|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  173 174 [175] 176 177   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
23.11.2010 8:38:17   
Anoniman
Jutro drage nase user posted image

Vidim kafa se pije u kasnim satima,a gdje smo tu mi Amelauser posted image .

Moja Anuska se nadigla u pola pet i evo izgleda jos ne misli spavati, hiperaktivno dijeteuser posted image . Guza nam mirna, oko takodje pa smo happy user posted image user posted image user posted image user posted image

Kako su ostale bebice? Saljemo vam  user posted image

(odgovor članu Niina)
  Neposredna veza do poruke: 4351
23.11.2010 8:39:36   
Anoniman
Je li se neko cuo sa Idachom, kako je Imi?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 4352
23.11.2010 8:40:57   
Niina
jutro drage moje mame i user posted image user posted image user posted image user posted image   bujrum na jutarnju kafu
A, vidim ja sinoc i zatvorih temu a evo i otvaram jeuser posted image user posted image user posted image user posted image ....sta da vam kazem noc je bila burna..N je zaspala u pola 9 ali zato kada sam ja htjela leci ona spremna za igruuser posted image user posted image user posted image user posted image i onda se vrti s njom po krevetu, presvuci je i na kraju hapa i zaspala je..huuhhhuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image djavolak pravi. Bit ce da su i kod nje zubiuser posted image user posted image user posted image

Kako su danas bebice, imal tempperature ????

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 4353
23.11.2010 8:44:45   
Niina
jutro jelena..mozel ova jutarnja kafauser posted image user posted image user posted image ,,,,doduse tebi je jutarnja bila poodavno...zasto je zasluzan mali djavolakuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
sta joj je to s guzom bilo???

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 4354
23.11.2010 8:45:51   
bebacha
jutroooo.
jelena nama nije bilo sinoc kafeuser posted image user posted image
mi se vratili iz doma zdravlja,radila bris.sad valja 8 dana cekat nalazeuser posted image user posted image user posted image  
Aida kako si danas,sto me ignorisesuser posted image user posted image user posted image  
cekam da mi ovo djete zaspi pa da sredim kucu
Jelena tako je i moja Ajla znala rano ustajat al negdje do prvog rodendan i onda je najranije bilo u 7.

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 4355
23.11.2010 8:47:34   
bebacha
Idacha kako je Imi,kako si ti
a ostale bolesne bebe.
po tom pitanju kod nas je isto,malo kaslje,valjda dok to sve iskaslje,nosic zacepljen pa malo teze dise al nebuni se puno

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 4356
23.11.2010 8:47:54   
samedi
Evo me direkt iy DZ bijesna sam,ljuta,rasocarana ma jednom rijecju uzas!!!Pricam vam kasnije sta je bilo.. nadam se da su ostale bebice dobro!!!

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 4357
23.11.2010 8:49:50   
Anoniman
Joj bebacha da hoce tako, za mustuluka bi bila user posted image . Ona meni u osam zaspi, isto kao da je neko udari po glavi, tacno u osam preklopi, pokusavala sam da je uspavam par noci i u pola jedanaest kao ne bi li ujutru duze spavala, ona opet isto najdalje do pet spava, a da ne pricam koliko nas izmrcvari od osam do pola jedanaest.

Sto osam dana bris, mi smo radili prije 15-ak dana, u cetvrtak predali u utorak bio gotov.

