21.11.2010 12:07:21   
teacher75
IZVORNA PORUKA: maminamaza

Pozdrav za sve forumašice. Redovno sam vas čitala dok sam bila trudna, neiscrpan ste izvor informacija. Sada imam malu brigu, nadam se da ćete imati neki koristan savjet za mene. Porodila sam se prije deset dana na carski i sve je prošlo ok, osim što sam se prehladila dok sam bila u bolnici i kad sam došla kući prehladila sam i bebača. Evo pet dana kiše i kašlje. Nije mu suhi kašalj. Vodila sam ga pedijatrici u hitnu i ona kaže da je blagi početak bronhitisa, rekla mi da kupim bijeli šljez i da mu štapićem brišem nosić i da mu stavljam kapi za nos "sunce moje malo", ali nije mi dala ništa da pije, a kaže to je blago krenulo ka plućima i da pratim stanje, ako mu bude gore da ga vodim na pedijatriju. E ono što mene zanima je ima li neki narodni lijek što bi dijete od deset dana smjelo da popije ili da mu satvljam neke obloge ili bilo šta. Ne mogu samo sjediti i čekati da se stanje pogorša. Izvinite na dugom postu, ali željela sam što bolje da opišem situaciju, mnogo sam zabrinuta user posted image

ne znam ni ja, bas mala bebauser posted image mozda da mu pokusas cistu lanenu krpicu grijati i stavljati na prsauser posted image

Neposredna veza do poruke: 643
21.11.2010 12:18:01   
maminamaza
Probat ću. Nije mu začepljen nosić, samo šmrkelja i može lijepo dojiti, samo me strah da ne ode na pluća.

Neposredna veza do poruke: 644
21.11.2010 12:20:47   
bebacha
svinjsku mast na krpicu,ugrijat pa stavit na prsa

Neposredna veza do poruke: 645
21.11.2010 12:21:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: maminamaza

Dobro nam doslauser posted image
Zao mi je da je tako maleni bebac vec uhvatio prehladuuser posted image Ne znam sta bih ti rekla...Ja bih poslusala pedijatricu i samo dojila, dojila..
Sretno u svakom slucaju.

Neposredna veza do poruke: 646
21.11.2010 14:43:27   
acudesa

acudesa kakav je to sirup od meda i limuna

u fildzancic iscijedis pola limuna, dodas istu kolicinu meda, plasticna ili drvena kasika (ne metalna), promijesas dobro, dajes pomalo, meni je ovo zakon za grlo

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 647
21.11.2010 14:44:14   
acudesa
sorry, nisam prije vidjela, a ja ga zovem sirup..pa eto, nadam se da sam nekom pomogla

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 648
21.11.2010 22:25:53   
iv@ncica
oh  sve  sam ja  ove  recepte  pohvatala  i  evo  mi  ih  spremnih...uredno  koristim  i  pomazu...ali vecinom  visim  na temi  povisena  temperatura  pa tamo  sve  iznesem,  pa  da  se ne  ponavljam  100 putauser posted image ..nazalost....opet....danas user posted image sam tamo

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 649
22.11.2010 0:24:16   
leona81
moja i dalje kaslje tesko dise i nos joj je zacepljen bez obzira na kapi, babyvac ma sve smo probali...cak joj je malo prokrvario nos vjerovatno od kapi...ovo traje vise od 7 dana, da li da je vodim pedijatru? mi smo svi bili bolesni, neki virus i nista nam nije pomagalo dok nije samo proslo, ne vodi mi se nikako sad u vrazovu jer je sezona svega i svacega...nema temp

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

peglanje veša
joni

da li peglate sav veš ili samo neophodno

sve peglam (26%)

ono što moram (62%)

ništa (12%)

Broj svih glasova: 117

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *