samedi
|
Evo me da vam na brzinu ispricam sta je bilo. Cijelu noc nisam mogla spavati od neke treme i iscekivanja tog pregleda. Dodjem jutros u DZ i skontam da sam zaboravila Nejrinu knjizicu,brzo zovem mm i on mi donese. PRedam,kadd sestra dolazi meni i govori nije vam ovjerena knjizica,ja vec na rubu suza zbog svega i neke nervoze i napetosti,pitam posto je pregled jer ne mogu sad s bebom ici da ovjeravam knjizicu a ona kaze primicemo te ali ne mozes dobiti recept,sto si dosla,jel zbog vakcine,reko jest a znam da se ne daju vakcine,kaze ona slobodno se vrati kuci,ma reko ja MORAM na pregled,dr.mi je rekao. Ona mi vrati knjizicu i ja ostanem cekati da se ordinacija isprazni pa da pitam dr.hoce li je pregledati. U svemu tome okinem plakati ko budala,nesto mi se svega skupilo a jos me i oni zaj../.. Narod gleda,ko da sam luda sto placem a ja jos gore,ne mogu da se smirim znate kad vas uhvati onaj plac pa se ne mozete kontrolisati. Udjem a dr.me napadne sto mi nije ovjerena knjizica,kako sam zaboravila,kakva sam majka i slicne uvrede,presutim,mislim u sebi ma samo je pregledaj a ti pricaj sta hoces. Skinem je,a ona vaga hladna ko led,Nejra pocne vristati,ne mogu da je smirim nikako,ona sve gore vristi. Vaga pokaze 7.300 gr. Pokusava dr.da slusa srce,ne moze nista da cuje od njenog vristanja. Ja mu kazem da je sinoc povratila,ali bas puno,ispovracala i mene i sebe i dekicu i hapicu ma sve. Pita on ima li proljev,reko nema,kaze on evo tebi ovaj amoxibos i linex pa joj daji mozda je stomacni virus a i grlo joj je malo upaljeno(dje se nece joj crveniti grlo od onolikog deranja). Dade mi uputnicu na UZ srca,kaze za svaki slucaj da odemo,utorkom samo,danas nismo mogli jer nije knjizica ovjerena. Kako joj je mogao dati linex a dijete ima tvrdu stolicu i cuj molim te MOZDA je stomacni virus i antibiotik da joj dam,i da ovo sam zaboravila,kaze stavi ti nju malo na dijetu,nek jede suh keks,krompir,caj od sipka,a ja ono kakvu dijetu dijete nema proljev uopste niti je bolesna,ma nije me ni slusao sta sam mu pricala nego on po svom. Izasla sam iz DZ ne znam ni ja kako,ne sjecam se,toliko sam se nasekirala i isplakala,valjda mi se svasta nesto skupilo a jos gore mi bilo zbog drugih ljudi sto su me vidjeli da placem i pomislili ko zna sta. Nisam ni kupila linex i antibiotike niti mi pada na pamet da joj dajem kad je dijete zdravo,cuj caj od sipka i suh keks petit Za vakcinu nam nisu nista ni rekli kad ce biti,a i da je danas bila ja je ne bih odvela na vakcinaciju... A ovo za povracanje,sinoc je bas bila vesela i skakutala puno,igrala se,i puno je jela juce a kad sam joj dala hapicu nije htjela a ja nazor makar da pojede dvije kasicice i dijete povratilo,valjda je previse joj bilo hrane,znam jednu bebu koja ima isto ko i moja i svaki put nakon obroka povrati,moj doktor bi je dosad nasljukao antibioticima jer pobogu MOZDA je stomacni virus Idacha,joj i ti si se ispatila,fuj sto mrzim ovaj nas zdravstveni sistem,samo nesto nagadjaju nista ne kazu konkretno i samo prebacuju loptice s jednog na drugog,,,
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
|