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 4358
23.11.2010 8:51:36   
Anoniman
Samedi sta je bilo? Nadam se da nije nista strasno... Ljubi nam user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 4359
23.11.2010 8:54:14   
bebacha
zato sto se salje u Tuzlu pa se mora cekat.
Samedi sta je bilo.jel sve uredu za onaj sum,kilaza

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4360
23.11.2010 10:14:22   
Anoniman
Dobro jutro generacijo...
kako ste nam svi redom??? nismo vas odavno citali, pa smo malo pobrkani, ali koliko mogu zakljuciti iz ovih zadnjih postova, bebice su malo nahladjene, malo nestasne...
evo i ja da dozivim da mi se dijete naspavalo do 2 sata noci i ustao da se igra... aaaaaaaaaaaaaa... tek smo jutros u 4 zaspali... frajko se naspavao i hopalaaaaaa... evo ga sada kucno flasicu i pjeva li pjeva... user posted image user posted image
inace je dobar i napredan, al eto, nesto mu nocas nije bilo po kontu...
Niina, spremate li se vi za najvazniji dan??? mi jedva cekamo... user posted image user posted image
samedi, sta je sa bebicom?

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 4361
23.11.2010 10:19:16   
aida.
Evo i nas... spavali smo fino... sa jednim budjenjem al je od jutros od pola 7 kenjko da mu je bilo ustat al mami se ne da user posted image izdrzali smo ipak do 9 user posted image user posted image
Ja se bas brinem, idacha se ne javlja, kako li je Imran user posted image nadam se da je sve ok...
Nemam kad pisat odoh malom pravit dorucak pa pisem poslije...

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4362
23.11.2010 10:36:35   
Niina
Bambi evo kontamo kako da organizujemo taj dan...nisam ti pametna...imam jako puno ljudi koje trebam pozvati..bit ce to ludnica...
Sta si ti skontala kako da organizujes??
Hoces li ici na rodjkas kod Lady i Lanice?

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 4363
23.11.2010 10:49:12   
Anoniman
ne vjerujem da cu ici, jer 1-og aBd pocinjem raditi tako da cu biti i pod utiscima i vec u minusu s vremenom... user posted image al nadam se iskreno da nam to nece uzeti za zlo i da ce nas se sjetiti u toku feste... user posted image Lady - Lana user posted image user posted image
a mi smo vec jednom imali "prvi rockas" tako da smo vec ispraksirani i znamo od prilike sta i kako mozemo i trebamo... nama je samo problem prostor, jer nam je stan mali, ali mi to organizujemo tako sto prvo bude djecija festa poslepodne, a navecer bude festa za odrasle...
samo sam u nedoumici sta da radim za tortu user posted image ja kontala da pravim nesto u fazonu ovih tortica sto zene prave, ono neki oblik - fondant i to, a mama zapela da kupim gotovu... pa sam sad bas malo ono user posted image

(odgovor članu Niina)
  Neposredna veza do poruke: 4364
23.11.2010 11:18:39   
idacha
hello, drage moje...
hvala sto pitate za moje pilence,
juce se nisam stigla javiti, jer sam bila ko zombi od nespavanja, sikirancije i svega ostalog.. pored toga sam 3 puta isla u DZ, da mu vadim nalaze, pa poslije na injekciju, pa poslije opet neke nalaze.. kad sam sve pozavrsavala, otisla malo da odspavam, a mama cuvala imija..
helem, temperatute nema vec vise od 2 dana, hvala Bogu.. kako se pojavila, tako i nestala.. odjednom... osip se totalno povukao, mozda jos malo traga ima da je bio... e, sad ne znam je li od terapije, ili se povukao sam od sebe...
ja sam 99% sigurna da je u pitanju ta famozna Sesta bolest iliti trodnevna groznica, samo sto nasi ljekari ni da pomenu mogucnost da bi to moglo biti to.. jedino mi je juce pedijatrica rekla da vjeruje da je bas ta bolest u pitanju i rekla mi da, ako je tako, ne bi trebalo koristiti antibiotik, jer se sve smiri samo od sebe, ali eto kao da do sutra (danas) ipak dajem, pa ce ona vidjeti po nalazima jel sta virusno ili ne, pa ce znati dalje.. ja sam smoinicijativno prekinula antibitotik, odnosno prekinuti sam morrala davanje ampicilina, zbog sumnje na alergiju, i ukljuciti neku zamjenu.. kupila ja odmah tu zamjenu i po obicaju, prije nego sto bilo sta imiju dam, ja prvo probam i ovo je bilo da dusu ispovracas.. toliko je gorak sirup da nicim ne mozes saprati odvratan ukus, koji bas tjera na povracanje..a, i kako mi pedijatrica rece da mozda ne bi trebalo antibiotik, ja tako i preskocim, pa ako se utvrdi da nije virusno, nastavicu davati, sta cu..

eto, tako drage moje, svasta prodjosmo za ovih 6-7 dana... evo sada sam uspjela i urin da mu uzmem, pa ceam da se probudi da odem po nalaze krvi i kod pedijatrice da vidimo sta kazu nalazi...
juce smo uradili i bris grla i nosa na virus i antibiotik, a on ce biti gotov u petak.. nalaz urina pretpostavljam danas popodne..

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4365
23.11.2010 11:27:34   
amela2208
e drage ja danas grızem na  sve strane i osjecam se ovakouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sınoc me zezo net, i haj rekoh da odspavam ı propremıla se da spavam kad ova moja izbuljıla ı do 2 smo se natezalı plakalı presvlacılı se. Haj pored tog budjenja jos hıljadu hıljada put se probudıla a ja svauser posted image user posted image user posted image user posted image evo je sad me cupa ı samara.
Niina lijep ti avataruser posted image user posted image user posted image
jelena pa tı hoces ı da spavas ı da kahvenıses e ne more to takouser posted image user posted image user posted image
samedi ko to tebe ljutı st je bılouser posted image
bambino dobro nam doslı ponovo na ovu temu, ja cu gotovu tortu da kupım ı ne sa fondantıma jer mı se one boje ne svodjajuuser posted image user posted image
idacha draga vı ste se bas napatılıuser posted image brzo ozdravljenje vam zelımuser posted image user posted image user posted image
ostale koje nısam nabrojalauser posted image user posted image user posted image user posted image

Sara&Mohammad

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 4366
23.11.2010 11:36:09   
bebacha
aj dusa mila jest se izmucio.al bar ces imat sve nalaze i znat ces sta mu je.javi cim budu nalazi.
Samedi ti mene zabrinu i nema teuser posted image

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 4367
23.11.2010 11:49:53   
aida.

IZVORNA PORUKA: idacha

hello, drage moje...
hvala sto pitate za moje pilence,
juce se nisam stigla javiti, jer sam bila ko zombi od nespavanja, sikirancije i svega ostalog.. pored toga sam 3 puta isla u DZ, da mu vadim nalaze, pa poslije na injekciju, pa poslije opet neke nalaze.. kad sam sve pozavrsavala, otisla malo da odspavam, a mama cuvala imija..
helem, temperatute nema vec vise od 2 dana, hvala Bogu.. kako se pojavila, tako i nestala.. odjednom... osip se totalno povukao, mozda jos malo traga ima da je bio... e, sad ne znam je li od terapije, ili se povukao sam od sebe...
ja sam 99% sigurna da je u pitanju ta famozna Sesta bolest iliti trodnevna groznica, samo sto nasi ljekari ni da pomenu mogucnost da bi to moglo biti to.. jedino mi je juce pedijatrica rekla da vjeruje da je bas ta bolest u pitanju i rekla mi da, ako je tako, ne bi trebalo koristiti antibiotik, jer se sve smiri samo od sebe, ali eto kao da do sutra (danas) ipak dajem, pa ce ona vidjeti po nalazima jel sta virusno ili ne, pa ce znati dalje.. ja sam smoinicijativno prekinula antibitotik, odnosno prekinuti sam morrala davanje ampicilina, zbog sumnje na alergiju, i ukljuciti neku zamjenu.. kupila ja odmah tu zamjenu i po obicaju, prije nego sto bilo sta imiju dam, ja prvo probam i ovo je bilo da dusu ispovracas.. toliko je gorak sirup da nicim ne mozes saprati odvratan ukus, koji bas tjera na povracanje..a, i kako mi pedijatrica rece da mozda ne bi trebalo antibiotik, ja tako i preskocim, pa ako se utvrdi da nije virusno, nastavicu davati, sta cu..

eto, tako drage moje, svasta prodjosmo za ovih 6-7 dana... evo sada sam uspjela i urin da mu uzmem, pa ceam da se probudi da odem po nalaze krvi i kod pedijatrice da vidimo sta kazu nalazi...
juce smo uradili i bris grla i nosa na virus i antibiotik, a on ce biti gotov u petak.. nalaz urina pretpostavljam danas popodne..

user posted image dusha moja nebeska samo nek je on bolje... drago mi je da nema ture i osipa, nadam se da ce vec danas sve proci i da cete se posteno naspavati i ti i Imi i mama user posted image ljubim vas...

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 4368
23.11.2010 12:00:49   
samedi
Evo me da vam na brzinu ispricam sta je bilo. Cijelu noc nisam mogla spavati od neke treme i iscekivanja tog pregleda. Dodjem jutros u DZ i skontam da sam zaboravila Nejrinu knjizicu,brzo zovem mm i on mi donese. PRedam,kadd sestra dolazi meni i govori nije vam ovjerena knjizica,ja vec na rubu suza zbog svega i neke nervoze i napetosti,pitam posto je pregled jer ne mogu sad s bebom ici da ovjeravam knjizicu a ona kaze primicemo te ali ne mozes dobiti recept,sto si dosla,jel zbog vakcine,reko jest a znam da se ne daju vakcine,kaze ona slobodno se vrati kuci,ma reko ja MORAM na pregled,dr.mi je rekao. Ona mi vrati knjizicu i ja ostanem cekati da se ordinacija isprazni pa da pitam dr.hoce li je pregledati. U svemu tome okinem plakati ko budala,nesto mi se svega skupilo a jos me i oni zaj../.. Narod gleda,ko da sam luda sto placem a ja jos gore,ne mogu da se smirim znate kad vas uhvati onaj plac pa se ne mozete kontrolisati. Udjem a dr.me napadne sto mi nije ovjerena knjizica,kako sam zaboravila,kakva sam majka i slicne uvrede,presutim,mislim u sebi ma samo je pregledaj a ti pricaj sta hoces. Skinem je,a ona vaga hladna ko led,Nejra pocne vristati,ne mogu da je smirim nikako,ona sve gore vristi. Vaga pokaze 7.300 gr. Pokusava dr.da slusa srce,ne moze nista da cuje od njenog vristanja. Ja mu kazem da je sinoc povratila,ali bas puno,ispovracala i mene i sebe i dekicu i hapicu ma sve. Pita on ima li proljev,reko nema,kaze on evo tebi ovaj amoxibos i linex pa joj daji mozda je stomacni virus a i grlo joj je malo upaljeno(dje se nece joj crveniti grlo od onolikog deranja). Dade mi uputnicu na UZ srca,kaze za svaki slucaj da odemo,utorkom samo,danas nismo mogli jer nije knjizica ovjerena. Kako joj je mogao dati linex a dijete ima tvrdu stolicu i cuj molim te MOZDA je stomacni virus i antibiotik da joj dam,i da ovo sam zaboravila,kaze stavi ti nju malo na dijetu,nek jede suh keks,krompir,caj od sipka,a ja ono user posted image user posted image user posted image user posted image kakvu dijetu dijete nema proljev uopste niti je bolesna,ma nije me ni slusao sta sam mu pricala nego on po svom. Izasla sam iz DZ ne znam ni ja kako,ne sjecam se,toliko sam se nasekirala i isplakala,valjda mi se svasta nesto skupilo a jos gore mi bilo zbog drugih ljudi sto su me vidjeli da placem i pomislili ko zna sta. Nisam ni kupila linex i antibiotike niti mi pada na pamet da joj dajem kad je dijete zdravo,cuj caj od sipka i suh keks petit user posted image user posted image user posted image
Za vakcinu nam nisu nista ni rekli kad ce biti,a i da je danas bila ja je ne bih odvela na vakcinaciju...

A ovo za povracanje,sinoc je bas bila vesela i skakutala puno,igrala se,i puno je jela juce a kad sam joj dala hapicu nije htjela a ja nazor makar da pojede dvije kasicice i dijete povratilo,valjda je previse joj bilo hrane,znam jednu bebu koja ima isto ko i moja i svaki put nakon obroka povrati,moj doktor bi je dosad nasljukao antibioticima jer pobogu MOZDA je stomacni virus user posted image user posted image user posted image user posted image
Idacha,joj i ti si se ispatila,fuj sto mrzim ovaj nas zdravstveni sistem,samo nesto nagadjaju nista ne kazu konkretno i samo prebacuju loptice s jednog na drugog,,,

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 4369
23.11.2010 12:06:10   
aida.
samedi bas mi je zao sto si se nasekirala user posted image bravo za kilazu napreduje ljepotica... Erol je tako neki dan povratio dva puta, sve iz sebe i poslije sve ok... nemoj se brinut bit ce to sve okuser posted image

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 4370
23.11.2010 12:12:47   
Niina
Idaca...drago mi je da je bebac supeuser posted image user posted image user posted image r..na kraju krjeva to je ono  najbitnije a zivotnih situacija ima sakakvih

Samediuser posted image user posted image user posted image user posted image bas mi je zao sto si se toliko isikirala...user posted image user posted image user posted image   to povracanje ako je jednom povratila, moze biti i da se puno najela pa ako se je jos u tome prevrtala pa da je jadnica to ispovracala....a taj pregled.. ne bih komentarisala, valjda je i dr bio isfrustriran prije tvog dolaska, pa knjizica, panjen plac a on ne cuje nista....sastalo se...user posted image user posted image user posted image

Amela..hvalauser posted image user posted image user posted image , i mi smo imali slicnu situaciju sinoc

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 4371
23.11.2010 12:24:18   
Anoniman
Idachaaaaauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , drago nam je da je dusica mala bolje, a kako si nam ti? amina? user posted image

Samedi razumijem te u potpunosti, citala si moju pricu sa doktorima, jos ono niej ni deseti dio, vecina je bljak. zato fino ja sada svoje dijete u narucje pa privatno. tuzno je to sto pored toga sto placamo osiguranje da privatno moramo ici, ali bolje i tako nego da te ko stigne zajebava.

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 4372
23.11.2010 12:28:34   
amela2208
samedi draga razumıjem te i ja sam plakala na glas ko da mı je neko ne daj boze umro zadnjı put kad mı je sara bıla bolesna. Nego pokusaj se smırıt jer user posted image ce bit jos gora ako sı u tom stanju. Zelimo vam sve najbolje ı sto brze da nam se javıte zdravı ı veselı

Sara&Mohammad

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4373
23.11.2010 12:57:48   
lilix
user posted image user posted image user posted image user posted image
drage moje, kući nemam net trenutno, pa vas na žalost ne pretim ovih dana, samo da vam javnem da sam juče postala ponosna tetka jednog malog čupe user posted image

08.02.2007.
23.04.2010.
mama rodila svoje kolačiće

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 4374
23.11.2010 12:58:32   
aida.

IZVORNA PORUKA: lilix

user posted image user posted image user posted image user posted image
drage moje, kući nemam net trenutno, pa vas na žalost ne pretim ovih dana, samo da vam javnem da sam juče postala ponosna tetka jednog malog čupe user posted image

user posted image user posted image user posted image cestitam tetka user posted image

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 4375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  173 174 [175] 176 177   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  173 174 [175] 176 177   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *